Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

D

Daedalus

Гостин
абе, слушај ги жените, они се најверодостојни “хадиси“ ;) тоа ние ко мУжи може да се филмаме до 1001 и назад, и пак да не го изгледаме филмот. така да БАШКАМЕН, тури и пепел :cautious:
Абе нема везе тој муабет. Некои жени/машки мислат дека под дифолт знаат што мислела таа/тој, пошто мислат дека сите жени/машки се исти, исто мислат и исто реагираат на работите, што не е ништо друго освен форма на шовинизам.

Не се сите жени исти и не сите жени подразбираат иста работа кога праат нешто. Исто ко што не се сите мажи исти. Ако некоја типка ми каже дека некој и рекол/напраил вака и вака, вистина е дека ќе ми поминат неколку можни алтернативи и опции кои јас мислам дека се најверодостојни, али далеку од тоа дека знам што он мисли, дали таа ми го кажува баш ко што е или мења ствари у причата и уште 100000 фактори што може ме прават да имам лоша проценка. Така да од 10 реда текст, ниту Шерлок не може да заклучи кои се динамиците позади чувствата на типката. Не викам дека тоа што го кажаа Неса и Ланге не е точно, можда стварно е така, само покривам и други опции.
Таков совет може скрос да го зезне и да направи погрешна одлука за работа што му е битна во животот, базирана на совет што му го дале на форум луѓе кои мислат дека можат со сигурност да заклучат што е муабетот со типката по тоа он што го кажува.

Последно уредено од модератор:
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Драги момци,
мене ми е јасно дека кога е човек зацепан, се’ му се гледа како знак, се потресува на секој лајк или поглед, бара скриени значења онаму каде што ги нема, си поставува прашања без врска, си бара грешки што ги нема... етцетера.
Некако полесно може да се прифати дека девокјата се исплашила да не се вљуби, а не знам зошто не сфаќате дека не може некоја да силите да ве сака како дечко. Тоа не е прашање на одлука, едноставно некој или ти се допаѓа како дечко или не. Не затоа што е најубав, или најпаметен или добар, едноставно нешто се случува отаде разумот. Значи може на девојката да сте и’ мили драги, ама за нешто повеќе, мора да има нешто повеќе.

Ако не и’ се допаѓате на некоја девојка, тоа не значи автоматски дека не ве бива за свирки, туку едноставно дека не и’ се допаѓате. Симпл ес дет.
Најчесто одбивањето покренува закопани комлекси, па затоа се сфаќа толку трагично, ама тоа е друга тема.
пс: истиот муабет важи и за девојките.

D

Daedalus

Гостин
Драги момци,
мене ми е јасно дека кога е човек зацепан, се’ му се гледа како знак, се потресува на секој лајк или поглед, бара скриени значења онаму каде што ги нема, си поставува прашања без врска, си бара грешки што ги нема... етцетера.
Некако полесно може да се прифати дека девокјата се исплашила да не се вљуби, а не знам зошто не сфаќате дека не може некоја да силите да ве сака како дечко. Тоа не е прашање на одлука, едноставно некој или ти се допаѓа како дечко или не. Не затоа што е најубав, или најпаметен или добар, едноставно нешто се случува отаде разумот. Значи може на девојката да сте и’ мили драги, ама за нешто повеќе, мора да има нешто повеќе.

Ако не и’ се допаѓате на некоја девојка, тоа не значи автоматски дека не ве бива за свирки, туку едноставно дека не и’ се допаѓате. Симпл ес дет.
Најчесто одбивањето покренува закопани комлекси, па затоа се сфаќа толку трагично, ама тоа е друга тема.
пс: истиот муабет важи и за девојките.
Тачно е тоа. На его мава. Што ако не сум убав/паметен/интересен/харизматичен итн..? Најчесто затоа машки се плашат да апроучаат женски. Страв од одбивање е моќен динамик. Се добива илузијата дека на некој начин се понижил со тоа што ги открил своите "слабости" кон неа и наишол на корпа. А друг го гледаш сељак со три даски во глава, ќе си ги стави тестисите преку рамо, иде, нема што да изгуби и утре ги гледаш станале дечко и девојка. Тука доаѓа фрустрацијата, што гледа у него, како можела со него, типот е глуп итн итн...кадешто љубомората и воедно логиката (ако стварно е идиот) почнуваат да си ја играат својата улога.
Тоа го иам приметено и кај мене.

Мислиш дека све што ќе кажеш е провидно, ќе мисли дека е глупо и ќе биде очигледно, кога уствари флерт/пуштање не ни треба да бидат комплексни. Затоа премногу размислување, премислување и мала самодоверба се основни двигатели на "не и' се пуштам ќе се заебам".

Тоа што кажуваш за предрасуди во своја корист, сите луѓе го праат истото. Кога свиѓаат некого, бараат скриени знаци, се надеваат и мислат дека ако ја направат таа и таа тактика ќе успеат. Најчесто, иако има исклучоци, ако и' се допаѓаш ќе знае уште првите 10 мин. муабет со тебе. Ако не си и' привлечен, најверојатно нема ни да и' станеш.
Не дека немало ситуации кога со тек на време се заљубувале луѓе во особа за која на почетокот немале никакви емоции.

Последно уредено од модератор:
Член од
11 септември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
89
Фала на сите за вашите мислења.Девојчето уште го сака бившиот го покажа тоа за валентајн и направи глупост која ја врати во иста ситуација како по раскинувањето дури и полошо.Сега пак е во иста состојба при што ми се кине срце кога ја гледам таква а страв ми е да не направи глупост.Јас сум крив за тоа верувајте,место да и ги отргнам мислите од него еднаш при нервоза што ми збори за него и кажав дека уште е заљубена во него при што беше последниот пат кога се видовме.Ја уништив неа и се уништив самиот себеси и нема начин да ја исправам грешката.Заслужувам да се јадосувам.:facepalm:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.806
Поени од реакции
11.421
.Заслужувам да се јадосувам.:facepalm:
Собери куровите од друштво и вечер во хавана да лапаш нешто.
Какво јадосување бе пријател, ајде малку поведро животот е пред тебе.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Фала на сите за вашите мислења.Девојчето уште го сака бившиот го покажа тоа за валентајн и направи глупост која ја врати во иста ситуација како по раскинувањето дури и полошо.Сега пак е во иста состојба при што ми се кине срце кога ја гледам таква а страв ми е да не направи глупост.Јас сум крив за тоа верувајте,место да и ги отргнам мислите од него еднаш при нервоза што ми збори за него и кажав дека уште е заљубена во него при што беше последниот пат кога се видовме.[1]Ја уништив неа и [2]се уништив самиот себеси и нема начин да ја исправам [3]грешката.Заслужувам да се јадосувам.:facepalm:
[1] Не, жива и здрава е. Можеби не ако типот ја тепа, ама ти немаш место таму да се мешаш.

[2] Не, жив и здрав си. Имаш шанси да најдеш некоја поасална девојка што нема да се враќа на истите грешки. Ако оваа не научила, ѝ треба повеќе време (и веројатно потешко училиште) за да научи; колку време ќе ја чекаш? Година дена? Цел живот? И дали си спремен на сето тоа, со сиот ризик дека на крајот пак *нема* да заврши со тебе, туку со некој десетти?

[3] Грешката не е твоја, туку само нејзина. И прашање е дали враќањето на бившиот таа го смета за грешка. Можеби тоа е единствен начин на којшто може да функционира. Но, повторно, сето тоа не е твоја работа. Ти имаш цел живот пред тебе. Сега барем знаеш што
*не* сакаш од една девојка.

Како што ти рекоа: собери се со другарите и излезете вечер. Можеби ќе залапаш некоја десетта и ќе ти се тргнат мислите од оваа. А може и да се зафатиш со некое хоби, тоа секогаш помага.

Со лесно.

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Фала на сите за вашите мислења.Девојчето уште го сака бившиот го покажа тоа за валентајн и направи глупост која ја врати во иста ситуација како по раскинувањето дури и полошо.Сега пак е во иста состојба при што ми се кине срце кога ја гледам таква а страв ми е да не направи глупост.Јас сум крив за тоа верувајте,место да и ги отргнам мислите од него еднаш при нервоза што ми збори за него и кажав дека уште е заљубена во него при што беше последниот пат кога се видовме.Ја уништив неа и се уништив самиот себеси и нема начин да ја исправам грешката.Заслужувам да се јадосувам.:facepalm:
Јас еве од лично скорешно искуство ќе ти кажам... Мене ми раскина женскава 2 и пол годишна врска... И јас си мислев дека сум крив за се, се потресував едно време и давав се од себе да се вратиме заедно... ама вака така ме вртеше ме лажеше едно 2 месеци пошто ја глуп, демек ќе биде па се гледавме па ова па она.... и на нова година фино лепо си се смувала со некој си таму десетти и од тогаш си е со него еве веќе месец и пол и јас си останав со курот враце... И сватив дека јас уствари нема потреба да се нервирам за неа пошто таа мене очигледно не ме ни рецка...одевме 2 и пол години и сега се однесува со мене како да сум сериски убиец...или животно... И ти можеби ја сакаш и се тоа...и јас еве ја сакав... ама па кој кур...зошто ти да се нервираш зошто таа се заебава со тебе...

Да знаеш дека ако на слеп човек му помогнеш да прогледа...сите околу ќе ги види...само тебе нема да те види

Излези со друштво...запознај некоја друга, прави нешто шо ти се прави и ќе видиш како пополека ќе ја заборавиш и ќе сватиш дека таа со тебе само си игра и си билда его и можеби те гледа како резерва...а таква мислам дека не ти треба...

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Dobro vecer lugje kako ste. Si imam jas eden problem koj dusa mi kine. Da bas taka, a masko neli? Koj bi rekol deka site se jaki..e ne se. Kamo da bev takov, a ne klasicna picketina. Ajde da ne dolzam. Cujte.
Zaedno sme veke 5 meseci, se sakame i sve e kako so treba. No jas, cuvstvuvam kako da sum raskinal bas pred 5 meseci, i kako se poveke pominuva vremeto, se poveke boli, kako da ne e moja, a sepak e. Cudno.. inaku retko se karame, samo po moja inicijativa koga bi i pregovoril deka mrazam komentari i druzbi so drugi tipcinja koi ne gi titram. A veke se pocesto go mislam toa, i sumnjam. A taa, sosem normalna. Ne zasluzuva takov kakov mene, kaj me nasla. Mislam deka problemot e kaj mene i vo mojava psiha. Sto bi mi pomognalo?

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Dobro vecer lugje kako ste. Si imam jas eden problem koj dusa mi kine. Da bas taka, a masko neli? Koj bi rekol deka site se jaki..e ne se. Kamo da bev takov, a ne klasicna picketina. Ajde da ne dolzam. Cujte.
Zaedno sme veke 5 meseci, se sakame i sve e kako so treba. No jas, cuvstvuvam kako da sum raskinal bas pred 5 meseci, i kako se poveke pominuva vremeto, se poveke boli, kako da ne e moja, a sepak e. Cudno.. inaku retko se karame, samo po moja inicijativa koga bi i pregovoril deka mrazam komentari i druzbi so drugi tipcinja koi ne gi titram. A veke se pocesto go mislam toa, i sumnjam. A taa, sosem normalna. Ne zasluzuva takov kakov mene, kaj me nasla. Mislam deka problemot e kaj mene i vo mojava psiha. Sto bi mi pomognalo?

Да и веруваш ако немаш основа за спротивното.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612

Секс. Многу.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057

Da ja vidis drug kako i pruza vnimanie, i da ja zasakas. Drugo.. da ne ti e gajle i da raskines, da ne go macis devojceto. :)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.909
Поени од реакции
25.276

Иди лечи се! Сериозно.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

На Норман Бејтс му помогна тоа што ги облекуваше фустаните на неговата мајка и се соживуваше со улогата на Норма Бејтс.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Ако си ти тоооолку несигурен во себе и во врската што ја имаш, тогаш немај ја. Раскини и побрзо и не ја мачи со глупости, бар јас не би трпела некој да ме замара, ако не сум крива секако.
Или научи да кулираш малце, не мисли толку, и тоа е убаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom