Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Абе имало и поголеми далечини и не биле проблем.Сведок сум на тоа. Ако си за нешто посериозно пробај ако имате средства едно друго да патувате почесто да се гледате па којзнај можи ќе станиш еден ден српска снаа :icon_lol: Само гледај да не е така за глупости тогаш не вреди. И лајковите си имаат значење не е тоа така ама ајде. Инаку пиши му ти па види ако ќе одат работите. Ако е како мене нема да ти пиши прв.
И стварно полесно било советник да се биди :coffee:
Па му пишав јас прва пред 2 дена и правевме муабет онака општ, нормален муабет..Ама ми пиша неколку пати дека планира да се видиме пак и дека баш би сакал пак да се видиме :) Нормално и јас му потврдив е сега што како ќе биде не знам, само можам да очекувам дека во брзо време тоа нема да биде зошто пред една недела се видовме некако рано делува дека сега брзо би можеле пак да се видиме ..:(
пс. интересно звучи ова српска снаа хехех :):pos:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.359
Па му пишав јас прва пред 2 дена и правевме муабет онака општ, нормален муабет..Ама ми пиша неколку пати дека планира да се видиме пак и дека баш би сакал пак да се видиме :) Нормално и јас му потврдив е сега што како ќе биде не знам, само можам да очекувам дека во брзо време тоа нема да биде зошто пред една недела се видовме некако рано делува дека сега брзо би можеле пак да се видиме ..:(
Ич не е рано. Ако можи да дојди нека дојди. Само полека со усул, не почнувај ништо одма да не испадни дека сака само да те искористи. Иако не ми делува така. Ако му значиш ќе се врати тој пак без гајле :icon_lol:
Абе на смеа на шала се бива :D Ај еден ден можи ќе почниш овде и на српски да ни пишиш :P

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
A што те спојува за него освен физичка привлечност ? Тоа што е недостижен ?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Кај е @Sussaro нека и објасни на малава што е затрескана во Србинот, покрај толку стројни мажјаци во мајка Маќедоња.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Имам еден проблем.. Имам една другарка како бфф нешто сме.. И све океј, али незнам како се заљубив во неа (уште пред 2 месеци, а таа знае за тоа пред 1 месец)... Пред некое време (1 недела) бевме излезени, се гушевме, се мувавме можеби 1 саат пред сите другари и другарки и све океј.. Другариве мој и нејзини постојано не зафркаваат за нас двајца (дека се сакаме ова она) и воопшто не се лути.. И кажав дека ја сакам, и дека сакам нешто повеќе да имаме, ми вика знаеш ја како другар те сметам, и не сум сигурна дали ќе биди добро ако бидиме нешто повеќе..
Значи нема друг 1000%..
А да.. Многу сака да и пишувам текстови (љубовни) за мене и за неа а исто така имам приметено дека и е баш убаво што ја сакам, и дека све би направил за неа.. Ама таа ништо..

Незнам колку е паметно, ама дали да почнам некако да се оддалечувам за неа ? Од искуство знам дека оној што прв признава дека е заљубен, губи.. Сум размислувал многу ама не сум сватил зошто и како.. Што можи да биди ? Знае дека може да ме има и свеедно и е ? Или па можно е да се дружи со мене и од корист.. незнам..

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Апсолутно! Во мое село после завршување на фризерски курс најголема женска амбиција е да се постане српска снашка. Ама србите сакаат малку пообразовани жени. Моја братучеда заврши основно и брз курс по Итаљански, ама и се исплатеше богами. Сега си е натурализирана србинка, си работи во маркет и ич глата не ја боли.

S

Samurai_Sk

Гостин
Имам еден проблем.. Имам една другарка како бфф нешто сме.. И све океј, али незнам како се заљубив во неа (уште пред 2 месеци, а таа знае за тоа пред 1 месец)... Пред некое време (1 недела) бевме излезени, се гушевме, се мувавме можеби 1 саат пред сите другари и другарки и све океј.. Другариве мој и нејзини постојано не зафркаваат за нас двајца (дека се сакаме ова она) и воопшто не се лути.. И кажав дека ја сакам, и дека сакам нешто повеќе да имаме, ми вика знаеш ја како другар те сметам, и не сум сигурна дали ќе биди добро ако бидиме нешто повеќе..
Значи нема друг 1000%..
А да.. Многу сака да и пишувам текстови (љубовни) за мене и за неа а исто така имам приметено дека и е баш убаво што ја сакам, и дека све би направил за неа.. Ама таа ништо..

Незнам колку е паметно, ама дали да почнам некако да се оддалечувам за неа ? Од искуство знам дека оној што прв признава дека е заљубен, губи.. Сум размислувал многу ама не сум сватил зошто и како.. Што можи да биди ? Знае дека може да ме има и свеедно и е ? Или па можно е да се дружи со мене и од корист.. незнам..
Другар ти сигурно имаш 16-17 години без навреда, ама не се секирај многу,многу си млад..., таа ако сака сама ке ти признае дека не може без тебе, кога ке примети дека не и даваш големо значење, ако и даваш премногу од твоето време,ако сфати дека не можеш без неа ке игра мајтап со тебе,и вопшто нема да те почитува особено кога ке се потрудиш да направиш се за неа,девојките мразат такви мажи,...слушај совет од возрасен човек кој е на неговите 30-те.

Последно уредено од модератор:
Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Фала за советот.. Тоа и јас сакав да кажам.. Сваќа дека не можам без неа и свеедно и е, не дека си игра мајтап, али баш и е интересно што некој све би дал за неа..

S

Samurai_Sk

Гостин
Фала за советот.. Тоа и јас сакав да кажам.. Сваќа дека не можам без неа и свеедно и е, не дека си игра мајтап, али баш и е интересно што некој све би дал за неа..
Со тоа што и даваш дознаење дека би направил се за неа ти фактички губиш, и не си интересен за неа со тек на времето, девојките сакат мажи кои не и дават којзнај какво значење во нивните животи, ти гледај дружи се со нејзините другарки, прави некогаш муабет со некоја од нив одделено,да те гледа таа дека не е само таа центар на внимание за тебе, малку прави ја лубомора, после некогаш игнорирај ја ако договарате средба, кажи дека имаш нешто важно со татко ти или некој член од семејството нека знае дека за тебе семејството е на прво место не таа.ама не претерувај сепак со игнорирање се има граница :)

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
A што те спојува за него освен физичка привлечност ? Тоа што е недостижен ?
За тие денови колку што бев таму и за запознавањето што го имавме можев да заклучам дека има и добар карактер што е исто така битно..ама тоа што е недостижен и далеку воопшто не ме привлекува..(n)

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Со тоа што и даваш дознаење дека би направил се за неа ти фактички губиш, и не си интересен за неа со тек на времето, девојките сакат мажи кои не и дават којзнај какво значење во нивните животи, ти гледај дружи се со нејзините другарки, прави некогаш муабет со некоја од нив одделено,да те гледа таа дека не е само таа центар на внимание за тебе, малку прави ја лубомора, после некогаш игнорирај ја ако договарате средба, кажи дека имаш нешто важно со татко ти или некој член од семејството нека знае дека за тебе семејството е на прво место не таа.ама не претерувај сепак со игнорирање се има граница :)
Да да. Мислам дека е редно сега малце да се сменат улогите.. Таа да се помачи малце а мене да ми е свеедно..

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
За тие денови колку што бев таму и за запознавањето што го имавме можев да заклучам дека има и добар карактер што е исто така битно..ама тоа што е недостижен и далеку воопшто не ме привлекува..(n)
Моме, дали ти стварно мислиш дека може да отпочнеш врска, а се’ што сте имале е два дена општ муабет?

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Sto e toa SE za nea sto ke go napravi?
Ke i kupi ruza od cvekara i ke i ja podari? Ke i skine cvetce od dvor i na uFce ke i go stai?
Odvratno ke i bide, ako ne e osvoena. Nisto nema ona od toa SE.
A ako e osvoena, i tetovaza od huba-buba sobrana od ulica ke i se cini ko zlaten gerdan.
@x-leader
Muvajte se uste, ne se oddalecuvaj. Pa i da se zaljubis, golema rabota, prvo gorenje sekad ima ali don't worry ne se umira od toa. Ovaa cim se muva so tebe znaci deka proagjas. Produzete taka, labavo i spontano. Ako vidis deka ona se oddalecuva od tebe, ne dozvoluvaj. Pisi i, videte se, na telefon muabetete itn... Treba da i vlezes pod koza. Da i go hranis egoto koa ke i se nasmees. Da obozava koa ke ja bacis. Ednas dnevno da ti go posetuva profilot, za sekoj slucaj da proveri da ne ima nesto novo. Da ima drugi, ama da i bide krivo sto ne si ti. Sekoja vecer da si legnuva, da saka da ti pise na viber ili da ti se javi, ama nikako, posto ke nema hrabrost.
Kako ke go naprais, ne znam, but dis iz wat u need. Ova e bitnoto. Cim saka da ti pise, da te vidi, da ti se javi, tvoja e. Ne mora ni u vrska da ste. I druga da imas. Tvoja e.
(Koj poet sum upm! :-D)
Nego... Ostaj ja sto zbori "ova nejkam, ona sakam, samo drugari". Reci i "na baba ti moes drugarka samo da i bides, na mene zena ke mi bides i deca ke mi ragas" haahah (kiddin ama toa e stavot) :-D
Cim si naumil zenska da ti bide, ne se otkazuvaj. Sto ima da se oddalecuvas? Vie vise ste se smuvale, znaci ako ti e do zacuvuvanje "drugarstvo" vise unisteno ti e "drugarstvoto".
Nemoj da i se otvaras "te sakam me sakas and shit, we hate it" (ja barem mrzam toa mn). Zasmejuvaj ja - napravi da se osekja skroz opusteno u tvoe drustvo, bidi doverliv - napraj da bide sigurna deka na nikoj nema da kazes sto ste praele na samo ili sto zborela za drugarkite i slicno, napraj da se osekja sigurna - deka mozes da bides i so druga ama ete nea ja odbiras - so toa i go hranis egoto, imaj vo sebe golema sigurnost - so toa i ona posigurno ke se osekja koga e so tebe (so e mn bitno barem za mene - da si samouveren) i napraj da vidi deka se grizis za nea - u smisol da ne ja kidnapira nekoj pa ja isprakas do vlez and shit like that. Znaci ne papacki, da ti titne koake stigne ili da ti pise poraka, nego so smek, ja isprakas do vlez.
Uvek mora sarm da imas - obicen primer za decko sto go nema:
Idam u diskoteka (normalna sum sum ne sum rugoba nekoja teska) i nesakajki (da ja bucnam drugarka mi podaleku sto bese) gazam eden decko, sto stoese negde okolu mene. I normalno jas:
- leleeeee izvinii ne sakav bla bla
- nisto, nisto, nema problem
I tolku. I ja razocarana koa go vidov kolku e ubav i posle muabetot so drugarkava PAK mu se obrakjam (znaci mu davam znak deka ALLLO VIDI KAKVI NOZE I OCI I NOVI STIKLI IMAM :-D )
- izvini pak, te iskrsiv bla bla
- ne ne, uzivaj, nisto ne e
I tolku. He just doesn't have it. Go nema onoa, sarm. Either you have it or you don't :-D
Da bese my type uste na prviot pat ke mi recese "aaa kako ne, izvini, vidi nogata mi ja iskrsi" ili ajde ne bas my type ama prolazen, od vtoriot pat ke mu teknese neesto, kolku za muabet da produzevme. Ama ne... :-\
Taka da, uzivaj, samo spontano, muvajte si se, bidi kul, smesen, opusten, samouveren :-D
Gledaj da ne se zaljubis, brkni nekoja druga u meguvreme u misijata na nezaljubuvanje (normalno gledaj ona da ne doznae poso inaku vrskata..slabo) :-D
Toa od mene :-D

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
@dzesika Фала многу за советиве.. Во право си за све.. Ќе почнам да применувам све што ми кажа.. па ќе ти пренесам резултати за брзо време :)

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Моме, дали ти стварно мислиш дека може да отпочнеш врска, а се’ што сте имале е два дена општ муабет?
Свесна сум за оκолностите затоа и побаρав неκој совет. Ама добρо фала за мислењата во сеκој случај, да не ве мачам со овој пρоблем и натаκа, баталете го ова нема вρсκа што биде-биде. :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom