Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
:tapp:
Е од ова си патиме ние Македонците. А извини што ако му пишеш прва, ќе ти се симне чинот, титулата? Абе ако ти се свиѓа пиши му и ич таквата да не ти чуе, ниту е срамота ниту е испод чест. Верувај, машките многу повеќе почитуваат ако некое девојче (некогаш) пише прво.

Иначе икс лидер, паметно си направил, не и пишувај, нека покаже и она знаци. У случајов ти глумиш марионета, и кажуваш само убави работи, и изјавуваш љубов, а фидбек нема. Ако почне и она да пишува, да дава некои знаци тогаш е во ред.
zx.jpg

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Епа тоа е де, 2 дена сеуште нема знаци...
Аман бе човек, те читам и неверојатно е колку ја комплицираш ситуацијата.
Искрено, според се она што го прочитав, делуваш како да си 100% во friendzone. Особено поради фактот што сте се смувале и потоа таа ти зборела дека те гледа така.
Наместо да бараш знаци, подзнаци и димни сигнали, пиши и, прашај ја на што сте. Не ја убедувај, не ја моли, едноставно прашај ја дали сака да биде со тебе, дали сака да бидете повеќе од она што сте. Ако ти рече - да, ок. Ако не, да сте живи и здрави. Ако почне да се вади со изговори од типот: Ама врска не е за мене во моментов, ама знаеш колку те почитувам, ама не сум сигурна во себе, лош ми периодот, тајмингот е лош, ми треба време, не сакам да го изгубиме пријателството, премногу те ценам ко другар, остави ми простор и слични изговори - тогаш не е заинтересирана да ти биде девојка. Обично така одат тие работи.

Зошто луѓето толку сакаат да комплицираат и играат игри, никогаш не разбрав...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.680
Има, и ми се има дешавано ова, само кај нас поретки се ваквите случаеви, #jer ние како народ патиме од некои чудни комплекси.[DOUBLEPOST=1407628954][/DOUBLEPOST]
Искрено, според се она што го прочитав, делуваш како да си 100% во friendzone. Особено поради фактот што сте се смувале и потоа таа ти зборела дека те гледа така.
Наместо да бараш знаци, подзнаци и димни сигнали, пиши и, прашај ја на што сте. Не ја убедувај, не ја моли, едноставно прашај ја дали сака да биде со тебе, дали сака да бидете повеќе од она што сте. Ако ти рече - да, ок. Ако не, да сте живи и здрави. Ако почне да се вади со изговори од типот: Ама врска не е за мене во моментов, ама знаеш колку те почитувам, ама не сум сигурна во себе, лош ми периодот, тајмингот е лош, ми треба време, не сакам да го изгубиме пријателството, премногу те ценам ко другар, остави ми простор и слични изговори - тогаш не е заинтересирана да ти биде девојка. Обично така одат тие работи.

Ова никогаш не сум можел да го разберам. Абе просто е, ДА, сакам да сум со тебе, и НЕ, не сакам да сум со тебе затоа што не те гледам како љубовник или свиѓам/сакам друг. Бооо ко којзнае колку да е тешко ова да се каже, па мора да се филозофира со фразите кои ги спомна ти.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23

Ја имам прашано на што сме.. Еднаш ми рече уште не била таа за сериозна врска, дека ако сме се фателе ќе сме раскинеле многу брзо, ќе сме се скарале, па тогаш немало ни здраво да имаме...
Потоа ми рече дека сакала само другари да бидиме, не планирала ништо да има помеѓу нас..

Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Другар тури курот,нема аир од љубов,гледај лабавко да ти е

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Он има 17, таа 15, како според годините би требало да се одвива нивниот „љубовен“ живот?
Поготово девојчето, 15 години има, бејбидол носи уште, и ќе знае што сака од љубовниот живот, офф

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.680
Ја имам прашано на што сме.. Еднаш ми рече уште не била таа за сериозна врска, дека ако сме се фателе ќе сме раскинеле многу брзо, ќе сме се скарале, па тогаш немало ни здраво да имаме...
Потоа ми рече дека сакала само другари да бидиме, не планирала ништо да има помеѓу нас..

:pos::pos:
Брат, најискрено батали ја. Не е на арно да бидеш со човек со вакви мисли. Па ако влегуваш во врска/мување со некој со помисла дека во иднина може да се скарате, да раскинете и слично, ондак боље никогаш во животот да немаш партнер. (ова за неа го зборам, да не ме сфатиш погрешно, само општо кажано)
Сврти се кон други девојки, не е единствена.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Има, и ми се има дешавано ова, само кај нас поретки се ваквите случаеви, #jer ние како народ патиме од некои чудни комплекси.
Не дека сакам да ги бранам жените, бидејќи не се цвеќиња за мирисање, ама би се изненадил колку машки си полнат его и се фалат пред другари како некоја им пишала/пишува на Фејсбук.
Ова никогаш не сум можел да го разберам. Абе просто е, ДА, сакам да сум со тебе, и НЕ, не сакам да сум со тебе затоа што не те гледам како љубовник или свиѓам/сакам друг. Бооо ко којзнае колку да е тешко ова да се каже, па мора да се филозофира со фразите кои ги спомна ти.
Затоа што луѓето не би биле луѓе ако не искомплицираат. На некои им е незгодно да речат не, па лупаат изветреани и излитени фрази, некои така прават затоа што сакаат другиот да го држат на каиш, како резерва, некои навистина не знаат што сакаат, па се збунети... имаш милион варијации и пермутации.

Е па пријателе, жал ми е, ама ти немаш дилема.
Едноставно не сака девојчето да биде со тебе. (барем во блиска иднина, не)
Нема тука мешани сигнали. She's just not that into you.
Кога на девојка и се допаѓа дечко, кога тој ќе сака нешто повеќе, шансите таа да го одбие се 1 во милион. А ти не си тој еден, бидејќи исклучоците секогаш им се случуваат на другите. Можеби си и мил, симпатичен, но не доволно за да би била со тебе.
Не сакам да ме сфатиш погрешно, но тоа е таа слика.
Најчесто во животот кругот се врти, па кога ќе си фатиш девојка, тогаш ќе и текне дека и се свиѓаш. И тоа е честа ситуација меѓу луѓето исто така несфатлива за мене, ама такви се луѓето, чекаат тој/таа што им се свиѓа да си најде некого, па тогаш реагираат. (смајлитосокандилото)
Он има 17, таа 15, како според годините би требало да се одвива нивниот „љубовен“ живот?
Поготово девојчето, 15 години има, бејбидол носи уште, и ќе знае што сака од љубовниот живот, офф
Па добро де, тој си пиша, јас му дадов совет, затоа е темава.
Тие сега ги учат тие работи, но веројатноста дека ќе се сменат е мала, бидејќи истово им се случува и на 20+ годишни.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Во право си за се.. Фала многу на сите.. Ќе видам барем уште еднаш да се видам и да видиме дали ќе биде нешто.. Ако биди ок, ако не.. Јебига, со сила ништо не бидува.. А и ќе пробам ги прекинам сите контакти со неа.. Тоа е тоа...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.680
Не дека сакам да ги бранам жените, бидејќи не се цвеќиња за мирисање, ама би се изненадил колку машки си полнат его и се фалат пред другари како некоја им пишала/пишува на Фејсбук.

Затоа што луѓето не би биле луѓе ако не искомплицираат. На некои им е незгодно да речат не, па лупаат изветреани и излитени фрази, некои така прават затоа што сакаат другиот да го држат на каиш, како резерва, некои навистина не знаат што сакаат, па се збунети... имаш милион варијации и пермутации.
Јасно е за машкото его, се слагам, ама не секој го прави тоа. Исто така се слагам дека машкото прво треба да превземе иницијатива, #Jer машко си или што си. :D Али има ситуации каде машкото нема поима дека го свиѓа некоја, а таа што го свиѓа за жива глава не сака да даде некој знак или да пише прва. И на крај нормално следи жалење за тоа како немала среќа во љубовта, дека ништо не и оди и слично.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Не е така лесно тоа така.. Баталија, тури и курот... Али ајде веќе неколку дена пробувам..

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Aj be ne mu tresete zeleni, vrska (ne) sakala pa use i seriozna. 15 god imas aloo kakva vrska kakva seriozna?
Bilo sto i da eznaci ajde i vrska da go nareceme ke bide NESERIOZNA, iako vie ja vikate seriozna.
Znaci idi reci i, "ok be sakam neseriozno neso so tebe" and you get what you want.
Se smuvala so nego. A sea demek ne i se svigjal za seriozno. Ne znae so zbori...
@x-leader picka si.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Не сваќам.. Зошто девојка од 15 години да не биди за сериозна врска ?

Kajgana Shop

На врв Bottom