Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.711
Поени од реакции
115.465
Potocno ne mi treba pomos na mene ama sakam da mu pomognam na mojot decko !
Mnogu e ljubomoren, pocesto se karame za raboti sto vo nih spaga i ljubomora. Toa mi smeta i nemu isto mu smeta ama sekogas mi kazuva deka e takov i ako ne mu se dopagjam nema sto da sum uste so nego ama posle toa odma mi kazuva deka se plasi da ne raskineme. Me plasi toa i mene. Be molam nekako pomognete mi sto da pravam da ja namali ljubomarata. Sakam da ostaneme zaedno ama vaka so ljubomorata ne mozam pagam vo dilemi i mnogu mi e tesko !
FALA ODNAPRED.
Мене ова болдираново највеќе ме нервира у животот. Да, основното и непишано љубовно правило е да го прифатиш партнерот со сите негови маани, ама има работи преку кои не можеш да поминеш. Прва работа, колку време сте во врска? Ако ова се случува подолг период ондак треба да орден за толерантност да ти дадеме.

Втора работа, дали ти правиш да е он љубоморен или се лути за банални работи? Ако се лути за банални работи што и претпоставувам дека е случај ондак е несозреан, барем јас така ги сметам луѓето што се премногу љубоморни. Имам еден другар и другарка кои одат преку 4 години и кои и ден денес знаат да се скараат за еден обичен чипс, зашто дечково не купил од лутиот, она сакала лут. :facepalm: Знаело да дојде и до раскинување поради вакви смешни работи. Понекогаш е и добро да си малку љубоморен, тоа укажува дека ти значи партнерот, ама кога тоа преоѓа во навика тогаш е многу лошо.

Посебен совет околу ова нема, освен да седнеш и во 4 очи да направиш муабет со него. Кажи му како стојат работите, дека не можеш повеќе да издржиш да е толку љубоморен, дека нема причина да се сомнева во тебе...

Едит: И Velvet She ти даде добар совет. Обично кога давам совети гледам да бидат поблаги, а не екстремни, али она ти кажа можеби подобро решение од моето. :D

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Mnogu e ljubomoren, pocesto se karame za raboti sto vo nih spaga i ljubomora. Toa mi smeta i nemu isto mu smeta ama sekogas mi kazuva deka e takov i ako ne mu se dopagjam nema sto da sum uste so nego ama posle toa odma mi kazuva deka se plasi da ne raskineme. Me plasi toa i mene. Be molam nekako pomognete mi sto da pravam da ja namali ljubomarata. Sakam da ostaneme zaedno ama vaka so ljubomorata ne mozam pagam vo dilemi i mnogu mi e tesko !
FALA ODNAPRED.
Шо е работава бе се ли се повампирило ?
Нема лек за таа болештина.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
FALA ODNAPRED.
Само пред да му раскинеш, направи го тоа во 4 очи, а не преку некој медиум. И кажи го тоа што најмногу ти пречи кај него. Не моментите туку во глобала. Ако те праша зошто, тогаш наброј му моменти кога тоа си го забележала. Но раскини му. И после тоа избриши го од секаде, да избегнеш фактор бивши да ти се меша во новата врска најпрво ради емоции.

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
12345marija

1.многу е љубоморен..
2.се карате
3.во дилема си

Чекаш уште нешто на списоко да додадеш???
Батали додека не си заглавила!

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.433
Поени од реакции
5.882
Денес беше на станица но со другарки сакав да зборувам со неа ама сепак сакам на само а не пред нејзините другарки ми беше така срам,
Кога ќе ја начекам на само ќе и се пуштам можеби за викенд ќе одам во нејзиното маало па ќе видам тогаш се бев спремен имав план се тоа ама небеше сама :(

L

Luki Junior

Гостин
Денес беше на станица но со другарки сакав да зборувам со неа ама сепак сакам на само а не пред нејзините другарки ми беше така срам,
Кога ќе ја начекам на само ќе и се пуштам можеби за викенд ќе одам во нејзиното маало па ќе видам тогаш се бев спремен имав план се тоа ама небеше сама :(
Абе оддели ја од другарките, се додек е со другарки ништо не прааш. Тава са животинки шо црпат сила од групата чафки.
И едвај ли ќе ја начекаш на само. :(

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Бројче па и фејсбук немаш? Ако ти е терет да спроведуваш активност во живо, пробај на поглупиот начин, барем пробај.

Ај прашај ја да пивните едно кафе, што одговор ќе добиеш? Онака попрај муабет и прашај да дали сака да пие кафе. Ич не е тешко. Речи си мечка страв мене не страв и пали.
Со наивност, несамодоверба, чутената ништо не прајш пријателче. Ај распули се околу себе и види кои фаци бркаат женски и ја тераат шемата. Не ти велам да бидеш како нив, но поприми малку од карактеристиките кои нема да сметаат никому.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.433
Поени од реакции
5.882
Бројче па и фејсбук немаш? Ако ти е терет да спроведуваш активност во живо, пробај на поглупиот начин, барем пробај.

Ај прашај ја да пивните едно кафе, што одговор ќе добиеш? Онака попрај муабет и прашај да дали сака да пие кафе. Ич не е тешко. Речи си мечка страв мене не страв и пали.
Со наивност, несамодоверба, чутената ништо не прајш пријателче. Ај распули се околу себе и види кои фаци бркаат женски и ја тераат шемата. Не ти велам да бидеш како нив, но поприми малку од карактеристиките кои нема да сметаат никому.
Неќјам преку интернет сакам на оној нормален начин
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 14:04 ---
Абе оддели ја од другарките, се додек е со другарки ништо не прааш. Тава са животинки шо црпат сила од групата чафки.
И едвај ли ќе ја начекаш на само. :(
Ги знам со тие што се дружи ја знам и нејзината најдобра другарка
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 14:05 ---
Неќјам преку интернет сакам на оној нормален начин
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 14:04 ---

Ги знам со тие што се дружи ја знам и нејзината најдобра другарка
Само со нив е секогаш
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 14:08 ---
Би ја поканил да одиме во кино

M

Muranyi

Гостин
Баш ми е кејф што си решил конечно да и пристапиш на девојката и да се спасиш од понатамошно себеизмачување.Наредна таква прилика кога ќе биде девојката со другарки ич да не му ја мислиш туку одиш викаш здраво и им кажуваш нешто во стилот-"Девојки извинете ама сакам на момент да ја украдам другарка ви",ќе се тргнеш малку на страна со девојката и меѓу другото ќе и кажеш-"Знам дека сега не е прилика,време и место но јас би сакал да излеземе на кино во петок те чекам таму и таму во толку часот".Ако не е слободна тогаш ќе договорите некој друг ден кога би ви одговарало и на двајцата,но ова е битно за да проектираш дека имаш самодоверба и да дадеш до знаење дека не прашуваш дали ти се достапни работите што сакаш да ги имаш(не мислам тука на девојката како на предмет,секако дека е важна нејзината личност и сите тие феминистички приказни но нејзиниот мозок ќе регистрира дека си полн самодоверба и "прав маж" а не "лигуш").

Ај со лесно:)

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.433
Поени од реакции
5.882
Баш ми е кејф што си решил конечно да и пристапиш на девојката и да се спасиш од понатамошно себеизмачување.Наредна таква прилика кога ќе биде девојката со другарки ич да не му ја мислиш туку одиш викаш здраво и им кажуваш нешто во стилот-"Девојки извинете ама сакам на момент да ја украдам другарка ви",ќе се тргнеш малку на страна со девојката и меѓу другото ќе и кажеш-"Знам дека сега не е прилика,време и место но јас би сакал да излеземе на кино во петок те чекам таму и таму во толку часот".Ако не е слободна тогаш ќе договорите некој друг ден кога би ви одговарало и на двајцата,но ова е битно за да проектираш дека имаш самодоверба и да дадеш до знаење дека не прашуваш дали ти се достапни работите што сакаш да ги имаш(не мислам тука на девојката како на предмет,секако дека е важна нејзината личност и сите тие феминистички приказни но нејзиниот мозок ќе регистрира дека си полн самодоверба и "прав маж" а не "лигуш").

Ај со лесно:)
А што ако ме одбие и ми се изнасмее со нејзините другарки

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Големо такво,уствари уште поубаво да те напраат резил.Ќе ти дојде ко вакцина,после од ништо нема да се срамиш.

L

Luki Junior

Гостин
А што ако ме одбие и ми се изнасмее со нејзините другарки
Е зашо ти викам да ја одделеш од групата чафки, и да и кажеш посебно. За да избегнеш таков момент.

Не ми продавај прикаски, таа ја знам, онаа ја знам, другарката вака другарката така. Тава са само маабети. :)

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.433
Поени од реакции
5.882
Е зашо ти викам да ја одделеш од групата чафки, и да и кажеш посебно. За да избегнеш таков момент.

Не ми продавај прикаски, таа ја знам, онаа ја знам, другарката вака другарката така. Тава са само маабети. :)
Тешко да ги разделам

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Мене искрено од тоа ми е страв

Ништо страшно и да те одбие. А ако ти се изнасмее, онда тоа повеќе кажува за нејзе, отколку за тебе :)

Немаш гајле, само ти покани ја. Што и да се случи, ќе ти биде вредно искуство плус

Kajgana Shop

На врв Bottom