- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.774
- Поени од реакции
- 9.903
Таму ќе вози еднокатенЧим више спомна мостови,никако неможам да сфатам како 50 двоспратна влегува под ГТЦ?![]()
Таму ќе вози еднокатенЧим више спомна мостови,никако неможам да сфатам како 50 двоспратна влегува под ГТЦ?![]()
За да нема забуни, автобусите ќе застануваат после Соравија.Таму ќе вози еднокатен
Баш кога ја спомна ,,автобускава''. Одма до ивичњакот од тротоарот има земјена површина т.е. пошто ја прскаат со прскалки е КАЛ! И како што се симињаат од автобус се уцапуваат тие што незнаат. Ја успеав да прескокнам ама овие постариве се уцапуваат. Или нека застанува малце поназад автобусот или нека го бетонират тоа. Нема смисла вака да изигравам циркузант на секое симнување.За да нема забуни, автобусите ќе застануваат после Соравија.
Е затоа е убаво да си од село. Си идеш со кал од дома и не се трудиш да прерипуваш калови во град, а сите мислат дека таму си се зацапал.Баш кога ја спомна ,,автобускава''. Одма до ивичњакот од тротоарот има земјена површина т.е. пошто ја прскаат со прскалки е КАЛ! И како што се симињаат од автобус се уцапуваат тие што незнаат. Ја успеав да прескокнам ама овие постариве се уцапуваат. Или нека застанува малце поназад автобусот или нека го бетонират тоа. Нема смисла вака да изигравам циркузант на секое симнување.
Е да си ми жив и здрав. Токму поради тие двојни аршини ми иде никад да не платам карта. Пред 2-3 недели пази што се дешава во бус: се качувам, купувам карта, куцам нормално и одам на крај на бусот да си седнам. На неколку станици потоа се качува група луѓе, двајца повозрасни (негде 40тина години) и двајца дечки (негде 20тина години) и седнуваат на крај до мене. Се качува контрола, Македонец и Албанец. Македонецот оди на крај кај што бевме ние, а Албанецот од почетокот на бусот. Македонецот бара карти од дечките, кои испадна да се Албанци, а тие се прават наудрени дека не го разбираат. Доаѓа Албанецот и збори со нив на албански, повишува тон ко да се кара, ама освен разговор ништо не се дешава. Македонецот виде не виде, се тргна од таму и отиде кај повозрасните кои исто испадна да се Албанци и тие исто на почеток се праат наудрени дека не знаат македонски, ама откако слушнаа дека има и Албанец контролор едниот прозбори: „Немаме, не знае овој (покажува накај другиот контролор)“. Контролорот Албанец ќути. Македонецот им вика „Ај децава ок да ги разберам, ама како вие така возрасни не плаќате“ и тоа на тивок тон, ко да ги моли. Албанецот пак „Како така, така. Остај ме нервозен сум! Груевски само за него си гледа, за нас Албанците ништо, неаме работа, кај жена ми да живеам на што личи тоа“. Македонецот контролор само се сврте, виде дека не реагира ни Албанецот контролор и си замина. Ги пуштија без карти.Мене ме нервира до кога ќе тераат со двојни аршини?
Зошто да не го јаде? Соучесник е.Јас гледам и цело време се прашувам за кој кур плаќам карта. Ептен се изнервирав. Мислев да го пријавам случајот во ЈСП, ама сигурно Македонецот ќе го јадеше дека не им наплатил, па не го пријавив.
Треба по се изгледа да ги пријавуваме иначе вака ништо не праиме.Е да си ми жив и здрав. Токму поради тие двојни аршини ми иде никад да не платам карта.
Да соучесник е, ама немоќен да постапи како што треба кога и колегата не го поддржува. Оставен беше сам на себе, а ако пробаше да им наплати сигурно ќе станеа и ќе го затепаа. Сум го видел тоа и порано, верувај.Зошто да не го јаде? Соучесник е.
Најверојатно треба да оди и еден цајкан со нив, оти вака Македонецот секогаш ќе го јаде.Треба по се изгледа да ги пријавуваме иначе вака ништо не праиме.
Секој патник по едно пријавување ќе се подзамислат малце можеби.
Треба да пуштаат некои од теретана испаднати, без врат, бричени во главата за контролори, па да ги видам шиптариштава тогаш дали нема да платат казна... за партал го фаќа и низ џам, другите ко ќе видат со трчање ќе му дадат пари.Да соучесник е, ама немоќен да постапи како што треба кога и колегата не го поддржува. Оставен беше сам на себе, а ако пробаше да им наплати сигурно ќе станеа и ќе го затепаа. Сум го видел тоа и порано, верувај.
А сочувствував со него зошто и јас сум се нашол во ситуација кога и тие што се со тебе ќе се свртат против тебе или ќе те остават на цедило, па снајди се како можеш.
--- надополнето: Oct 10, 2011 10:04 AM ---
Најверојатно треба да оди и еден цајкан со нив, оти вака Македонецот секогаш ќе го јаде.
И сегашниве контролори не се лоши за такви работи, ама има едно ама. Не смеат физички да го напаѓаат патникот.Треба да пуштаат некои од теретана испаднати, без врат, бричени во главата за контролори, па да ги видам албанециштава тогаш дали нема да платат казна... за партал го фаќа и низ џам, другите ко ќе видат со трчање ќе му дадат пари.
'И сегашниве контролори не се лоши за такви работи, ама има едно ама. Не смеат физички да го напаѓаат патникот.
За пријавување, треба да се пријави случајот, па дисциплинска на ЈСП нека превземе мерки.
да беа повисоки од тоа што се сега, сега немаше да има само еден панорамски пола од нив ке беаНе можеа ли малку повисоки да ги направат двокатните автобуси, во Македонијава има и високи луѓе. :/
Е тука е проблемот кај нас, што ниедна институција не функционира, а посебно кога се Албанци во прашање... Само сила применување е чарето, што е можно почести и подрастично. Да видиш каков ред ќе се воведи, небаре Јапонија е...И сегашниве контролори не се лоши за такви работи, ама има едно ама. Не смеат физички да го напаѓаат патникот.
За пријавување, треба да се пријави случајот, па дисциплинска на ЈСП нека превземе мерки.