Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Па до каде....Не сум сигурна ни јас самата.Можеш да замислиш колку физички контакт има помеѓу нас....долго време ми е најдобар,другар,многу поминавме.Мислам дека и нему не му е сеедно....но од каде да знам па да застанам пред него и да му кажам :toe:
Кажи му, има право да знае. Доколку ти е навистина најдобар другар ќе те разбере. Дури и да не излезе ништо од љубовната врска вие ќе останете најдобри другари, доколку секако другарството било вистинско. Сепак, како што рече и сама, сте биле заедно во се, сигурно си му кажала милион работи. Не вреди да му го криеш и ова. Тоа е барем мое мислење :)

Член од
21 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
0
Znaci devojceto sto go sakam mi e premnogu dobra drugarka,non stop zaedno se druzevme ovie 8-9 meseci,znachi non stop,se shalevme zafrkavanje ova ona,duri imavme i zemeno sliki od seto toa ko spomeni,ama nesho trgna losho inache jas od sekad i go znae pwto na msn,ali deneska go smenila i mi vika da sum gi izbrishel site tie sliki,ne bilo ubavo drug da gi vidi i taka bla bla i ova mene mi e premn cudno!znachi odednas se deshava ova a i plus vidov deka adnala nekoj na msn i onaka si imaat muabeteche ali mene ljubomora me jade,i osekjam deka e smeneto,ne beshe taka,i sea nz sho da pravam,dali da unistam drugarstvo ili da prodolzam vaka :S..

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Znaci devojceto sto go sakam mi e premnogu dobra drugarka,non stop zaedno se druzevme ovie 8-9 meseci,znachi non stop,se shalevme zafrkavanje ova ona,duri imavme i zemeno sliki od seto toa ko spomeni,ama nesho trgna losho inache jas od sekad i go znae pwto na msn,ali deneska go smenila i mi vika da sum gi izbrishel site tie sliki,ne bilo ubavo drug da gi vidi i taka bla bla i ova mene mi e premn cudno!znachi odednas se deshava ova a i plus vidov deka adnala nekoj na msn i onaka si imaat muabeteche ali mene ljubomora me jade,i osekjam deka e smeneto,ne beshe taka,i sea nz sho da pravam,dali da unistam drugarstvo ili da prodolzam vaka :S..
Јас би рекол меѓу машко и женско пријателство многу тешко.Може очекувала нешто да пробаш ама ти никако да се сетиш и сеа си нашла друг и се пази да не ги виде тој сликите што ги имале заедно.Чим ја сакаш тешко е да се дружите и да глумиш дека ја сакаш другарски-најтешко е.Викам да и кажеш оноа најискрено и да знае на што си со неа.Ако имала симпатии ќе си рече ЕТЕ МУ ТЕКНА и ќе имате нешто,ако не тргни се што подалеку само ќе се повредуваш.Послушај ме и уживај.

Член од
21 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
0
Problemot e posle tolku zaednicki raboti,posle seto provedeno vreme zaedno,site zaebancii,site tesenja,ednostavno mn mi tesko da i kazham deka ne mozam vishe do nea da bidam koa ke i bide najpotrebno,deka vishe nema da sum tuka za nea...:S

V

Viktor g

Гостин
Problemot e posle tolku zaednicki raboti,posle seto provedeno vreme zaedno,site zaebancii,site tesenja,ednostavno mn mi tesko da i kazham deka ne mozam vishe do nea da bidam koa ke i bide najpotrebno,deka vishe nema da sum tuka za nea...:S
hm znaes sto ostaj ja ke i bide krivo sto te pustila i izgubila i ko drugar najdi si druga zenska ednostavno pokazii deka mozes i ti e dobro i bez nejze mozebi togas ke svati sto gubi ako ne svati pa nema da e kraj na svet vodi se sekogas deka ima milijoni i ke najdes podobra od nea ednostavno ШТО Е ТВОЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ САМО ТИ НЕ ГО ЧЕКАЈ ПОВЕЌЕ ОД 5 МИНУТИ

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Љубомора те јаде оти кај тебе се јавило едно чувство што се вика љубов. Тоа што цело време си бил со неа не ти дозволило да осознаеш дека ти неа ја сакаш повеќе од пријателски.Веќе нема да биде исто знаеш и самиот, она си нашла друга занимација, али никад нема да заборави како си прошла со тебе и пак ке те бара. Може не толку често како до сега . но ке те побара ако не друго барем за совет. Пробај да бидеш на дистанца сега остави она така одлучила така нека биде. Не може човек да се посвети на две личности одеднаш. Девојките се такви бараат внимание и не се свесни кога ке наидат на нешто ново дека го подзабораваат тоа старото кое било покрај нив секогаш...уз муабет од околу подсети ја на сите моменти поминати заедно ке сфати дека и фалат и ке ја подзамислиш многу.
Е сега не ги бриши сликите оти како прво веруј дека она ги нема избришано, а тој дечкото од мсн, хм, е тој и е од тие шо дошол, бил, и заминал ке и помине сега може и е интересно оти е неш ново за неа нова личност, нови работи, нов предизвик. Смири се остај ја нека ужива малце, љубомората скриј ја и преслушај се малце размисли дали ти ја сакаш неа како другарка или како неш повише...:smir:

Член од
7 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
Кажи му, има право да знае. Доколку ти е навистина најдобар другар ќе те разбере. Дури и да не излезе ништо од љубовната врска вие ќе останете најдобри другари, доколку секако другарството било вистинско. Сепак, како што рече и сама, сте биле заедно во се, сигурно си му кажала милион работи. Не вреди да му го криеш и ова. Тоа е барем мое мислење :)

Да ,не само јас и двајцата си имаме кажано многу работи.....многу поминато.Еднаш на муабет паднавме на тема како би било да сме заедно! Тогаш тој ми кажа дека кога ме видел пред да се запознаеме, посакал да биде со мене....:toe: Но отгаш помина многу време.....ние сме пак секој ден заедно,кај мене ,кај него .....тој имаше друга,јас друг.....сега сме сами :) неговата девојка не го оправдуваше нашето секојдневно дружење.....Го ценам твоето мислење,и јас би сакала да му кажам,но што ако не остане ништо....тогаш ќе го загубам и како другар :toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Toa e problemot shto ja gleam ko devojka...:S
Епа тогаш кажи и и расчисти си со неа, она те гледа тебе како другар и не сфаќа дека те повредува со тоа што почнала да се врзува со друг. Боље е да знае што чувствуваш за неа. Ако стварно ти е другарка ке те разбере, ама ако не сака ниш повеќе од другарство со тебе никогаш повеќе нема да бидете тоа што сте биле до сега. Што значи ризикувај, но пази, гледај само да не страдаш оти никој не е доволно вреден да за него ти си го уништиш животот.

V

Viktor g

Гостин
Вака има една девојка која ми направи еден проблем. Имено девојчево ми се пушташе , ме вика да излегуваме а дознав дека има дечко ( и на фб во статус така и пишува):uvo:. Пред некој ден еве ја конечно на фб вклучена сакав да зборувам со неа за да ми објасни што сака а од фб ми вратија дека немам дозвола да разговарам со таа личност:cuc:. А најглавната фора која ми ја намести е дека јас сум “трчал “ по неа па дечко и ми се заканува да се тргнам или незнам што може да ме снајде и да ви кажам и избришав број а на фб веќе и не контактирам со неа не дека се исплашив од типот :vozbud: туку несакам веќе да се понижувам само несваќам што и беше и што и е филмот на женскава:toe:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Да ,не само јас и двајцата си имаме кажано многу работи.....многу поминато.Еднаш на муабет паднавме на тема како би било да сме заедно! Тогаш тој ми кажа дека кога ме видел пред да се запознаеме, посакал да биде со мене....:toe: Но отгаш помина многу време.....ние сме пак секој ден заедно,кај мене ,кај него .....тој имаше друга,јас друг.....сега сме сами :) неговата девојка не го оправдуваше нашето секојдневно дружење.....Го ценам твоето мислење,и јас би сакала да му кажам,но што ако не остане ништо....тогаш ќе го загубам и како другар :toe:
Еве што си напишала на почетокот:

Brrrr....:wink:
kako da go stavam na facebook "In a relationsiph".......ne e losa idejata,ama nemozam:S

Zaljubena vo najdobriot drugar? Zarem tolku e strasno? Staviv takva tema,izbrisana e ,mi rekoa ovde da pisam.....eve me :wink:
Mozete li da mi dadete soveeettttttttttt
Веќе си заљубена во него. Нема враќање назад. Или ќе бидете заедно или нема да бидете заедно.

Не вреди да се измачуваш. Кажи му и настапи искрено и отворено. Ако навистина ти е најдобар другар, барем ќе те сослуша и ќе реагира како што смета. Ако имаш чувства кон него, заслужува да знае. Макар и ништо не биднало меѓу вас двајцата, ако имате другарска врска од порано, таа ќе остане, ако другарството е вистинито.

Повеќе можеш да го загубиш како другар ако *не* му кажеш што чувствуваш за него. Затоа, само храбро и со среќа. :helou:

O

Out Boy

Гостин
Имам проблем. Огромен.

После мојата прва врска, излегов целосно уништен. Толку ме болеше раскинувањето, што мислам дека не би можел и не би сакал повторно да минам низ истото.

Што е пострашно, сите нови кои ги запознавам, се заинтересирани само за секс. Прашувам: Само за секс си или бараш и врска, доколку се’ биде ок. Ми одговараат: па не, на почеток може само лапање и ’пушење’, за секс ќе видиме... Нешто што за жал многу ме потсеќа на бившиот, за кој “со сексот почнуваше и со сексот завршуваше се’ “- како што знаеше да рече. Зарем не останал на светов некој кој смета дека врска би можела да почне со пријателство и муабет, а не со секс?

Ме интересира: сите ли прават вака? Првин бараат секс, а потоа се’ друго? Или ова само педерите прават вака?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
pls za vasi mislenja...:)

имам 18 години, и имам врска од 2 години. Овој период од 2 години беше проследен со 2 скарувања и тоа за глупости, па еве сега веќе 3 месеци сме повторно заедно...но, некако во последно време дечко ми пробува да почни со допирање на интимните делови, а јас не знам дали да му дозволам, со оглед на тоа што сето ова води до односи, а јас сеуште не сум доволно спремна за тоа.Тој ме убедува дека нема да имаме ништо се додека не решам јас, но сепак ми е страв....а исто така ми е страв и од разните зборувања и оговарања (иако не е таков по карактер)...

P.S. Постојано ми кажува дека ме сака, и ме убедува дека подобро е да почни вака, постепено.....

Ве молам помогнете ми.......БЛАГОДАРАМ ОД НАПРЕД

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
имам 18 години, и имам врска од 2 години. Овој период од 2 години беше проследен со 2 скарувања и тоа за глупости, па еве сега веќе 3 месеци сме повторно заедно...но, некако во последно време дечко ми пробува да почни со допирање на интимните делови, а јас не знам дали да му дозволам, со оглед на тоа што сето ова води до односи, а јас сеуште не сум доволно спремна за тоа.Тој ме убедува дека нема да имаме ништо се додека не решам јас, но сепак ми е страв....а исто така ми е страв и од разните зборувања и оговарања (иако не е таков по карактер)...

P.S. Постојано ми кажува дека ме сака, и ме убедува дека подобро е да почни вака, постепено.....

Ве молам помогнете ми.......БЛАГОДАРАМ ОД НАПРЕД
Не си мала имаш 18 години. Ако си сигурна дека дечко ти те сака и заслужува да ти биде прв, тогаш нема што да се двоумиш.

Секако подобро е пред првиот секс да се допирате некое време и со тоа ќе си ги запознаете телата малце повеќе.

Не се плаши, ќе уживаш :smir:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Што е тоа што тргнало лошо? Ти имаш згрешено нешто, или пак не си свесен дека некако ја имаш повредено...?
Ако сепак немаш згрешено, знај дека никој не променува мислење за некого туку така, туку тоа најчесто се случува по сугестија на некој друг острана. Таа има нешто погрешно сватено, нешто што ја оддалечува од тебе, што те прави одбивен во нејзините очи. Или пак, она поверојатното и најчестото, некој и има кажано лоши работи за тебе. Дека и имаш нешто направено зад грб, или си ја оговарал, или пак некаде на шала имаш речено дека е лесна женска и дека можеш да ја легниш кога ќе посакаш, ама не се сеќаваш. Ако е тоа третото, не знам што да ти кажам.

Сепак, ти предлагам да пробаш на смирен начин да комуницираш со неа, колку што таа ќе ти дозволи да бидеш во нејзино присуство и да ја анализираш која е причината што повеќе не сака да бидете другари. Ако не бидне ништо и од тоа, седнете и прашај ја што ја оддалечува од тебе, дали имаш нешто згрешено.

Среќно.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom