Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
stom gledas bliskost odete pod kirija so soprugot i ne rasipuvaj brak i bratoubistvo da cekas poglup od cekor nemas a stom toj dreme ko majmun so tebe brat mu toj e umobolen ...zalam za vakvite lugje ako ne ti odgovara imas razvod a ne sex so brat mu ti devojko definitivno poseti psihijatar imas seriozen problem i baraj lek

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
stom gledas bliskost odete pod kirija so soprugot i ne rasipuvaj brak i bratoubistvo da cekas poglup od cekor nemas a stom toj dreme ko majmun so tebe brat mu toj e umobolen ...zalam za vakvite lugje ako ne ti odgovara imas razvod a ne sex so brat mu ti devojko definitivno poseti psihijatar imas seriozen problem i baraj lek
и го рече.

и во право си.

Член од
26 август 2016
Мислења
5
Поени од реакции
1
definitivno e najlesno da sudis za drugite od strana.nikoj ne rece deka sakam da se sluci toa tuku deka toa e golem problem za mene za koj nemozam da najdam resenie zatoa sto kirija ili razvod za mm voopsto ne doaga vo predvid i jas nemam izlez.mislis deka jas ne sum svesna za tie resenija?zosto jas molcam ?zatoa sto sakam da dojde do BRATOUBISTVO? dali ti voopsto znaes sto imam jas preziveano vo ovoj tn brak pa da mi kazis deka mi treba lecenje?kako sto kazav najmn ima da kazi onoj koj nisto ne znae i onoj koj nisto ne pominal vo zivotot.zalam sto ziveam na vakvo mesto kade sekoj na sekogo moze da mu bide sudija a najmnogu onie koi se najlosi

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.418
definitivno e najlesno da sudis za drugite od strana.nikoj ne rece deka sakam da se sluci toa tuku deka toa e golem problem za mene za koj nemozam da najdam resenie zatoa sto kirija ili razvod za mm voopsto ne doaga vo predvid i jas nemam izlez.mislis deka jas ne sum svesna za tie resenija?zosto jas molcam ?zatoa sto sakam da dojde do BRATOUBISTVO? dali ti voopsto znaes sto imam jas preziveano vo ovoj tn brak pa da mi kazis deka mi treba lecenje?kako sto kazav najmn ima da kazi onoj koj nisto ne znae i onoj koj nisto ne pominal vo zivotot.zalam sto ziveam na vakvo mesto kade sekoj na sekogo moze da mu bide sudija a najmnogu onie koi se najlosi
Ај кажи низ што си поминала кога веќе си ја отвори душата.
Ама знаеш што?Во животот може си поминала низ сито и решето но тоа не ти дава за право да праиш вакви ствари.Коа си идела со дечко ти,сегашниот сопруг, не си го знаела брат му? Овде се праи муабет за морални ствари шо значи или имаш или немаш морал а патем како можеш во брат му да глеаш потенцијален маж си требало да скопчаш дека боље ко сопствен брат да го рачунаш.
Според мене не само братоубиство да има мислам од бес тогаш човекот може и тебе да те покоси па и сам себе.Смирувај си ги страстите додека е време.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.464
sovet ve molam... vo brak sum okolu 3 i pol god ,no pogolemiot del od toa vreme bese los period.mojot soprug otkako se verivme se smena potpolno i samo problemi i problemi.za da bide uste poloso vo posledno vreme mn me privlekuva fuzicki negoviot brat,neznam sto se slucuva,a mozam da zabelezam deka i toj golem del od vremeto koga e sloboden go pominuva doma so mene,kako i toj da go cuvstvuva istoto.postojano razmisluvam za nego i nz sto ke se sluci.ne daj boze nesto da se sluci zatoa sto nema dago zapram :/ sto da pravam?se obiduvam da go izbegnuvam ama e nevozmozno,ziveeme zaedno :/
Многу читаш викенд романчиња и фантазираш животот да ти биде исполнет со интриги, а во реалноста можеби имаш само проблематичен маж и ништо друго.
Или е ова, или имаш запознаено само двајца мажи во животот кои едниот е твојот маж, а вториот е брат му.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.398
Поени од реакции
1.258

Deca imate li?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Previse burek jadenje za nesto koe ne go razbirame. Tie so prakjat drug da se leche samite se 3 pati poveke za lecenje. Isto i tie so se povikuvat na moral neka si go gledat svojo moral. Inace devojko , ne pbrkja vnimanie na "moralistite", tuku sama ke moras da se spraves so situacijata. Sovet eventualno moze da ti dade nekoj stvarno blizok sho ti e, koj te poznava tebe licno i tvojata situacija.
Ako ne ide znaci ne ide. So sila nisto ne biva.
Inace u 21-vi vek redno e veke brako kako institucija da padne i da se redefinira spontano na eden priroden nacin.

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
alo kuklo razvedi se i cao a toa sto ti si pominala ne ni 5%od mojot zivot i brak i sama pocna deka cuvstvuvate drn drn a ko sto gledam za tri godini ste se napravile puzder togas definitivno toj brak e promasena investicija i ne baraj air i beriket a bratoubistvo ke dojde posto samata nastojuvas i cekas signal i samata pomisla ti e pogresna i ako si sovesna ke kazes na maz ti od strana deka ne e mestoto idealno...ama ko sto gledam davas povrdinsko info za problemot a vo pozadina ima skrieni argumenti ...mislam deka najgolem problem si ti.samata odluci se[DOUBLEPOST=1472256323][/DOUBLEPOST]govinda moralisti ne deklariras aj primer zet imas doma mazena si a sestra ti mu dava signali i on saka da ja legne ke kazes ok li e znaci zboruvame za brak i maz i negov brat a ne treto lice i svaler ...ubavo kaza moze i ona da jade metak posle takov cekor licno jas da sum vo situacija na mesto od maz i da primetsm dvajcata bi gi obesil...

Последно уредено:
Член од
27 август 2016
Мислења
1
Поени од реакции
2
Здраво дечки имам еден необичен проблем на кој што сакам да ми дадете ваша перспектива, ја видов темава и гледам најразлични луѓе одговараат на најразлични начини и можеби нешто од ваша страна ќе ми светне во глава.

Воглавно проблемот ми е со искажување на привлечност(директност) кој девојки, на било кој начин, секогаш сум имал страв до точка што се вика да е парализирачки, на кој било налин дали е аднување и пишување на фејсбук, во живо и тн. Сум имал безброј прилики и секогаш бидјеќи не дејствувам на шансите губам, многу ретко сум ексалиран и да се случува нешто. Мислев дека проблемот е некој физички или мана во карактерот, ама сите докази покажуваат спротивно. Од физички и како карактер се сметам себеси за атрактивен, читам доста, редовно вежбам, имам сериозно машко лице, висок сум, имам интересни хоби, имам многу пријатели и општо социјални активности. Поради сето ова баш и сум имал доста прилики со девојки кој сум ги поебал, очигледно било до точка каде што на девојките му е преку глава и оние комуницираат директно со мене за нешто да се случува, сум слушал дека можам која сакам да ја имам во локалот, ми давале броеви свои, ме аднувале на фејсбук, жена во брак ми се нудеше 3-4 пати на најочигледен начин, и јас нормално незнам што да правам и ништо не се случува. Ова не ми е редовна состојба, некогаш сум па сосема спротивно, одам правам што сакам, барам девојка, си поминувам преубаво, али воглавно состојбата е таа каде што сум закочен. Незнам зошто, али немам храброст во овие работи, се занимавам со хоби и општо активности каде што треба храброст и машкост а кога ќе дојде до ова, опашката во газ и бегај. Самодовербата можеби ми е проблем, понекогаш се чувствувам како дека девојка не би покажала интерес во мене, дека ако би и пишал или општо пристапил дека би и сметал, а истовремено ги препознавам овие мисли и одма ми се сменуваат чувствата во спротивно, дека не е така, дека вредам и сум атрактивен, дека би била среќна да биде со мене и тн. Понекогаш ме фрустрира оти гледам убави девојки каде што одат со сељаци, а јас заглавен во главата ништо не правам а знам дека би можел, кога ќе направам споредба со какви луѓе општо се задоволуваат двата полови, како да им е од мрза или од менталитет на ајде што има врска арен/а е, незнам зошто го имам овој проблем, понекогаш и јас сум проблемот што имам некои поголеми очекувања за каква треба да биде некоја девојка, и многу лесно ги дисквалификувам некои деовјки, највероватно поради што сето ова премногу го мислам направено ми е во главата како нешто сериозно и огромно и дека треба така да се третира. Можеби и највероватно е до моето детство, покрај мојот жед за натпревари и успех, не сум добил ништо подалеку од негативнен или критички коментар од домашните, посебно од мојот татко, кој никогаш не ми направил некој позначаен муабет, и секогаш беше како подалечен. Овој проблем го анализирам, го мислам, веќе многу време, се повеќе и повеќе се закопувам во својата глава и веќе неможам да го трпам, ми се чини дека сите можни причини ги имам размислено, а сепак мојот аналитички и перфекционистички мозот сеуште работи на себеси, на градење на себеси(можеби и егото) дека треба уште малце од нешто, дека не е доволно, се би направил освен очигледното а тоа е да покажам интерес редовно со девојки кои ми се допаѓаат, на било кој начин.

Ова е некој рандом опис и нема баш некоја структура али сепак мислам дека се држи на поентата. Ви благодарам од напред.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Здраво дечки имам еден необичен проблем на кој што сакам да ми дадете ваша перспектива, ја видов темава и гледам најразлични луѓе одговараат на најразлични начини и можеби нешто од ваша страна ќе ми светне во глава.
U kratkome: Treba da bidesh spontan, vesel, humorsticen, intersen. Preteranata ozbilnost te pravi da izgledas laden, a toa gi odbiva zenskite i gi ladi od tebe.
Dakle, gledaj sho poveke humoristicni serii, filmovi, skecevi kako k-15, jugoslovenski filmovi kakvi imas, a najjaka spored mene e bosanskio humor kako u LUD ZBUNJEN NORMALAN. Isto citaj u nauci sho poveke vicovi.
Treba da na svoj nacin stvores otkacen del vo sebe, da znaes da se glupiras i da praves zaebancii i na svoja smetka i da ne ti e ic gajle sho drugite mislat.
Inace tebe privlecna ti e nekoja ladna zenska, ozbilna , bez nasmevka na liceto - robot zenska? Toa e toa.
Otkaci se malce ;) (y)

Член од
10 август 2013
Мислења
543
Поени од реакции
931
Здраво на сите :)
Имам и јас еден љубовен проблем, па би сакал да го споделам за помош... Засакав една девојка пред извесно време, со неа разговорот ми е сосема нормален(не е нешто посебно) е сега проблемот е што таа девојка му беше бившата на мој близок другар(до пред пет месеци). Тој сеуште ја сака неа длабоко но сепак оди и со други девојки за мување и слично, дури пред некој ден направи тетоважа од датумот кога почнаа со врската. А за нејзе сигурен сум дека не се замара многу со него... Сега незнам како треба да постапам со него, дали да му кажам дека сум заљубен во неа и како тој би постапил со тоа, не би сакал да се случи некој проблем меѓу нас затоа што се почитуваме.
Ако може поискусните за дадат одговори за овој проблем. Благодарам однапред!

С

СаШеНкО

Гостин
Здраво на сите :)
Имам и јас еден љубовен проблем, па би сакал да го споделам за помош... Засакав една девојка пред извесно време, со неа разговорот ми е сосема нормален(не е нешто посебно) е сега проблемот е што таа девојка му беше бившата на мој близок другар(до пред пет месеци). Тој сеуште ја сака неа длабоко но сепак оди и со други девојки за мување и слично, дури пред некој ден направи тетоважа од датумот кога почнаа со врската. А за нејзе сигурен сум дека не се замара многу со него... Сега незнам како треба да постапам со него, дали да му кажам дека сум заљубен во неа и како тој би постапил со тоа, не би сакал да се случи некој проблем меѓу нас затоа што се почитуваме.
Ако може поискусните за дадат одговори за овој проблем. Благодарам однапред!
Другар како бе заљубен си во неа? Муабет само правите, не ја познаваш, не знаеш како би ви идело во врска, колку би траело та пред се. Јас не би му свртел грб на другар за една обична минлива врска ма какво сака нека е девојчето. Чисто од принцип. Она може да те остави, или ти неа ќе ја оставиш. Секако врските на ваши години не траат долго. А таа врска со другар ти што ја имаш може да ти биде нешто многу по вредно во животот.

Член од
10 август 2013
Мислења
543
Поени од реакции
931
И јас така си замислив, секако дека од другарите неможе никој да ти помогне во тешките денови...
Но и тоа што велиш дека не би знаел каква би ни била врската имаш тука право, јас мислам дека ни самата не дава некакви реакции спрема мене... Можеш ли да ми кажеш нешто околу тоа како би се чувствувал другаров доколку би му го кажал ова дека ја сакам. ( Инаку пред месец дена додека девојчето беше во врска со друг, мојов другар му се закануваше дека ќе го убие) Навистина незнам како е правилното, нормално дека попаметно ќе биде да ја заборавам, но сакам совети...??!!

C

Castiel

Гостин
sovet ve molam... vo brak sum okolu 3 i pol god ,no pogolemiot del od toa vreme bese los period.mojot soprug otkako se verivme se smena potpolno i samo problemi i problemi.za da bide uste poloso vo posledno vreme mn me privlekuva fuzicki negoviot brat,neznam sto se slucuva,a mozam da zabelezam deka i toj golem del od vremeto koga e sloboden go pominuva doma so mene,kako i toj da go cuvstvuva istoto.postojano razmisluvam za nego i nz sto ke se sluci.ne daj boze nesto da se sluci zatoa sto nema dago zapram :/ sto da pravam?se obiduvam da go izbegnuvam ama e nevozmozno,ziveeme zaedno :/
Baras da to dademe nekoe opravduvanje za da se izebes so brat mu. Nema opravduvanje za toa. Ti veke imas odluceno za toa sega samo baras nesto da Se opravdas samata sebe. Izneveruvanje ne e vo red vo Nikoj slucaj. Razdeli se I pravi so sakas ako be sedi si mirna I trpi si toa sto si odbrala za soprug.

Sent from my Ultra using Tapatalk

Последно уредено од модератор:
U

Unspecified

Гостин

Воглавно проблемот ми е со искажување на привлечност(директност) кој девојки, на било кој начин, секогаш сум имал страв до точка што се вика да е парализирачки, на кој било налин дали е аднување и пишување на фејсбук, во живо и тн. Сум имал безброј прилики и секогаш бидјеќи не дејствувам на шансите губам, многу ретко сум ексалиран и да се случува нешто. Мислев дека проблемот е некој физички или мана во карактерот, ама сите докази покажуваат спротивно. Од физички и како карактер се сметам себеси за атрактивен, читам доста, редовно вежбам, имам сериозно машко лице, висок сум, имам интересни хоби, имам многу пријатели и општо социјални активности. Поради сето ова баш и сум имал доста прилики со девојки кој сум ги поебал, очигледно било до точка каде што на девојките му е преку глава и оние комуницираат директно со мене за нешто да се случува, сум слушал дека можам која сакам да ја имам во локалот, ми давале броеви свои, ме аднувале на фејсбук, жена во брак ми се нудеше 3-4 пати на најочигледен начин, и јас нормално незнам што да правам и ништо не се случува. Ова не ми е редовна состојба, некогаш сум па сосема спротивно, одам правам што сакам, барам девојка, си поминувам преубаво, али воглавно состојбата е таа каде што сум закочен. Незнам зошто, али немам храброст во овие работи, се занимавам со хоби и општо активности каде што треба храброст и машкост а кога ќе дојде до ова, опашката во газ и бегај. Самодовербата можеби ми е проблем, понекогаш се чувствувам како дека девојка не би покажала интерес во мене, дека ако би и пишал или општо пристапил дека би и сметал, а истовремено ги препознавам овие мисли и одма ми се сменуваат чувствата во спротивно, дека не е така, дека вредам и сум атрактивен, дека би била среќна да биде со мене и тн. Понекогаш ме фрустрира оти гледам убави девојки каде што одат со сељаци, а јас заглавен во главата ништо не правам а знам дека би можел, кога ќе направам споредба со какви луѓе општо се задоволуваат двата полови, како да им е од мрза или од менталитет на ајде што има врска арен/а е, незнам зошто го имам овој проблем, понекогаш и јас сум проблемот што имам некои поголеми очекувања за каква треба да биде некоја девојка, и многу лесно ги дисквалификувам некои деовјки, највероватно поради што сето ова премногу го мислам направено ми е во главата како нешто сериозно и огромно и дека треба така да се третира. Можеби и највероватно е до моето детство, покрај мојот жед за натпревари и успех, не сум добил ништо подалеку од негативнен или критички коментар од домашните, посебно од мојот татко, кој никогаш не ми направил некој позначаен муабет, и секогаш беше како подалечен. Овој проблем го анализирам, го мислам, веќе многу време, се повеќе и повеќе се закопувам во својата глава и веќе неможам да го трпам, ми се чини дека сите можни причини ги имам размислено, а сепак мојот аналитички и перфекционистички мозот сеуште работи на себеси, на градење на себеси(можеби и егото) дека треба уште малце од нешто, дека не е доволно, се би направил освен очигледното а тоа е да покажам интерес редовно со девојки кои ми се допаѓаат, на било кој начин.

Ова е некој рандом опис и нема баш некоја структура али сепак мислам дека се држи на поентата. Ви благодарам од напред.
Брате, ти си мој тип, тука те поштувам зошто си ги искажа маките(проблемите) како и да е, се препознав и јас во поголемиот дел од текстот оти и јас сеуште се борам со црните мисли или т.н денешно озборување зад грб кое не ми остава мир, туку постојан немир, затоа кој и што ќе каже, дали ќе биде добро во очите на народот, зошто да и се пуштам на некоја во овој момент, можеби е грешка, гледаш околу нас народ, еее ќе ми се смеат ако направам некоја глупост или пак сами сме зошто сега да и се пуштам којзнае може корпа ќе ми даде и потоа само ќе тагувам по неа. Но ова сега што го мислиме сигурно нема да го мислиме истото и после 5-10 години така да, и јас истото го правам, вежбам редовно, го оддржувам телото, имам зацртани цели, учам, мирен и повлечен сум, немам намера да направам лошо на некого, закочувам се кога треба да зборувам за да не згрешам некаде случајно и се е под внимание. Во женско друштво ретко зошто и сите се дигнати, си мислам ако им се пуштам одма корпа, завршувам со нив, вака барем не кажувај ништо, нема да завршиш брзо. Што и да кажеш си го мислеш тоа 1000 пати дали си го исправно кажал, сега таа што мисли за тебе, ако не си го кажал тоа зашто пак не си го кажал, сум испаднал немтур и така одат тие работи. Ако некое машко/женско ми се смее во очи, тоа испаѓа кај мене дека сум ептен глуп, што не значи така, тоа збутеноста ме прави глупав, одма пропаѓам од срам во земја, така да, исти сме, белким ќе се пооправиме, ни фали самодоверба, ни фали опуштеност, ни фалат откачени зборови на кои нема да мислиме што сме зборувале. Еве јас постојано и постојано само мислам на тоа што ќе кажам, од толку што сум добар, сум осамен. Ги гледам оние што трескаат зелени и немаат две чисти и не се прават ни интелектуалци ни кур им чуе затоа што ќе кажат и се прави сељаци имаат и другари имаат и женски колку сакаш. Ама тие трескаат што им дојде на уста, не знам зошто и што уште ги привлекува женските, дали паметниот однос кои стануваш во нивните очи како глуп или оној сељачизмот кои во нивните очи си БОГ и Батина и секако привлечен. Да бидеш ладен и игнорантнен пак е грешка, да не бидеш ладен и игнорантнен исто пак е грешка тогаш претерано замараш и си имбецилски замарач. Не знам како ќе може да погодеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom