Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Болдот го сфатив кога веќе се изгорев, за жал. За друга женска искрено размислувам ама незнам до каде ке оди работата. Гледам да се преиспитувам себеси, да учам од грешките, и ова да го сфатам како тест за мојот карактер. Нејќам да се вплетам во работи од типот: „Она со дечко? Ја одма од инат ке фатам друга“, а без да оладам со емоциите барем малку. А варирам и со расположението. Еднаш се чувствувам изигран и бесен, друг пат ме тепа носталгија за времето поминато заедно. Несакам тоа да го пренесам на трета особа. Ако ми се укаже прилика што не се пропушта, можеби.

Сепак ми е потребо време да се средам. 3 и пол години не се малку. посебно ако приказната дека ти си совршениот човек за неа ти е продадена беспрекорно. И после дознаваш дека уствари she doesn't give a damn about you. Но тоа е, живот пише романе.

Инаку фала за советот. Тоа и ми беше целта поради која што пишав на форум. Да ги видам искуствата на другите луѓе, како поминале низ вакви тешкотии.
Lad... во многу лесна но за жал болна состојба се наоѓаш. Од една страна лесното е што веќе си ставил крај на едното (технички). Болното е што и како понатака. Веќе ко што гледам си сфатил дека е крај, така да from now on there`s no turn back. Кризите ќе ги имаш, но од време на време ќе се разретчат. 3 ипол години врска? Очигледно ти треба уште време.
Некои горе ти рекоа да се пробаш според стариот рецепт - клин со клин. Ова е еден од поуспешните обиди, првично затоа што вака си ги зголемуваш шансите да најдеш некоја саглам. Така да сеа ме наведе на болдот што сакам да ти го потенцирам;
Нормално е дека после 3ипол годишнава врска ќе гледаш далеку попретпазливо. Но тоа не те спречува да гледаш.
Второ и многу битно. Сигурно во таа претходна врска имаш стекнато заеднички пријатели со/од неа. Тоа што ти ќе бараш нова цура посекако ќе биде тема за разговор во нивниот круг. Значи можно е но и не мора да значи дека бившата ќе дознае дека ти бараш нова. И тука нема ништо страшно. Посебно ако она го има ставено крајот. Значи немој ништо да те спречува ако се прави некаков муабет за твојот личен живот. People talk anyway. Само дистанцирај се од твоја уста многу да не излезе на таа тематика кога си со тоа друштво. Не ради тоа дека има гладни уши да чујат, туку затоа што твојот успех сеуште не е постигнат - да се стабилизираш ти самиот конечно и да ставиш конечен крај на ова. А конечен крај се става сеуште по тој стар рецепт - клин со клин.
Друга опција е да се посветиш на кариерата/школо. Но за тоа треба огромна челична воља, што кај некои не иде баш. Посебно ако таа воља била поткрепена од врската во која предтоа биле.
Тоа е овака што може да те посоветувам... Тоа со клинот не се откажувај, работи на случајот, не мора усилено, но кога имаш желба за искачање, направи го во своја полза.
И пробај со повеќе клинови. Додека еден не успее да го извади оној `рѓосаниот кој ти напраил гангрена.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Здраво на сите :) Прв пост на Кајгана и веднаш во љубовни проблеми. Знам дека изгледа патетично, но бар во виртуелниов свет можам да и олеснам на душава.
Ке дадам мала предисторија. Врска од три и пол години, стабилна, многу време вложено во неа и со планови за иднина. Цура од угледно семејство, образована и навидум ретка ѕверка.
Ја третирав како кинеска кралица. Прави изненадувања, купувај штикли, нон стоп по концерти, одмори. Арно ама, работата летово пукна. Ме фати на изненадување, а сето тоа траеше неколку дена. Кога мислев дека дојдовме до степен идеално ми рече дека не е среќна со мене и сака да прекинеме. Пробав да ја ублажам работата, но таа инсистираше. И така се случи.
Поминаа шест-седум месеци и ја уште неможам да ја извадам од мозок. Meanwhile, она си работи на случајот и веќе си има нов потенцијален/веќе дечко. Не знам точно бидејќи не сме веќе во контакт, а и искрено несакам да се замарам. Се најубаво и посакувам, нека си ја најде среќата.
Да и пишам да се видиме не доаѓа во предвид. Прво гордоста не ми дава, а второ нејќам да и го билдам егото.
Сакам да ја заборавам.
Што нети правам. Се отрув од алкохол, нон стоп гледам да сум зафатен, се бавам со хоби, имам друштво и машко и женско и пак е исто. Ке заборавиш на момент, веднаш потоа ти се враќа во мислите. Ке се сетам на некои безвезни работи што сме ги правеле, дали сме гледале ѕвезди цела вечер, или сме расправале филозофија или сме имале секс. Емотивно се сјебав и попуштив на факултет. Не памтам кога последен пат сум се наспал како што треба.
Особено боли кога дознаваш детали за нејзиниот љубовен живот. Сум прошол и порано низ болни раскини, но после 2-3 месеци се враќав во нормала. Секогаш велам дека нема да се затрескам, и пак заглавив.
Знам дека треба да стиснам заби, да издржам машки и да дадам време на времето.
Ме интересира туѓо мислење како да се вратам на колосек? Any hints?

Првата најглупа работа за која што ќе се фатам ти е тоа што си се трупал со алкохол. Подебилно нешто од тоа нема.
Али океј ете си бил во таква ситуација, не ти работел мозокот и не си знаел што правиш. Ех да се забораваа такви работи со алкохол...
Тоа никогаш да не ти се повтори да губиш здравствена состојба и да се доведуваш до очајна состојба за било која жена.
Да си губиш здравје за некоја што не заслужува? Ок ли е тоа?

Инаку, ете кога веќе си во таква ситуација, наместо да се жалиш и да кукаш околу тоа што ти се десило и како неможеш да заборавиш, земи за тоа време научи ја лекцијата која ти ја дал животот за да не згрешиш пак.
Се додека тоа не го научиш, не само 7-8 месеци нема да ја извадиш од срце, туку 20 години ќе ја мислиш и нема да ја заборавиш.
Не постои еден во светов кој нема патено од љубов.
СИте луѓе не заслужуваат исти третман научи го тоа.
Кога си дошол во ситуација да бидеш оставен или да оставиш некого, и 23232 одмори и 503543 изненадувња и поклони да купиш џабе ти е.
Џабе ако нема љубов, џабе ако нема хемија, џабе ако нема разбирање и желба за да се остане заедно.
Не знам каков ви бил односот, и незнам што сте си правеле еден на друг во текот на врската, ама мој совет е да си најдеш девојка која ќе знае да ги цени твоите квалитети.
Секој што со некого се разделил, дали по 1 месец врска, дали по 5 месеци врска или по 3 години, значи дека нешто не му чини или нешто му фали во тој однос.
Штом незнаела да најде нешто интересно во тебе во текот на овие 3 години, тоа не значи дека ти не чиниш. Тоа значи дека не можела да го најде она што го сака во тебе, или дека тоа што го нашла некогаш повеќе не го пронаоѓа.
Тоа значи дека незнае да ги препознае твоите квалитети.
Затоа ќе ти кажам, најди девојка која ќе знае да го цени тоа.
НО кога викам најди, не мислам оди надвор и барај веднаш, туку мислам да го оживееш истото тоа чувство што си го имал со бившата со некоја друга нова девојка која ќе знае да ги препознае твоите квалитети.
Дали по 2 месеца, дали по 5 , дали по година, ќе најдеш некоја која ќе те направи среќен.

ЗЗ :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Здраво на сите :) Прв пост на Кајгана и веднаш во љубовни проблеми. Знам дека изгледа патетично, но бар во виртуелниов свет можам да и олеснам на душава.
Ке дадам мала предисторија. Врска од три и пол години, стабилна, многу време вложено во неа и со планови за иднина. Цура од угледно семејство, образована и навидум ретка ѕверка.
Ја третирав како кинеска кралица. Прави изненадувања, купувај штикли, нон стоп по концерти, одмори. Арно ама, работата летово пукна. Ме фати на изненадување, а сето тоа траеше неколку дена. Кога мислев дека дојдовме до степен идеално ми рече дека не е среќна со мене и сака да прекинеме. Пробав да ја ублажам работата, но таа инсистираше. И така се случи.
Поминаа шест-седум месеци и ја уште неможам да ја извадам од мозок. Meanwhile, она си работи на случајот и веќе си има нов потенцијален/веќе дечко. Не знам точно бидејќи не сме веќе во контакт, а и искрено несакам да се замарам. Се најубаво и посакувам, нека си ја најде среќата.
Да и пишам да се видиме не доаѓа во предвид. Прво гордоста не ми дава, а второ нејќам да и го билдам егото.
Сакам да ја заборавам.
Што нети правам. Се отрув од алкохол, нон стоп гледам да сум зафатен, се бавам со хоби, имам друштво и машко и женско и пак е исто. Ке заборавиш на момент, веднаш потоа ти се враќа во мислите. Ке се сетам на некои безвезни работи што сме ги правеле, дали сме гледале ѕвезди цела вечер, или сме расправале филозофија или сме имале секс. Емотивно се сјебав и попуштив на факултет. Не памтам кога последен пат сум се наспал како што треба.
Особено боли кога дознаваш детали за нејзиниот љубовен живот. Сум прошол и порано низ болни раскини, но после 2-3 месеци се враќав во нормала. Секогаш велам дека нема да се затрескам, и пак заглавив.
Знам дека треба да стиснам заби, да издржам машки и да дадам време на времето.
Ме интересира туѓо мислење како да се вратам на колосек? Any hints?

Глеј вака на работите. Си правел нешто што си бил убеден дека функционира, а очигледно, не функционирало. Значи, нешто си заебал. Седни сеа размислувај шо све си заебувал во текот на врската, за во наредната да не ги правиш истите грешки. Неможеш да ја преболиш затоа што уште "незнаеш што те снашло". Седни и реално погледни на работите, зашо те снашло тоа шо те снашло. Немој да бегаш од фактот дека ти си крив. Не дека она не е бештија, маму и ебам, али тоа не е здрав став да го имаш. Здраво е увек грешката да ја бараш у себе. После екстензивна интроспекција, евентуално стигаш до одредени заклучоци и сликата ти се разбиструва. Со таков пак поглед на работите, друго е. Знаеш шо е како е, знаеш на шо си. Нема да има шо да преболуваш туку едвај ќе чекаш да си ги поправиш грешките со некоја друга.
Друга ствар. Многу е битно, ама стварно многу е битно да сфатиш дека ова шо ти се дешава е Нормално. Тебе фркава ти трае дугачко пошо се фураш дека не е нормално. Океј си е пеер, три и пол години со некоја си делел све, сеа ја нема, многу јасно дека ќе имаш дупка, многу јасно дека ќе ти фали, дека ќе имаш криза и све тоа, ама не се опседнувај толку бе пеер :) Јак кур ако имаш криза. Ме сфаќаш? Значи коа ќе приметиш дека мислиш на неа, прекини. Коа ќе приметиш дека се бедираш ради неа, олабај се, дека ти е тапа тапа ти е, ама не е тоа нишо страшно, не и давај непотребна тежина на стварта :) Точно е дека си тажен, ама get over it. Јак кур ако си тажен. Ти коа ќе приметиш дека си тажен, паѓаш у депресија пошо си тажен, пошо си уфуран дека цело време треба да бидеш среќен. Епа пеер, неиде...
Тоа у глобала би било тоа, нез као би ти помогнал поинаку. Једино сакам да ти забележам нешто. Штикли педер, одмори? Не ти е срам бе куртон? Демек со стварите шо и ги купуваш ќе ја направиш среќна? Она сеа треба да чувствува облигација да те сака пошо штикли си и купил? Ужас. Прво, праиш грешка што мислиш дека ти е задача да ја праиш цело време среќна, а второ праиш уште поголема грешка што мислиш дека ќе ја напраиш среќна ако и купиш штикли. Прво, не е поентата она цело време да се осеќа среќно и убаво и сигурно со тебе, поентата е да го искусува цел спектар на возможни емоции со тебе. Цел спектар. Кога не би знаел што е среќа, не би знаел што е тага. Кога не би знаел што е несигурност, не би знаел што е сигурност. Ме сфаќаш? Мора цееел спектар на емоции да го проаѓа со тебе, само така ќе го цени и поштуе тоа шо го има. Мора некад да се осети не доволна, не сигурна, тажна, бесна, уплашена, све. Се се тоа здрави емоции :) Мислам нели е ова очигледно од самиот твој пост? "Ја третирав како кинеска кралица, ми раскина пошо не била среќна со мене и сеа си брка други а ја патам." Мислам како тука не си ја глеаш грешката? Мислиш дека со наредната со истиот метод различен ефект ќе добиеш? Тоа е идиотизам. Има работи шо функционираат и работи шо не функционираат. Очигледно е дека третирање девојка како нешто што не е, не го продуцира посакуваниот резултат. Не само за тебе. За сите. Еве само темава прелистај ја, има сигурно 50+ луѓе со истиов муабет "Ја третирав ко божица, ми раскина.". Well brah... 2 + 2 = 4

Член од
4 декември 2013
Мислења
3
Поени од реакции
4
Фала на советите и критиките. Ги прочитав мислењата повеќе пати и анализирав.
Тоа е што е, останува да поработам на себеси за во иднина. И стиснам заби.
Ценам.

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Поздрав кајгаџии. Јас сум нов овде, читам долго време теми и мислења и решив да направам акаунт и да ви се придружам :P
ON: Дали е можно да бидне нешто со девојче од мој клас? 3-та година средно со оглед на тоа дека ме познава веќе 2 години само нз дали по добро или лошо :) Имаме доста добра комуникација али мислам дека се гледа со некој. Како да постапам во оваа ситоација и како да се понашам посебно со нејзе? Фала ви однапред (y)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Фала на советите и критиките. Ги прочитав мислењата повеќе пати и анализирав.
Тоа е што е, останува да поработам на себеси за во иднина. И стиснам заби.
Ценам.

Отсекогаш овие квоутовиве викале дека има време за се`, колку е истото вистина е бајаги дискутабилно. Но, кога се работи за врски, можеби донекаде е вистина квоутов.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Поздрав кајгаџии. Јас сум нов овде, читам долго време теми и мислења и решив да направам акаунт и да ви се придружам :P
ON: Дали е можно да бидне нешто со девојче од мој клас? 3-та година средно со оглед на тоа дека ме познава веќе 2 години само нз дали по добро или лошо :) Имаме доста добра комуникација али мислам дека се гледа со некој. Како да постапам во оваа ситоација и како да се понашам посебно со нејзе? Фала ви однапред (y)

Викни ја на кафе и директно прашај ја дали има дечко. Бидејќи имате добра комуникација, би требало да ти одговори отворено.

Ако испадне дека има, кажи нешто во стилот „Тој е многу среќен тип“, дури и на шега. Ако девојчето те разбере, би требало да се вцрви. Во тој момент затерај го муабетот на зезанција, за да ја опуштиш.
А потоа, нели, почни да си бараш друга девојка.

Ако испадне дека нема... па... залапај ја. Тоа ќе ѝ даде до знаење точно која ти е намерата.

Поздрав и со лесно.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
...
Једино сакам да ти забележам нешто. Штикли педер, одмори? Не ти е срам бе куртон? Демек со стварите шо и ги купуваш ќе ја направиш среќна? Она сеа треба да чувствува облигација да те сака пошо штикли си и купил? Ужас. Прво, праиш грешка што мислиш дека ти е задача да ја праиш цело време среќна, а второ праиш уште поголема грешка што мислиш дека ќе ја напраиш среќна ако и купиш штикли. Прво, не е поентата она цело време да се осеќа среќно и убаво и сигурно со тебе, поентата е да го искусува цел спектар на возможни емоции со тебе.
Не и купувал нејзе туку нејзе ја купувал тоа е проблемот,цената самиот ја качувал со тек на време па сега малата решила дека треба да и биде повисока цената дека друг може да ја плати поскапо,овој веќе се знае колку му се силите и можностите.
За остатокот во право си, цело време среќа и комоција станува монотоно,се навикнува и заборава шо треба а шо не треба уствари заборава што сака што и треба.

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Луѓе би сакала да поставам прашање во врска со моја другарка..
Веќе некое време и се свиѓа еден дечко, ама ништо не спомнувала зашто мислеше дека не е сериозно онака само си го гледаше..тоа е океј но проблемот е што сега многу повеќе и се свиѓа и мисли дека почнува да го засакува полека полека, а нејзината најдобра другарка веќе 2 недели зборува како и се свиѓал истиот дечко...Некој да даде совет како да постапи другарка ми..затоа што нејзината најдобра другарка знае и и вели да се откаже од дечкото, но не и е толку лесно..а и + другарка и не прави муабет со тој дечко ни ништо само и се свиѓа..... :eek:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Веќе некое време и се свиѓа еден дечко, ама ништо не спомнувала зашто мислеше дека не е сериозно онака само си го гледаше..тоа е океј но проблемот е што сега многу повеќе и се свиѓа и мисли дека почнува да го засакува полека полека, а нејзината најдобра другарка веќе 2 недели зборува како и се свиѓал истиот дечко...Некој да даде совет како да постапи другарка ми..затоа што нејзината најдобра другарка знае и и вели да се откаже од дечкото, но не и е толку лесно..а и + другарка и не прави муабет со тој дечко ни ништо само и се свиѓа..... :eek:
Другарка ми - најдобар начин да добиеш совет за тебе :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087

Ако и била таа најдобра другарка, немало да и збори како што и збори.
Затоа, и на другарка ти нека не и биде гајле што другава сака, ако и се допаѓа дечкото, нема што да се повлекува. Плус, нека му каже и дека и се допаѓа за озбилно.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Нека се откаже и од него и од другарка и'. И така ќе се скараат после извесно време со другаркава, без разлика на овој исход :)
Како бе само кај девојкиве се дешава две добри/најдобри другарки да се заљубат во иста личност.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нека се откаже и од него и од другарка и'. И така ќе се скараат после извесно време со другаркава, без разлика на овој исход :)
Како бе само кај девојкиве се дешава две добри/најдобри другарки да се заљубат во иста личност.
Mene ne mi e jasno kako mozat ludo da se zaljubat samo od gledanje. Aj da ti se se dopaga, pa da pominete nekoe vreme zaedno druzejki se,pa da se zaljubish. Ama vaka? Ili pak sega oti i drugarkata no2 spomnala deka i se dopaga tipot pa drugarkata no1 pocnala da paga u nesvest.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Mene ne mi e jasno kako mozat ludo da se zaljubat samo od gledanje. Aj da ti se se dopaga, pa da pominete nekoe vreme zaedno druzejki se,pa da se zaljubish. Ama vaka? Ili pak sega oti i drugarkata no2 spomnala deka i se dopaga tipot pa drugarkata no1 pocnala da paga u nesvest.
децата ги мешаат поимите љубов и опседнатост од некоја личност....љубов не се нарекува нешто од едно видување или гледање на слики, за љубов е потребно нешто друго....тоа е веќе взаемно, а тоа што тие се запнале за момчето јас го нарекувам опседнатост од некоја личност...тоа минува за кратко само што ќе си направат проблем меѓусебно.

Kajgana Shop

На врв Bottom