Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Да ,не само јас и двајцата си имаме кажано многу работи.....многу поминато.Еднаш на муабет паднавме на тема како би било да сме заедно! Тогаш тој ми кажа дека кога ме видел пред да се запознаеме, посакал да биде со мене....:toe: Но отгаш помина многу време.....ние сме пак секој ден заедно,кај мене ,кај него .....тој имаше друга,јас друг.....сега сме сами :) неговата девојка не го оправдуваше нашето секојдневно дружење.....Го ценам твоето мислење,и јас би сакала да му кажам,но што ако не остане ништо....тогаш ќе го загубам и како другар :toe:
Кажи му на убав начин. Сигурен сум дека ќе те разбере. Јас веќе сум бил во ваква ситуација со другарка. Не сум каѓал ништо и со тек моите чувства поминале. Поминало. Но, сакав барем да и кажам, барем да знае. Но, на крајот е сепак твој избор. Немаш што да изгубиш, доколку го кажеш на вистинскиот начин, а бидејќи го познаваш одлично, а и тој тебе, мислам дека нема да има проблеми. :)

Znaci devojceto sto go sakam mi e premnogu dobra drugarka,non stop zaedno se druzevme ovie 8-9 meseci,znachi non stop,se shalevme zafrkavanje ova ona,duri imavme i zemeno sliki od seto toa ko spomeni,ama nesho trgna losho inache jas od sekad i go znae pwto na msn,ali deneska go smenila i mi vika da sum gi izbrishel site tie sliki,ne bilo ubavo drug da gi vidi i taka bla bla i ova mene mi e premn cudno!znachi odednas se deshava ova a i plus vidov deka adnala nekoj na msn i onaka si imaat muabeteche ali mene ljubomora me jade,i osekjam deka e smeneto,ne beshe taka,i sea nz sho da pravam,dali da unistam drugarstvo ili da prodolzam vaka :S..
Читав дека другите ти викаат дека некој зборел нешто за тебе и и ја полнел главата со глупости. Доколку навистина ти била толку добра другарка колку што викаш немала да поверува во тоа.
Тоа што ти го кажаа и другите, доколку си зборел нешто за неа или си се фалел пред другарите, и тоа е многу важно. Дали некој дел од приказната го криеш од нас? Ова многу често се случува кога некој се жали (не ме разбирај погрешно, ама морам да прашам).
Не биди љубоморен што додала некој на МСН. Замисли што ќе биде доколку би биле во врска? Ќе ја контролираш кај оди и што прави? Одма врската ќе прекине. Плус, како другар не можеш да и го ограничуваш тоа право.
Околу уништувањето на другарството. Доколку таа не сака да зборува со тебе, сметај дека другарството е веќе уништено.
Може моето мислење звучи малку сурово, но тоа е. Работите стојат така и не можам да ти давам надеж за нешто што реално очигледно не постои.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
имам 18 години, и имам врска од 2 години. Овој период од 2 години беше проследен со 2 скарувања и тоа за глупости, па еве сега веќе 3 месеци сме повторно заедно...но, некако во последно време дечко ми пробува да почни со допирање на интимните делови, а јас не знам дали да му дозволам, со оглед на тоа што сето ова води до односи, а јас сеуште не сум доволно спремна за тоа.Тој ме убедува дека нема да имаме ништо се додека не решам јас, но сепак ми е страв....а исто така ми е страв и од разните зборувања и оговарања (иако не е таков по карактер)...

P.S. Постојано ми кажува дека ме сака, и ме убедува дека подобро е да почни вака, постепено.....

Ве молам помогнете ми.......БЛАГОДАРАМ ОД НАПРЕД
Па допирање и немора да води кон секс...
Разбирам дека не сакаш брзо и сега а и немораш. Само треба да знаеш до каде сакаш и кога и да го кажеш тоа. А за него ќе мора малку да го задоволиш зошто со текот на времето ќе почне да се осеќа исфрустрирано и или ќе почне да ти се занесува или ќе си најде друга. Така да ти треба да малку да задоволиш дали мануелно дали орално :pusk: сега за сега а другото за после.:helou:Т.е. Ако несакаш да те фаќаат фаќај ти :)

Член од
11 декември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
3
Чим почна,искажи се,олесни си ја душата.

Види.. Ја имам дечко година ипол. И се ни е онака супер, не се ни караме, се е океј. Ама веќе ми е досадно и мислам дека не го сакам. И едноставно мислам дека одиме од навика, а не од љубов. И не знам што да правам. Понекогаш мислам на други дечки. А не знам дали да ја прекинам врската зашто ми е страв после да не дојде до каење :icon_neut.. и не сакам да го повредам.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
имам 18 години, и имам врска од 2 години. Овој период од 2 години беше проследен со 2 скарувања и тоа за глупости, па еве сега веќе 3 месеци сме повторно заедно...но, некако во последно време дечко ми пробува да почни со допирање на интимните делови, а јас не знам дали да му дозволам, со оглед на тоа што сето ова води до односи, а јас сеуште не сум доволно спремна за тоа.Тој ме убедува дека нема да имаме ништо се додека не решам јас, но сепак ми е страв....а исто така ми е страв и од разните зборувања и оговарања (иако не е таков по карактер)...

P.S. Постојано ми кажува дека ме сака, и ме убедува дека подобро е да почни вака, постепено.....

Ве молам помогнете ми.......БЛАГОДАРАМ ОД НАПРЕД
Се додека сама не бидеш сигурна дека го сакаш тоа.. не го прави..
И дај си самата на себе време за да се осигураш (доволно) во неговите чувства..

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Абе секс, тоа ти е како... ај еве пуштање по тобоган. Нели, прво ти е страв да се пуштиш а после тоа стравот се претопува во задоволство и сакаш да се пуштиш пак и пак и пак.. и на крај видиш дека си се пуштил/а по сите тобогани и не е интересно и бараш некој поголем и по екстремен.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Што прајме ако некој залепи жилет со мастика на среидната на тобоганот?
Се има случено!

Значи, ако сексот е како тобоган, што би претставувал залепениот жилет?

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Малку да не забегавте од темава... :) хехехех од љубовни проблеми, брич, секс, жилет и на крај брак хахахах :)))

Член од
21 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
0
Читав дека другите ти викаат дека некој зборел нешто за тебе и и ја полнел главата со глупости. Доколку навистина ти била толку добра другарка колку што викаш немала да поверува во тоа.
Тоа што ти го кажаа и другите, доколку си зборел нешто за неа или си се фалел пред другарите, и тоа е многу важно. Дали некој дел од приказната го криеш од нас? Ова многу често се случува кога некој се жали (не ме разбирај погрешно, ама морам да прашам).
Не биди љубоморен што додала некој на МСН. Замисли што ќе биде доколку би биле во врска? Ќе ја контролираш кај оди и што прави? Одма врската ќе прекине. Плус, како другар не можеш да и го ограничуваш тоа право.
Околу уништувањето на другарството. Доколку таа не сака да зборува со тебе, сметај дека другарството е веќе уништено.
Може моето мислење звучи малку сурово, но тоа е. Работите стојат така и не можам да ти давам надеж за нешто што реално очигледно не постои.[/quote]

Ne nemam nishto za krienje,ona odkako pocna so "toj" na msn znachi ednostavno pochna da bara da ne se pokazuvaat tie,ova ona...a na pr deneska se beshe super si se druzevme ova ona ali sepak taa misla unistuva sevo ova da bide super

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Може моето мислење звучи малку сурово, но тоа е. Работите стојат така и не можам да ти давам надеж за нешто што реално очигледно не постои.

Ne nemam nishto za krienje,ona odkako pocna so "toj" na msn znachi ednostavno pochna da bara da ne se pokazuvaat tie,ova ona...a na pr deneska se beshe super si se druzevme ova ona ali sepak taa misla unistuva sevo ova da bide super[/QUOTE]

Тогаш, изнеси ја на виделина таа мисла. Ако фактот што не ја изнесуваш уништува сè, може да се случи кога ќе ја изнесеш на виделина да спаси сè. :)

Член од
7 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
Еве што си напишала на почетокот:

Веќе си заљубена во него. Нема враќање назад. Или ќе бидете заедно или нема да бидете заедно.

Не вреди да се измачуваш. Кажи му и настапи искрено и отворено. Ако навистина ти е најдобар другар, барем ќе те сослуша и ќе реагира како што смета. Ако имаш чувства кон него, заслужува да знае. Макар и ништо не биднало меѓу вас двајцата, ако имате другарска врска од порано, таа ќе остане, ако другарството е вистинито.

Повеќе можеш да го загубиш како другар ако *не* му кажеш што чувствуваш за него. Затоа, само храбро и со среќа. :helou:

Секако можам да загубам,и да му кажам и да не му кажам!Добро еве ке ве послушам.....ама нема да бидам толку директна........ќе пробам да му го извлецам мисленјето од друга гледна точка,ако видам дека никогаш нема да биде така како што јас сакам,подобро да не му ни кажувам....за подоцна да ми остане само пријател,а не најдобар другар:nesum:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Секако можам да загубам,и да му кажам и да не му кажам!Добро еве ке ве послушам.....ама нема да бидам толку директна........ќе пробам да му го извлецам мисленјето од друга гледна точка,ако видам дека никогаш нема да биде така како што јас сакам,подобро да не му ни кажувам....за подоцна да ми остане само пријател,а не најдобар другар:nesum:
Овде е моментот каде јас, барем лично, не се согласувам.

Ако не му се отвориш целата целосно, *никогаш* нема да бидеш така како што ти сакаш. Значи, ако сакаш отворена, искрена и возвратена љубов, мора да му ја понудиш како отворена и искрена. Значи, без задршки, без ограничувања.

Да, тоа е голем ризик дека можеби нема да добиеш возвратена љубов на ист начин, но, според моето искуство, далеку е подобро да истапиш со целосна искреност и ништо да не чуваш за себе, макар тоа значело дека никогаш повеќе нема да прозборите, отколку да „се чуваш“ и да „ти остане како пријател“. Верувај, ако мора да внимаваш што зборуваш пред него, не ти е најдобар пријател, ниту пак пријател воопшто.

Велат: Be who you are and act the way you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind. Со други зборови, биди целосно отворена пред него и на тој начин ќе дознаеш, меѓу другото, и колку ти е тој тебе другар, според неговите реакции.

Со среќа. :helou:

S

StereoLove

Гостин
Ох женска,и јас бев во иста состојба,не можев повеке да глумам пред него дека го гледам како другар.Му кажав колку да ми олесни.Но посакувам да го вратам времето зашто кога му кажав подобро и да не ти кажувам што ми рече.Го загубив како другар и згора на тоа си фати девојка и повеке не сме во контакт.Ми кажа лоши зборови кои ме погодија.Повеке не сме во контакт и ми е жал што го загубив,психички паднав и не можам се уште да се соберам.Кажи му нема што да чекаш,зашто чуствата кога тогаш ке почнат да те издават.

В

викацот

Гостин
луѓе за вас незнам ама за мене мислам дека ке се убијам
се почна во понеделникот кога една многу добра другарка ми кажа дека едно девојче ме свиѓало
и се ке беше добро да не го видов девојчето
мислам дека ми се случи љубов на прв поглед
најпрво другарками ми рече дека немала да ми ја мести,но кога подобро подразмислив си реков зошто да не
среќа у несреќа е што истиот ден требаше да одгорварам за да поправам на двојка и јас така толку возбуден чекам да влезе професоркава и осеќам дека горам у мене
девојчето после тоа го видов уште 3 пати и уште толку се заљубив што цело време мислам на неа
сега барам совет од вас
дали да го направам првиот чекор или да чекам она прва да тргне
јас сум спремен на све па еве сакам да видам вие да сте на мое место што би направиле и кажете ми како да опстапам

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
луѓе за вас незнам ама за мене мислам дека ке се убијам
се почна во понеделникот кога една многу добра другарка ми кажа дека едно девојче ме свиѓало
и се ке беше добро да не го видов девојчето
мислам дека ми се случи љубов на прв поглед
најпрво другарками ми рече дека немала да ми ја мести,но кога подобро подразмислив си реков зошто да не
среќа у несреќа е што истиот ден требаше да одгорварам за да поправам на двојка и јас така толку возбуден чекам да влезе професоркава и осеќам дека горам у мене
девојчето после тоа го видов уште 3 пати и уште толку се заљубив што цело време мислам на неа
сега барам совет од вас
дали да го направам првиот чекор или да чекам она прва да тргне
јас сум спремен на све па еве сакам да видам вие да сте на мое место што би направиле и кажете ми како да опстапам
Ако тргнеш, тргни премногу самоуверено, немој да се топиш.
Ако одиш срамежливо подобри не пробувај чекај она да тргне.

Kajgana Shop

На врв Bottom