D
Daedalus
Гостин
Можеби мисли дека си фин и ок, али не е сигурна дали и се допаѓаш како дечко или како другар. Сака да се тргне од бившиот, од мемориите што ги има со него и пробуе да створи врска со тебе али сеуште не знае што осеќа за тебе.--- надополнето: 15 февруари 2014 во 03:21 ---...
Е сеа другата варијанта е дека почнала да се заљубува во тебе. Ако си сигурен дека е второто, ондак има една многу битна "тактика", ако може да се каже така, која бар на мене ми палела. Не се оддалечувај од нејзе и не оставај простор да олади тоа што е меѓу вас. Биди цело време покрај нејзе, у нејзина близина и во нејзиниот живот дур е чувствителна и може да попушти со нејзината одбрана и емотивна блокада која ја ствара за да се заштити дур е ранлива.
Е сеа, не ти кажувам да ја сталкаш или да ја замараш туку суптилно и со осет да го праиш тоа. Евентуално, ако навистина почнала да чувствува нешто за тебе, ќе попушти и ќе ти дозволи да допреш до нејзе.
Ако не, времето ќе си покаже. Бар мое мислење е тоа.
Лошо е што си чекал 2 месеца. Не дозволувај да поминува уште време. Не пробувај да расчистиш со нејзе и да ја ставаш во небрано. Дај и го осетот дека бира и дека ја оставаш слободна али дека си тука покрај нејзе воедно, прво како другар а потоа како дечко, али пази да не влезеш у френд зоната. Покажи си ги јасно намерите и не се задоволувај со некое другарство кое ќе трае вечно и во кое она ќе ти раскажува за нејзините бивши и сегашни. Веруј ми, колку и да ја сакаш, ако забележиш таква ствар, тргни се на време, поздраво е за тебе и твоите емоции првенствено.
Со среќа!
Последно уредено од модератор: