Испаднете заедно, а ти биди вака облечена:Ми се свиѓаше еден дечко, многу. И тој беше заинтересиран за мене, ми даваше знаци, но наеднаш се олади, а и почна да се крева многу, а потоа беше во врска со друга. Сега тие се скараја, па сакам да напраам тој да ме засака.. Предлози??:kesa:
чекај на него.... а што ако е срамежлив или не знае како да и пристапи а ја сака?Тинче нема што да прајш.Чекај на него,или те сака или не те сака-трето нема.
Не се замарај.
Седи си мирна.
Шо е твое ке си дојде.
И то:devil3:
Aко не те сака-има и други.Не е крај на светот.
Епа сега ако се срами негово си е,таа тука ништо не може.А како треба да и пријде?зар треба некоја посебна филозофија околу тоа?чекај на него.... а што ако е срамежлив или не знае како да и пристапи а ја сака?
Добро само сакав да кажам дека работата не е или те сака или не те сака т.е. дека не е тоа ако те сака ќе бидне ако не те сака нема да бидне, туку може и да ја сака а да се срами па пак ништо да не бидне.Епа сега ако се срами негово си е,таа тука ништо не може.А како треба да и пријде?зар треба некоја посебна филозофија околу тоа?
Или ке биде или нема да биде-трета опција не постои.
И ти не ме сфати мене,еве на пример ја сака- се срами-а зошто да се срами?да не е случајно Џоли или Џеј Ло?не бе баце,не е,а ако се срами ке седе самeпа нека бира.Ама океј и јас сум срамежлива па немам право да зборувам како не треба да се срами некој.Добро само сакав да кажам дека работата не е или те сака или не те сака т.е. дека не е тоа ако те сака ќе бидне ако не те сака нема да бидне, туку може и да ја сака а да се срами па пак ништо да не бидне.
За друго нешто сакав да побарам мал совет...
Сакав да прашам како може да дознаам/да препознаам дали и се допаѓам и дали би излегла со мене а да не ја прашам директно затоа што се плашам да не ме одбие па да ни се расипе и тој каков таков пријателски однос што го имаме. Како можам некако одоколу да го откријам тоа?
e па ако и ти си срамежлива ете сама одговори си на прашањето зошто да се срами, ти зошто се срамиш?И ти не ме сфати мене,еве на пример ја сака- се срами-а зошто да се срами?да не е случајно Џоли или Џеј Ло?не бе баце,не е,а ако се срами ке седе самeпа нека бира.Ама океј и јас сум срамежлива па немам право да зборувам како не треба да се срами некој.
Не ја сака-пак нема да и пријде и не знаеш на што си пак.A aко му пријде и ја откачи?
А во врска со твојот проблем зошто се плашиш?од корпа?па покани ја пријателски најпрвин на кафе,испитај ја ситуацијата,па подоцна напагај
Лесно ке откриеш,ако ти прака сигнали,ако флертува со тебе ке се обидеш.
Епа зошто се срамам? Е ајде де?Кога и јас самата не знам.Али јебига не можат сите да бидат слободни.e па ако и ти си срамежлива ете сама одговори си на прашањето зошто да се срами, ти зошто се срамиш?
За мојот проблем. Зошто се плашам кажав, нејќам да ни се расипи пријателството ако одбие. А тоа поканување на кафе “пријателски“ ми е малку... не знам... мислам, не можеш некоја која не ја знаеш долго време и не ти е којзнае колкава другарка да ја каниш на кафе демек “пријателски“, мислам дека очигледно е зошто ја канам, а и таа сама ќе сфати зошто ја канам, а како што кажав нејќам тоа да биде директно сакам прво некако да испитам дали и таа сака, ако ме разбираш
Тешко разбирам женски сигнали и стварно ми сте нејасни, а и плус девојчево ми делува малку срамежливо па и не можам да очекувам којзнае какви сигнали и флертувања... :/
Хаха “напаѓај“, а како да напаѓам? стварно не ме бива за овие работи (знам дека можеби ти звучам како простак ама тоа е... ) ај не те давам поќе со мојве глупости...
Е де, немој да преувеличуваш толку Од мува слон направи.За мојот проблем. Зошто се плашам кажав, нејќам да ни се расипи пријателството ако одбие. А тоа поканување на кафе “пријателски“ ми е малку... не знам... мислам, не можеш некоја која не ја знаеш долго време и не ти е којзнае колкава другарка да ја каниш на кафе демек “пријателски“, мислам дека очигледно е зошто ја канам, а и таа сама ќе сфати зошто ја канам, а како што кажав нејќам тоа да биде директно сакам прво некако да испитам дали и таа сака, ако ме разбираш
Тешко разбирам женски сигнали и стварно ми сте нејасни, а и плус девојчево ми делува малку срамежливо па и не можам да очекувам којзнае какви сигнали и флертувања... :/
Хаха “напаѓај“, а како да напаѓам? стварно не ме бива за овие работи (знам дека можеби ти звучам како простак ама тоа е... ) ај не те давам поќе со мојве глупости...
Педер, ти ја викаш на Кафе.e па ако и ти си срамежлива ете сама одговори си на прашањето зошто да се срами, ти зошто се срамиш?
За мојот проблем. Зошто се плашам кажав, нејќам да ни се расипи пријателството ако одбие. А тоа поканување на кафе “пријателски“ ми е малку... не знам... мислам, не можеш некоја која не ја знаеш долго време и не ти е којзнае колкава другарка да ја каниш на кафе демек “пријателски“, мислам дека очигледно е зошто ја канам, а и таа сама ќе сфати зошто ја канам, а како што кажав нејќам тоа да биде директно сакам прво некако да испитам дали и таа сака, ако ме разбираш
има потполно право но секако ако си отворен и нестрамежлив човекПедер, ти ја викаш на Кафе.
Дал е тоа пријателско или непријателско, самиот дејт ќе си дефинира.
Ја каниш на кафе пошо е тиња да пиеш кафе сам, зарем не?
Ја каниш на кафе затоа што со неа ти прија муабетот, пријатно ти е во нејзино друштво.
Ако и го дадеш ова до знаење, сигурно нема да те одбие. Верувај. Ништо не ја кошта.
Друго, кога веќе ќе си на кафе, ќе бидеш нај нормален, нај пријатен, нај културен. Ако снемате муабет, твоја одговорност е да наметнеш друг. И да утнеш тема, нишо страшно, ќе се примети по тишината Па ќе наметнеш друга..
Друго, кафето ќе и го платиш. Иако она ќе се понуди да си го плати. Yeah. Само ти плати го.
Трето, треба индиректно да и дадеш до знаење дека си заинтересиран. Односно, ако почиња да ти раскажува за бивши или за некои можни идни, слободно прекини ја и кажии дека е премногу секси за да ја сакаш како сестра.
Односно, keep away from the friend zone! It's DANGER ZONE! Од таму едвај се искача брат! Неќеш да влезеш, веруј!
Ако ти почне таков муабет, слободно опуштено кажи и дека неќеш да те сака ко брат, тоа не ти треба.
Биди лабав, спонтан
Нишо страшно не е
па ако си срамежлив и не отворен ни ладно пиво не моеш да си купиш, топло ќе ти тутнат - а не па женска да фатишима потполно право но секако ако си отворен и нестрамежлив човек
Се` ок, само зошто машкото да плаќа, која е твојата `филозофија` зад тоа, smart kid? Исто што е лошо со таа friend zone, зошто е опасна??Педер, ти ја викаш на Кафе.
Дал е тоа пријателско или непријателско, самиот дејт ќе си дефинира.
Ја каниш на кафе пошо е тиња да пиеш кафе сам, зарем не?
Ја каниш на кафе затоа што со неа ти прија муабетот, пријатно ти е во нејзино друштво.
Ако и го дадеш ова до знаење, сигурно нема да те одбие. Верувај. Ништо не ја кошта.
Друго, кога веќе ќе си на кафе, ќе бидеш нај нормален, нај пријатен, нај културен. Ако снемате муабет, твоја одговорност е да наметнеш друг. И да утнеш тема, нишо страшно, ќе се примети по тишината Па ќе наметнеш друга..
Друго, кафето ќе и го платиш. Иако она ќе се понуди да си го плати. Yeah. Само ти плати го.
Трето, треба индиректно да и дадеш до знаење дека си заинтересиран. Односно, ако почиња да ти раскажува за бивши или за некои можни идни, слободно прекини ја и кажии дека е премногу секси за да ја сакаш како сестра.
Односно, keep away from the friend zone! It's DANGER ZONE! Од таму едвај се искача брат! Неќеш да влезеш, веруј!
Ако ти почне таков муабет, слободно опуштено кажи и дека неќеш да те сака ко брат, тоа не ти треба.
Биди лабав, спонтан
Нишо страшно не е