ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако ЈСП е крвотокот на главниот град, тогаш главниот град доживува инфаркт.

On topic: Удирањето на мојата глава од новите пластични држачи, е константен процес што предизвикува да ми се расчешла тапираната коса и - нервира. Што се однесува до седењето во автобус, не го практикувам од принцип. Немам потреба од тоа на мои дваесет години, кога автобусите се полни со геријатрија на која место за седење им е попотребно.

Би било убаво исто така, контролорите да не се однесуваат како да се обезбедување на Бил Гејтс.

S

StereoLove

Гостин
Па добро ама во градски превоз е предвидено 20 да седат а 60 да стојат и не знам што ти смета.Гужва како гужва секогаш има,а за седење приоритет имаат постарите и децата.
Aбе и тоа што викаш,но секогаш е преполно,нема ред,не се знае кој излегува кој влегува.Ми смета тоа што седнат на едното седиште а на другото стават торби како да нема рафтови за тоа и велат зафатено е,а ти капнат и се држиш за шипката и внимаваш да не паднеш.Едно девојче си ја беше удрило главата од таква гужва.А сите околу неа ја гледат и се тргат од страна како да фатила некоја болест.

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Па добро ама во градски превоз е предвидено 20 да седат а 60 да стојат и не знам што ти смета.Гужва како гужва секогаш има,а за седење приоритет имаат постарите и децата.
Неможе така , ехеее и сеа некој нема да иде у бус зш ќе стои ? и ќе закасни за во школо ?

Aбе и тоа што викаш,но секогаш е преполно,нема ред,не се знае кој излегува кој влегува.Ми смета тоа што седнат на едното седиште а на другото стават торби како да нема рафтови за тоа и велат зафатено е,а ти капнат и се држиш за шипката и внимаваш да не паднеш.Едно девојче си ја беше удрило главата од таква гужва.А сите околу неа ја гледат и се тргат од страна како да фатила некоја болест.
и ја викам , тоа једино решение е нови автобуси , а не овие стариве од времето на југославија ... , па 21 век сме бе ало, не сме више во југославија!!! оние уште тие го возат расклатени , стари да не зборам друго.......

Треба да се донесат Нови и убави + двоспратни да може човек да се раскомоти , а не ко ќе помисли дека треба да иде негде со автобус да му се згади! :nenene:

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
pa zashto vo abtobusot da ima mesto i da bidat tie samo shto sedat ? sega na primer ako odsabjale se zafateni sedishtata , a nekoj u4enik treba da ide vo shkolo , i se ka4i vo avtobusot gleda site mesta se zafateni . Treba da se simne ? lol

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
pa zashto vo abtobusot da ima mesto i da bidat tie samo shto sedat ? sega na primer ako odsabjale se zafateni sedishtata , a nekoj u4enik treba da ide vo shkolo , i se ka4i vo avtobusot gleda site mesta se zafateni . Treba da se simne ? lol
Малце не се разбираме.Нема правило кој ќе седне.Треба по некои непишани правила да седат стари лица и изнемоштени или деца(од 1 година па до 5) да речеме.Јас викам дека гужви мора да има од едноставна причина што ако треба да има денес 50 автобуса во денот ќе има 30 претпоставка дека толкави им се капацитетите на ЈСП.Јас не знам како може младо девојче да се лути зашто не можела да седне?Тоа ми беше поентата.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Веќе 4 години патувам со 19, 2, и 12 накај факс.
Кој се возел во шпиц период од денот, знае која СМРДЕА може да ја осети.
Прво, луѓево изгледа не се бањаат. А ни шоферите. Пред некој ден принудно морав да се качам во 2ка, зошто брзав и внатре се возеше скитник, гадинка невидена. Згора на се, Љубе Лигавиот внатре.
Синоним за катастрофа. И како јас со мојот задник или рака да седнам или да се потпрам на место кај што некој грозен и небањат претходно бил сместен?
И после болести имало, па ќе има!
Друг момент.
Средношколски хормони + криза од седми час е што ужасно ме нервира кога е лоцирана во автобус. Кога се цело друштво, урлаат, пуштаат музика од мобилните, се бесат за шипки, а се случило да си рокнат и петарди на задни седишта и да се кикотат на истото.
Тетки што седнуваат на две столчиња, од кое едното е за нејзината торба, па уште ја придржува случајно да не и речеш: Може да седнам?
Пензионери што се караат во автобус, бистрат политика, разговараат со шоферот во миљон децибели, пошто нели, се наглуви и притоа не забораваат поштено да ти се искашлаат у фаца.
Еднаш еден Ром, си се изр'ка среде 19ка. Па иди ти објасни му што е култура.
Два три пати се случило група средношколци од Зефљуш да се спотепа и извреѓа на задните седишта. Шоферот не реагира, само вози.
Теткици што намерно ми се навалуваат у скут за да им станам.
Не станувам. Зошто? Зошто и јас имам некогаш 8 исцрпувачки саати на факултет, па сакам да седнам кога одам накај дома.
Тоа е тоа.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Ако ЈСП е крвотокот на главниот град, тогаш главниот град доживува инфаркт.

On topic: Удирањето на мојата глава од новите пластични држачи, е константен процес што предизвикува да ми се расчешла тапираната коса и - нервира. Што се однесува до седењето во автобус, не го практикувам од принцип. Немам потреба од тоа на мои дваесет години, кога автобусите се полни со геријатрија на која место за седење им е попотребно.

Би било убаво исто така, контролорите да не се однесуваат како да се обезбедување на Бил Гејтс.
Се сложувам за тие држачи ама и јас им ја најдов финтата па почнав да им ги кривам да не ме маваат по главата.Демек некој се држи за нив?Или беше да се зеамт пари за реклама што беше на нив?Контролите барем во 57 се културни и не сум видел некој да крева чалам?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Сонца се бе. На нивоу:

-КАКО СЕ ВОЗИШ БЕЗ КАРТА? АЈДЕ СТАНУВАЈ ТЕ НОСАМ ВО СТАНИЦА! КАКВА Е ОВАА ДОМАШНА КУЛТУРА? ВО ПРОДАВНИЦА ГО ПИЕШ ЈОГУРТОТ ПА ИЗЛЕГУВАШ БЕЗ ДА ГО ПЛАТИШ? (тон кој се граничи со крајниот капацитет за човечко воспримање на високи тонови)

Срциња. Ај лав дем.

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
па добро би можело да се спроведе некој ред и правило , дека над 90 патници во автобусот не треба да има!!! и нема да има , па затоа после 5 минути ќе дојде друг!
Spored mene vaka bi trebalo

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Сонца се бе. На нивоу:

-КАКО СЕ ВОЗИШ БЕЗ КАРТА? АЈДЕ СТАНУВАЈ ТЕ НОСАМ ВО СТАНИЦА! КАКВА Е ОВАА ДОМАШНА КУЛТУРА? ВО ПРОДАВНИЦА ГО ПИЕШ ЈОГУРТОТ ПА ИЗЛЕГУВАШ БЕЗ ДА ГО ПЛАТИШ? (тон кој се граничи со крајниот капацитет за човечко воспримање на високи тонови)

Срциња. Ај лав дем.
Мене колку и да неќам ми е криво што ни еднаш ама баш ни еднаш се неам шверцувано:(
И на крај ќе го симне и толку?

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Имаш право контролите се многу строги!!! треба да внимаваат што прават!! а и ние ако забораиме или неаме карти!

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Го симиња да... Ама во полициска станица :). Инаку, јас не се шверцувам, не ми е лезетски за 30 денари да ми лупа срцево и да го трпам тоа зомбито со контролорска легитимација како се дере. :)

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Од сеа па натака не идам никаде без слободна или карта! после се што наведовте се штрекнав :ija:. Ќе идам и ќе си ја зеам ако сум ја забораил! haha

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Ako go zamolish ili prashash shoferot da te odnese do kaj sakash , bi te pushtil ja iam taka praeno!!

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Од сеа па натака не идам никаде без слободна или карта! после се што наведовте се штрекнав :ija:. Ќе идам и ќе си ја зеам ако сум ја забораил! haha
Ма каква станица еден од илјада ќе го однесат што те плаши:)

А колку вас девојките ве нервира во гужва кога некој ќе почне да се бута во вас демек случајно,а уствари има некои намери арамиски или сексуални?

Kajgana Shop

На врв Bottom