Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 мај 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
pa togas ne odi :((((( stom nema custva zs ti e ????
Па братче тоа е проблемот, за само една недела умот си го промени а не беше таква на почеток, без никаква причина... а во еден момент ми рече не биди толку добар со мене, и јас згрешив... :( ве молам некое подолго мислење

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Па братче тоа е проблемот, за само една недела умот си го промени а не беше таква на почеток, без никаква причина... а во еден момент ми рече не биди толку добар со мене, и јас згрешив... :( ве молам некое подолго мислење
Без разлика колкаво и да е мислењето,нема да и го сврти умот па да те сака.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
знам тоа, него сакав да кажам некој совет :oops:
Кажи конкретно каков совет сакаш т.е околу што? Како треба да реагираш? Што да направиш? Зошто момата така се однесува или? (на последново прашање само таа си знае зошто, а да има некој форумџија со видовити способности слабо :) ) Кажи конкретно шо те мачи оти приказна како приказна добро си ја опишал но кон одговор на кое прашање целиш?

Член од
14 мај 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Кажи конкретно каков совет сакаш т.е околу што? Како треба да реагираш? Што да направиш? Зошто момата така се однесува или? (на последново прашање само таа си знае зошто, а да има некој форумџија со видовити способности слабо :) ) Кажи конкретно шо те мачи оти приказна како приказна добро си ја опишал но кон одговор на кое прашање целиш?
Ептен ми е безвезе друже, како да сум загубил личност со која сум бил заедно 100 години... сакам да знам дали сметате дека поради тоа што бев премногу добар со неа и станав и досаден или уште од самиот почеток немало ништо ова. И ме интересира дали воопшто има шанси да се поврати, бидејќи немав никој друг освен неа. :(
Бај д веј, би ми било драго и ако одговориш на прашањата што ги постави погоре. (y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ептен ми е безвезе друже, како да сум загубил личност со која сум бил заедно 100 години... сакам да знам дали сметате дека поради тоа што бев премногу добар со неа и станав и досаден или уште од самиот почеток немало ништо ова. И ме интересира дали воопшто има шанси да се поврати, бидејќи немав никој друг освен неа. :(
Бај д веј, би ми било драго и ако одговориш на прашањата што ги постави погоре. (y)
Целата ситуација е сложенка. Запознавање на аеродром, сајбер живот, сајбер ,,љубов" и се со ред. Да си и станал досаден само таа го знае одговорот, бидејќи реално нели постои шанса башка од тој сајбер свет, во реалниот каде доаѓаме во контакт со разно разни луѓе, да се пројавел да речиме некој интерес за некоја трета личност, па макар и да не е ништо сериозно онака да и се замател умот. Ти рекла да ја запросиш од друга страна што е некаков репер за желба да биде со тебе(макар што и ова не мора да е вака). Ова е сложена ситуација каде одлуката најдобро ти е да ја донесеш сам, бидејќи директно последиците од истата ќе ги сеќаваш на твоја кожа. Ризикот е твој, но нели некогаш без ризик нема добивка. Да не нешто и имаш несвесно згрешено, префрлено, нешто што би ја налутило за да држи ете еден вид на лутина која не ја разбираш. Да не се лути на твоето недејствување на нејзиното барање да појдиш и ја собериш? Да не ја тепаат филмови? Полно прашања се тука во игра поврзани со карактер на личноста.
Ова ти е состојба во која мораш сам да одлучиш, по свое видување, како што сметаш дека ти е најлогички и најдобро.

Член од
14 мај 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Целата ситуација е сложенка. Запознавање на аеродром, сајбер живот, сајбер ,,љубов" и се со ред. Да си и станал досаден само таа го знае одговорот, бидејќи реално нели постои шанса башка од тој сајбер свет, во реалниот каде доаѓаме во контакт со разно разни луѓе, да се пројавел да речиме некој интерес за некоја трета личност, па макар и да не е ништо сериозно онака да и се замател умот. Ти рекла да ја запросиш од друга страна што е некаков репер за желба да биде со тебе(макар што и ова не мора да е вака). Ова е сложена ситуација каде одлуката најдобро ти е да ја донесеш сам, бидејќи директно последиците од истата ќе ги сеќаваш на твоја кожа. Ризикот е твој, но нели некогаш без ризик нема добивка. Да не нешто и имаш несвесно згрешено, префрлено, нешто што би ја налутило за да држи ете еден вид на лутина која не ја разбираш. Да не се лути на твоето недејствување на нејзиното барање да појдиш и ја собериш? Да не ја тепаат филмови? Полно прашања се тука во игра поврзани со карактер на личноста.
Ова ти е состојба во која мораш сам да одлучиш, по свое видување, како што сметаш дека ти е најлогички и најдобро.
Ти благодарам за мислењето. Тој интерес за третата личност ме плашеше, сепак знам дека реалноста е сосема поинква но премногу се зближив и неможам да се помирам со загубата :( од друга страна имам само 18 години, мислам дека е прерано да стапам во брак, но сепак не сакам да ја загубам туку така.
Ти благодарам уште еднаш за оддвоеното време, се надевам дека уште некој член ќе го сподели своето мислење.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ти благодарам за мислењето. Тој интерес за третата личност ме плашеше, сепак знам дека реалноста е сосема поинква но премногу се зближив и неможам да се помирам со загубата :( од друга страна имам само 18 години, мислам дека е прерано да стапам во брак, но сепак не сакам да ја загубам туку така.
Ти благодарам уште еднаш за оддвоеното време, се надевам дека уште некој член ќе го сподели своето мислење.
Рачунај само дека тој интерес за трета личност може да биде пример дел од нејзините филмови во однос за тебе ( Во стилот типов си најде типка и не иди да ме запроси).
А ја имаш прашано отворено зошто и е променето однесувањето? Т.е во стилот дека си насетил нешто и дека не се чувствуваш најдобро и не сакаш така да продолжи.
18 години се малку бе човек :) Уште имаш живот пред тебе........а во животот сигурно имаш и многу жени околу тебе.

Член од
14 мај 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Рачунај само дека тој интерес за трета личност може да биде пример дел од нејзините филмови во однос за тебе ( Во стилот типов си најде типка и не иди да ме запроси).
А ја имаш прашано отворено зошто и е променето однесувањето? Т.е во стилот дека си насетил нешто и дека не се чувствуваш најдобро и не сакаш така да продолжи.
18 години се малку бе човек :) Уште имаш живот пред тебе........а во животот сигурно имаш и многу жени околу тебе.
Љубомората постоеше речиси од самиот почеток, од секогаш си мислеше дека имам друга и поради тоа на моменти знаеше бурно да изреагира без никаква причина, а на моменти и мене да ме прави љубоморен со тоа како запознала друг дечко. Помалце ми беше јасно, со фактот дека има 21 година, знам дека кај неа интересот за сериозна врска, па и брак е поголем него кај мене. Но од секогаш кога ќе погледнев од другата страна изгледаше како во мене да гледа спас, бидејќи живее сама со татко-и почесто има проблеми, а до некаде сите знаеме каква држава е Романија и кои се најчестите проблеми, па понекогаш осеќам дека јас ќе бидам причина за да му се одмазди на таткои, небитно. Повеќе пати додека сме разговарале отворено сум и кажал дека не ми се допаѓа нејзиното однесување, но секогаш бара причина вината да ја префрли на моја страна а во повеќе наврати кога веќе неможе да се брани, прави жртва од себеси. Помалку ми е жал, и покрај ова што го проживувам сега да би можел повторно да ја запознам, би го направил истото. Ситуацијава ми е ептен бесмислена, знам дека морам сам да одлучам но незнам ни самиот колку сум спремен за сето ова, ама срцево ја сака. :(

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Љубомората постоеше речиси од самиот почеток, од секогаш си мислеше дека имам друга и поради тоа на моменти знаеше бурно да изреагира без никаква причина, а на моменти и мене да ме прави љубоморен со тоа како запознала друг дечко. Помалце ми беше јасно, со фактот дека има 21 година, знам дека кај неа интересот за сериозна врска, па и брак е поголем него кај мене. Но од секогаш кога ќе погледнев од другата страна изгледаше како во мене да гледа спас, бидејќи живее сама со татко-и почесто има проблеми, а до некаде сите знаеме каква држава е Романија и кои се најчестите проблеми, па понекогаш осеќам дека јас ќе бидам причина за да му се одмазди на таткои, небитно. Повеќе пати додека сме разговарале отворено сум и кажал дека не ми се допаѓа нејзиното однесување, но секогаш бара причина вината да ја префрли на моја страна а во повеќе наврати кога веќе неможе да се брани, прави жртва од себеси. Помалку ми е жал, и покрај ова што го проживувам сега да би можел повторно да ја запознам, би го направил истото. Ситуацијава ми е ептен бесмислена, знам дека морам сам да одлучам но незнам ни самиот колку сум спремен за сето ова, ама срцево ја сака. :(
Црново болдирано ти е иста ситуација како другарчето пред тебе. Што значи многу лесно можи да се донеси заклучок преку поклопување на исти однесувања онака за женскиве :) Тешко е да ги разбериш другарче, па ако сакаш и на гла застани.(има и исклучоци да, ама малку ко да се)

Според ова шо го пиша за спасот сигурен си дека таа од ,,љубов" сака да се оттараса од татко и' и да дојде правец кај тебе или си бара некој онака да ја рајатиса од маките и воедно да искористи избега барем за момент од положбата во која се најдува?
Таа има тука и поинаков интерес, можеби и затоа и се брзало. Од друга страна колку што сум запознаен со менталитетот на романките, не ми се бендисува ни малку. Одат многу подалеку уште од мали нозе, чекорат пред возраста и вообичаеното детско однесување, пристојно однесување.
И сега по заклученово, ти рекла дека запознала дечко(јас тоа го гледам како нејзино помагало со кое сака да те забрза во решителноста и одлуката, нешто во стилот да те уплаши да не ја загубиш).
Земи прошетај, си се зацапал во една и мислиш светот е околу неа, една и единствена, притоа непокажувајќи интерес за тие кои те опкружуваат. Според напишаното маки големи ќе си имаш и да успееш да ја довлечкаш тука. А срцето не ти ја сака, така умо те лажи. Да најдиш нешто подобро од тука, македонцко девојче китка шарена, да видиш како добро и фино ќе ја одебиш во мајчината. Дотогаш нека ти ја користи наивноста, добрината додека не се појави типацот кој со сигурност ќе ја спаси од татко и, а ќе ја оддалечи и од тебе. Мене ми мириса на така работава, но нека си произнеси и некој друг мислење.

Член од
14 мај 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Црново болдирано ти е иста ситуација како другарчето пред тебе. Што значи многу лесно можи да се донеси заклучок преку поклопување на исти однесувања онака за женскиве :) Тешко е да ги разбериш другарче, па ако сакаш и на гла застани.(има и исклучоци да, ама малку ко да се)

Според ова шо го пиша за спасот сигурен си дека таа од ,,љубов" сака да се оттараса од татко и' и да дојде правец кај тебе или си бара некој онака да ја рајатиса од маките и воедно да искористи избега барем за момент од положбата во која се најдува?
Таа има тука и поинаков интерес, можеби и затоа и се брзало. Од друга страна колку што сум запознаен со менталитетот на романките, не ми се бендисува ни малку. Одат многу подалеку уште од мали нозе, чекорат пред возраста и вообичаеното детско однесување, пристојно однесување.
И сега по заклученово, ти рекла дека запознала дечко(јас тоа го гледам како нејзино помагало со кое сака да те забрза во решителноста и одлуката, нешто во стилот да те уплаши да не ја загубиш).
Земи прошетај, си се зацапал во една и мислиш светот е околу неа, една и единствена, притоа непокажувајќи интерес за тие кои те опкружуваат. Според напишаното маки големи ќе си имаш и да успееш да ја довлечкаш тука. А срцето не ти ја сака, така умо те лажи. Да најдиш нешто подобро од тука, македонцко девојче китка шарена, да видиш како добро и фино ќе ја одебиш во мајчината. Дотогаш нека ти ја користи наивноста, добрината додека не се појави типацот кој со сигурност ќе ја спаси од татко и, а ќе ја оддалечи и од тебе. Мене ми мириса на така работава, но нека си произнеси и некој друг мислење.
Читав, читав и кога дојдов до крајот/типацот некако тешко ми падна таа вистина дека можам да ја загубам, навистина, со овој ум што го имам моментално доколку би ме напуштила ќе направи хаварија врз моите емоции. Да, најголем мочко сум, би плачел за девојка, а со оглед на тоа што испуштив многу прилики откако ја запознав ми го зголемува интересот кон неа. Иначе мислам дека и самата таа има мислење за пониска вредност, со оглед на државата, ситуираноста секогаш мисли дека не е доволна и со чекорите што ги превзема уште толку ме акнува од земја. А зошто сметаш дека ќе си имам маки доколку ја донесам тука ? мислиш дека ќе продолжи со нејзиното темпо или нешто друго што моментално не ми паѓа на ум.
бај д веј тоа дека не е единствена си во право, но кога некоја ќе ја сакаш искрено како само таа да е, мислам дека ме разбираш :(

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Читав, читав и кога дојдов до крајот/типацот некако тешко ми падна таа вистина дека можам да ја загубам, навистина, со овој ум што го имам моментално доколку би ме напуштила ќе направи хаварија врз моите емоции. Да, најголем мочко сум, би плачел за девојка, а со оглед на тоа што испуштив многу прилики откако ја запознав ми го зголемува интересот кон неа. Иначе мислам дека и самата таа има мислење за пониска вредност, со оглед на државата, ситуираноста секогаш мисли дека не е доволна и со чекорите што ги превзема уште толку ме акнува од земја. А зошто сметаш дека ќе си имам маки доколку ја донесам тука ? мислиш дека ќе продолжи со нејзиното темпо или нешто друго што моментално не ми паѓа на ум.
бај д веј тоа дека не е единствена си во право, но кога некоја ќе ја сакаш искрено како само таа да е, мислам дека ме разбираш :(
Друже, како го рачунаш тоа за врска кога не сте се виделе никогаш и зборите на трет јазик? Не сте 50годишни луѓе кои се нашле на дејтинг сајт и ќе се венчаат пошо немаат друг избор, и покрај непознавањето и несогласиците. Се надевам ќе продолжи дискусијата, ме одржува у будна состојба.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
од друга страна имам само 18 години, мислам дека е прерано да стапам во брак, но сепак не сакам да ја загубам туку така.
Љубомората постоеше речиси од самиот почеток........ Но од секогаш кога ќе погледнев од другата страна изгледаше како во мене да гледа спас, бидејќи живее сама со татко-и почесто има проблеми, а до некаде сите знаеме каква држава е Романија и кои се најчестите проблеми, па понекогаш осеќам дека јас ќе бидам причина за да му се одмазди на таткои, небитно. Повеќе пати додека сме разговарале отворено сум и кажал дека не ми се допаѓа нејзиното однесување, но секогаш бара причина вината да ја префрли на моја страна а во повеќе наврати кога веќе неможе да се брани, прави жртва од себеси.
Ќе звучам тоталитаристички негативно итн. Но другар дај уозбили се, со 18 години да влегуваш во брак со девојка со која си разменил само два реда муабет во живо? ОК, сигурно сте виселе по нет со муабети, али се што пиша дава знак дека ти треба да ја баталиш оваа личност и да продолжиш понатаму.
Првиов болд верувај дека е така, па ти уште не си ги укусил нејзините усни па да влегуваш во нешто доживотно со нејзе.
Друго, вториов болд. Ајде секој човек е до одредено ниво љубоморен е особено при сајбер врски, али ова со спасов исто ми е тапа, значи ти си се појавил како прва прилика и ајде еве го мојот месија. Значи друг да се појавел во меѓувреме он ќе бил месијата итн. Ајде ова не мора да значи така, може во тебе видела нешто друго али како и да е, не ми се допаѓа, не гледам стабилност.
А последниов болд мислам дека е најјасен од сите, не ти се допаѓа нејзиното однесување? Па во денешно време сајбер светов е најлесната алатка за човек да се направи светец, мудрец, интелектуалец итн. а оваа девојка и тука киксира. Спомна дека имала 21 година, па и она е уште копиљ за во брак, башка кој карактер го има за да бара дечко што го видела еднаш во живот... реков да не звучам песимистички сведоци сме биле на секакви случаи али верувај, млад си, верувам здрав и прав за да си проживееш и да си најдеш реална не виртуелна девојка со која ќе можеш LIVE муабет и се остало во живо да направиш. Крај краева твоите што викаат, ќе ти дадат пари и поддршка да идеш да ја бараш принцезата по Европа? Let's get real.
Тешко е, верувај знам, сум бил вљубен и јас, сум губел, сум се нервирал сум пцуел и сум паѓал down. Се ќе пројде, а тогаш ќе бидеш најјак и најспремен за правите одлуки и правите девојки ;)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.136
Поени од реакции
25.671
Значи вака луѓе. Веќе неколку дена се чуствувам лошо а нема на кој да му се обратам, па решив да споделам со вас.
Вака ќе почнам, пред околу 1 година на аеродром запознав девојка од Романија, бидејќи се брзав и оставив мој број и си заминав. После неколку дена буквално заборавив на неа, и така помина извесно време и еден ден гледам порака од број од странство, беше таа, ми прати порака од нејзиниот профил, за да контактираме почесто. И тоа се деси, се запознавме подобро, почнавме да разговараме за разни теми, на почетокот беше се' од убаво поубаво, некогаш знаеше да направи некои испади поради љубомора но тоа го разбирав сосема нормално, иако воопшто не ми се допаѓаше. И така после 6-7 месеци континуирано разговање, ми понуди за летово да појдам кај неа, секако реков дека ќе размислам, а потоа и прифатив. Поминаа неколку дена на сред разговор ми кажа дека ќе и биде чест доколку ја запросам, во моментот бев o_O не ми беше јасно дека иако сме добри, како може да има толкава доверба. Го сватив како шала, па после неколку дена и нејзините родители/пријатели ме додале за пријател, па почуствував дека навистина била сериозна и малце ми беше чудно. После извесно време како да ладеше, секогаш кога ќе и пишев прв се исклучуваше па се враќаше кога јас заминував и оставаше пораки. Не се трудеше воопшто да ме направи нешто за да ме импресионира како порано, постојано беше зафатена. Се' додека пред неколку дена чашата не ја прелеа и последната капка, иако знаеше низ каков пекол поминувам премногу ме повреди, го направи тоа што секогаш ја молев ни да не помислува (нема врска со дечко) а после тоа, се однесува ладно спрема мене и воопшто не и е грижа за мене. Луѓе мои, верувајте ми, и кога го читам ова ми доаѓа смешно, иако изгледа толку глупо јас се чуствувам како мртов. Буквално загубив цела година со личност која ја третирав како кралица, со личност за која бев спремен на секаков предизвик, нејзините глупави приказни ми го заматија мозокот а како резултат на сето тоа на крај ме акна од земја. Знам дека некои од вас на ова ќе тераат сеир, но премногу ќе ми значи барем едно искрено мислење, бидејќи сум емотивно скршен а немам никој за совет, немам ниту другар на кој можам така да му се доверам, некој од вас ќе ми биде единствената морална поддржка, тешко ми е многу верувајте. :(
Оваква конфузија од пост одамна не сум сретнал. Дај дообјасни се. Си ја запознал на аердром и од тоа видување еднаш си започнал врска? Озбилен си? Што сакаш сега со постов? Постави го прашањето што те мачи за да знаеме каков совет да ти дадеме. Биди конкретен што уствари ти сакаш и што бараш од нас. А за друг пат послушај го советот на Аца Лукас, кој е бард на кафанската музика, со PhD на автобиографски несреќни љубови и со најпрости зборови сумира тоа што цели книги не можат. Питај паталец.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
Добро ова трае 4 години и тебе сега одеднаш почна да ти пречи? Па кај ти беа очите до сеа? Очигледно типката си ужива да води кутре до себе, ти си и дозволил и сеа после 4 години трчкарање ти пречи? Не очекувај да се промени, таа ќе си најде пак некој да трчка по неа. Чим до сеа не се сменила, надеж нема. И многу е лошо да сакаш да смениш некого. Колку и да ти тврди дека е сменета, џабе ти е пак по извесно време ќе го направи истото а ти ќе се залажуваш дека било само тој пат и ќе и простиш се у знак на долга и искрена љубов, во случајов еднострана љубов.
Или прифати да бидеш нејзино кутре или најди си некоја која не е толку себична и која ќе биде со тебе од љубов а не од потреба да влече некој до себе колку да не е без дечко.
Не сум можел да го здогледам тоа бидејќи не сум имал со кого да споделам и да ми даде совет се повеќе сум носел внатре во себеси и не сум сакал да признаам за што станува збор. Како што имав кажано предходно таа на тој начин кога ( ја префрла топката и со самите обвинувања ) не ми даваше простор да размислам дали навистина некој си игра мајтап со мене или тоа е само поради тоа што јас ( грешам ) неможе во секоја ситуација јас да сум крив и секога кај нејзе да постои ( ТИ ТИ ТИ ) очигледно женската сака да има кутре до неа колку да се рече еве во врска сум и со глумење демек ( може во секој момент да си најде друг ) со тоа ме преоптоварувала и тешко ми било да сватам . Сега во тој поглед не е така еве неколку дена се немам видено воопшто со нејзе ми имаше звонето да се видиме да разговараме ( но денес конечно ќе се видиме очи во очи и ќе разговараме ) гледам дека некако сака да помине преку тоа ( демек еве со стара шема ќе му го свртам мозокот ) но сакам да свати дека или ќе промени нешто или finish па колку и да ми е тешко. Е за болдираново си во право колку и да се надевам тоа е една луда имагинација по се изгледа ќе мора да се бира или лево или десно ( така го имаа таа зацртано животот или кутре да го играм или нема да имам дечко ) е тоа причината што до сега не сум бил разбуден
--- надополнето: 16 мај 2013 во 12:24 ---
RebelMk you don`t stand a chance, lad. Може колку сакаш да се залажуваш и да си викаш дека ќе смени нешто, но искрено за ова премногу труд се вложува со огромен ризик да ја загубиш. Ако се смениш ти (како што ти реков погоре) за да ја промениш местоположбата на слабите точки, она ќе види и со тек на време ќе дигне раце. Не би те обвинувал каде ли ти биле очите пред 4 години, јбг љубав е ова и малку разумот стои по страна. Но сфати го ова вака: коа ќе заврши (а ќе, пошо она нема да се смени,а ти уште потешко пошо во овој случај ти си другата страна која пати, - оној кој нема ронка ентузијазам, нема шанса да смени нешто на долги стази. Ерго, сфати го ова као животна лекција а тоа е да не вложуваш се` уште во старт на една врска. Во принцип цури не сакаат тоа, иако делува дека сакаат. Но не е така. Сакаат тинтрање од човек кој знае што сака а не човек кој сака. Болдов ти е во конотација на малку повеќе разум во тие чувства. А тоа се учи. For the sake of your ego ќе сфатиш со тек на време и ќе ја научиш лекцијата со оваа за да продужиш понатаму со некоја нова.
Стварта е што многу слабо сваќа озбилно значи во секој разговор ретко било тоа да ме свати озбилно и секогаш ја префрлала топката ( но имало во 2-3 наврати да знам да ја погодам и јас точката тогаш се случувало "Добро бе срце не мислев така ова она" ) значи во таа ситуација знае да витка кичма а наеднаш сега мисли дека е во контакт со облаците. Е така беше искрено таа имаше појак да речам ( карактер или пак ( тактика ) па затоа можеби знаеше да ме влече за нос јас не ја сваќав овака врската и постапував меко затоа таа има денес толку залет. Целосно се согласувам во ова болдираното ( сакаат дечковци што имаат цврст став и знаат на што се , а јас нималку не постапив како болдираното ) . Како и на Олимпија што и пишав или ќе промени или ќе биде фајронт но сепак ова ќе биде една многу јака животна лекција
Фала ти
--- надополнето: 16 мај 2013 во 12:33 ---
Каков ви е сексот?

Ако е непостоечки во времетраење од околу месец дена, нејзиното сакање на оној „стариот“ е оној со когошто имала секс во тие 4 години. Ѝ недостасува. На почетокот си бил напален, едвај си чекал да ја легнеш и веројатно само тоа. Со текот на времето сте се оладиле и ти си почнал сè да ѝ удоволуваш, бидејќи сексот веќе не станал примарен, па таа сфатила дека добива сè што ќе посака од тебе, освен секс. А тој можеби го наоѓа на друга страна. Си помислил ли на тоа? 4 години сте заедно, а таа сега има 20... па таа вришти за да биде исполнета.

Како потсетување: таа нема веќе 16 години, кога сте ја започнале врската. Сега има 20 и нејзините интереси се сменети: ако тогаш сакала држење за рака, сега сака навлегување во кревет. Ако ти не ѝ го дадеш тоа, ќе си најде друг (ако веќе не си нашла). Ако ти си се навикнал само да ја држиш за рака, не си веќе човекот што таа го бара и за двајцата ќе биде подобро да раскинете. Потребно е и ти да созрееш и да сфатиш дека нејзе ѝ е потребен секс. Чудно ми е како тебе не ти е потребен...? Колку години имаш ти?

Според мене, следните чекори треба да ти се овие. Ако се гледаш со неа, прашај ја
дали со некого друг се посексала додека сте биле во врска, т.е. за време на овие 4 години (претпоставувам дека никогаш не сте раскинале формално). Ако да, веднаш раскини ѝ без двоумење. Ако не, прашај ја дали сè уште ја привлекуваш сексуално. Ниту збор за добрина, чесност, чувство за одговорност итн - само физичка и сексуална привлечност. Ако не ја привлекуваш, раскинете тогаш и таму. Ако ја привлекуваш, договори место и време за да се секснете, ама *ти* одлучи каде и кога ќе биде. За сето тоа време, на почетокот кажи ѝ дека немаш проблем да станеш и да ѝ раскинеш во истиот момент кога таа ќе почне да ја префрла топката кај тебе и да прави ти да се чувствуваш виновен. Нека почувствува дека има работа со некој што знае што сака.

Во дадениов момент, ти не треба да ја сакаш *неа* - ти треба да ја сакаш *нејзината појава*. Апстрахирај ја како сексуален објект и третирај ја како таква. Во овие години, таа тоа го бара. А би требало и ти, ако си приближно со исти години. Дури откако ќе се потсетите каков ви бил сексот, ќе може да збориш за неа како личност; имам чувство дека си се фокусирал премногу на нејзината психа, а си заборавил на нејзиното тело... Не е ни чудо што се чувствува неисполнета со тебе. Затоа, исполни ја, само физички - психичкиот дел стави го на пауза.

Со лесно.
Не брат не е проблемот сексот . Проблемот е во многу постови погоре што спомнав ( девојката е егоист, посесивна ) САКА КУТРЕ крај себе не е до сексот . Сега не треба да се фалам или објаснувам нешто детално во врска со секс ( 4 год ) се во прашање не е 1 месец јасно е тоа мислам ... Проблемот е девојката од што е премногу задоволна некој да и оди по газот и ги научила слабите точки на противникот и сега безчувствително удира таму ( значи не ја интересирам толку ) сака да има некој крај себе да знае дека лета по нејзе а таа да биде на врвот . Убав совет си дал но во нашиов случај не е до тоа .Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom