Ve molam za pomos!
Vaka, sum vo mesana vrska, toj musliman (ateista), jas makedonka! Ne sme mali, nasata vrska ja sfakame mnogu ozbilno! Ne odam so nego radi pari, ili pak radi ocaj, ednostavno se sluci..ljubov!
Problemot e sto, toj ima golema zelba da zamine vo stranstvo da zivee! No nema pari
! Negov prijatel ponudil se da mu pomogne okolu toa..i mu kazal deka ke mu srede da se zeni za dokumenti so zena postara od nego 15 godini! Toj mi kaza za seto ova, i me prasa dali se soglasuvam da on ode tamo vo stranstvo za dokumenti, i dali mozam da go cekam (bidejki procedurata e 3,4godini)(normalno ke se gledame, zatoa sto ako on ode tamo, i jas ke go posetuvam turisticki),
i toa zaviselo samo od mojata odluka! Isto taka mi kaza deka se raboti isklucivo za da dobie pasos,(on togas se razveduva) za potoa on me zema mene, i da oforme familija so mene (zatoa sto ovde u makedonija toa ne e mozno, i ne mozel da mi ovozmoze pristoen zivot)!
Jas odluciv on toa da go prifate, bidejki znam deka niti on nitu jas, bi bile srekni ovde (normalno bidejki se nema pari za pristoen zivot, i toa sto nasata vrska ke bide osudena od okolinata)!
Dali postapiv ispravno? Ke ve molam da mi dadete iskreni mislenja! Vo ovoj moment mi treba iskrena pomos i sovet!
Vi blagodaram i se izvinuvam ako postov e premn dolg!
Pozdrav