Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
28 мај 2013
Мислења
2
Поени од реакции
3
А јас така да си прашам, зашто гледате по други женски кога сте со својата девојката а притоа со неа имате и сериозна врска, својата девојка си ја опсипувате со внимание и љубов, сте жртвувале многу нешта кои сте ги имале само за да бидете со неа, постојано зборувате како планирате иднина со неа. И сега, како таа да ве сфати сериозно кога вие знаете во некои пригоди додека сте искочени заедно, да гледате во други девојки? Мислам зар не ви е доволна љубовта кон неа? Зар тоа гледање на други девојки неможете никако да го минимализирате како што успеваме ние женските? Дали сите машки сте такви ;)? Овој ми е единствен дечко па немам искуство со други за да споредам. Идеме 4 ипол години.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
А јас така да си прашам, зашто гледате по други женски кога сте со својата девојката а притоа со неа имате и сериозна врска, својата девојка си ја опсипувате со внимание и љубов, сте жртвувале многу нешта кои сте ги имале само за да бидете со неа, постојано зборувате како планирате иднина со неа. И сега, како таа да ве сфати сериозно кога вие знаете во некои пригоди додека сте искочени заедно, да гледате во други девојки? Мислам зар не ви е доволна љубовта кон неа? Зар тоа гледање на други девојки неможете никако да го минимализирате како што успеваме ние женските? Дали сите машки сте такви ;)? Овој ми е единствен дечко па немам искуство со други за да споредам. Идеме 4 ипол години.
Татко ми и мајка ми се скоро 20 години во брак па татко ми уште си има навика да си зјапа и тоа не се ни труди да се скрие.Реално и на мајка ми е смешно.НЕ значи ако зјапаш у други дека не ја сакаш женска ти или дека ја вараш,баш напротив,пази се од тие што се прават часни сестри и ангелчиња.;)

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

Ја не ја сфаќам поентата на проблемов. Врската е сериозна, ништо не фали, ни љубов, ни внимание, се планира заедничка иднина и муката е повремено погледнување во други девојки? Значи све што е веќе спомнато, доживеано, осетено, планирано паѓа во вода ако само погледне во друга девојка?

И која е поентата да се минимализира нешто што и онака си доаѓа само по себе? Полесно би ти било ако гледа по други девојки кога е сам со другари, а пред тебе се преправа? И реално, колкава е штетата ако погледне во друга девојка? Демек, штом гледа во нејзе - тебе помалце те сака?

Не прави разлика дали си имала други дечковци пред него. Вакви размислувања можат единствено да бидат резултат на твоја лична несигурност и неоправдана љубомора.

И да, сите машки се такви. Исто и сите женски :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Znaci zenskava ne mi dade korpa mi kaza deka i se sivigam i jas nejze posle toa pominavme dolg period od vecerta sami i resivme za toj problem da odeme na kafe denovive da razgovarame no mene malce mi e nezgodno da razgovaram vo vrska so religiite za da ne ja povredam na nekoj nacin , znaci zenskata ispadna fer i mi dade do znaenje deka treba da razgovarame . Inaku za clenovite pogore so mi odgovorija fala vi mnogu , mi pomognavte . Od moja strana nema nikakov problem za religijata zatoa sto se druzam isklucivo so hristijani takvo drustvo imam , i podolgo vreme se znaeme vo posledno vreme pocna i taa zenska da izleguva so nas e sega si mislam deka nem e znae dovolno . Kako i da e fala vi na mislenjata so mi gi dadovte .
еве еден твој пост на кој сам си одговорил на макава

sinonim za smrdenje ti e makedonec vo zapadna makedonija koj sedi zadna klupa vo ucilnica za da ne gi zarazi drugite

imam ebeno tolku makedonki sto vo tekot na tvojot zivot nema da imas!!! *ova ti go kazuvam najseriozno! ako ti si po 24 h na kajgana nekoj makedonkite treba da gi raboti . Ova ti go kazuvam najseriozno i svati go kako sovet !! od razgovor so niv svativ deka voopsto ne ve interesira takva rabota !

Prvo kopiras !! treba da pobaras avtorski prava.
Vtoro i kolkava i da ti e zelbata moite da otidat so makedonec nema da moze , tie treba da rabotat od 7 nautro do 9 vecerta taka da nemaat vreme i druga rabota kaj so ziveam jas se istrebeni site makedonci .
Treta rabota jas ziveam vo drugi grad kade sum infiltriran vo vodite so makedonkite , veruvaj mi poradi pocit so niv nesakam javno da kazam a veruvaj mi taka e

сигурно пред нив си мило јагненце ама ај да не одам многу оф топик на темава
само ти го пастирав мислењето да го прочитаат Македонците на форумот ;)

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Јас и го имам кажано тоа но очигледно или премногу неозбилно ме сваќа или пак упорна е во својата цел и знае дека тој што е крај нејзе ќе се лути ден - два и дека опет по старо ќе го јава каде што ќе стигне . Сака да има крај себе некој да го влече за нос не и е целта да признава или навистина да се промени горда е премногу но имам замисла своја или како знае ќе почне да го смени тоа ( но чисто сумљам ) или ќе биде the end ќе морам да се помирам
Абе знаеш, читам описот и си викам да не ме опишува некој мене од пред некој ден, ми се случува така паднам во некој мини филм и сега ајде од другата страна гледано би ти дала совет да делуваш незаинтересирано за неа затоа што на тој начин ќе увидува дека го губи твоето внимание, и тогаш (би требало) да се потруди да го задржи. НЕМОЈ да и го билдаш егото. Поздрав
--- надополнето: 29 мај 2013 во 00:06 ---
знам тоа, него сакав да кажам некој совет :oops:
Советот е: поминува, и тоа што ја сакаш и тоа што е таа се’ што имаш, но она што е најважно, дали ти би бил со неа, па ако треба и оженил затоа што ја сакаш или затоа што се плашиш да останеш сам. На твоите години сум и јас, и бидејќи сум во долга врска би ти кажала како бурно можат да се сменат чувствата и тоа што денес ја сакаш за 3-4 години да не биде така. Затоа една година на такво неискуство е премногу малку за да оцениш дали врската, бракот ќе е успешен, затоа што сигурно и немаш појма што значи утре деца да чуваш. Сето тоа е пред тебе, а по она што го прочитав, мислам дека ти треба само поддршка во твојата одлука: да ја оставиш. Тоа што е љубоморна, што не е директна и отворена со тебе ми дава до знаење дека би имало и во иднина ситуации во кои нема да знаеш на што си. Сега изгледа како да нема изглез, но не се врзувај, ми изгледа како многу да си се вдлабочил во улогата „спасител“. Поздрав

Член од
14 мај 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Советот е: поминува, и тоа што ја сакаш и тоа што е таа се’ што имаш, но она што е најважно, дали ти би бил со неа, па ако треба и оженил затоа што ја сакаш или затоа што се плашиш да останеш сам. На твоите години сум и јас, и бидејќи сум во долга врска би ти кажала како бурно можат да се сменат чувствата и тоа што денес ја сакаш за 3-4 години да не биде така. Затоа една година на такво неискуство е премногу малку за да оцениш дали врската, бракот ќе е успешен, затоа што сигурно и немаш појма што значи утре деца да чуваш. Сето тоа е пред тебе, а по она што го прочитав, мислам дека ти треба само поддршка во твојата одлука: да ја оставиш. Тоа што е љубоморна, што не е директна и отворена со тебе ми дава до знаење дека би имало и во иднина ситуации во кои нема да знаеш на што си. Сега изгледа како да нема изглез, но не се врзувај, ми изгледа како многу да си се вдлабочил во улогата „спасител“. Поздрав
Сваќам братко, знам дека ептен одлепив, тоа што се фокисурав само на неа буквално ме направи да станам зависен за разговор... ќе мора да има и крај за ова, и да најдам асална девојка со која ќе се разбирам подобро.

Ви благодарам на сите за добронамерните совети.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.800
Поени од реакции
115.783
Затоа што тоа е нормална ствар, ниту машкото ниту женското око не може да гледа само во едно место, ФАКТ! Не значи дека не те сака ако погледнал во друга девојка, факт е дека има многу поубави од тебе исто како што има многу поубави од него, така да не гледам проблем ако некој се загледа во некоја убава девојка, или обратно, ако некоја девојка се загледа во некое убаво машко. Според мене ова е многу банална работа, а сведок сум на многу раскинувања и пропаѓања на врски токму поради ова, што за мене е апсурдно.

Член од
14 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
9
Епа, безизлезна ситуација. L Не знам кој крај да фатам. Не знам што е правилно што не е. Имам или имав 3 години врска, во која поголем дел од времето работите не беа како што треба, ама останувавме заедно поради чиста причина шо се сакавме. Прво, на почетокот, ме изневери, ми призна дека само се работи за бакнеж и дека сето тоа го прекинал бидејќи ме сакал и сум му значела. Дека потребна било доверба во една врска, и затоа ми признал, па ајде некако со ветувања, триста чуда и се смиривме. Ај, си реков, почеток на врска, нема везе, ќе се среди.
Помина тоа, и нормално, се беше супер, убо ни беше заедно но почнавме да се дистанцираме и од моето и од неговото друштво. Па добро, не беше тоа некој голем проблем, (иако од денешна перспектива ми светнува ламбичката што е работата) почнавме да излегуваме сами и убо ни беше иако одевме на места само тој каде што сака, и се правеше се само тоа што тој сака, и секако реагирав,пробував со муабет да се среди се, но само се каравме и реков џабе се расправам, не постигнувам ништо. Па ајде продолживме така се додека тој почна да ми префрла за тоа дека сум сакала да се гледам со другарките. Му сметаше и денско пиење кафе со другарки, и воопшто му сметаше и дома на гости да ми дојдат и најблиски другарки.
Па кавги, па циркузи – не ми е јасно како можи да биди љубоморен на другарките кога цело слободно време го поминував со него, и во еден месец ако се видев со нив 2-3 пати. И се одалечив од многу луѓе, прекинав многу контакти, најблиските веќе кренаа раце од кога едно сто пати сум ги одбила за да се видиме. Добро тоа плус проверување на пораки, повици, фејсбук, па и за секој еден на фб кој ти е овој, што ти е овој, и давање отчет за се. Да, разговарав, пробував на секој можен начин да посочам дека воопшто нема потреба од сето тоа, па и се дерев иако тоа не е во моја природа вооптшто, раскинав неколку пати па се смиривме, но нишо не постигнав со то.
Се гледам себеси сега како некоја малумна што не може да процени човек, но прва врска, и јас таква смотана и неискусна тогаш имав 16 години ко почнавме да одиме. Болната љубомора е незнам, налошо нешто што може случи во една врска, а пред две години некој да ми зборуваше за ова дека ќе се случи - ненормален имаше да го напрам. Не ми се верува како може човек толку да се смени. Не можам веќе да издржам, немам на кој да му кажам за ова, бидејќи се дистанцирав од сите. Морам вака, на овај начин.
Размислував, и знам дека што поскоро завши сето ова – подобро. Го сакам, ме сака, сексот е одличен ама, љубоморните испади ме истоштија и немам желба веќе да се борам за врската и да му докажувам работи за кои не ни има потреба да ги помисли. Денес ставив крај. ( до кога ќе издржам не знам). Ми се плачи, ми иди не знам што да направам. Толку вложив, толку се трудев а не вредело.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Што да правам пустата ја, сакам дечко да си најдам и еве трагам со години веќе ама по некојси мирен, фин и се што ќе му кажам да прави... На пример ја сум сега дома и снемаФ цигари. Да му се јавам на моб и да му кажам да ми донесе, и тој да ме послуша веднаш после 10 минутки да ми заѕвони ѕвон4ето. :( Коа праам генералка да дојде да ми помогне, имам потреба да сакам некого и да ме сака, да недостигам некому и обратно... Да има очи, и покрај сите мои маани, само за мене...Да не глеа по други, да не ме изневерува и само јас да сум му во мисли. Е кај да најдам таков?!:unsure:
Купи си куче,ке те гледа само тебе и ке те слуша само тебе

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Azazello Првиот чекор си го направила и браво за тоа. Е сега следува најтешкото кога тој ќе почне да те бара, да ти се извинува и да ти ветува дека ќе се промени затоа што те сака и дека не можеш да ги фрлиш тие три години во вода. Е сега колку ќе успееш да истраеш зависи пред се' од тебе, а потоа и од поддршката и силата која ја добиваш од тие околу тебе, а како што разбрав ти си ги изгубила сите пријателства кои си ги имала. Затоа прва работа која треба да ја направиш е да се обидеш да го поправиш односот со твоите другарки, односно да раговараш искрено со нив, да им се извиниш и да побараш поддршка. Нема да ти е лесно, ама треба да бидеш упорна и секогаш ти да бидеш таа што ќе ги бара прва, ќе организираш одење на кафе, ќе ги викнеш дома на гости и слично. Друга работа е исто да почнеш почесто да излегуваш на места каде што ќе можеш да гледаш/запознаваш нови луѓе. Она што во никој случај не смееш да го направиш е да му дадеш нова шанса (а верувај ќе паѓаш во тешки искушенија) затоа што само ќе се залажуваш со тоа дека нешто ќе се промени. Ќе биде океј една недела и пак ќе продолжи по старо. А и тие љубоморни испади многу лесно и брзо можат да преминат во нешто посериозно.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Епа, безизлезна ситуација. L Не знам кој крај да фатам. Не знам што е правилно што не е. Имам или имав 3 години врска, во која поголем дел од времето работите не беа како што треба, ама останувавме заедно поради чиста причина шо се сакавме. Прво, на почетокот, ме изневери, ми призна дека само се работи за бакнеж и дека сето тоа го прекинал бидејќи ме сакал и сум му значела. Дека потребна било доверба во една врска, и затоа ми признал, па ајде некако со ветувања, триста чуда и се смиривме. Ај, си реков, почеток на врска, нема везе, ќе се среди.
Помина тоа, и нормално, се беше супер, убо ни беше заедно но почнавме да се дистанцираме и од моето и од неговото друштво. Па добро, не беше тоа некој голем проблем, (иако од денешна перспектива ми светнува ламбичката што е работата) почнавме да излегуваме сами и убо ни беше иако одевме на места само тој каде што сака, и се правеше се само тоа што тој сака, и секако реагирав,пробував со муабет да се среди се, но само се каравме и реков џабе се расправам, не постигнувам ништо. Па ајде продолживме така се додека тој почна да ми префрла за тоа дека сум сакала да се гледам со другарките. Му сметаше и денско пиење кафе со другарки, и воопшто му сметаше и дома на гости да ми дојдат и најблиски другарки.
Па кавги, па циркузи – не ми е јасно како можи да биди љубоморен на другарките кога цело слободно време го поминував со него, и во еден месец ако се видев со нив 2-3 пати. И се одалечив од многу луѓе, прекинав многу контакти, најблиските веќе кренаа раце од кога едно сто пати сум ги одбила за да се видиме. Добро тоа плус проверување на пораки, повици, фејсбук, па и за секој еден на фб кој ти е овој, што ти е овој, и давање отчет за се. Да, разговарав, пробував на секој можен начин да посочам дека воопшто нема потреба од сето тоа, па и се дерев иако тоа не е во моја природа вооптшто, раскинав неколку пати па се смиривме, но нишо не постигнав со то.
Се гледам себеси сега како некоја малумна што не може да процени човек, но прва врска, и јас таква смотана и неискусна тогаш имав 16 години ко почнавме да одиме. Болната љубомора е незнам, налошо нешто што може случи во една врска, а пред две години некој да ми зборуваше за ова дека ќе се случи - ненормален имаше да го напрам. Не ми се верува како може човек толку да се смени. Не можам веќе да издржам, немам на кој да му кажам за ова, бидејќи се дистанцирав од сите. Морам вака, на овај начин.
Размислував, и знам дека што поскоро завши сето ова – подобро. Го сакам, ме сака, сексот е одличен ама, љубоморните испади ме истоштија и немам желба веќе да се борам за врската и да му докажувам работи за кои не ни има потреба да ги помисли. Денес ставив крај. ( до кога ќе издржам не знам). Ми се плачи, ми иди не знам што да направам. Толку вложив, толку се трудев а не вредело.

Tи 3, некој 5, некој 10, па некој и по 50 години брак се оставаат. Нема тука се трудев, изгубив. To гледај го како искуство плус кое треба да ти користи. Животот е непредвидлив, некои работи не остануваат за навек онака како што ние посакуваме.
Тој всушност и не се променил како што мислиш. Таков си бил карактерно, само што ете, не начекал подлога да делува, не начекал простор и ситуација да делува. Ако добро размислиш сигурно уште од почеток си бил љубоморен само што не го искажувал нештото или вешто го сокривал, си се стегал во себе. И после кога нештото излезе на виделина, еднаш, ќе си земе за право да излезе и втор пат, па и трет и така натаму. На некои работи не ја мери вредноста дали вредат или не. Пример учиш, живееш, работиш, заработуваш, градиш, за на крај да те закопаат две на две под земја. Вреди?!
Дека нешто ќе се промени, не си го лажи мозокот, ако планираш иднина, рачунај би требало таа да се оствари кроз брак, семејство, деца со него и плус ова. Ако имаш сила и желба да се бориш, слободно. Ако не горе главата, има доволно фини човечиња околу тебе со помала доза на љубомори, испади и желба за контрола и максимална доминација.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

Се прашувам само како можите да основате врска со вакви створења. Ама важно сексот бил добар. Па за к*р ли бе си трпела некој да ти буричка по приватни работи, да не ти дава до в комшии да појдиш итн итн. За твоја информација има уште 3 милјарди на земјава.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ме интересира колку навистина машките можат да се променат...На пример,бил женскар порано,а сега упорно тврди дека е променет...
Се работи за лик,добар пријател кој се обидува да ме освои.
Значи проблемот вака иде...
Зборев со него пред некоја вечер и му реков:Пријателче...
Го промени однесувањето кон мене и го прашав кој е проблемот.
Најпрвин одбиваше да ми каже за што се работи но на крајот ми вели дека секогаш прави грешки што се заљубува во личности кои го гледаат само на пријателски начин...Го прашав детално да ми опише кога ми призна за неговите чувства кон мене..
Јас се изненадив,не го очекував тој одговор и го прашав зошто да му верувам?Ми возврати со тоа дека ако не сакам не морам.
Од тогаш,постојано ми се јавува,ми пишува,ми посветува внимание.Дечково е во ред...Значи симпатичен е,независен,со добра смисла за хумор и најважно од се ме ислушува...
Мене ми е страв...Доколку одлучам да бидам со него по некое чудо...да не ме искористи и фрли како крпа.Да не бидам уште една на неговиот список освоени девојки...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ме интересира колку навистина машките можат да се променат...На пример,бил женскар порано,а сега упорно тврди дека е променет...
Најпрвин одбиваше да ми каже за што се работи но на крајот ми вели дека секогаш прави грешки што се заљубува во личности кои го гледаат само на пријателски начин...Го прашав детално да ми опише кога ми призна за неговите чувства кон мене..
Јас се изненадив,не го очекував тој одговор и го прашав зошто да му верувам?Ми возврати со тоа дека ако не сакам не морам.
Од тогаш,постојано ми се јавува,ми пишува,ми посветува внимание.Дечково е во ред...Значи симпатичен е,независен,со добра смисла за хумор и најважно од се ме ислушува...
Мене ми е страв...Доколку одлучам да бидам со него по некое чудо...да не ме искористи и фрли како крпа.Да не бидам уште една на неговиот список освоени девојки...
Ако тргнам од мој подобар другар кој беше ненормален женкар, од многу пребирање и зафрканции со женските, на крај не можеше асално да се затреска во некоја, за до пред некое време да си фати женска и да затера рекордни 2 години, фалејќи се дека му се погодил животот, сметам дека МОЖЕ, но не е то да речеме променување, туку созревање по мое.
А ако гледам наоколу од тие помалоумните женкари кои неделите ги гледаат како пикни/замини, кај нив тешко дека може нешто да се поправи.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.863
Поени од реакции
11.536
Се супер, само пази се. Ние како род сме далеку полоши од вас иако важат одредени стереотипи дека повредена жена е полоша и од не знам што...нема врска. Сум бил женкар, но само една особа успеа да ми го освои срцето цели 4 години, се додека во еден момент не се јави женкарот во мене и се фрлив на страна. Но тоа не значи дека сите сме исти гомна, некој е поголемо некој помало.
Зависи и од тебе во секој случај. Така од мене, среќно.

Kajgana Shop

На врв Bottom