Колку само е суров животот. Колку само бесчуствителни луѓе има на светов...
Доколку некој ги има чиатно моите теми ќе има до знаење што и како е работава... Тоа е таа, истата девојка за која пишував претходно.. Се вљубив во неа до уши. Постапив така како што ме советуваа некој.. и се беше ок.
Бев пресреќен што за првпат во мојот живот ја имав девојката што отсекогаш ја посакував! Се додека не дознав дека таа всушност му се вратила на бившиот, а тоа го криеше и се уште го крие од мене... Знам дека ќе ми речете заборави ја, но едноставно неможам тоа да го сторам. Ако треба ќе ја чекам додека сум жив но да ја заборавам не можам! Поради оваа љубов станав многу повлечен, ништо друго не ме интересира освен неа.. неможам да се совземам и да се сконцетрирам на животот... Ве молам ако може некој совет да ми дадете
Lad, сеа вака да елаборираме грубо. Со доза примери.
Имаш некоја цура во која си вљубен неизмерно. Запрашај се прво што е тоа што те тера да мислиш на неа? Нејзиниот изглед? Карактер? Што?
Ако е изглед, брате ќе мине лесно. Има на изглед доста да се изнагледаш. Само оддалечи се од оваа.
Е ако е другово + изглед (пошо нели изгледот е почетна ствар), си наебал. Но еве вака да те расклимам малку разумно да ја мучнеш глаата. Не ти го знам почетокот баш баш но е ве као било според една логика.
Цурата ја има одјебано господичниот во кој е утепано заљубена. Веруј ако она е толку заљубена во него, не постои сила која може да ја оддели од него, освен дооолго време. И еве што се дешава сеа. Таа се глеа со тебе и уз муабет снима дека ти ја свиѓаш. Цури и без да им кажеш, знаат многу ствари, господ им дал моќ на запажање детали. И еден вид на разум каде се` е подготвено на некакви си копчиња, тастери, дугмиња, полуги. Е сеа... она забележала кај тебе дека ја свиѓаш арно ама она у старт не те свиѓа како што го свиѓала оној таму. Давање шанси и време - тоа само у филмови го глеаш. Она глеа у тебе само тип кој ќе ја извади од болката, но не и потенционален партнер. Dare I say it, you are friendzoned, lad. И тоа уште од старт.
Е сеа тоа што ти си праел филмчиња у глаа не може да те обвинувам зошто ама апсолутно никој не е имун на тоа. Штетата е напраена несвесно, си напраил самоубиство без умисла, но како да го заживееш духот е фората сеа. Прво да префрлиме нешто вина кај неа - таа те има изманипулирано, те искористила за свои цели, притиснала неколку копчиња, пар полуги потегнала за да те смести во она што таа го смета - еден степен до враќање на бившиот. Значи праење љубоморен, давање до знаење дека таа може и без него, краен случај заборавање со тоа што ќе смени малку - you name it. Крајна конклузија, колку и да се трудиш со неа, штом на почеток те нема испочитувано, нема никад тоа да го направи. Исто важи и обратно коа е.
Затоа остај ја, сети се на ова, дека таа те има на еден начин искористено најпрво твојата добрина, после твоите емоции и на крај - твоето време - кое сеуште ќе биде злоупотребено од неа и покрај тоа што ќе стаиш крај - времето каде што ќе лечиш љубовни рани. Но мораш да ставиш клуч. Зошто како све повеќе ќе запаѓаш така потешко ќе иде. Значи, man up, стегни заби, отерај ја од каде што дошла, во меѓувреме побарај помош од другари, родители за да ти помогнат полесно да ти биде, фати некои активности (факс/работа/хоби) и по одреденоп време почни да искачаш со некоја која навистина вреди.
Good luck, chap.