ЈСП - случки, прашања, дискусии

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
И 11-ка е фино. Ако се погоди возачот и на црвено ќе тера. :pos:
Ако подобро размислам, и 21 и 21А не се лоши, празни, порано имаше еден шофер ќелав, си свирка си пее, мислиш сам е човекот внатре (до некаде и да). Штета, сега го преместуваат само, иначе убаво од сабајле денот да ти почне со „пеач“ е убава работа.

Посебно и приватна 12-ка и тие не чекаат. :pos: А ако кренеш рака ќе те соберат без разлика колку гужва има позади, како такси. :icon_mrgr:
Па и ти сега, немој да мешаш приватници со ЈСП. Ако гледаме така, приватнициве се бетер.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
15A за колку време стига од Ново лисиче (од тргнување) до центар - градска или рекорд? :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па и ти сега, немој да мешаш приватници со ЈСП. Ако гледаме така, приватнициве се бетер.
Моја грешка де. Ако е стар автобус ич не се замараат мислам ни дали ќе удрат некаде овие од ЈСП. :pos: Порано кога ги земаа новите како возеа пажливо, се плашеа и да нагазат. Ах сечања, со балони кога ги пуштаа по прв пат...:vozbud:

15A за колку време стига од Ново лисиче (од тргнување) до центар - градска или рекорд? :)
Нормално е 35 мин. А ако нема многу гужва околу 25 мин.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Може некој да ми каже кај се наоѓа "нас. Колонија бб" и со кој автобус можам да стигнам до таму од транспортен центар ?

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Може некој да ми каже кај се наоѓа "нас. Колонија бб" и со кој автобус можам да стигнам до таму од транспортен центар ?
Колонија Идризово? Според нивниот веб-сајт, 54.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не знам само "нас. Колонија бб Скопје, центар за обука МВР" пишуваше, за колку време приближно можам да стигнам ?
затворот идризово е тоа.
--- надополнето: 5 декември 2013 во 18:52 ---
53, 63, кај транспортен центар прашај си еден куп автобуси идат во тој правец

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
А ако задоцни и ќе му скинат од плата тоа не е важно, важно „децава без родители“ (ова ми го има кажано шофер додека ми се жалеше од нив, се скинав од смеење) може да се влечкаат.
Во контекс на ова деца без родители
Линија 19-ка на станицата кај Градежен факултет во петок се качува пензионер со оние количките што ги влечат со торби па дури и вреќи од пазар до дома. По правилата за возење во ЈСП од пред некое време јавно е истакнато дека такво нешто не смее да се внесува али пензионерот си влегува на средна врата и си застанува и шоферот му вика " Ало момче не можеш со тоа да влезеш" и овој не реагира мисли на некој друг му вика а во меѓувреме кој слушна си се поднасмевна. Викна уште 2-3 пати шоферот и му текна дека на него му вика и си излезе

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Во контекс на ова деца без родители
Линија 19-ка на станицата кај Градежен факултет во петок се качува пензионер со оние количките што ги влечат со торби па дури и вреќи од пазар до дома. По правилата за возење во ЈСП од пред некое време јавно е истакнато дека такво нешто не смее да се внесува али пензионерот си влегува на средна врата и си застанува и шоферот му вика " Ало момче не можеш со тоа да влезеш" и овој не реагира мисли на некој друг му вика а во меѓувреме кој слушна си се поднасмевна. Викна уште 2-3 пати шоферот и му текна дека на него му вика и си излезе
Бидејќи во двокатниве или во украинките се качуваат од позади „децава“ и ако се погодам да бидам наку*чен (а најчесто сум кога ги гледам), јас ги бркам и се карам. Другариве се страмат, ама мислам дека и на нив им е преку таквото од „децава“.

A

Avenger99

Гостин
Значи,без разлика дали е вторник,петок,понеделник или среда,24ка нема шанси да биде празна или полупразна,внатре лугето едвај дишат..Сликава е од вчера на зелено пазарче ,погледнете што се влегува во 24ка:
DSC_0584.jpg

И уште нешто,кој се вози во 24 често знае,има еден човек кој е сигурно со посебни потреби,човекот е постар и ги замара лугето,им аплаудира,им се лигави ги чепка,тропа по џамовите..Треба службите да реагираат тука..

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас гледам луѓе на автобуската а автобусот е празен. Барем горе не седи никој.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
погледнете што се влегува во 24ка.
Другар, сум рекол, мислам дека ниту една линија не може да се мери со 9ка, и евентуално со 19ка.
Сите диви животињи (кои шетаат по мостот на цивилизацијата), урлаат, си пукаат петарди внатре, врати не пуштаат. Минатата недела 10на минути седеше 9ката (г.б. 1101), шоферот вика полиција ќе ви викнам, пуштете вратата, има друга кола позади, за 5 минути ќе дојде, не бре, они запнале да влезат. Е кога го исклучи скрос автобусот, чекаше уште малку и очигледно „цивилизираниве“ сфатија и си се симнаа, па веднаш тргна. На 9ка исто така, не го памнам гаражниот број, откорната е кваката од кабината на возачот.
Тоа што си играат огномет, тоа е веќе нормално, едни фрлаат, други им аплаудираат и им честитаат.
Во 24ка барем се културни луѓево, ваму се се` дивјаци!

Kajgana Shop

На врв Bottom