ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.524
E pa ako te mrzi da vadis potvrda togas plati si slobodna,moze taka poveke ke ti se isplati.
Да не кажеше немаше да знам што поише се исплати.
Епa aкo не ви се нoси пoтврдa зaебете ги вие јсп и плaќaјте им местo дa се вoзите бесплaтнo...
Зa 300-400 денaри ќе се вoзиш бесплaтнo цеoa гoдинa и пaк нештo не ви чини. Не декa сaкaм брутус дa изигрaвaм aмa не плaчете зa пoтврдaвa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Не е толкав проблем, кај мене и бесплатна е потврдата. Не глеам логика пак да се носи поради тоа што е бесплатен превоз кога и онака за студентска носевме потврда и индекс.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Да не кажеше немаше да знам што поише се исплати.

Не е толкав проблем, кај мене и бесплатна е потврдата. Не глеам логика пак да се носи поради тоа што е бесплатен превоз кога и онака за студентска носевме потврда и индекс.
Cudni ste vie lugevo,em vi dava drzavata bespari da se vozite ,em ve mrzi edna potvrda da izvadite. A sto da receme nie sto sme vraboteni sto plakjame i za penzionerite i za srednoskolcite i za studentite sto se vozat besplatno.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Cudni ste vie lugevo,em vi dava drzavata bespari da se vozite ,em ve mrzi edna potvrda da izvadite. A sto da receme nie sto sme vraboteni sto plakjame i za penzionerite i za srednoskolcite i za studentite sto se vozat besplatno.
Не е до потврдата и до тие 100 денари туку сакаат да ти кажат дека ваквиве плаќања 50 денари ваму, 100 денари онаму се извор на цел криминал во државава и поентата е да се собере што повеќе пара. Многу работи може да бидат упростени во државава и да нема толку администрација не само во ЈСП туку во сите сфери, е тоа сакаат да кажат.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Мило ми е што државава гледа за народот и има бесплатен превоз за најважните категории како ученици, студенти и пензионери. Вакво нешто немаше ниту во фалената комунистичка Југославија, каде што немаше ниту реално бесплатно основно и средно образование, оти се плаќаа ученичките домови, книгите, транспортот до училиште и дури ПАРТИЦИПАЦИЈА за школите.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Мило ми е што државава гледа за народот и има бесплатен превоз за најважните категории како ученици, студенти и пензионери. Вакво нешто немаше ниту во фалената комунистичка Југославија, каде што немаше ниту реално бесплатно основно и средно образование, оти се плаќаа ученичките домови, книгите, транспортот до училиште и дури ПАРТИЦИПАЦИЈА за школите.
Имаме друг подфорум за Хумор и ЧДА.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не е до потврдата и до тие 100 денари туку сакаат да ти кажат дека ваквиве плаќања 50 денари ваму, 100 денари онаму се извор на цел криминал во државава и поентата е да се собере што повеќе пара. Многу работи може да бидат упростени во државава и да нема толку администрација не само во ЈСП туку во сите сфери, е тоа сакаат да кажат.
Како може да има криминал кога некој ја наплаќа само вредноста за изработка на карта што представува сума за само 10 возења, а дава бесплатни возења цела година (некој може да се вози и 2000 пати годишно)???

Прашањето е каде оделе државните пари кога ЈСП им наплаќаше и на пензионерите, студентите и учениците, а возниот парк воопшто не се обновуваше??? Сега имаме нови автобуси и бесплатно возење за повеќе групи луѓе.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Игнорирај го, како мува што досаѓа летно време.
Како велат, пред вистината и боговите молчат.[DOUBLEPOST=1452000028][/DOUBLEPOST]
Епa aкo не ви се нoси пoтврдa зaебете ги вие јсп и плaќaјте им местo дa се вoзите бесплaтнo...
Зa 300-400 денaри ќе се вoзиш бесплaтнo цеoa гoдинa и пaк нештo не ви чини. Не декa сaкaм брутус дa изигрaвaм aмa не плaчете зa пoтврдaвa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Да се променат сегашниве и новите ко ќе воведат плаќање превоз за сите, овие што плачат сега за потврдите, ќе почнат да правдаат како требало сите да плаќаат превоз и како ќе било убо да се возиме во стари автобуси.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Dobro znam sto sakaat da kazat,no kade se studentite koga se protestira za nekoe nivno pravo. 50 studenti protestiraat a drugite gledaat seir. Koj sakaat da im gi resi problemite ako ne oni samite?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Dobro znam sto sakaat da kazat,no kade se studentite koga se protestira za nekoe nivno pravo. 50 studenti protestiraat a drugite gledaat seir. Koj sakaat da im gi resi problemite ako ne oni samite?
Сериозно?
Сериозно ли го прашуваш ова?
Ја преспа ли прошлата година?

Страшна работа.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Ова истото важи и во Словенија од каде што и донесено сето ова. Не знам зошто се буните сите. Еден лист да однесеш мислам дека не е никаков проблем.
Јас ако се сеќавам студент си цела година, еднаш носиш потврда,барем за тие што веќе извадиле картичка во првиот семестар. Инаку, во Словенија се плаќа превозот за сите, со тоа што студентите плаќаат пола цена, пензионерите исто си плаќаат. Но таму нигде никогаш не видов дека некој да не куцне картичка и да се вози гага.Ако немаат картичка си плаќаат со телефон.

Муабетот ми е може да донесат што сакаат од секаде, културата не може да ни ја донесат. Џабе е се кога уште имаме балкански менталитет.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Сериозно?
Сериозно ли го прашуваш ова?
Ја преспа ли прошлата година?

Страшна работа.
Eve ke te potsetam na posledniot nastan so secenje na drvata vo univerzitetskiot kampus. Dva dena imase sobrano mala i neznacitelna grupa studenti koi protesturaa za da tretiot den gi snema :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.524
Луѓево уживаат во бирократија изглеа,па и те напаѓаат коа ќе најдеш нелогичност во системот:icon_lol:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не знам зошто се буните за потврдава, мене логично ми е што ти бараат потврда место индекс, зошто има бесплатен превоз за редовни студенти. Ти можеш да имаш заверено зимски семестар во учебната 2015/16 а да си вонреден студент. Затоа не сфаќам шо го тупите со тоа шо мора една потврда да се однесе, ко којзнае што да е.

Ако не ви се плаќа за потврда тука не е крива државата, туку самиот факултет. Одете и бунете се кај деканот на вашиот факултет, зошто самиот факултет ја одредува висината на давачките за ваквите работи.

Прашањето е каде оделе државните пари кога ЈСП им наплаќаше и на пензионерите, студентите и учениците, а возниот парк воопшто не се обновуваше??? Сега имаме нови автобуси и бесплатно возење за повеќе групи луѓе.
Викаш новиве автобуси се купија од парите за карти шо ги даваа граѓаните од периодот кога дојде вмро на власт до моментот кога се купија автобусите ?
Многу ти е интересен животот, штом мислиш дека ваква глупост е генијална мисла :)

И самиот директор на ЈСП кажува дека претпријатието е во огромни долгови, дека немаат пари за нафта и дека државата и Градот Скопје префрлаат пари за нафта, а ти тука ми глумиш лудило дека новите автобуси биле купени од парите за слободни карти, карти за 10 возења и единечни карти...

Би ти рекол почекај да се доградат Џеваир зградите па да се фрлиш, ама кај тебе е алармантно, моментално иди, качи се на највисокиот спрат и бапни се од таму...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.524
Не знам зошто се буните за потврдава, мене логично ми е што ти бараат потврда место индекс, зошто има бесплатен превоз за редовни студенти. Ти можеш да имаш заверено зимски семестар во учебната 2015/16 а да си вонреден студент. Затоа не сфаќам шо го тупите со тоа шо мора една потврда да се однесе, ко којзнае што да е.

Ако не ви се плаќа за потврда тука не е крива државата, туку самиот факултет. Одете и бунете се кај деканот на вашиот факултет, зошто самиот факултет ја одредува висината на давачките за ваквите работи.

Викаш новиве автобуси се купија од парите за карти шо ги даваа граѓаните од периодот кога дојде вмро на власт до моментот кога се купија автобусите ?
Многу ти е интересен животот, штом мислиш дека ваква глупост е генијална мисла :)

И самиот директор на ЈСП кажува дека претпријатието е во огромни долгови, дека немаат пари за нафта и дека државата и Градот Скопје префрлаат пари за нафта, а ти тука ми глумиш лудило дека новите автобуси биле купени од парите за слободни карти, карти за 10 возења и единечни карти...

Би ти рекол почекај да се доградат Џеваир зградите па да се фрлиш, ама кај тебе е алармантно, моментално иди, качи се на највисокиот спрат и бапни се од таму...
Не можеш да си вонреден студент а да земеш потврда за редовен студент и да извадиш студентска слободна. Незнам кој дел не ти е јасен. Значи сум однел еднаш потврда,виделе дека сум редовен,ми дале слободна. Сеа требало пак, зашто им се може.

Kajgana Shop

На врв Bottom