ЈСП - случки, прашања, дискусии

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не можеш да си вонреден студент а да земеш потврда за редовен студент и да извадиш студентска слободна. Незнам кој дел не ти е јасен. Значи сум однел еднаш потврда,виделе дека сум редовен,ми дале слободна. Сеа требало пак, зашто им се може.
Статусот може да ти се смени у меѓувреме, не е дека ако ја сега сум редовен студент дека сигурно ќе бидам редовен и за 1 месец.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.379
Поени од реакции
18.519
Статусот може да ти се смени у меѓувреме, не е дека ако ја сега сум редовен студент дека сигурно ќе бидам редовен и за 1 месец.
Не може сега да ти се смени статусот,се знае кога се мења. На почеток на година, тогаш се носи и за слободна и за здравствено. Замисли секој месец и за здравствено и за слободна потврди да треба да зеам од студентска.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.607
Поени од реакции
59.389
Не можеш да си вонреден студент а да земеш потврда за редовен студент и да извадиш студентска слободна. Незнам кој дел не ти е јасен. Значи сум однел еднаш потврда,виделе дека сум редовен,ми дале слободна. Сеа требало пак, зашто им се може.
За студентската слободна (старата) не требаше да се носи потврда за редовен студент.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Eve ke te potsetam na posledniot nastan so secenje na drvata vo univerzitetskiot kampus. Dva dena imase sobrano mala i neznacitelna grupa studenti koi protesturaa za da tretiot den gi snema :)
Дрвата право ли се? Ај ако не барајте ги студентиве да протестираат и за воздухов надвор. На такви протести може да искочам јас и било кој овде како граѓанин а не како подгрупа - студент. Бог да чува.[DOUBLEPOST=1452005599][/DOUBLEPOST]
Не може сред година да смениш вонреден :)

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Дрвата право ли се? Ај ако не барајте ги студентиве да протестираат и за воздухов надвор. На такви протести може да искочам јас и било кој овде како граѓанин а не како подгрупа - студент. Бог да чува.[DOUBLEPOST=1452005599][/DOUBLEPOST]
Не може сред година да смениш вонреден :)
Drvata ne bea kaj mene u dvor,tuku vie si sedevte letno vreme i se krievte od sonceto. Toa direktno ve zasegase vas studentite na kiril i metodij. No poveke nema da vi repliciram poso bespredmetno e.

Член од
30 октомври 2012
Мислења
74
Поени од реакции
172
А треба слика да си носам со потврдата или таму те сликаат?
Од сегде различни информации има :(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Таму те сликаат, сто процентни е точна информацијава :)

Иначе, ова важи само за студенти на прв циклус студии или и на другите циклуси?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Таму те сликаат, сто процентни е точна информацијава :)

Иначе, ова важи само за студенти на прв циклус студии или и на другите циклуси?
И за втор циклус мислам важи, зошто ја баш сеа треба да запишам втор циклус и на студентски коа ги прашав дали ќе се водам како редовен студент ми рекоа да.[DOUBLEPOST=1452033272][/DOUBLEPOST]
Само за Скопје важи ова така? :)
Мислам дека важи и за другите градови каде има градски превоз.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Te сликаат во билетарата. Скоро глеам на станицата кај хотел Карпош гужва пред гол влегуваа двајца по двајца како даваат документи така седнуваат на столче.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.461
И за втор циклус мислам важи, зошто ја баш сеа треба да запишам втор циклус и на студентски коа ги прашав дали ќе се водам како редовен студент ми рекоа да.[DOUBLEPOST=1452033272][/DOUBLEPOST]
Мислам дека важи и за другите градови каде има градски превоз.
У други градови колку што знам градскиот е приватен

Член од
10 јуни 2013
Мислења
12
Поени од реакции
5
Ako znae nekoj da pise dali besplatnava slobodna za studenti vazi i za vikendi i dali e neograniceno vozenjeto vo tekot na eden den . FALA odnapred

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ako znae nekoj da pise dali besplatnava slobodna za studenti vazi i za vikendi i dali e neograniceno vozenjeto vo tekot na eden den . FALA odnapred
Мислам дека важи и за во викенди и е неограничено.
Слободната само за средношколци не важи за распустот.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Важи ли неперсонализиранава картичка после 12 или се плаќа кај шоферот 40 денари?

Kajgana Shop

На врв Bottom