kolku sto znam jas teroristite se vo Hag sega nekolku godini odmor ke imat :back:Не е до пичињата чентовски, туку до оние кои законски треба да го спречат.
Всушност, требаше да биде спречено многу одамна, пред некој да коалицира со нив, да ги внесе во парламент и да ги постави за министри во претходната влада. Сега е доцна.
Че терориста у парљаменти. Само во Македонија.
Риалити чек. Музеј се гради. Точка.
Кој има потешкотии да прифати такво нешто, ц4 не е скуп, музеот се наоѓа откако ќе го поминеш мостот на Бит Пазар. Патриоти? Покажете се.
Млатење слама, како и секогаш, свака чуда за два три дана, и ќе стивне.
Абе секое чудо три дена, кој сака нека прави музеј не е тоа проблем, греота е што за тоа се користат градби кои се сметаат за културно богатство и без официјлно одобрение и проект за реставрација се работи на нив. Тоа е истот и со портата пред битпазар исто е и со рушењето на кермес за кафаната на трифун, со други зборови тука нема врска етничка припадност има врска само општа интелектуално непочитување кон културата и културните знаменитости, што во основа занчи немање и самопочит бидејќи преку тие културни обележја се идентификуваме ние.А што ако законски е се документирано како што треба? Тогаш?
Колку што знам јас ти ќе одмориш од форумов до 2010 година.kolku sto znam jas teroristite se vo Hag sega nekolku godini odmor ke imat :back:
е не е законски , е тоа е проблем , и што сега ?А што ако законски е се документирано како што треба? Тогаш?
koga nemas argumenti odma se fakjas za srbizmot :pos2: :pos2: srbite vi napravija drzava ili toa go zaboravas.sdanebeja srbite neke postoevete kako nacija .mislam za albanija.stose odnesuva do jugsolovenskite albanci i nivnata ugnetenost i obespravenost se gleda denes.)belkim ke napravis razlika albanci i jugoslovenski albanci .ali toa e druga tema).Jas ne sum ti zabranil nikogash i nema da ti zabranam.No Ova ne e TVOJA drzava ova e nasha Drzava
Planot za gradenje muzej beshe paralelen so vashiot projekt okolku gradenje muzej od strana na Vladata so moite pari za figurite na Vmro i plus imashe vakva tema togash znaci ne se raboti za predizborna kampanja no ti si Srbsko dete i nema da razbirash za toa i nema poveke da ti davam objasnuvanje oti Stoilkoviq ke ti dade.
Za crkvite nemash pravo nikade vo niedna opshtina nema opstrukcii za gradenje crkva
Enhallon toa ne zavisi od Ali toa zavisi od toa kako ke se formira vladata
Ima nekoi raboti koi ti ne gi znaesh nekoi Kodeksi........
rymz moze i jas
НЕ Е ТОЧНО! Не треба!...ако ќе изградат па јаки муда и така за у Чаир ти треба виза за да влезеш
dete i ti li znaes sto e forum, odi bre na spinje i nauci da se odnesuvas pristojno na forumot, no izgleda tuka moderatori nema ali nema veze a sto se odnesuva na temata mislam deka toa e dobra rabota ali od druga gledna tocka mislam deka toa e za politicki poeni.abe sto ke stavat vo muzejot da im ebam sve...kecinja i kalasnikovi
Sto cekase Pasko Kuzman do sega ???? Zosto ne prezede on iniciativa da se obnovi toj objekt , ako i za nego bil tolku vazen objekt ????Култура и историја...со пушки во парламент, хихи. Каков музеј на тероризмот...
Инаку, за вистински музеј на културата или историјата не би се бунел никој. Градете го уште утре.
Абе секое чудо три дена, кој сака нека прави музеј не е тоа проблем, греота е што за тоа се користат градби кои се сметаат за културно богатство и без официјлно одобрение и проект за реставрација се работи на нив. Тоа е истот и со портата пред битпазар исто е и со рушењето на кермес за кафаната на трифун, со други зборови тука нема врска етничка припадност има врска само општа интелектуално непочитување кон културата и културните знаменитости, што во основа занчи немање и самопочит бидејќи преку тие културни обележја се идентификуваме ние.
Не биди сигурен, пошто не знаеш.. И ја имам другар, куќата си е негова, ама му ја заштитиле како културно наследство и не му даваат да ја чепне и да ја реновира, а му е пред распаѓање. Не може да праи шо сака, а негова е. Цврц.Edno so sigurnost znam, kukjata e vo privatna sopstvenost. E sega, toj civa e kukjata, sho saka kje pravi so nea.
Мистичен напиша:а зошто на градоначалникот не му текна да направи некој друг музеј, еве нека биде историски, ама зошто чепка на чувствителни теми и го нагласува тоа ОНА? Се кладам дека и на Албанците би им сметало кога би имало слична намера од македонска страна, да се направи музеј посветен на конфликтот и внатре оружја како музејски експонати - демек, еве со ова ги убивавме во 2001. Не е ли глупо и гнасно?