Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ах бе деца... деца... смешки сте. :)

пс. пробај со финтата: „еј знам дека јас тебе ти се свиѓам, а ти мене !?“ ;)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ми се свиѓаше еден дечко, многу. И тој беше заинтересиран за мене, ми даваше знаци, но наеднаш се олади, а и почна да се крева многу, а потоа беше во врска со друга. Сега тие се скараја, па сакам да напраам тој да ме засака.. Предлози??:kesa:
Испаднете заедно, а ти биди вака облечена:
sexy-school-girl-thumb12827962.jpg
Гарант ќе збудали по тебе :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ко се крева шо го ебаш, знае дека му се допаѓаш и сеа мисли сите пички негови се......дај му некој знак, ако не сака - батали го......во право сум мислам.....

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Тинче нема што да прајш.Чекај на него,или те сака или не те сака-трето нема.
Не се замарај.
Седи си мирна.
Шо е твое ке си дојде.
И то:devil3:
Aко не те сака-има и други.Не е крај на светот.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Тинче нема што да прајш.Чекај на него,или те сака или не те сака-трето нема.
Не се замарај.
Седи си мирна.
Шо е твое ке си дојде.
И то:devil3:
Aко не те сака-има и други.Не е крај на светот.
чекај на него.... а што ако е срамежлив или не знае како да и пристапи а ја сака? :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
чекај на него.... а што ако е срамежлив или не знае како да и пристапи а ја сака? :)
Епа сега ако се срами негово си е,таа тука ништо не може.А како треба да и пријде?зар треба некоја посебна филозофија околу тоа?
Или ке биде или нема да биде-трета опција не постои.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Епа сега ако се срами негово си е,таа тука ништо не може.А како треба да и пријде?зар треба некоја посебна филозофија околу тоа?
Или ке биде или нема да биде-трета опција не постои.
Добро :) само сакав да кажам дека работата не е или те сака или не те сака т.е. дека не е тоа ако те сака ќе бидне ако не те сака нема да бидне, туку може и да ја сака а да се срами па пак ништо да не бидне.

За друго нешто сакав да побарам мал совет...
Сакав да прашам како може да дознаам/да препознаам дали и се допаѓам и дали би излегла со мене а да не ја прашам директно затоа што се плашам да не ме одбие па да ни се расипе и тој каков таков пријателски однос што го имаме. Како можам некако одоколу да го откријам тоа?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Добро :) само сакав да кажам дека работата не е или те сака или не те сака т.е. дека не е тоа ако те сака ќе бидне ако не те сака нема да бидне, туку може и да ја сака а да се срами па пак ништо да не бидне.

За друго нешто сакав да побарам мал совет...
Сакав да прашам како може да дознаам/да препознаам дали и се допаѓам и дали би излегла со мене а да не ја прашам директно затоа што се плашам да не ме одбие па да ни се расипе и тој каков таков пријателски однос што го имаме. Како можам некако одоколу да го откријам тоа?
И ти не ме сфати мене,еве на пример ја сака- се срами-а зошто да се срами?да не е случајно Џоли или Џеј Ло?не бе баце,не е,а ако се срами ке седе сам:icon_lol:eпа нека бира.Ама океј и јас сум срамежлива па немам право да зборувам како не треба да се срами некој.
Не ја сака-пак нема да и пријде и не знаеш на што си пак.A aко му пријде и ја откачи?

А во врска со твојот проблем зошто се плашиш?од корпа?па покани ја пријателски најпрвин на кафе,испитај ја ситуацијата,па подоцна напагај :)
Лесно ке откриеш,ако ти прака сигнали,ако флертува со тебе ке се обидеш.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
И ти не ме сфати мене,еве на пример ја сака- се срами-а зошто да се срами?да не е случајно Џоли или Џеј Ло?не бе баце,не е,а ако се срами ке седе сам:icon_lol:eпа нека бира.Ама океј и јас сум срамежлива па немам право да зборувам како не треба да се срами некој.
Не ја сака-пак нема да и пријде и не знаеш на што си пак.A aко му пријде и ја откачи?

А во врска со твојот проблем зошто се плашиш?од корпа?па покани ја пријателски најпрвин на кафе,испитај ја ситуацијата,па подоцна напагај :)
Лесно ке откриеш,ако ти прака сигнали,ако флертува со тебе ке се обидеш.
e па ако и ти си срамежлива ете сама одговори си на прашањето зошто да се срами, ти зошто се срамиш? :)

За мојот проблем. Зошто се плашам кажав, нејќам да ни се расипи пријателството ако одбие. А тоа поканување на кафе “пријателски“ ми е малку... не знам... мислам, не можеш некоја која не ја знаеш долго време и не ти е којзнае колкава другарка да ја каниш на кафе демек “пријателски“, мислам дека очигледно е зошто ја канам, а и таа сама ќе сфати зошто ја канам, а како што кажав нејќам тоа да биде директно сакам прво некако да испитам дали и таа сака, ако ме разбираш :)
Тешко разбирам женски сигнали и стварно ми сте нејасни, а и плус девојчево ми делува малку срамежливо па и не можам да очекувам којзнае какви сигнали и флертувања... :/
Хаха “напаѓај“, а како да напаѓам? :) стварно не ме бива за овие работи (знам дека можеби ти звучам како простак ама тоа е... :) ) ај не те давам поќе со мојве глупости...

Р

~~РубинРед~~

Гостин
e па ако и ти си срамежлива ете сама одговори си на прашањето зошто да се срами, ти зошто се срамиш? :)

За мојот проблем. Зошто се плашам кажав, нејќам да ни се расипи пријателството ако одбие. А тоа поканување на кафе “пријателски“ ми е малку... не знам... мислам, не можеш некоја која не ја знаеш долго време и не ти е којзнае колкава другарка да ја каниш на кафе демек “пријателски“, мислам дека очигледно е зошто ја канам, а и таа сама ќе сфати зошто ја канам, а како што кажав нејќам тоа да биде директно сакам прво некако да испитам дали и таа сака, ако ме разбираш :)
Тешко разбирам женски сигнали и стварно ми сте нејасни, а и плус девојчево ми делува малку срамежливо па и не можам да очекувам којзнае какви сигнали и флертувања... :/
Хаха “напаѓај“, а како да напаѓам? :) стварно не ме бива за овие работи (знам дека можеби ти звучам како простак ама тоа е... :) ) ај не те давам поќе со мојве глупости...
Епа зошто се срамам? Е ајде де?Кога и јас самата не знам.Али јебига не можат сите да бидат слободни.
Што се однесува до поканата,од кај знаеш што ке помисли девојчето?дали е пријателски или нешто повеке од тоа?
Не можеш ниту тоа да го погодиш ама веке ако си решил можеш да и кажеш онака на шала.И биди свој,без да употребуваш излитени фрази.
Не изгледаш простак туку си само заљубен:pipi:
Ако имате заеднички пријатели прашај ги нив доколку не сакаш нејзе.Не се плаши,па ако те одбие чудо големо.
Никогаш нема да дознаеш што ке се случи доколку се стискаш и се плашиш.

Почекај друг совет :)

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Е де, немој да преувеличуваш толку :) Од мува слон направи.
Се работи за едно обично, пријателско излегување на кафе и за подобро запознавање. Шо мислам дека и не е тешко да се изведе. Ти не ја викаш за нешто лошо, туку за убо... еваааа, до каде со таа ваша срамежливост и страв
Ако веќе толку немаш храброст да ја викниш да излезите насамо, организирај нешто со заедничките пријатели шо ги имате.

Муабетов ти е ко: „сакам да се е*ам, ама нејќам да ми влезит“.. добро, машко си, ама ми ја сфаќаш поентата :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Педер, ти ја викаш на Кафе.
Дал е тоа пријателско или непријателско, самиот дејт ќе си дефинира.
Ја каниш на кафе пошо е тиња да пиеш кафе сам, зарем не?
Ја каниш на кафе затоа што со неа ти прија муабетот, пријатно ти е во нејзино друштво.
Ако и го дадеш ова до знаење, сигурно нема да те одбие. Верувај. Ништо не ја кошта.

Друго, кога веќе ќе си на кафе, ќе бидеш нај нормален, нај пријатен, нај културен. Ако снемате муабет, твоја одговорност е да наметнеш друг. И да утнеш тема, нишо страшно, ќе се примети по тишината :) Па ќе наметнеш друга.. :)
Друго, кафето ќе и го платиш. Иако она ќе се понуди да си го плати. Yeah. Само ти плати го.
Трето, треба индиректно да и дадеш до знаење дека си заинтересиран. Односно, ако почиња да ти раскажува за бивши или за некои можни идни, слободно прекини ја и кажии дека е премногу секси за да ја сакаш како сестра.
Односно, keep away from the friend zone! It's DANGER ZONE! Од таму едвај се искача брат! Неќеш да влезеш, веруј! :)
Ако ти почне таков муабет, слободно опуштено кажи и дека неќеш да те сака ко брат, тоа не ти треба.
Биди лабав, спонтан :)
Нишо страшно не е :)

Suvopi4est

The One & Only
Член од
4 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
18
Ја каниш на кафе затоа што со неа ти прија муабетот, пријатно ти е во нејзино друштво.
Ако и го дадеш ова до знаење, сигурно нема да те одбие. Верувај. Ништо не ја кошта.

Друго, кога веќе ќе си на кафе, ќе бидеш нај нормален, нај пријатен, нај културен. Ако снемате муабет, твоја одговорност е да наметнеш друг. И да утнеш тема, нишо страшно, ќе се примети по тишината :) Па ќе наметнеш друга.. :)
Друго, кафето ќе и го платиш. Иако она ќе се понуди да си го плати. Yeah. Само ти плати го.
Трето, треба индиректно да и дадеш до знаење дека си заинтересиран. Односно, ако почиња да ти раскажува за бивши или за некои можни идни, слободно прекини ја и кажии дека е премногу секси за да ја сакаш како сестра.
Односно, keep away from the friend zone! It's DANGER ZONE! Од таму едвај се искача брат! Неќеш да влезеш, веруј! :)
Ако ти почне таков муабет, слободно опуштено кажи и дека неќеш да те сака ко брат, тоа не ти треба.
има потполно право но секако ако си отворен и нестрамежлив човек :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
има потполно право но секако ако си отворен и нестрамежлив човек :)
па ако си срамежлив и не отворен ни ладно пиво не моеш да си купиш, топло ќе ти тутнат - а не па женска да фатиш

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246

Се` ок, само зошто машкото да плаќа, која е твојата `филозофија` зад тоа, smart kid? Исто што е лошо со таа friend zone, зошто е опасна??
Albus, иди види, ако не ти се свиѓа муабетот, секогаш можеш да си заминеш на пола, што ти е гајле. Што си како потресен, олабави се малце, не е ништо посебно едно кафе. А дека мораш да ја викнеш, мора.

Kajgana Shop

На врв Bottom