Веќе 4 години патувам со 19, 2, и 12 накај факс.
Кој се возел во шпиц период од денот, знае која СМРДЕА може да ја осети.
Прво, луѓево изгледа не се бањаат. А ни шоферите. Пред некој ден принудно морав да се качам во 2ка, зошто брзав и внатре се возеше скитник, гадинка невидена. Згора на се, Љубе Лигавиот внатре.
Синоним за катастрофа. И како јас со мојот задник или рака да седнам или да се потпрам на место кај што некој грозен и небањат претходно бил сместен?
И после болести имало, па ќе има!
Друг момент.
Средношколски хормони + криза од седми час е што ужасно ме нервира кога е лоцирана во автобус. Кога се цело друштво, урлаат, пуштаат музика од мобилните, се бесат за шипки, а се случило да си рокнат и петарди на задни седишта и да се кикотат на истото.
Тетки што седнуваат на две столчиња, од кое едното е за нејзината торба, па уште ја придржува случајно да не и речеш: Може да седнам?
Пензионери што се караат во автобус, бистрат политика, разговараат со шоферот во миљон децибели, пошто нели, се наглуви и притоа не забораваат поштено да ти се искашлаат у фаца.
Еднаш еден Ром, си се изр'ка среде 19ка. Па иди ти објасни му што е култура.
Два три пати се случило група средношколци од Зефљуш да се спотепа и извреѓа на задните седишта. Шоферот не реагира, само вози.
Теткици што намерно ми се навалуваат у скут за да им станам.
Не станувам. Зошто? Зошто и јас имам некогаш 8 исцрпувачки саати на факултет, па сакам да седнам кога одам накај дома.
Тоа е тоа.