Љубовта создава болка? Дали вреди таа болка? Зошто?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
ljubovta bolka ili ne :
iskreno spored mene e edna neizleciva bolka od nastanokot na samoto opsestvo zasto ?
ljubovta e bolka koga ja nemas pokraj sebe e bolka a koga ja imas pokraj sebe se plasis da ne ja izgubis a toa e bolka
ljubota e bolka slatka mala bolka koja te tera da mrazis stradas sakas i ljubis:wub:
dali sekogas vredi da se borime za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se osvoi tugoto srce ?
dali sekogas vredi da se strada za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se saka taa bolka ?

veruvajte deka vredi :)
да стварно е болка...а уште повеќе боли кога другите не те сфаќаат ...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И јас се прашувам веќе година дена и сеуште не можам да го откријам одговорот.Не знам.

Сега веќе знам... :)))

*Љубовта создава болка?-ДА!

*Дали вреди таа болка?-ДА!

*Зошто вреди таа болка?

-Затоа што не прави силни, ни ги отвора очите,не носи на прекрасна розова вечера за да одненадеж најсурово ни ја сервира болната реалност... Но, всушност вистинското прашање и не е дали вреди таа болка туку дали вреди човекот во кој сме заљубени за таа болка...Е тоа е веќе нешто друго...Тука одговорот би бил -не вреди, а не вреди затоа што има уште милион и милион други повредни особи од кои барем еден ќе ни се погоди по мерка...Но сепак, тоа не значи дека таа особа не вреди како човек иако можеби погоре кажаното и призвучи на тоа... значи, таа особа вреди да ја сакаме, но не вреди да боледуваме за неа и тука веќе има огромна разлика...
Но, да се вратиме на болката: Болката вреди и тоа многу вреди затоа што ако никогаш не сме го почуствувале ударот на таа огромна болка, никогаш нема ни да научиме целосно да уживема во љубовта којашто ни следува...
Затоа и се поклонувам на таа болка и благодарна сум што сум ја почуствувала речиси во сите нејзини облици... Благодарение на таа болка денес сум ова што сум... :)))

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Па вреди болката зошто нели, поубаво да сакаш и да ја почувствуваш таа болка, одколку никогаш да не сакаш :toe:

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Љубовта никогаш не била и нема да биде болка (факт). Секоја болка што може да биде почуствувана не е заради љубовта, да таа е повод а не причина.

Љубовта е нешто соврешено што треба и е факт е помеѓу двајца.

Ако само ти ја чуствуваш, да таа е болка, но ако ја чуствуваат двајца не е болка, и никогаш нема да биде.

Болка чуствуваме, страдаме и пробуваме да ја вратиме затоа што во нас уште е љубовта, и мислиме дека уште има шанса или некоја причина за која верувашме дека е таа особа без која неможеме.

Љубовта на мене никогаш нема да ми причини болка, нешто толку убаво и совршено болка не нанесува. болка нанесуваат луѓето што не знаат што сакаат, што не се знаат доволно себеси и незнаат дали некого сакаат или не, лажно се преставуваат и на крај искажуваат чуства што мислат а не ги чуствуваат. Тоа нанесува болка а не љубовта. Никогаш не е крива љубовта, и да се заљуби твојата душа ( самиот ти во некоја особа ), никогаш болка нема таа љубов да ти нанеси, болка ќе ти нанеси светот во кој живееме несовршен и фокусиран на преживување и искористување.

Во овој свет е тешко да љубиш некого, со страв да не ја повредиш, со страв да не те повреди, дали е таа која се преставува, дали навистина ја сакаш и така натака, така да љуѓето што живееат и љубаат само со единствена цел да бидат среќни во тој момент па ако ништо нема ќе најдеме друг или друга, се најсреќни.

Завршено е времето за жал на бајките, не дека не е можно премногу прашања ќе бидат поставени, премногу препреки , премногу глупости за на наши млади години, искрено да љубиме. Повредува тоа затоа што таков е животот фокусиран на уживање. И секогаш се сведува на едно, или ќе сфатиш дека не си го сакал/ла или дека другата особа не те сакала па ќе ја замразиш за да можеш да продолжиш. Тие што од овие две не избрале, не љубеле или се навикнати на овој свет љубам за да уживам, додека уживам и сум среќна љубам, после бараме друго уживање и друга среќа/

Љубовта не боли и никогаш нема да боли, само светот(животов) боли.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
хм...:\
ако некој, за кого ние се бориме цело време, го сакаме неизмерно и се би направиле за таа личност-а за возврат-добиваме се нешто најлошо, на пример(мамење,искористување,зборување зад грб и такви ствари), зошто да се борам за некој кој си игра со мене? НЕ. Би се борела само за некој кој е вреден за тоа......ама не под тие услови !:nesum:

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Викате дека љубовта создава болка,но ако љубовта создава болка тоа значи дека немало љубов затоа што љубовта не значи болка и страдање:pipi:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
вреди или не треба да се проба

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Љубовта и болката идат заедно.Секогаш еден па и двајцата страдаат,дали од невозвратена љубов,дали од караниците кои се случуваат помегу партнерите или некоја трета икс причина.Едноставно без страдање нема да ја почуствуваш љубовта,колку таа е голема и колку таа силно влијае врз тебе:smir:Вреди таа болка според мене,затоа што некогаш заради таа љубов(иако боли сега)сме ги правеле нештата кои сме сакале да ги правиме без да размислиме понатаму за последиците.Битно сме уживале во нив тогаш,а потоа спомените will do their thing и болката ке се појави.

С

Сатори

Гостин
Нема поголема болка од онаа на љубовта и поголема среќа од истата.
Велат, кој ризикува добива.А јас лично сакам да играм и покер и руски рулет.
Ако не си сакал, тогаш зошто воопшто си живеел.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
:back: sozdava :tapp: !

:tv: da :back: , bidejki :tapp: ke pomine a :back: e vecna !

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
љубовта не е болка,туку може да предизвика болка,кога не е возвратена,кога е изгубена,кога е изиграна...
Но,кој не ризикува,не добива!
Подобро да се каеш за нешто шо си го направил,отколку да се каеш што никогаш не си се обидел тоа да го направиш!
За љубовта вреди да се бориме,само ако таа личност е вредна за нашиот труд!
Ако не,порано или подоцна ке ја најдеме вистинската љубов,зошто убаво е чуството кога сакаш,поубаво е кога те сакаат,но најубаво е кога една љубов е бзаемна,возвратена,кога двајца се сакаат!
За секое тенџерче има капаче!само треба да го најдеме,зошто среката не се чека,среката се бара!
ЗАТОА САКАЈТЕ,ЉУБЕТЕ,БОРЕТЕ СЕ И ДА БОЛИ-КЕ ПОМИНЕ!
ШТО И ДА Е КЕ ПОМИНЕ...

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Создава болка да, ама вреди таа болка... Зошто? Затоа што таа трае кратко а после тоа има среќни моменти и тие среќните моменти ја покриваат болката и сите лоши моменти, и ти останува само убаво сеќавање... Колку и да е болно, после е многу поубаво и болката ја снемува, исто како да не била таму никогаш :)

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Нормално дека создава болка, ретка е ситуацијата кај што не е така, барем малку, но си вреди! Затоа што јас не знам за поубаво чувство кога сакаш некого и истата љубов можеш да ја почуствуваш од другата страна. Кога сето тоа можеш да го почуствуваш од еден поглед е тогаш знаеш дека се вредело

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
љубовта е мачење
кој ја измислил ебаго

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
љубовта е мачење
кој ја измислил ебаго
епа ај де де кој гу измислил, само да се маче човек и да се нервира и понекогач ствара стварно големи големи болки а дали вреди таа болка ,....НЕ ВРЕДИ

Kajgana Shop

На врв Bottom