Љубовта создава болка? Дали вреди таа болка? Зошто?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Сите луѓе, без исклучок и со самото свое раѓање, пројавуваат желба да сакаат и да бидат сакани. Љубовта е она нешто за кое сите ние постојано размислуваме, за кое поетите секогаш одново пишуваат, за кое пејачите секогаш пеат. Сите ние сакаме љубов која комплетно ќе не исполни и која ќе трае засекогаш. Ниеден од нас никогаш не посакал да најде љубов која ќе трае само неколку месеци или неколку години, а тешко и дека тоа може да се нарече љубов затоа што никој не сонува за љубов која само делумно ќе го исполни. Љубовта е како водата, изгледа толку нежна и кршлива, но сепак нејзината уништувачка моќ е толку немилосрдна. Таа е непостојана и нема цврсти граници, но сепак, човек може во неа да се удави. Но сепак, како и водата, љубовта е суштинската супстанција која го одржува нашиот живот. Без неа истиот би немал смисла. Без љубов, како и без вода, ние не би можеле да живееме ниту една секунда. Вреди да се обидеме да ја откриеме суштината на љубовта, да откриеме што е тоа љубов. Дали треба само да излеземе надвор и да ја побараме, или пак да чекаме таа самата да дојде и да се појави пред нас? Боли, да. Но, ако е возвратена нека боли .. таа болка е убава и слатка. Како и да е .. љубовта е онаа сила која не движи напред.:wub:

П.С. Уживајте во секој момент од љубовта и не се замарајте со болката.

С

Сатори

Гостин
Поентата е дека љубовта како љубов сама по себе вреди, али сама по себе претставува болка и среќа, е сега disckover it out alone

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
Mozebi vredi ako taa bas ljubov e onaa vistinskata i ako i toj drugiot go misli istoto...U drug slucaj ne...

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Ednas procitav ili slusnav edna mnogu ubava misla:
Ljubovta ne znaci da najdes covek so kogo mozes da zivees tuku covek bez kogo nemozes da zivees!
Jas go doziveav toa:))
I iskreno receno srekna sum i pokraj sekojdnevnoto karanje . Ljubovta e prekrasna i niedna bolka nemoze da go izbrise toa sovrseno cuvstvo koe ni go sosdava ljubovta!!! Neli sum vo pravo?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
It`s my life напиша:
Ednas procitav ili slusnav edna mnogu ubava misla:
Ljubovta ne znaci da najdes covek so kogo mozes da zivees tuku covek bez kogo nemozes da zivees!
Jas go doziveav toa:))
I iskreno receno srekna sum i pokraj sekojdnevnoto karanje . Ljubovta e prekrasna i niedna bolka nemoze da go izbrise toa sovrseno cuvstvo koe ni go sosdava ljubovta!!! Neli sum vo pravo?
А од кога тоа кога се сака секој ден се кара? Едно без друго не одат, ама секојдневно карање и љубов, во ист кош, НЕ.

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Љубовта не треба да претставува секојдневна болка. Тоа веќе не е љубов тоа е мачење.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Шкорпион, прашањево малце ефтинко ти звучи, без навреди. Од типот, дали сте ја ги пробале фармеркине од Дизел? Скапи се, ама дали си ги чинат парите?
Знаеш во што е трагедијата? Што многу луѓе, за жал, остануваат пред излогот на животот. Немаат муда да влезат, пробаат, или купат. Јас ги викам таквите флетлајнерси, зихераши, празнинки. Не се осмелуваат да загризат, не ги отвораат срцата да засакаат, да бидат сакани, да изгубат, да преболат, да започнат од почеток....Права, досадна линија. Нема некоја си посебна радост, ама нема ни болка.
Па, ти види од која страна на излогот вреди да се биде.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Gledam vie se kazavte, vredi ako e vistinskata licnost a se drugo e samo potroseno vreme. Bolkata zavisi od licnosta na koja e nanesena i od licnosta koja nanesuva. Treba da se ima dovolno silen karakter za da se istrae vo razocaruvanjeto.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Ako ljubovta e vistinska dvajcata ne bi si nanele bolka megusebno. Bolkata moze da im ja nanese samo nekoj tret, no taa bolka vredi da se izdrzi.
No, samo ako ljubivta e vistinska.

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Кај нас работата е сто сме или исти или сосема разлицни усте немозам да протумачам! Вазно се караме за ситници и на крај и двајцата свакаме дека таа работа е премала во однос на нашата љубов и дека е нормална расправија како кога се караме со домашните. Ма двајца недораснати сакаат зрела врска и се понасаат ко многу паметни а уствари и двајцата се зелени! Ти текнува? Најубавото е тоа сто длабоко во себе и двајцата сме свесни за тоа па не си замеруваме!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
pa valjda vredi zasto ne postoi ljubov bez bolka, sekoj barem ednas vo zivoto bil povreden zaradi ljubovta, patel za nekogo/ja, a bez ljubov ne moze da se zivee taka da vredi bolkata taa doagja zaedno so ljubovta... no ne znaci deka sekogas kade ima ljubov ima i bolka, ljubovta znae da bide mnogu ubava, no ete se slucuva i ponekogas da sozdava bolka...

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Scorpio__19 напиша:
ljubovta bolka ili ne :
iskreno spored mene e edna neizleciva bolka od nastanokot na samoto opsestvo zasto ?
ljubovta e bolka koga ja nemas pokraj sebe e bolka a koga ja imas pokraj sebe se plasis da ne ja izgubis a toa e bolka
ljubota e bolka slatka mala bolka koja te tera da mrazis stradas sakas i ljubis:wub:
dali sekogas vredi da se borime za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se osvoi tugoto srce ?
dali sekogas vredi da se strada za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se saka taa bolka ?

veruvajte deka vredi :)
Многу е филозофска темава...љубовта ја сваќам како чувство...чувство со име "љубов"...како што имаме љубов кон храната за да се најадеме, пиењето за да ја изгасиме жедта така е и со љубовта...Ти треба некој за да ги задоволи потребите...од секаков вид...и оние да ти даде совет како другар и сексуално и се...
Чувство кое е преубаво и исто така неподносливо, зошто е многу тешко и болно...кој осетил знае...кој не...ке осети:)

Е сеа да ти одговорам на секое прашање:
iskreno spored mene e edna neizleciva bolka od nastanokot na samoto opsestvo zasto ?
- па општеството постои откога постои човекот..а човекот има чувства од кога се родил:)
ljubovta e bolka koga ja nemas pokraj sebe e bolka a koga ja imas pokraj sebe se plasis da ne ja izgubis a toa e bolka
-
делумно се сложувам...кога си со некој не треба да мислиш само на тоа да не го изгубиш, туку да мислиш да ти е убаво со него и да не правиш грешки за да не го изгубиш
ljubota e bolka slatka mala bolka koja te tera da mrazis stradas sakas i ljubis
еее да...помеѓу љубовта и омразата е една тееееееееенка линија...не ми е јасно како е возможно се во исто време да осеќаш за некој
dali sekogas vredi da se borime za taa bolka ? dali sekogas vredi da se osvoi tugoto srce ?

Овие прашања ми се под еден одговор:
да ако знаеш дека ВРЕДИ личноста, ако има фид бек, ако знаеш дека има барем трошка надеж...не зборам за пуштање водичка и такви децки глупости...тоа им го препуштам на исфрустрирани девојки и дечковци кои сакаат внимание

veruvajte deka vredi
за кого како:smir:

Еееее толку од мене:)

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Bez razlika dali ke bide vozvratena, bez razlika kolku ke boil, bez razlika kolku sozli ke proleeme, sepak ljubovta e ljubov i definitivno vredi da se pocuvstvuva.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Scorpio__19 напиша:
ljubovta bolka ili ne :
1.dali sekogas vredi da se borime za taa bolka ?
2.dali sekogas vredi da se osvoi tugoto srce ?
3.dali sekogas vredi da se strada za taa bolka ?
4.dali sekogas vredi da se saka taa bolka ?

1. па не секогаш, ама во принцип вреди да се бориш за болката, за љубовта...јас би се борела...
2. не сечие срце е вредно, ама ако сакаш некој мислам дека последна работа што ја мислиш е дали неговото/нејзиното срце вреди да се освојува или не :)
3. СЕКОГАШ вреди да се страда, барем во мојот случај...ако ништо друго барем се осеќам прочистено и скоро секогаш од тоа страдање излегува некој добар текст...на крај краева љубовна болка е слатка болка...болка што не тера да не се откажуваме, да се бориме за тоа што го сакаме или против тоа што го сакаме, а не би требало...
4. па доста луѓе ми рекле дека сум малце мазохист така да јас ја сакам таа болка...не викам дека не ми е добро кога сум среќно вљубена, ама и тажна не се бунам...како што реков, тагата и депресијата ме инспирираат:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Scorpio__19 напиша:
ljubovta bolka ili ne :
ljubota e bolka slatka mala bolka koja te tera da mrazis stradas sakas i ljubis:wub:
dali sekogas vredi da se borime za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se osvoi tugoto srce ?

Да точно е тоа дека љубовта често пати можа да ни предизвика болка,плачење и страдење...тоа е факт.нема некој кој не се нервирал заради невозвратена љубов или проблеми или изгубена љубов..Но сепак вреди да се бориш па дури и да изгубиш некогаш заради љубовта

Kajgana Shop

На врв Bottom