Ќе отпочнат работи за Музеј на ОНА во Чаир

• Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Ха, ха, ха немој жити се сега да ми кажеш дека и Јордан Пиперката од с.Козица - Кичевско бил „Албанец“, ај те молам немој, жити се, да не ми препукне срцево од смеење.

Јордан Пиперката е МАКЕДОНЕЦ, селото КОЗИЦА е МАКЕДОНСКО, како и цела околина Брждани, Другово, Извор, Малкоец, Добреноец... Немој жити се да ми кажуваш дека бил „Албанец“.
Не бре не ти кажувам... Што има да ти кажувам, ти претпоставувам ги познаваш потомците на Јордан Пиперку, упс извини Јордан Пиперката...

gjemo balista se povampiril.
Уште се плашите од Џемо... Затоа гледате на музејот како "куќа на стравот"... Хмм... ОК... Значи делува... :) ... Ништо друго, само ви препорачувам седативи и ќе ви помине... Инаку од кај си ти бре...гледам запознаен си со касапите :)... Пред некое време по враќањето по 53год од Америка еден од касапите сеуште го памeтеa... Можеби на некое ќоше од музејот ќе има некој спомен за балистите,касапи кои никогаш не умираат(куршум не ги фаќал)... :)

Уште се плашите,да ... гледам за ранковичи само Џемо и компанија е лек...:)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Нека се отвори музејот, ние ќе го запал...затвориме де. :icon_bigg

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Не бре не ти кажувам... Што има да ти кажувам, ти претпоставувам ги познаваш потомците на Јордан Пиперку, упс извини Јордан Пиперката...

Уште се плашите од Џемо... Затоа гледате на музејот како "куќа на стравот"... Хмм... ОК... Значи делува... :) ... Ништо друго, само ви препорачувам седативи и ќе ви помине... Инаку од кај си ти бре...гледам запознаен си со касапите :)... Пред некое време по враќањето по 53год од Америка еден од касапите сеуште го памeтеa... Можеби на некое ќоше од музејот ќе има некој спомен за балистите,касапи кои никогаш не умираат(куршум не ги фаќал)... :)

Уште се плашите,да ... гледам за ранковичи само Џемо и компанија е лек...:)
Е не ти ги знаеш. Ај те молам смешен си, жити се. И Дедо ИљУ Малешевски(У) од Берово да не „бил Албанец“. Ај братче малце на чист воздух.

А за Јордан Пиперката, му ги знам потомците по машка страна. И тие што живеат во Кичево сега, и тие тука во Скопје (Аеродром) и во Гостивар што живеат.

Абе Џемо Симница и Мефаил Речани, ама се „лек“ ни моите внучиња во Гостивар и Дебар не ги плашат пред спиење со нив. :pos2: ха ха ха

Kajgana Shop

На врв Bottom