- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.730
- Поени од реакции
- 37.720
...контактиравте цела година и тој секогаш бил тука за тебе, „Тој Секогаш беше тука за мене“, но дали ти барем еднаш си била таму за него? зарем тој немал некој лош период, тоа не го спомнуваш ...исто тој те засакал без да те види,„И без да ме види тој ме засака“,ама ти не си го засакала без да го видиш,тој едноставно ти станал симпатичен поради карактерот, грижата негова околу тебе кога си имала тежок период„Тој е прекрасен и предобар, поважна сум му од самиот себе, искрено ме сака, знам“. затоа за тебе е прекрасен, предобар, искрено те сака...ама ти него не го сакаш, штом размислуваш да му раскинеш и да почнеш нов пат? па зарем запознавањето со него не е новиот пат? ете самата укажуваш дека тој е е само една етапа во твојот живот што ти помогна да го поминеш тешкиот период со тоа што укажуваш дека е „низок“„ Проблемот е што е низок“ и дека имал исто име како екс дечкото, по глуп изговор не можеш да си најдеш на самата себе, а не да бараш совет на форумов за да се правдаш самата на себе или што? да добиеш храброст да му раскинеш, оти знаеш добро во себе дека не ти летаат пеперутки во стомачето кога ќе го видиш? пред тебе е цел живот, ти уште на почетокот се двоумиш дали да му раскинеш поради две банални за тебе причини, „Размислувам да му раскинам, да почнам нов пат“, а не надвладува другите две силни причини дека те сака и дека е предобар? затоа мое мислење е дека тебе моменталниот дечко ти е само симпатичен и мил и дека си навикната на него ама само како пријател, но не како интимен партнер со љубов и страст кон него и ферски е да „го пуштиш“ додека е време да си најде некоја која ќе го сака многу и нема да му пречи дека е низок или нешто друго......Кога изгубив Се, се запознав со едно момче. Тој Секогаш беше тука за мене, ме ислушуваше и советуваше. И без да ме види тој ме засака. Потоа си разменивме бројче, се слушавме, па на скајп и конечно после 1год се видовме и се фативме. Тој е прекрасен и предобар, поважна сум му од самиот себе, искрено ме сака, знам. Карактерно ми одговара, но физичкиот изглед баш и не...Проблемот е што е низок и се вика исто како бившиот, судбина ли е, проклетие ли е? Размуслувам да му раскинам, да почнам нов пат, каде ништо нема да ме поврзува со минатото, но несакам да изгубам еден прекрасен човек, го сакам. Што да мислам? Што да правам?
** Извинете за предолгиот текст, ама едноставно морав...
Последно уредено: