- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.711
- Поени од реакции
- 115.465
Мене ова болдираново највеќе ме нервира у животот. Да, основното и непишано љубовно правило е да го прифатиш партнерот со сите негови маани, ама има работи преку кои не можеш да поминеш. Прва работа, колку време сте во врска? Ако ова се случува подолг период ондак треба да орден за толерантност да ти дадеме.Potocno ne mi treba pomos na mene ama sakam da mu pomognam na mojot decko !
Mnogu e ljubomoren, pocesto se karame za raboti sto vo nih spaga i ljubomora. Toa mi smeta i nemu isto mu smeta ama sekogas mi kazuva deka e takov i ako ne mu se dopagjam nema sto da sum uste so nego ama posle toa odma mi kazuva deka se plasi da ne raskineme. Me plasi toa i mene. Be molam nekako pomognete mi sto da pravam da ja namali ljubomarata. Sakam da ostaneme zaedno ama vaka so ljubomorata ne mozam pagam vo dilemi i mnogu mi e tesko !
FALA ODNAPRED.
Втора работа, дали ти правиш да е он љубоморен или се лути за банални работи? Ако се лути за банални работи што и претпоставувам дека е случај ондак е несозреан, барем јас така ги сметам луѓето што се премногу љубоморни. Имам еден другар и другарка кои одат преку 4 години и кои и ден денес знаат да се скараат за еден обичен чипс, зашто дечково не купил од лутиот, она сакала лут. Знаело да дојде и до раскинување поради вакви смешни работи. Понекогаш е и добро да си малку љубоморен, тоа укажува дека ти значи партнерот, ама кога тоа преоѓа во навика тогаш е многу лошо.
Посебен совет околу ова нема, освен да седнеш и во 4 очи да направиш муабет со него. Кажи му како стојат работите, дека не можеш повеќе да издржиш да е толку љубоморен, дека нема причина да се сомнева во тебе...
Едит: И Velvet She ти даде добар совет. Обично кога давам совети гледам да бидат поблаги, а не екстремни, али она ти кажа можеби подобро решение од моето.