ЈСП - случки, прашања, дискусии

A

Avenger99

Гостин
Другар, сум рекол, мислам дека ниту една линија не може да се мери со 9ка, и евентуално со 19ка.
Сите диви животињи (кои шетаат по мостот на цивилизацијата), урлаат, си пукаат петарди внатре, врати не пуштаат. Минатата недела 10на минути седеше 9ката (г.б. 1101), шоферот вика полиција ќе ви викнам, пуштете вратата, има друга кола позади, за 5 минути ќе дојде, не бре, они запнале да влезат. Е кога го исклучи скрос автобусот, чекаше уште малку и очигледно „цивилизираниве“ сфатија и си се симнаа, па веднаш тргна. На 9ка исто така, не го памнам гаражниот број, откорната е кваката од кабината на возачот.
Тоа што си играат огномет, тоа е веќе нормално, едни фрлаат, други им аплаудираат и им честитаат.
Во 24ка барем се културни луѓево, ваму се се` дивјаци!
Ова е секојдневие во 24,посебно на пазарче со пензионери.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Има повеќе огласи за вработување. Овој е тој за контролори. Се мислам дали да аплицирам, ама се плашам и ова да не биде за џабе да не се пополнети местата однапред.
http://www.najdirabota.com.mk/vacancy.aspx?vacancy=631667
Ne gubi vreme da prakas cv ovie veke se najdeni, a oglasot e kolku da se kaze deka go imalo vo javnost.

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Влагам денес јас во 24ка со другарка ми, и она седнува на предно седиште, јас до вратата (таа едната не се отвара нели кај нископодниве украинки) и се` ок, тераме до симпо, кога ете ти еден „студент“ по туризам, изгледа не успеал на испитот за „Запознавање со околината -Карпош“ и цел накурчен почна да ми јаде, ај да не кажувам што. Почна да ми се дере, ми вика: „дечко не се стои тука, го кочиш одењето (а само он се качи на станицата), дрн дрн, од кое село си, да беше на улица полошо ќе поминеше, од кое село и вака да се однесуваш (а јас ништо не му ни реков, а според облеката што ја имаше изгледа он беше од село) и сл.“. Го гледам и му се чудам (како и остатокот од автобусов) и во еден момент му викам: дете без родители, ај терај кај си тргнал, и онака ти е бесплатно, не замарај.
Не дај Боже, вакво нешто да ми се случи и во Петок, или пак да го сретнам пак истиот, е тогаш ќе лета некој(а) од автобусот, по телевизии ќе ме има. Може во 9ка се дерам, ама изгледа во 24ка ќе тепам, бидејќи веќе ми се преку таквото ова вампирите.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
За колку време стигнува 41 од Типо, Драчево до Кисела Вода кај Тинексот кај Дуња?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Абе има некоја цака за овие картиве за 10 возења да влезат како што треба во тие апаратчињата шо имаат едно нешто како екранче над нив ?
Кога и да видам такво апаратче во автобусиве знам дека ќе се утепам од мачење да ја куцнам картата и на крај испаѓа дека ќе се шверцам...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Абе има некоја цака за овие картиве за 10 возења да влезат како што треба во тие апаратчињата шо имаат едно нешто како екранче над нив ?
Кога и да видам такво апаратче во автобусиве знам дека ќе се утепам од мачење да ја куцнам картата и на крај испаѓа дека ќе се шверцам...
Најубаво дај му ја на мајсторот да ти ја скине

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Бев до Пазарче во Центар, а пред тоа се изнашетав по цел град за една мочана МП3 да купам. Отидов да чекам автобус кога го гледам еден ретардиран седи на автобуска, а пуно народ. Поминува една жена со бурек и јаде кога овој и испаѓа пред нејзе и р'ка и пушта некој чудни звуци. Женава мртва ладна со буквално ваква фаца O.O си поминува и` и се повраќа. Мене ме фаќа смеа па се завртив со грбот кон едни девојчиња, а гледам и тие се смеат. Кога се вртам напред овој почнува со рацете како чочек да игра и гледа кон мене. Гледам иде 4а и си викам ејј ако не до Хром ќе идам и после пешки до дома. Се качувам си читам весник ( земав за да имам занимација ) кога доаѓаме до Олимпико. Тука си се качи една жена.. После стига до Партизанска и кога гледам наместо десно на Партизанска да се приклучи, тој иде лево. Кога настана општа узбуна, сите се зачудија. Се симнуваме сите така, кој пцуе, кој нервозен јас претурам да најдам пари за да се качам кај Сити Мол на 12-ка. А прилично сум сигурен дека порано идеше до Хром. Возеше по 5-ка, па после кај Гоце Делчев студентскиот вртеше, па се приклучуваше на Партизанска и идеше како обична 4-ка. Али ЈБГ! Се нервирав, а и главата ме болеше кога дојдов дома влегување со патики и на сестра ми и викам мести за јадење. :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Бев до Пазарче во Центар, а пред тоа се изнашетав по цел град за една мочана МП3 да купам. Отидов да чекам автобус кога го гледам еден ретардиран седи на автобуска, а пуно народ. Поминува една жена со бурек и јаде кога овој и испаѓа пред нејзе и р'ка и пушта некој чудни звуци. Женава мртва ладна со буквално ваква фаца O.O си поминува и` и се повраќа. Мене ме фаќа смеа па се завртив со грбот кон едни девојчиња, а гледам и тие се смеат. Кога се вртам напред овој почнува со рацете како чочек да игра и гледа кон мене. Гледам иде 4а и си викам ејј ако не до Хром ќе идам и после пешки до дома. Се качувам си читам весник ( земав за да имам занимација ) кога доаѓаме до Олимпико. Тука си се качи една жена.. После стига до Партизанска и кога гледам наместо десно на Партизанска да се приклучи, тој иде лево. Кога настана општа узбуна, сите се зачудија. Се симнуваме сите така, кој пцуе, кој нервозен јас претурам да најдам пари за да се качам кај Сити Мол на 12-ка. А прилично сум сигурен дека порано идеше до Хром. Возеше по 5-ка, па после кај Гоце Делчев студентскиот вртеше, па се приклучуваше на Партизанска и идеше како обична 4-ка. Али ЈБГ! Се нервирав, а и главата ме болеше кога дојдов дома влегување со патики и на сестра ми и викам мести за јадење. :D
4A од неодамна оди по нова рута, само до Тафталиџе 1. :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Значи,без разлика дали е вторник,петок,понеделник или среда,24ка нема шанси да биде празна или полупразна,внатре лугето едвај дишат..Сликава е од вчера на зелено пазарче ,погледнете што се влегува во 24ка:
Прегледај го приврзокот 79831
Да не се занесле по рекламата - специјално за деца.Можда мислеле и дека е гратис :LOL:

Ф

Флеш

Гостин
Намести ја картата на влезот на едниот крај и бутни ја со еден прст на другиот крај од картата и буткај ја до крај и ќе куцне .... не си знаел како да ја местиш ... :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Мамицата нивна...
Епа сега не ги вреѓај, они убаво кажаа насекаде имаше информации. Кога ти не гледаш ... ;) (се шалам).
Иначе во тој минибусот со тој стариот си бил или во двокатна? Знам до неодамна одеше минибусот, но пред некоја недела видов двокатна.

B

babsyy

Гостин
И уште нешто,кој се вози во 24 често знае,има еден човек кој е сигурно со посебни потреби,човекот е постар и ги замара лугето,им аплаудира,им се лигави ги чепка,тропа по џамовите..Треба службите да реагираат тука..

Типчево си се качува на столчиња, пее, си тропка со прстите, си плука нема гајле. Еднаш му искоментирав, ама појма немав дека е толку забеган, кога ми стрча, нозеве ми знаат како стигнав до дома :D
Сум рекла, ако треба пешки ќе идам ене го Центар на 15 мин од Кисела Вода е, ама у 24ка више не влагам, па што сака нека биде. Немам нерви на секој да му се објаснувам дека ми се лоши во загушливи простории и заради тоа дека седнувам.
Треба и да се правдаш зашо си седнал, па и фино лепо да си станеш, пошо ти си културен за разлика од некои... :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom