Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Shellshock nam67

Гостин
Абе јес да е така,ама никој не заслужува ниту една пролеана солза,ех со тој памет да бев порано поарно ке беше,јас разбирам дека е тешко,зошто сум била во таква ситуација,заплачи ама ако мислиш дека вреди,олесни се,а не со денови месеци и да се затвараш и да се тешиш со зборовите ке му вратам како и да е,се врти тркалото.
Заплачи ако мислеш дека навистина ке ти олесни,ама да плачеш до толку ко да ти умрел некој близок не.
Ехеее јас низ што сум поминувала,не си свесен,ама за тоа нареден пат,и за една недела сум ко нова,не заслужува да се замарам,живот иде даље.
Сега сумповозрасна и размислувам така а и со помош на мојата мајка го стекнав тоа мислење.
Можеби некој нема да се согласи со моето мислење ама сепак тоа е од моја гледна точка.
Ај ќе ти се отворам малку :kesa:види тешко е кога ќе се залубиш лудо во девојка едноставно стануваш зависник нешто слично на нарокоман зависник од дрога зборувам за првата лубов нели сите сме по малку наивни,( сум пагјал од мотор, депресивен сум бил агресивен значи се со е најнегативно сум го имал тој период ама се со тек на време се лечи) после тоа како одоминува времето се се заборава мене ми требаше околу година дена да ја заборавам( Тешко е кога ќе ти засака срцето ) а првите месеци кога ми раскина ниту сум јадел нити сум пиел значи во тешка состојба бев постојано мислев на неа во секој миг. е како одминува времето запознавав нови девојки нови врски некои успешни некои не, значи има моменти кога повторно можеш да се залубиш дури и повејќе од порано што еве јас сам по себе бев најголем скептик по тоа прашање ама можело и тоа да се случи во животот. нормално со текот на созревањето стануваме по свесни при изборот на партнерките и помалку грешиме на крај како што преска кажав секој си ја наоѓа својата срејка.

Сега сумповозрасна и размислувам така а и со помош на мојата мајка го стекнав тоа мислење.
Можеби некој нема да се согласи со моето мислење ама сепак тоа е од моја гледна точка.
така е за тоа во право си :)

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?5747-Љубовни-проблеми-Потребен-ти-е-совет-Обрати-се-тука!#ixzz1B174jS00

--- надополнето ---

Не е можно на љубовта да се гледа со разум. А како тоа емоции за емоции? Ако нема емоции тогаш не може да се нарече љубов.
види што е лубовта ако не потреба за секс да водиш лубов со саканата нормално дека имаш емоцци сите сме луѓје од крв и месо работата е да не навлезиш длабоко во емоциите е ( да си имаш некоја граница )тогаш е опасно тогаш стануваш зависник,

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
со глуп човек е најтешко да излезеш на крај...особено со глупа женска :helou:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Првиот пат кога ќе те остави девојката зборувам за првата лубов или кога и да дојде тоа нормално е дека е тешко, ама со тек на време се поминува точно треба со разум да се гледа на лубовта а не со емоции емоции за емоции ама животот оди понатаму затоа животото не е лесен се минува низ искушенија ама на крај е Hapy end :), секој си ја наоѓа лубовта што ја бара.
Затоа околку нас се среќни заљубени парови гледаме а луѓево просто не знаат што да прават од премногу љубов и секс :).

За првиот болд веќе ти кажаа девојкиве како е :).

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Ви благодарам на сите за советите па ке пробам да искористам некои од нив верувам дека ке помогнат во иднина.

Поздрав

A

Auditore

Гостин
Вака дечки, идам со цурава веќе 2 месеци, но помала е од мене и нон стоп прави грешки, ја толерирав, ја учев како да се однесува но таа веќе една иста грешка ја прави два пати, а кај мене има една поговорка која гласи, секој човек грешки, но човек што ја повторува истата грешка е веќе карактер, и според тоа никад не сум простувал такви грешки.
Се трудев за неа да и објаснам се, навистина ја сакам, ама неможам да ја толерирам веќе, доста пимплање да ви го кажам точно проблемот.
Веќе долго време и се пушта еден, и на неа и се свиѓа и вчера као и било досадно и му рекла на шала дека "го сака" и денес ми го кажува тоа и ми се правда ми се извнинува, не знам веќе ми е скурчено да толерирам а во план сум да и раскинам.
Што мислите дека би требало да направам ?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
ја учев како да се однесува
Твоја грешка е ова. Не ти е ќерка да ја воспитуваш и да ја учиш. Обично, љубовта значи прифаќање на луѓето онакви какви што се, со сите маани и доблести, и притоа двајцата да се адаптирате еден на друг за врската да функционира. Ако ја менуваш, не си ја прифатил каква што е туку ја модифицираш.
Ако те повредува, нормално е дека би требало да раскинете, особено ако го прави тоа намерно. Ако е ненамерно, ондак тоа е дел од неа, нејзин начин на комуникација.
Рече дека е помала, ако е бааги помала немој да се чудиш зашо не сте на иста бранова должина, нејзе и треба забава а не озбилна врска.

A

Auditore

Гостин
Твоја грешка е ова. Не ти е ќерка да ја воспитуваш и да ја учиш. Обично, љубовта значи прифаќање на луѓето онакви какви што се, со сите маани и доблести, и притоа двајцата да се адаптирате еден на друг за врската да функционира. Ако ја менуваш, не си ја прифатил каква што е туку ја модифицираш.
Ако те повредува, нормално е дека би требало да раскинете, особено ако го прави тоа намерно. Ако е ненамерно, ондак тоа е дел од неа, нејзин начин на комуникација.
Рече дека е помала, ако е бааги помала немој да се чудиш зашо не сте на иста бранова должина, нејзе и треба забава а не озбилна врска.
Добро, малку се лошо изразив, види вака.
Таа воопштп немаше никакво искуство, и јас никогаш не се однесував како да ми е ќерка па на тој начин да ја учам да се однесува, лошо се изразив, разговаравме со неа за тие грешки и тоа долги разговори, таа сфати каде греши и после тоа пазеше да не ја повтори истата, ќе пројде одреден период и таа пак ја повтори истата грешка, ме сфаќаш?
А изгледаше дека ме сфати што сакам да и кажам, и самата рече дека е свесна дека многу погрешила и каде погрешила и како и дека и е многу криво и самата знаеше што треба да промени, но сега мислам дека само тоа била маска нејзина затоа што пак истото го прави.
Перфектен партнер нема, перфектен е оној кој ќе го сакаш со сите мани и добрини, го знам тоа, и ја сакам ама преку некои работе неможам да поминам.
И да го направила тоа ненамерно, како да пројдам преку ова, утре во афект кој знае што може да каже или да направи? мене лично овој нејзин испад ми упатува на лабилен карактер.
Разликата не е голема, две години али за разлика од нејзината генерација мислев дека различно размислува, али сепак се преварив.
Дали сега ме разбираш?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Вака дечки, идам со цурава веќе 2 месеци, но помала е од мене и нон стоп прави грешки, ја толерирав, ја учев како да се однесува но таа веќе една иста грешка ја прави два пати, а кај мене има една поговорка која гласи, секој човек грешки, но човек што ја повторува истата грешка е веќе карактер, и според тоа никад не сум простувал такви грешки.
Се трудев за неа да и објаснам се, навистина ја сакам, ама неможам да ја толерирам веќе, доста пимплање да ви го кажам точно проблемот.
Веќе долго време и се пушта еден, и на неа и се свиѓа и вчера као и било досадно и му рекла на шала дека "го сака" и денес ми го кажува тоа и ми се правда ми се извнинува, не знам веќе ми е скурчено да толерирам а во план сум да и раскинам.
Што мислите дека би требало да направам ?
Ах претпоставувам се работи за тинејџерско девојче што не е многу искусно, очигледно сака да те направи љубоморен на начин на кој што самата се истакнува во негативно светло,што има па она на него да му кажува дека го сака освен ако не било на шала али на малава и мрда опавчето макар и да е така, е сега ако и раскинеш таа со другиот дечко веќе ќе знае да ги крие сите додворувања и пуштања од машка страна и да не се фали така активно за тоа пред тебе за да те прави љубоморен али тоа се учи со тек на време, искуство е потребно човек у осталом цел живот учи никад не си доволно паметен а на тие години па посебно тогаш се прават најголемите грешки и глупости у живот, е сега дали да и раскинеш? мм јас мислам остави ја овојпат само опомени ја па види како ќе се однесува понатаму знаеш ако продолжи така дрско да се пушта на машки и око да не и трепнува за тебе па и да ти кажува за тоа безсрамно, тогаш можеш да и раскинеш додека врскава не фатила корења зашто послем знаеш потешко е, најдобро е да се сосече вкорен таа работа доколку не иде, и така ,,,...............................

A

Auditore

Гостин
Ах претпоставувам се работи за тинејџерско девојче што не е многу искусно, очигледно сака да те направи љубоморен на начин на кој што самата се истакнува во негативно светло,што има па она на него да му кажува дека го сака освен ако не било на шала али на малава и мрда опавчето макар и да е така, е сега ако и раскинеш таа со другиот дечко веќе ќе знае да ги крие сите додворувања и пуштања од машка страна и да не се фали така активно за тоа пред тебе за да те прави љубоморен али тоа се учи со тек на време, искуство е потребно човек у осталом цел живот учи никад не си доволно паметен а на тие години па посебно тогаш се прават најголемите грешки и глупости у живот, е сега дали да и раскинеш? мм јас мислам остави ја овојпат само опомени ја па види како ќе се однесува понатаму знаеш ако продолжи така дрско да се пушта на машки и око да не и трепнува за тебе па и да ти кажува за тоа безсрамно, тогаш можеш да и раскинеш додека врскава не фатила корења зашто послем знаеш потешко е, најдобро е да се сосече вкорен таа работа доколку не иде, и така ,,,...............................
И јас го помислив истово, али ајде да прогледам низ прсти да и беше прв пат, ама не и е, и знам дека утре пак истото ќе го направи макар било на шала или што ти знам.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
И јас го помислив истово, али ајде да прогледав низ прсти да и беше прв пат, ама не и е, и знам дека утре пак истото ќе го направи макар било на шала или што ти знам.
Те разбирам али девојчево очигледно си мисли дека доколку ти кажува такви работи ќе те прави љубоморен знаеш и така ќе ја зацврсти врската малку размислувај со нејзиното мозоче :) не е тоа криво што така си мисли едноставно за да научиме нешто во животецов мора да се изгориме од сопственото искуственце а таа не се изгорела до сега очигледно, јас знам што таа си мисли сега :) таа си мисли дека ти ја гледаш како своја сопственост и сака малку да те растресува од време на време знаеш ама не разбира дека машките вие секогаш одите по логика дека каде има чад има и оган, каде таа пуштала водичка односно флертувала наоколу метела со опашката таму и ќе има нешто доволно вредно за карање и дискусија е тоа никако значи нема да и влезе во глава, џабе е што и да направиш ќе и влезе само доколку ја откачат неколку дечковци по ред или еден дечко што навистина го сакала у животот е тогаш ќе созрее навистина и ќе знае да не се фали за чадот друг пат зашто таа самата ќе разбере дека според машкиот ментален склоп "за да постои флерт и додворување мора да постои дигање опашка посебно од женска страна" иако ова е точно но само во да речеме 50% од случаите,,,..... така што значи како што реков џабе ќе си го абиш муабетот, можеда научи но само тхе хард вај нажалост..........................................................................

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Првиот пат кога ќе те остави девојката зборувам за првата лубов или кога и да дојде тоа нормално е дека е тешко, ама со тек на време се поминува точно треба со разум да се гледа на лубовта а не со емоции емоции за емоции ама животот оди понатаму
Eмоции = разум.

A

Auditore

Гостин
Те разбирам али девојчево очигледно си мисли дека доколку ти кажува такви работи ќе те прави љубоморен знаеш и така ќе ја зацврсти врската малку размислувај со нејзиното мозоче :) не е тоа криво што така си мисли едноставно за да научиме нешто во животецов мора да се изгориме од сопственото искуственце а таа не се изгорела до сега очигледно, јас знам што таа си мисли сега :) таа си мисли дека ти ја гледаш како своја сопственост и сака малку да те растресува од време на време знаеш ама не разбира дека машките вие секогаш одите по логика дека каде има чад има и оган, каде таа пуштала водичка односно флертувала наоколу метела со опашката таму и ќе има нешто доволно вредно за карање и дискусија е тоа никако значи нема да и влезе во глава, џабе е што и да направиш ќе и влезе само доколку ја откачат неколку дечковци по ред или еден дечко што навистина го сакала у животот е тогаш ќе созрее навистина и ќе знае да не се фали за чадот друг пат зашто таа самата ќе разбере дека според машкиот ментален склоп "за да постои флерт и додворување мора да постои дигање опашка посебно од женска страна" иако ова е точно но само во да речеме 50% од случаите,,,..... така што значи како што реков џабе ќе си го абиш муабетот, можеда научи но само тхе хард вај нажалост..........................................................................
Фала многу за советов, потребно ми е да согледам како размислува она, али нека научи ама не на мене, едноставно веќе немам ни живци ни нерви што ќе кажат луѓето.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
23
Поени од реакции
1
Малце ми е глупо ова па затоа напраив нов профил за тие што ме познаваат да не ме ребраат.. :pos2:

Вака сеа...има едно девојче што ми се свиѓа(мислам дека и ја и се свиѓам:smir:), се запознавме на фб пред 5-6 месеци (а иначе колеги сме на правен, али не сме заедно) и сеа сакам да ја викнам негде да искочиме али незнам како ни каде :) мислам негде у дискотека да и речам да викне другарки ја другари и така..(и знам дека глупо звучи:kesa:)
И 100% сум сигурен дека ке сака, али после коа ке отидеме незнам како да и пријдам (да не дојде до заблуда до сеа сите што ги имам мувано ми ги местеле или сум бил камен па глупости сум им зборел, али оваа многу ми се свиѓа и несакам ко кретен некој да отидам камен напраен, контате нели:smir:)
Сам си се цитирам :)
Вчера ја викнав у читална да идеме да учиме(порака на фб и пратив зошо мислев да не не ја начекам онлајн:pos2:) и ми врати ми рече ке дојде.. И не дојде, а ја фино лепо си ја чекав 1 саат:tapp:
И кога дојдов дома гледам ми пишала на пораката на фб као демек и изглегло нешо и неможе да дојде:toe:. И сеа иде чудниот дел, коа сакав да и вратам на пораката видов дека го избришала профилот на фб:nesvest: сеа незнам дали зошто и е глупо што не дојде иако ми рече дека ке дојде..

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Фала многу за советов, потребно ми е да согледам како размислува она, али нека научи ама не на мене, едноставно веќе немам ни живци ни нерви што ќе кажат луѓето.
Јас во принцип никад не сум за раскинување на врска жал ми е, ипак девојчево не те изварало,ако има љубов и неверството не е јака причина за раскинување, барем според мене,ај почекај уште малце пробај со арно со муабет да и објасниш што таа прави и дека не е тоа позитивно па може ќе се промени,..ај и толку од мене више:) со среќа па пиши пак

Kajgana Shop

На врв Bottom