ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Вчера како што сум се изнервирал,мислам дека никогаш нема,ама како викаат,никогаш не вели никогаш.

Се качуем у двокатна двојка кај соборна,кога стапнувам во автобус што да видам и мириснам,лешови го зафатиле цел автобус,смрдат на полуумрено,среќа јас што дуксер носев,го ставив преку нос и така најдов слободно место,седнав.За две станици се качуваат нова тура “средношколци“,една средношколка со бастунче во рака,одвај се движи по улица,шоферот ја чекаше буквално цели 5 минути да го стигне автобусот.Ај се качи што се качи,му отиде одма на шоферот и почна да се расправа зошто НЕ ОТИШОЛ СО АВТОБУСОТ ПОНАЗАД ЗА ДА НЕ СЕ МАЧЕЛА ВАМПИРКАТА БЕ ?!?!?! :eek:
Каде бееее,кадееееее со тој памет,да не сакаш и во раце да те дигне и со сокче да те понуди.
После тоа,следна станица се качуе уште една таква средношколка,ама овој пат имаше “дебата“ за нестанување од место.
Немаше каде да седне,се фати за предната врата и не се мрда од таму,закована како статуа.Шоферот и вика тргни се,вратат свирка или што ти јас знам,не можам да тргнам,оваа инает невиден,не,не се тргам од тука,нека ми стане некој да седнам :pos:
И стана еден постар човек преполн со кеси од пазарење,во една од кесите имаше свежа риба,смрди труе корне.
Абе смрт за возење низ автобуси е вторник и петок,следен пат со гас маска ќе влезам,со заштитно оддело од радијација и со нончаки ќе влезам,штом тие може со бастуни да влагаат,јас така ќе влезам,а ништо чудно да има и исфрлања од автобус.Ова е веќе претеризам што го прават.
Јас стандард на никого не станувам во автобус во вторник и петок од чист инает,преку глава ми се.

Стари стари,ама кога станува збор за карање,фаќање место во автобус тогаш им доаѓа некоја фантомска сила налик Хулк и тогаш се најјаки. :facepalm:
Братче следниот пат, најади се пржен компир со кајгана јајца и почни да си пуфкаш, гајле да не ти е ако почнаат да викаат. Знам
во дупла 57 една саботина, некој пуфна во вториот дел од автобусот и оп на следна станица, празно. Со вакви пензионери тоа е лекот. Полоша смрдеа од јајца и нема, само не биди толку душмански настроен, да не го носиш некој на душа :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Братче следниот пат, најади се пржен компир со кајгана јајца и почни да си пуфкаш, гајле да не ти е ако почнаат да викаат. Знам
во дупла 57 една саботина, некој пуфна во вториот дел од автобусот и оп на следна станица, празно. Со вакви пензионери тоа е лекот. Полоша смрдеа од јајца и нема, само не биди толку душмански настроен, да не го носиш некој на душа :D
Или да почнам да прскам со RAID па да паѓаат како комарци :pos:
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 12:52 ---
Ме нервира што се многу тесни, само за кинези. За регуларен превоз вакви автобуси не се. Само дуплите и саносите. ЈСП многу утнаа со овие набавки. А утре е петок :facepalm:
Ае не ме потсетувај,само кога ќе се сетам дека треба до Аеродром да идам,ми се темни и ми се повраќа...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Или да почнам да прскам со RAID па да паѓаат како комарци :pos:
Тоа е убав мирис, ова ти е удри и се расчистува побрзо отколку што си рекол пиксла. Башка ќе го колнат шоферот да застане за побрзо да испаднат

R

Rockstar90

Гостин
Не знам зшто се бунат што некои од патниците не плаќаат карта, посебно студентите. Нормално дека нема да платам со таков стандард, турканици, гужви, па уште и вторник и петок бесплатно за пензионери кои си се возикаат навака натака без причина, и со сите давачки на факултет, бараат 1050 денари месечни за слободна. Епа не вадам бе, за инат, и 10 пати нека ми влезе контрола. Цел ден се малтретирам на факултет, па сеа уште на времево на 40 степени, и да им платам карта без да знам дали по пат накај дома ќе се онесвестам, епа не ! Нека проверат контролорите прво дали патниците се во граница на дозволеното, а не да пуштаат 300 души внатре, па после нека дојде да ми побара карта! Башка што ни возниот ред не се почитува, 15ка може да се чека и по 2 саати, посебно по кога најмногу се брзаш, катастрофа ! И да, еднаш кога немав карта контролорот почна да ми се издерава, да можеше уште малце и шамари ќе летаа. Извини шефе, твоја работа е да провериш дали патникот има карта, доколку нема, да му напишеш казна доколку не ти плати на лице место, никој не ти дава за право да вреѓаш и омаловажуваш!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.051
Плаќал некој - неплаќал некој....
Абре не се потресувајте толку за такви работи.
Влезете во еден од автобусите на ЈСП, што сообраќаат кон Кандахар или Карачи и ќе видите како тоа е елегантно решено од страна на АлКаеда - едноставно никој не плаќа и готово (освен вас, секако, но вие сте само каур...).

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.224
Поени од реакции
30.438
Дали е вистина тоа што слушнав дека имало денес во 22 тепачка со ножеви?

Kajgana Shop

На врв Bottom