Љубовта создава болка? Дали вреди таа болка? Зошто?

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
зошто не би вредело?
ако животот не можеш да си го замислиш без неа..ако воопшто не можеш да живееш без неа..
ако мислиш дека и таа тебе те сака..
ВРЕДИ!

нека ме наречат мазохист ама за да биде саканата срекна би направил СЕ!
кога веке некоја ја сакам правам се БУКВАЛНО се и сум спремен на се за да биде срекна! Не се држам резервирано никогаш и не се плашам од тоа да бидам повреден..
како што имаше некој член на форумов потпис цитирам "не е голем човек оној што никогаш не паднал..туку голем човек е оној кој после падот повторно станал и се извишил повисоко!" па јас искрено се водам од тоа..па размислете..
но ке наведам само..не вреди за секој да се бориш или да патиш!
не вреди ако ти го сакаш да патиш за него/неа доколку гледаш дека нема ниту една шанса за двајцата..Не живејте со скрупули бидете отворени ...па што ако се повредите..ке победите повторно..животот не е борба која треба да се Бори..туку доверба која треба да се оправда! а среката му е дадена само на храбриот така што ако не сте храбри никогаш нема да ја добиете во целост љубовта!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
bolkata koja ja sozdava ljubovta e najslatkata bolka zatoa sto proizleguva od najslatkoto, najubavoto cuvstvo sto moze da postoi-ljubovta i tokmu zatoa istata i VREDI !

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Љубовта е најубавото чувство што може да се доживее. Најубавото искуство. И секако дека е голема цената што треба притоа да се плати. :) Болката, колку и да е голема и тешка, е дел од она што треба да се преживее... Не може само убави нешта да ни се случуваат, мора да има баланс. :) Во секој случај подобро е да страдаш од љубовна болка отколку никогаш да не го доживееш тоа возвишено чувство.

Секако дека вреди.

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Баш таа голема болка докажува дека вреди да се сака. Да не беше убаво немаше да боли воопшто.
Дефинитвно кога човек е заљубен се е преубаво, ама баш се.
Значи вредиииииииииииииииииииии и тоа многу

Член од
18 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
pa ne znam ne sum tolku iskusna vo ljubovtaa...mozebi mislam deka vredi ama zavisi samo ako si ja izbral vistinskata licnost...a jas se uste ja nemam sretnato:(...

Член од
10 март 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Според мене вреди таквата болка но сепак тоа е мое мислење.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Добри аргументи Кал Ел.

Не вреди. Уау, сум почуствувал болка! Голем ебан кур. Ова со вредењето на болката е исто како онај аргументот дека е лошо да се живее во совршен свет, демек болката ја прави вистинската љубов пореална. БУЛ-ШИТ!

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Bada Bing! напиша:
Добри аргументи Кал Ел.

Не вреди. Уау, сум почуствувал болка! Голем ебан кур. Ова со вредењето на болката е исто како онај аргументот дека е лошо да се живее во совршен свет, демек болката ја прави вистинската љубов пореална. БУЛ-ШИТ!
БУЛ-ШИТ е она што ти мислиш дека не вреди. Можеби сеуште не ја имаш почуствувано, не те осудувам:nenene: !!! Од искуство: не почуствуваш ли болка не се чуствуваш исполнето, се ти е погодено ама сепак нешто ти фали. Прочитај го размислувањето на [MkD]Scout тоа е она вистинското

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако во еден момент се покаеш,што си ја дал целата љубов,тогаш болката не вреди.Но ако би поминал низ истото повторно и да би знаел дека сето тоа ќе има крај,тогаш нека боли засекогаш.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Лејди Сатори напиша:
Имам само едно да кажам...колку и да боли, вреди, ако се пронајде вистинската личност!
ako ja najdes vistinskata licnost mislam deka nema da ima nikakva bolka :) ali iam zaprimeteno devojkive poveke se zatraskuvaat vo konjot a ne vo princot :)) e posle boli ... epa boli

Член од
15 март 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
nikoj ne vredi da se saka poveke od sebe nevredi bolka da se custvova zaradi nekoj drug sto prodolzuva,a ti nazad da se gledas toa bilo minato gledaja posvetlata strana si sakal nekoj nema poveke nist te povredil sega si sloboden za nesto novo

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Voopsto ne se soglasuvam so naslovot na temata
Ljubovta vo nikoj slucaj ne sozdava bolka ..ljubovta e nesto sveto nesto najprekrasno nesto sto vredi da se dozivee i da se cuva dlaboko vo sebe..da se iskazuva da se pokazuva da se deli..Celiot nas zivot e ljubov!
A bolka..bolkata ja sozdavame samite nie zaradi toa sto ne znaeme kako da se spravime so nea A ljubovta deka sozdava ili e bolka --pogresno!

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
pinky** напиша:
Ljubovta vo nikoj slucaj ne sozdava bolka ..ljubovta e nesto sveto nesto najprekrasno nesto sto vredi da se dozivee i da se cuva dlaboko vo sebe..da se iskazuva da se pokazuva da se deli..Celiot nas zivot e ljubov!
A bolka..bolkata ja sozdavame samite nie zaradi toa sto ne znaeme kako da se spravime so nea A ljubovta deka sozdava ili e bolka --pogresno!
си го слушнала изразот ..ТЕ САКАМ ДО БОЛКА?
Дали тебе би те болело кога заради некои причини не би можела да бидеш со оној кој го сакаш?

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Вреди,вреди,вреди...
Цитат:
"Вистинската љубов е несебична и ослободена од страв.Таа се излева на предметот кон кој е наклонета,а притоа не бара ништо за возврат."
Флоренс Сковел Шин-Играта на животот и како се игра

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
pinky** напиша:
Девојко ако мислиш дека е љубов само кога некои се заедно, воопшто не си во право. Љубов се нарекува и кога некој некого љуби а не му е возвратено, и токму во овој случај таа боли!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom