Љубовта создава болка? Дали вреди таа болка? Зошто?

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Само ако премногу инвестираш, ќе боли, ќе страдаш, ќе кукаш.:back:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
NIJE VRIJEDNA BOLA TVOG
ZENA SRCA KAMENOG
NEZAHVALNA ZENO
KAD SE SVEGA SETIM
TREBALO BI MOZDA
DA TI SE OSVETIM
NISAM JA OSVETNIK
NEK TO BUDU DRUGI
NAJVECA JE OSVETA
AKO TE NE LJUBIM
UMESTO UMESTO
SRECE I RADOSTI
TI SI MI NANELA
BOLE
IZ PAKOSTI
UMESTO UMESTO
DA SI ME VOLELA
TI SI ME PRODALA
ZA SAKU DOLARA!!!!

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Љубовта создава мн болка но таа болка проаѓа кога ќе се сетите дека мн ја сакате !!!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ако е вистинска љубов, вистинска личност, се би било на место и би немало болка... но ако х причини ја попречат,да боли и тоа многу и вреди затоа што е за некој/а кој/а е твоја сродна душа и за која вреди се, а најмалку што може да направиме е да ја истрпиме таа болка

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Za ljubov se potrebni dvajca,jas nisto ne pravam ako samo jas se boram stradam patam za nekoja osoba a taa voopsto da ne se zamara za mene,no ako toa e obostrano ke se zrtvuvam i ke patam i ke stradam ako ja sakam taa osoba i ke se boram za nego:back:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Секој се справува со болката на начин што најмногу му одговара.... Јас кога ја осеќам таа болка се лечам и се тешам со една песна:)

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
За да те потсети дека љубиш :smir:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Според мене подобро да страдаш од љубов, отколку никогаш да не ја почувствуваш.
Ако бидеш повреден само ќе се исчеличиш, само ќе бидеш посилен и повнимателен за следниот пат, а ако никогаш не ја почувствуваш љубовта, зошто би живеел?

затоа љубовта вреди, и тоа како!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ах љубовта, љубовта :icon_lol:. Љубовта не е болка, болка е да дојди некој и да ти скрши рака или нога. Ете тоа е болка, а не љубовта. Не знам, не ја доживувам како класично нешто Ромео и Јулија. За мене љубовта е превисок степен на блискост, кога таа блискост некој ќе ја злоупотреби, често викаат луѓето дека боли на одредено место, срцето, главата. Болката е загуба на нешто, кај физичката болка која што е основна имаме загуба на клетки, а кај психичката загуба на љубената личност. Психичката болка често се помешува со физичката, па така имаме стихови во народната песна кои одат вака срце ме боооли, ќе умрам јанди јаман од мерак за ...:icon_lol:.

Kajgana Shop

На врв Bottom