Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

StormRage

Гостин
Во секој случај, тој губи! Ама знам дека за некое време ќе се врати назад и ќе моли! Тркалото се врти :sakas_ust! е тогаш има да се одмаздам многу јако за ова :zlo: Во принцип сум многу оптимиста, па сега ќе пробам да гледам он тхе брајт сајд оф да лајф! Прво што ќе направам утре ќе земам виски, чипс, цигари и благо, ќе се изнаплачам како бебче. ќе му дааам на душата малце алкохол :party1: и ќе му ја легнам! Наредниот ден одам во поход, на некои мои неостварени сонови! А викендов има да се забавувам:party3:, ако треба и ќе смувам некој, чисто да си ја олеснам болката!
паметна работа то со вискито... ама после делува ко антибиотик... нема да работи ;) И остај то такви таленти имаш на секој чекор дека си предобра... ма остај живеј си како ти е ќејф остај се друго...

--- надополнето ---

успат едно прашање дур сум овде... како да успеам со другарка која ми е прилично блиска веќе некое време... никако од рака не ми трга самооо ме одбива со то те почитувам и сакам поќе од брат...

TheMartin

Нутриционист
Член од
26 јануари 2011
Мислења
17
Поени од реакции
2
Епа вака испадна ситуацијата: Ова се неговите зборови ( Се работи за неговиот ненамерно игнорантски однос спрема мене, за која работа успеа да ја сфати се додека не му кажав да прекиниме,и му објаснам зошто, тоа беше се со цел да го убедам да се поправи, значи во никој случај не посакав да се разделиме, туку само сакав да сфати, зошто иако му кажував цело време, не се поправаше)
Искрено, јас сакам едно време да сум сам, да размислам, имам многу голем проблем! Ние не ќе можеме да продолжиме заедно! Не сакам да те повредам, и ако се смириме, знам дека ќе ми речеш да се разделиме, затоа поубаво со време, ионака не сакам уште повеќе да се заљубам во тебе, а и ти во мене за на крај уште повеќе да страдаме! Тебе ти треба озбилен човек! Сфатив дека цело ова време те повредував, и сфатив дека не можам да се сменам, затоа не сакам да те повредам! Ти заслужуваш се, сее, и несакам ваква девојка да повредам! Те засакав многу, ама знам дека на ист начин ќе продолжам, не можам да се сменам, а пробав! Затоа одлучив да се разделиме со време, подобро ќе биде така, или ќе ти се обратам кога ќе се сменам, а сега во моментов не можам да се смирам со тебе! Јас ако бидам уште еднаш со тебе сакам да биде на тој начин на кој што заслужуваш а не вака, не сакам да те повредувам на овој начин! Ти не заслушуваш ваков дечко, затоа најдобро ќе биде да бидиме пријатели! Во моментов не можам да бидам во врска, а и имам огромен проблем, мислам дека треба да бидам сам и мора да бидам сам сега! + ( Го прашав дали се работи за да излегува со др девојки, без обврски - ми рече не не имам проблеми, сфати дека не те заслужувам тебе, јас не сум добар како што си ти и во моментов нема шанси да бидеме заедно)! Ти продолжи да живееш, не чекај ме мене, незнам што ќе биде! Во моментов неможам да се смирам! Ти си предобра девојка, треба некој да те заслужи! Целта е да не се повредиме од љубовта, јас многу те засакав, ама знам дека ќе дојде ден и ќе ми речиш да се разделиме! И тогаш јас му одговорив, за некое време кога ќе знаеш што сакаш од животов и љубовта, побарај ме, тука ќе сум јас! На тоа ми одговори : Ќе те побарам, извини премногу, не те заслужувам! Ама ќе се потрудам за се да ми успее, и ќе те побарам!
ИЗВИНЕТЕ МН Е ДОЛГ ТЕКСТОВ! ама тоа е она што се случи сабајлето! Одтогаш плачам, се работеше за сериозна врска, пред веридба! Планирање на заеднички живот.....сега незнам ова е како гром од ведро небо! Барам да го сфатам ова, но не можам, незнам што е......
Како да се помирам со ова? Што да правам?.....
Можеби дечкото се исплашил од фактот дека сте пред веридба??? Можеби нејќе сеуште да се ожени? Не знам дали некој го спомнал ова претходно но ова може да е една од причините....

--- надополнето ---

паметна работа то со вискито... ама после делува ко антибиотик... нема да работи ;) И остај то такви таленти имаш на секој чекор дека си предобра... ма остај живеј си како ти е ќејф остај се друго...

--- надополнето ---

успат едно прашање дур сум овде... како да успеам со другарка која ми е прилично блиска веќе некое време... никако од рака не ми трга самооо ме одбива со то те почитувам и сакам поќе од брат...
Јас да те предупредам само дека ако на некој блиска пријателка и кажеш дека ја сакаш големи шанси има после тоа да се оддалечи од тебе и да не ти биде више блиска ( ако те одбие тоа е ) со среќа :salut:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Јас да те предупредам само дека ако на некој блиска пријателка и кажеш дека ја сакаш големи шанси има после тоа да се оддалечи од тебе и да не ти биде више блиска ( ако те одбие тоа е ) со среќа :salut:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Речи ѝ: „Ако ме сакаш повеќе од брат, бакни ме во уста.“ Ако одбие, речи ѝ „Значи, не ме сакаш повеќе од брат и ме лажеш во лице. Не можам да продолжам да се дружам со тебе ако ме лажеш. Те сакам повеќе од другарка и сакам да бидеме во врска. Но ако ти не сакаш, ти посакувам среќа понатаму во животот, а јас ќе си најдам друга девојка која исто така ќе ме сака повеќе од брат, но ќе сака да има и врска со мене. Пријатно.“ И прекини ги комуникациите со неа и не прифаќај ништо помалку од секс.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Речи ѝ: „Ако ме сакаш повеќе од брат, бакни ме во уста.“ Ако одбие, речи ѝ „Значи, не ме сакаш повеќе од брат и ме лажеш во лице. Не можам да продолжам да се дружам со тебе ако ме лажеш. Те сакам повеќе од другарка и сакам да бидеме во врска. Но ако ти не сакаш, ти посакувам среќа понатаму во животот, а јас ќе си најдам друга девојка која исто така ќе ме сака повеќе од брат, но ќе сака да има и врска со мене. Пријатно.“ И прекини ги комуникациите со неа и не прифаќај ништо помалку од секс.
Е и ти сеа Крусер.... Па ќе ја здрви на место, ова да му го изназбора одма и да не прифаќа помалку од секс, се кладам дека скроз ќе се оддалечат, можеби го сака како близок многу ама во врска ете не сака девојчето, ако многу напорва тој ќе ја изгуби и како другарка.

S

Shellshock nam67

Гостин
Е и ти сеа Крусер.... Па ќе ја здрви на место, ова да му го изназбора одма и да не прифаќа помалку од секс, се кладам дека скроз ќе се оддалечат, можеби го сака како близок многу ама во врска ете не сака девојчето, ако многу напорва тој ќе ја изгуби и како другарка.
Баш така има рипчиња полно е морето само треба да се помачиш да си фатиш едно :vozbud:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ако му е *вистинска* другарка, ќе може да дискутира за такви теми какви што се секс, зближување, интима и слично, *без* да се оддалечат. Ако таа ке сака да дискутира за такви теми со него, ако таа не сака да има нешто такво со него, а потенцијално би сакала да го има со некој друг, *и покрај тоа што тој би ја прашал прв за тоа*, тогаш тој не треба ниту да ја има за другарка и треба да си бара девојка што ќе ги *сака* тие работи со него.

Доколку му се појават такви чувства (како што му се појавиле), најдоброто што може да го направи е да и` го даде тоа до знаење, а најлошото е да *не* и` го даде тоа до знаење и да мора да гледа како таа има врска (и секс) со некој друг тип. Зашто одбивањето од девојката не боли ни приближно толку многу како знаењето дека имал шанса да и` каже што чувствува за неа, а не го сторил тоа. Тоа е најголемото страдање.

Затоа, одлучно, тој треба да и` даде до знаење што сака од неа, т.е. секс. Ако таа не сака со него, тој треба да си бара друга што ќе сака. Зашто, вистинската другарка се грижи за здравјето на другарот, *меѓу другото и за неговото сексуално здравје*. Со други зборови, ако девојката не сака да има секс со него, ако е вистинска другарка, би требало да му најде некоја што сака. На тој начин ем би немала секс со него (бидејќи не би сакала), ем би го задржала како другар. Но, во тој случај *таа * ќе треба малку да се потруди околу него, т.е. таа да го задржи него како другар. Тој веќе нема избор - развил чувства кон неа и таа веќе никогаш нема да му биде другарка каква што му била и може да му биде само партнерка и да се среќни заедно или да не се заедно, но пак да бидат среќни, ако утврдиле дека не се еден за друг.

Но, во секој случај, тоа подразбира дека *се обиделе*. Другарството не вреди воопшто во однос на сексуалното и менталното здравје. Ова од лично искуство.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73

--- надополнето ---

одјебија некое време, и види дал ке те барат ко другар и да видиш дали вистина те почитуват или само ти мачкат очи :)

S

StormRage

Гостин
одјебија некое време, и види дал ке те барат ко другар и да видиш дали вистина те почитуват или само ти мачкат очи :)
за барање ме барат... пробав да не сум ја тој шо барат и испадна дека после 3 сати та ме бараше :)

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
за барање ме барат... пробав да не сум ја тој шо барат и испадна дека после 3 сати та ме бараше :)
Моја теорија е дека те сака ама глуми тешка. т.е. сака повеќе да се потрудиш. Нормална реакција би била кога ќе и се пуштиш на другарка, да се дистанцира од тебе, а не да те бара по 3 сати. А можно е и да те шета по тавани, и да и служиш како резерва. Сам најдобро можеш да процениш, па нели сте пријатели, можете да разговарате за интимни работи и би требало да ја познаваш, дали сака некој друг, колку брзо се заљубува, колку брзо се откажува, дали е искрена итн. Заврши ја домашната и сам ќе го добиеш одговорот.

S

StormRage

Гостин
Моја теорија е дека те сака ама глуми тешка. т.е. сака повеќе да се потрудиш. Нормална реакција би била кога ќе и се пуштиш на другарка, да се дистанцира од тебе, а не да те бара по 3 сати. А можно е и да те шета по тавани, и да и служиш како резерва. Сам најдобро можеш да процениш, па нели сте пријатели, можете да разговарате за интимни работи и би требало да ја познаваш, дали сака некој друг, колку брзо се заљубува, колку брзо се откажува, дали е искрена итн. Заврши ја домашната и сам ќе го добиеш одговорот.
за то е малку позатворена... ама ако ја погодам во убајте ќе ископам многу :) сепак фала

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
^^ Јагодче еден совет(мислење) од мене(не дека сум експерт за врски, ако ме прашаш колку ми била најдугачка врска ќе си речеш појма неам):wink: али периодов мислам дека најдобро е да се фокусираш на нешто друго, образование, хоби, спорт било што нешто што ќе те преокупира. Работи на себе, вложувај во себе и баш тоа нека ти биде мотивација, да бидеш уште подобра и да сфати твојот дечко што изгубил. Немој да се одмаздуваш, биди насмеана и среќна тоа ќе го повреди многу повеќе. Не ми се допаѓа тојстав за тоа веднаш да најдеш замена, да муваш некој легнеш итн. Мој искрен совет ти е ова. Сум бил во слична ситуација и знам дека колку повеќе се трудиш толку помалку добиваш за возврат. незнам колку години имаш али сигурен сум дека пред тебе ќе ти се испречат и многу поголеми проблеми и искушенија, од ова. Така да биди силна и да знаеш дека кога е тешко тогаш се гледаат вистинските борци, поради тоа немој веднаш да се одаваш на пороците, подобро спортувај и биди секси(ако си биди уште повеќе:smir:) па бирај си ги после како лубеници. Поздрав!

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Благодарам Струја :smir:
Па она за пороците и фрлањето во други прегратки беше повеќе шала него вистина! Во моментот чувствувам дека сакам ептен многу да се одмаздам, ама кога ќе размислам уште еднаш, одмаздата се сервира ладна! баш како што рече и ти, со самото тоа што нема да го молам и барам, и кога на улица ќе ме сретне насмеана и весела, ќе пукне од мака! Во моментов се занимавам со бизнис со Божја помош верувам дека ќе успеам во зацртаното, и ќе станам успешна! А тој ќе се кае, зошто сеуште не сфатил што испуштил! Ете тоа е мојата одмазда! А и искрено, не вреди тој толкав труд јас да се замарам толку да му се одмаздувам, како и да е Господ гледа се, на него оставам! Јест да ми недостига и мислам на него во секој миг, но кај и да е ќе помине болката!
Иначе сум 23! :kesa:

H

HITCH

Гостин
А и искрено, не вреди тој толкав труд јас да се замарам толку да му се одмаздувам, како и да е Господ гледа се, на него оставам! Иначе сум 23! :kesa:
Животот е круг, никогаш не сме на крај, секогаш сме центарот. Мојот живот е мој, твојот живот е твој и никој не може да ти каже како да си го живееш животот и што треба да правиш. Се` што ќе направиш во животот има последици, може да бидат добри, може да бидат лоши, зависи што си направила. Си имала дечко, те откачил, сега ти е тешко, ок и?! Ќе си најдеш друг, немој да се замараш со дубари како да му се одмаздиш, нема ништо да постигнеш. Нема да му наштетиш нему, ќе си наштетиш на себе. Немој да си ја труеш душата со лоши работи, оти животот и така е многу краток. Собери си го друштвото и излези некаде, помини си супер. Не можам да ти кажам да не мислиш на него, оти би било лудост. Кога сакаме некого не го сакаме само со срцето туку си го сакаме и со умот. Можам само искрено да те советувам да не ја затвараш вратата од твоето срце за никого, нека си стои отворена, верувај ми ќе ти биде многу поубаво. Немој да се дистанцираш од луѓето, напротив отвори си го срцето, оти со најблиските можеш да си кажеш се` што ти лежи на душа. Сите сме биле повредени, ама тоа не прави посилни, од секое искуство, со секој минат ден учиме се` повеќе и повеќе.

Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Ај бе малце паузирајте со проблемиве и кажете некоја убава работа што ви се случило во љубовта...:)Ајде на секунда да ја разведриме темава.:eek:ftopic:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949

Kajgana Shop

На врв Bottom