Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
20 јуни 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ми треба помош/совет незнам што да правам, пред едно 5-6 години на едно девојче и се свиѓав, но тогаш таа воопшто не ме привлекуваше па ја имав одбиено неколку пати. Во меѓувреме таа отиде во странство и воопшто немав никаква допирна точка со неа иако секое лето доаѓаше тука. Пред неколку недели ја видов во маало и доста се променила. Е сега можеби е тешко да се каже дека сум потполно заљубен во неа дека тоа се базира на физички изглед ама нешто чувстувам према неа. Незнам дали сеуште се сеќава на мене и дали е слободна. Бидејќи немаме никакви допирни точки освен интернетов(Фејсбук каде што ми е срам некако да ја аднам) незнам што да правам, дали воопшто ќе сака да комуницира. Незнам стварно што да правам, па некој ако имал слично искуство или знае некоја слична ситуација слободно нека каже, секој совет е добредојден :)
Што да праваааам ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Што да праваааам ?
Не се променила таа. Ок можда пуштила цицки и слично. Проблемот е во тебе. Ти недостига нејзиното внимание на кое си навикнат и некако тоа се рефлектира врз твоето его. Не си сакал да ја имаш, дека беше лесно и дека можеш. Сега, сакаш да ја имаш, дека неможеш. Сакаш да ја повратиш контролата. Природно е. А совет.. никој неможе ништо да ти предложи освен обиди се да ја исконтактираш или обратно. Ако сакаш да дознаеш на што е, пробај да ја исконтактираш, осети ја, на крај, ништо страшно и да те одбие, полесно ќе се обидеш да ја заборавиш, дека е само физичка привлечност на прво место.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Додека бев во Германија еден ден девојката ми рече дека е готово и дека не ме сака повеќе.
Мислев дека само и недостасувам дека подолго време сум таму, но неколку дена отпосле пријатели ја виделе на Саем со друг. Се налутив ја нареков кучка и сл. Помина подолго време и сега ми недостасува.
Што да правам?
Санде иди у Црна Гора или Хрватска на море и качи германки кога не си направил ништо во Немачка, ем помалку пари е да се враќаш до Немачка, ем поголем избор имаш.

Член од
8 септември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
8
Хелоо!!Имам едно прашање до оние кои имаат женска и сестра?која е поважна поточно која е на прво место во вашиот живот?бидејќи кога мојот дечкоми кажа дека во неговиот живот на прво место е неговата сестра..."се онесвестив":nesvest:...вака беше целата ситуација...тој ќе си купува телефон со touch srceen,па бидејќи јас немам телефон со камера ми рече дека ќе ми го даде мене неговиот...подоцна следеше...“Ми требаат уште 1 500 денари за да си го земам телефонот,па може да ми дадеш толку и твој е“:nesvest:.. и крајниот одговор беше...“Јас планирам да и го дадам мобилниот на дада ми ( која инаку имала 2 телефони дома кои така и стоеле)и да ми даде таа 1500 денари“..искрено очекував дека мене ќе ми го поклони....или можеби погрешна ми е желбава......и така почна расправија.. и тогаш ми кажа дека него на прво место му е неговата сестра бидејќо “сестра е една,а женската може да се сменува“...па ќе ве замолам за превод или некој совет

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Хелоо!!Имам едно прашање до оние кои имаат женска и сестра?која е поважна поточно која е на прво место во вашиот живот?бидејќи кога мојот дечкоми кажа дека во неговиот живот на прво место е неговата сестра..."се онесвестив":nesvest:...вака беше целата ситуација...тој ќе си купува телефон со touch srceen,па бидејќи јас немам телефон со камера ми рече дека ќе ми го даде мене неговиот...подоцна следеше...“Ми требаат уште 1 500 денари за да си го земам телефонот,па може да ми дадеш толку и твој е“:nesvest:.. и крајниот одговор беше...“Јас планирам да и го дадам мобилниот на дада ми ( која инаку имала 2 телефони дома кои така и стоеле)и да ми даде таа 1500 денари“..искрено очекував дека мене ќе ми го поклони....или можеби погрешна ми е желбава......и така почна расправија.. и тогаш ми кажа дека него на прво место му е неговата сестра бидејќо “сестра е една,а женската може да се сменува“...па ќе ве замолам за превод или некој совет
За ова очекуваш превод? :uvo:
И мене ми е семејството на прво место, не знам што те чуди. Тебе денес те има, а утре може и да те нема.. Сестра му е, не знам што те гаѓа толку за еден мобилен телефон. Ќе заштедиш и ќе доплатиш, или пак, ќе си купиш сама нов. Ако решил да `и го даде на сестра си тоа е негова одлука.. парите за купување се негова заштеда или на неговите родители.. не знам зошто си предизвикувала расправија.
И мојот бивш дечко имаше сестра, ама дека му беше на прво место ми беше јасно. :icon_conf

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Iskreno, so vakvi postapki ke te sutne uste pobrzo. Nemoj da si mislis deka na bilo koe masko ti ke mu dojdes pred negvata krv. Posebno pa ne na ovie godini na koi si ti. Pokasno u zivot, vo brak, so deca - stvari se menjavaat.....ama sega, sfati si deka ti nikogas nema da bides #1.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
369
Поени од реакции
700
сестра е една,а женската може да се сменува
Повистина од реченицава нема. Превод нема, прочитај ја уште еднаш. Или неколку пати. Многу пати. Или немој воошто :)
Или немаш брат, или имаш ко да го немаш.
Дури, ако реши да му го даде телефонот на другар му со кој поминал многу работи и кој му помогнал онојпат кога заглавил во 3 ноќта, а ти си спиела ко труп, не треба да те изненади.
Не се тревожи. Тоа не значи дека не те сака... Само не се онесвестувај кога човекот си ја става фамилијата на прво место, пред неговата 19годишна девојка.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хелоо!!Имам едно прашање до оние кои имаат женска и сестра?која е поважна поточно која е на прво место во вашиот живот?“сестра е една,а женската може да се сменува“...па ќе ве замолам за превод или некој совет
Не летај со умот де... јасно дека сестра му и остатокот од семејството му се на прво место. И тебе треба така да ти биде.

И да знаеш, така ќе биде, се додека не се одлучи да создаде сопствено семејство. Е тогаш ако не му си на прво место (немора да е дотичниот во прашање, можеби ќе биде некој трет којзнае) треба да се запрашаш што не штима и каде е грешката...

T

Tetro

Гостин
Ха, ха. Многу смешно, ама барем не обожавам перверзњак што се земал и кујзнае што не правел со братучетка му
бараш совети или дудлаш?

помири се дека си бил груб, преболи и не се враќај кај што си плукал.

Член од
20 јули 2010
Мислења
57
Поени од реакции
0
Проблем!

Со дечко ми сме заедно три години, но врска на далечина, тој живее до друга држава..се гледаме за празници и преку лето. И планиравме и ова лето да се видиме за недела две..и сега он ми кажа дека сега ќе му дошол брат му од Америка на гости и дека имал закажано за операција и дека нема да дојде :uvo: и сега што? што се дешава да откаже во 5 до 12? ако го знаел сето тоа, зошто не кажа да се договориме да се видиме порано :icon_eek::icon_eek::icon_eek: what's going on :raz:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ников ти е за во легенди како прво и основно.
Како второ,операцијата на брат му е поважна,без паники брокенаа.

Член од
20 јули 2010
Мислења
57
Поени од реакции
0
Ќути, ништо попаметно не ми текна :zver:
..нема брат му да се оперира, него он :nesum:..а целиот муабет е дека можеше порано да се видиме..сега излегува дека он си испланирал што како летово..и плус знае дека нема да се видиме онда до следното лето..и очигледно тоа му е ок :icon_neut

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ќути, ништо попаметно не ми текна :zver:
..нема брат му да се оперира, него он :nesum:..а целиот муабет е дека можеше порано да се видиме..сега излегува дека он си испланирал што како летово..и плус знае дека нема да се видиме онда до следното лето..и очигледно тоа му е ок :icon_neut
И у целиот муабет наместо да го прашаш како е, од што ќе се оперира и да му дадеш поддршка, ти го гњавиш за гледање?:uvo:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Девојче ако се гледате од едно лето до друго тоа не е врска.Дури не знам ни да го дефинирам.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom