Љубов супер, секс - за никаде ?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Доста со оф топик мислења..:wink::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ем не е оф топик, како моеш да знаеш ако неси пробала, хмммм!!

Башка, сепак, арно рече некој, глупо е поставена темата.
Се разбира дека во ЉУБОВТА (особено голема и вистинска љубов) сексот сам по себе е извонреден бидејќи чувствата и самата љубов тоа го предизвикуваат, изискуваат, бараат.
 

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Може ке звучи чудно, ама, колку и да е ќе си кажам, сексот е многу важна работа во врска, па колку и да е добра врската и сакање да има и се' едниот на крај ќе се откаже ради тој секс.
 
Член од
24 март 2006
Мислења
2
Поени од реакции
0
nema sansi koga togas ke pukne vrskata . Sto bi rekol eden moj drugar ebati zivotot ako ne ti se pogodi sexot so zenata ili devojkata:sekss:
 
Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Гледам спротивставени мислења, дискусии... и едно идентично со моето, она на Гарфилд!
Мрзлив мачору, филозофите (макар и само во душа, за таков се сметам) овојпат слично размислуваат.

Морам да се себецитирам, да прочитаат уште еднаш оние кои велат дека ваквите врски (како од насловот на темата) нема долго да траат!

Thief напиша:
Ne postoi vrska kadeshto ima ljubov, a nema seks,osven ako nema nekoe narushuvanje kaj nekoj od partnerite. Ako e se` vo red so niv, ljubovta ce "nalozhi", osnosno taka ce gi nasochi rabotite i seksot da bide i povece od odlichen.

Obratnoto nema dolgo da trae.
 

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
E dane sekojpat zenati ke te privlekuva kako nekogas, i so treba da se razvedete-ke se najde druga alternativa-swinging i taka pak ke se pobudi zelbata za strasen sex he he he :sekss: :wub: kolku sum kreativen
 
Член од
15 март 2006
Мислења
20
Поени од реакции
2
sex, chips, and videoklips

Vo potpolnost se slagam so Divine, Garfild, i Zlobnica, dvajca intelegentni barem, navidum zgodni, imaat sansa da ostvarat kvalitetna vrska, kako duhovno taka i na fizicki plan. Mozebi vrskata ke se prodlaboci preku dobriot sex, i uste podobriot razgovor po toa, ili pak ke se zajakne vrskata preku razmenuvanje na zivotni iskustva, zajaknuvanje na megusebnite odnosi i seto toa zacineto so dobar sex. Toa vi e kako vo litraturata, zapoznavanje na fabulata preku likovite, ili pak niz karakterite na likovite i nivnite megusebni odnosi, go sledime sizeto na edna kniga. Hegel veli >>od drvjata ne ja gledam sumata<<, ili obratno. Znaci vo relacijata ljubov - sex(ili kako sto miluvate da recete vodenje na ljubov), rabotite se isprepleteni, smrseni, kako so koprina i zlatna srma prekrieni. Samo sakam nekolku zbora da mu upatam na ,,THE HEAD,, , ne ednas se slucilo pri prvoto zapoznavanje, da blesne iskra, i momceto i devojkata da odat do kraj, bidejki zelbata e so ist intenzitet i kaj dvete strani. Samo mnogu zavisi od toa kolku po toa tie dvajca ke bidat zreli da ja odrzat ovaa uslovno receno vrska. Ne sum feministka, ama ova mazive Balkanski, SE POGOLEMI ALAPACI OD NAS ZENITE, pa ke pocnat od drugar do drugar da se falat, da karikiraat, i od toa sto vecerta koja izminala bila nesto nepvtorlivo, ke napravat ,,haos,,. Po takvo nesto demek mazov e erbap a devojkata, orospija, drolja sto dava na prvo izleguenje, opajdara, fufa, i :je::ija:se takvi epiteti do vo nedogled. E, pa sega Balkanci razmislete dali e podobro site raboti da gi pravite vo totalna diskrecija, i na ,,obostrano,, (ne znam da go kazam zborov na litraturen Makedonski jazik, se izvinuvam) zadovolstvo, ili pak se uste ke se falite, i ke se srozuvate na svetslo nivo?
 
Член од
21 август 2007
Мислења
28
Поени од реакции
2
НЕМОЖЕ!!! Нема шанси да опстане:nenene:
 

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
сексот со љубената личност е поубав одколку со најдобрата проститутка. Тука не се споделуваат само задоволствата туку и емоциите кои ги прават задоволствата посилни.
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Може ке звучи чудно, ама, колку и да е ќе си кажам, сексот е многу важна работа во врска, па колку и да е добра врската и сакање да има и се' едниот на крај ќе се откаже ради тој секс.
зашто чудно бе виц,така е сексот некогаш знае да ја спаси врската,секогаш повеќе успеваат врските каде што има добар секс ;)
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Според мене...некако не ми штима да е супер врската,а сексот за нигде...
Не би требало во сексот да се внесуваат емоции,љубов,страст...односно,тоа во одлична врска би било "водење љубов",а тоа би било склоп на најсилните чувства во врската...
Ах,да не филозофирам...не ми е логично нешто што би произлегувало од нешто одлично да е за нигде:)
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
..."nagradata za podarenata megjusebna ljubov e seksot...a ljubovta ne doaga tuku taka, taa se zasluzuva so dela"...


-Giacomo Casanova-
 

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Овие работи се некако поврзани...
Ако има многу љубов, би требало сексот да е добар пред се заради субјективниот фактор... иако на пример објективно и технички истиот не е така добар :)
Но за да има многу љубов и таа да опстане значајно влијание има и сексот :wink:
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ako ne ti se svidja partnerot za sex togash ne go ni sakas ...go sozaluvash ili nemas druga opcija mnogu e prosto
 

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Можно ли е една врска, каде што има љубов, разбирање, пријателство, и се тоа нели супер да е, само сексот да е за никаде, како што рече Сторм бљак, да опстане?
Што мислите вие?
Секако дека може. Ако има љубов и желба тогаш, можеби ќе треба повеќе време, сигурно партнерите ќе ги научат своите тела и потреби и ќе имаат се' :) Мислам дека секој човек има различни потреби и убавината во сексот ја гледа на различен начин и доколку постои друг човек кој има доволно љубов и трпение за да за научи и разбере што сака неговиот партнер дефинитивно нема да постојат никакви проблеми во креветот.:smir:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom