Very Nice Girl
Нојс
- Член од
- 25 август 2009
- Мислења
- 1.231
- Поени од реакции
- 160
А ништо чудно и да те лаже, може веќе не ја сака таа ‘врска‘ на далечина.
Оди опрај се беПроблем!
Со дечко ми сме заедно три години, но врска на далечина, тој живее до друга држава..се гледаме за празници и преку лето. И планиравме и ова лето да се видиме за недела две..и сега он ми кажа дека сега ќе му дошол брат му од Америка на гости и дека имал закажано за операција и дека нема да дојде :uvo: и сега што? што се дешава да откаже во 5 до 12? ако го знаел сето тоа, зошто не кажа да се договориме да се видиме порано :icon_eek::icon_eek::icon_eek: what's going on :raz:
у целиот муабет е фактот дека изгубив невиност последен пат кога се видовме..а од тогаш поминаа 9месеци и само се слушаме..иначе се гледавме на 3-4 месеци...:turn:И у целиот муабет наместо да го прашаш како е, од што ќе се оперира и да му дадеш поддршка, ти го гњавиш за гледање?:uvo:
у целиот муабет е фактот дека изгубив невиност последен пат кога се видовме..а од тогаш поминаа 9месеци и само се слушаме..иначе се гледавме на 3-4 месеци...:turn:
Машала =)у целиот муабет е фактот дека изгубив невиност последен пат кога се видовме..а од тогаш поминаа 9месеци и само се слушаме..иначе се гледавме на 3-4 месеци...:turn:
Единствениот „проблем“ ти е што типот со кој што си имаш секс нема да дојде во предвиденото време. Другото, гледам, ти е подмирено, бидејќи воопшто не ти значи да си во близина на типот (тоа обично е случај со останатите заљубени парови), т.е. не ти недостасува инаку (или барем за тоа немаш ништо напишано).у целиот муабет е фактот дека изгубив невиност последен пат кога се видовме..а од тогаш поминаа 9месеци и само се слушаме..иначе се гледавме на 3-4 месеци...:turn:
Јас со четврт деценија сеуште не можам да сватам како на некои луѓе им е битен само с***..стварно ..и зарем би се замарала и миг да е така? :nenene: изгледа треба да си купам наочари во друга боја..Единствениот „проблем“ ти е што типот со кој што си имаш секс нема да дојде во предвиденото време. Другото, гледам, ти е подмирено, бидејќи воопшто не ти значи да си во близина на типот (тоа обично е случај со останатите заљубени парови), т.е. не ти недостасува инаку (или барем за тоа немаш ништо напишано).
Два пристапи:
1. Заинтересирај се за операцијата. Слушајте се секој ден. Распрашај го што е, како е, како поминало, дали е сериозно, кога ќе биде спремен пак да се видите итн. Со други зборови, разговарај со него што се случува, наместо тука со нас.
2. Дотерај се, излези, измувај се и легни со првиот, вториот, третиот или кој сакаш-иот што ќе го најдеш во град. Повторно ќе имаш некој со кој ќе можеш да се гледаш многу ретко и со кој нема да мораш да бидеш во близина (може ќе треба малце да се потрудиш, т.е. да најдеш некој кој што е од друг град или повторно од друга држава... Но, за среќа, живееме во глобално време, па би требало да ти се олесни работата).
Прашање: дали на дечко ти само тоа му е битно? Или и да се гледате? Зашто, според муабетите, делува како да се гледате ретко, кога се гледате паѓа секс и потоа секој на своја страна...Јас со четврт деценија сеуште не можам да сватам како на некои луѓе им е битен само с***..стварно ..и зарем би се замарала и миг да е така? :nenene: изгледа треба да си купам наочари во друга боја..
Другар немој да заглавуваш во Just a friend зоната !! Кажи и како се чуствуваш штом вели дека би и било поубаво со тебе па зошто да не си ја пробате среќата, како и да е ако не и кажеш ништо си се заебал. Btw: немој преку Msn Или facebook :smir:здраво јас сум нов на форумот па извините ке пишам и малце на гевгелиски па вака ми треба совет се допишувам со едно девојче и девојката имаше дечко раскина и нз пред колку време, и вака до дека беа во врска се допишував со девојчето и открив дека имаме многу заеднички нешта и се имав сретнувано во живо и има ми кажено дека со мене и било многу по убаво отколку со нејзиниот дечко ( тај и раскина ) некако по убаво се чустувала со мене нз што тама ...... еден пријател ја има прашано повеке пати зошто не се фанате таа рекла дека сме пријатели ништо повеке , а девојчето така кажено се ке направа за мене некако сме повеке од пријатели слично многу како дечко и девојка само без бакнување таков однос имаме и сега да не направам некој погрешен чекор па да питам дали некој е бил во ваква или слична ситуација да ме посоветува
благодарам :salut:
Како можам да знам дали само тоа му е битно :raz: нормално дека нема такво нешто да ми признае :lud:..а се гледаме кога можеме..барем така беше до сега...тоа што ме мачи сега е дали ова "odolvlekuvanje" има врска со првиот пат :icon_excl ..иначе остале ствари класика, брак ово оно...Прашање: дали на дечко ти само тоа му е битно? Или и да се гледате? Зашто, според муабетите, делува како да се гледате ретко, кога се гледате паѓа секс и потоа секој на своја страна...
Исто така, многу е битно како тој се однесувал во однос на операцијата. Дали му е криво што нема да се видите ти и тој? Дали ќе посака тоа да го надокнадите? И слични работи...
Едноставно, нема доволно информации за да може да се добие поинаква слика. И, во секој случај, советите кои ќе ги добиеш овде ќе се базираат на она што ќе го изнесеш а тоа по секако ќе биде помалку од она што навистина се случува (ако навистина сте биле три години заедно, нема теорија секој миг од тие три години да го изнесеш во една порака овде). Затоа, искористи ги овие мислења како насоки што сè *може* да се случува. Она што навистина *се* случува знаете само ти и дечко ти. Затоа ти препорачувам да се слушаш повеќе со него и да ги разјаснуваш работите со него.
Поздрав и со среќа. :helou:
Здебелено: Можеш да насетиш. Сигурно за време на три години си го запознала доволно добро, па мислам дека ќе можеш сама да одлучиш по ова прашање.Како можам да знам дали само тоа му е битно :raz: нормално дека нема такво нешто да ми признае :lud:..а се гледаме кога можеме..барем така беше до сега...тоа што ме мачи сега е дали ова "odolvlekuvanje" има врска со првиот пат :icon_excl ..иначе остале ствари класика, брак ово оно...
Што се однесува до тоа дали му е криво..па не знам, рече ќе гледал да дојде после операцијата..и вика јас да сум идела кај него :jaj:
Единствен погрешен чекор е да *не* направиш ништо, т.е. да не ѝ соопштиш што чувствуваш кон неа. Многу е пострашно да *не* бидеш со девојката кон која имаш такви чувства, т.е. некој друг да ти ја ќари (ова од искуство).здраво јас сум нов на форумот па извините ке пишам и малце на гевгелиски па вака ми треба совет се допишувам со едно девојче и девојката имаше дечко раскина и нз пред колку време, и вака до дека беа во врска се допишував со девојчето и открив дека имаме многу заеднички нешта и се имав сретнувано во живо и има ми кажено дека со мене и било многу по убаво отколку со нејзиниот дечко ( тај и раскина ) некако по убаво се чустувала со мене нз што тама ...... еден пријател ја има прашано повеке пати зошто не се фанате таа рекла дека сме пријатели ништо повеке , а девојчето така кажено се ке направа за мене некако сме повеке од пријатели слично многу како дечко и девојка само без бакнување таков однос имаме и сега да не направам некој погрешен чекор па да питам дали некој е бил во ваква или слична ситуација да ме посоветува
благодарам :salut:
I) не знам што да мислам, во еден момент е најпрекрасниот човек на планетата, и грижлив, и посветен..и после стапува на сцена неговата љубомора и посесивност..и се претвора во безчувствително суштество...Здебелено: Можеш да насетиш. Сигурно за време на три години си го запознала доволно добро, па мислам дека ќе можеш сама да одлучиш по ова прашање.
Подвлечено: Е што ова она? Ќе биде ли? заинтересиран ли е да те зема за жена?
Здебелено подвлечено: Зошто *ќе гледал*? Што го спречува? Зошто не би можел да дојде? Зошто е подобро ти да одиш кај него?
Многу е можно да има сериозно добри причини зошто тоа го бара од тебе, но многу е битно да разговарате за тоа. Отворено. Долго. Од сите аспекти да го опфатите проблемот и да го решите, т.е. да дојдете до заедничко решение.
Од II и III следи I: тој цело време сака да бидеш близу него, а ти си таа што бегаш. И тој нормално дека се буни и е посесивен - многу е природно да помисли дека не сакаш да се врзуваш со него и дека имаш некој трет.I) не знам што да мислам, во еден момент е најпрекрасниот човек на планетата, и грижлив, и посветен..и после стапува на сцена неговата љубомора и посесивност..и се претвора во безчувствително суштество...
II) беше и премногу заинтересиран, ама јас одолговлекував цело време..и сега како да се олади
III) па ќе гледал, зависи од операцијата, како ќе биде, закрепнување и то..а и најголем проблем се финансиите...Не знам зошто смета дека е подобро јас да идам ( видиш,не сум прашала ..ама бев јас минатото лето, и сакаше да останам, ама јас..
Епа ако сака, така нека каже, а не да се понаша онака мука ми е веќе од љубоморни испади и смарање од типот имаш друг :nerv:Од II и III следи I: тој цело време сака да бидеш близу него, а ти си таа што бегаш. И тој нормално дека се буни и е посесивен - многу е природно да помисли дека не сакаш да се врзуваш со него и дека имаш некој трет.
Значи - летај кај него. Остани со него додека закрепнува. Остани и потоа. Остани цел живот со него, додека сака да те зема.
Зашто многу брзо може да се олади од тебе до таа мерка за да се загрее за некоја друга. Многу го имаш оттурнато од себе. Време е и ти да се доближиш до него, ако навистина тоа го сакаш.
А сега не се работи за тоа кој кога кај кого бил - ти можеш да одиш кај него, а тој не може кај тебе (операција е, за здравјето се работи - тука нема дискусии). Затоа, оди што е можно побрзо кај него. И остани.