Е од ова си патиме ние Македонците. А извини што ако му пишеш прва, ќе ти се симне чинот, титулата? Абе ако ти се свиѓа пиши му и ич таквата да не ти чуе, ниту е срамота ниту е испод чест. Верувај, машките многу повеќе почитуваат ако некое девојче (некогаш) пише прво.
Иначе икс лидер, паметно си направил, не и пишувај, нека покаже и она знаци. У случајов ти глумиш марионета, и кажуваш само убави работи, и изјавуваш љубов, а фидбек нема. Ако почне и она да пишува, да дава некои знаци тогаш е во ред.
Аман бе човек, те читам и неверојатно е колку ја комплицираш ситуацијата.Епа тоа е де, 2 дена сеуште нема знаци...
Има, и ми се има дешавано ова, само кај нас поретки се ваквите случаеви, #jer ние како народ патиме од некои чудни комплекси.[DOUBLEPOST=1407628954][/DOUBLEPOST]
Ова никогаш не сум можел да го разберам. Абе просто е, ДА, сакам да сум со тебе, и НЕ, не сакам да сум со тебе затоа што не те гледам како љубовник или свиѓам/сакам друг. Бооо ко којзнае колку да е тешко ова да се каже, па мора да се филозофира со фразите кои ги спомна ти.Аман бе човек, те читам и неверојатно е колку ја комплицираш ситуацијата.
Искрено, според се она што го прочитав, делуваш како да си 100% во friendzone. Особено поради фактот што сте се смувале и потоа таа ти зборела дека те гледа така.
Наместо да бараш знаци, подзнаци и димни сигнали, пиши и, прашај ја на што сте. Не ја убедувај, не ја моли, едноставно прашај ја дали сака да биде со тебе, дали сака да бидете повеќе од она што сте. Ако ти рече - да, ок. Ако не, да сте живи и здрави. Ако почне да се вади со изговори од типот: Ама врска не е за мене во моментов, ама знаеш колку те почитувам, ама не сум сигурна во себе, лош ми периодот, тајмингот е лош, ми треба време, не сакам да го изгубиме пријателството, премногу те ценам ко другар, остави ми простор и слични изговори - тогаш не е заинтересирана да ти биде девојка. Обично така одат тие работи.
Зошто луѓето толку сакаат да комплицираат и играат игри, никогаш не разбрав...
Ја имам прашано на што сме.. Еднаш ми рече уште не била таа за сериозна врска, дека ако сме се фателе ќе сме раскинеле многу брзо, ќе сме се скарале, па тогаш немало ни здраво да имаме...Аман бе човек, те читам и неверојатно е колку ја комплицираш ситуацијата.
Искрено, според се она што го прочитав, делуваш како да си 100% во friendzone. Особено поради фактот што сте се смувале и потоа таа ти зборела дека те гледа така.
Наместо да бараш знаци, подзнаци и димни сигнали, пиши и, прашај ја на што сте. Не ја убедувај, не ја моли, едноставно прашај ја дали сака да биде со тебе, дали сака да бидете повеќе од она што сте. Ако ти рече - да, ок. Ако не, да сте живи и здрави. Ако почне да се вади со изговори од типот: Ама врска не е за мене во моментов, ама знаеш колку те почитувам, ама не сум сигурна во себе, лош ми периодот, тајмингот е лош, ми треба време, не сакам да го изгубиме пријателството, премногу те ценам ко другар, остави ми простор и слични изговори - тогаш не е заинтересирана да ти биде девојка. Обично така одат тие работи.
Зошто луѓето толку сакаат да комплицираат и играат игри, никогаш не разбрав...
Он има 17, таа 15, како според годините би требало да се одвива нивниот „љубовен“ живот?Зошто луѓето толку сакаат да комплицираат и играат игри, никогаш не разбрав...
Ја имам прашано на што сме.. Еднаш ми рече уште не била таа за сериозна врска, дека ако сме се фателе ќе сме раскинеле многу брзо, ќе сме се скарале, па тогаш немало ни здраво да имаме...
Потоа ми рече дека сакала само другари да бидиме, не планирала ништо да има помеѓу нас..
Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk
Не дека сакам да ги бранам жените, бидејќи не се цвеќиња за мирисање, ама би се изненадил колку машки си полнат его и се фалат пред другари како некоја им пишала/пишува на Фејсбук.Има, и ми се има дешавано ова, само кај нас поретки се ваквите случаеви, #jer ние како народ патиме од некои чудни комплекси.
Затоа што луѓето не би биле луѓе ако не искомплицираат. На некои им е незгодно да речат не, па лупаат изветреани и излитени фрази, некои така прават затоа што сакаат другиот да го држат на каиш, како резерва, некои навистина не знаат што сакаат, па се збунети... имаш милион варијации и пермутации.Ова никогаш не сум можел да го разберам. Абе просто е, ДА, сакам да сум со тебе, и НЕ, не сакам да сум со тебе затоа што не те гледам како љубовник или свиѓам/сакам друг. Бооо ко којзнае колку да е тешко ова да се каже, па мора да се филозофира со фразите кои ги спомна ти.
Е па пријателе, жал ми е, ама ти немаш дилема.Ја имам прашано на што сме.. Еднаш ми рече уште не била таа за сериозна врска, дека ако сме се фателе ќе сме раскинеле многу брзо, ќе сме се скарале, па тогаш немало ни здраво да имаме...
Потоа ми рече дека сакала само другари да бидиме, не планирала ништо да има помеѓу нас..
Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk
Па добро де, тој си пиша, јас му дадов совет, затоа е темава.Он има 17, таа 15, како според годините би требало да се одвива нивниот „љубовен“ живот?
Поготово девојчето, 15 години има, бејбидол носи уште, и ќе знае што сака од љубовниот живот, офф
Јасно е за машкото его, се слагам, ама не секој го прави тоа. Исто така се слагам дека машкото прво треба да превземе иницијатива, #Jer машко си или што си.Не дека сакам да ги бранам жените, бидејќи не се цвеќиња за мирисање, ама би се изненадил колку машки си полнат его и се фалат пред другари како некоја им пишала/пишува на Фејсбук.
Затоа што луѓето не би биле луѓе ако не искомплицираат. На некои им е незгодно да речат не, па лупаат изветреани и излитени фрази, некои така прават затоа што сакаат другиот да го држат на каиш, како резерва, некои навистина не знаат што сакаат, па се збунети... имаш милион варијации и пермутации.