Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:Незнам што имаше од пакети, две толумби, банана и пуканки на крај зедов ама не ни гледав.
Кога се пријавував читам за полу и цел маратон следува ланч пакет. И ја ко за прв пат, не знаев што се подразбира баш, цело време во глава си имав некако замислено дека кога ќе стигнам ќе ме чека ручек некаков спакуван, сендвич мислев ако ништо друго, нешто што баш ќе те најаде :pos:

Тоа банана пуканки и колачи едни. Тулумбите ги видов, ама не ги ни пробав, знам обично ми се преблаги, колку и да сум изгубил шеќери.

Кога се пријавував читам за полу и цел маратон следува ланч пакет. И ја ко за прв пат, не знаев што се подразбира баш, цело време во глава си имав некако замислено дека кога ќе стигнам ќе ме чека ручек некаков спакуван, сендвич мислев ако ништо друго, нешто што баш ќе те најаде :pos:

Тоа банана пуканки и колачи едни. Тулумбите ги видов, ама не ги ни пробав, знам обично ми се преблаги, колку и да сум изгубил шеќери.
Исто и јас очекував. :pos:
Викам ко ланч пакети што почнаа да даваат на погреби така и овде :pos:

Инаку ова со face recognition на сликите каде ти ги вади каде те има дури и за мене што сум IT ми е језиво колку добро е направено и на какви слики ме има најдено што морав 2 минути да гледам за јас да се најдам. Ме има од страна фатено на некоја рандом слика на плоштад ми ја даде. Ми се гледа само челото и малку очите каде од сонцето и не гледам и таа ми ја дава дека ме има.

Инаку ова со face recognition на сликите каде ти ги вади каде те има дури и за мене што сум IT ми е језиво колку добро е направено и на какви слики ме има најдено што морав 2 минути да гледам за јас да се најдам. Ме има од страна фатено на некоја рандом слика на плоштад ми ја даде. Ми се гледа само челото и малку очите каде од сонцето и не гледам и таа ми ја дава дека ме има.
Ова ќе кажев и јас. Страшно језиво :D Сам не можев да се најдам на сликите. Имаше другарка ја најде меѓу 100 луѓе како трча во позадина, носејќи наочари за сонце.

Ова ќе кажев и јас. Страшно језиво :D Сам не можев да се најдам на сликите. Имаше другарка ја најде меѓу 100 луѓе како трча во позадина, носејќи наочари за сонце.
Мене ме најде од почетокот со дрон слика кај што има илјадници луѓе.
Нормално останатите слики од блиску ми се катастрофа, со фаци како запек да имам.

А 100% сте сигурни дека исклулчиво на база на вештачка интелигенција тоа ги бара а не и/или со QR кодот?

А 100% сте сигурни дека исклулчиво на база на вештачка интелигенција тоа ги бара а не и/или со QR кодот?
Не сум сигурен, немам искуства во оваа област.
Сепак, никаков код не внесуваш, ниту се најавуваш, ниту пак сум пристапил на страната да бидам најавен на акаунтот со меилот со кој сум регистриран.
Обично селфи сликаш и ти ги генерира сликите.
Единствено што ми падна на ум е дека те диференцира според некоја појасна слика и после те пребарува според чипот/кодот од твојот број.
Не знам дали ми ги пронашло сите слики на кои ме има, ама на тие што ми ги даде, нема промашај и најчесто сум некаде ептен позадински фатен.

П.с. он топик, алал да ви е колку трчате :D
Јас сум пресреќен што успевам да истрчам од година за година по 5 км без никаков тренинг за околу 29-31 минута :D
Малку ми е криво што пред едно 10-тина години кога трчав бар 2-3 пати неделно по 3-4 км, никогаш не се пријавував на тркиве. Се прашувам дали некогаш ќе истрчав под 27-8 минути.

"Ви благодариме што бесплатно и доброволно го апдејтирате нашиот face recognition пребарувач. Поздрав од вашите тајни служби и разузнавање ."

Поздрав од 1984 на Џорџ Орвел

само селфи... у принцип им е полесно кога си на многу слики, може да направат кластерирање и да те поврзат и со бројчето дополително што е полесно за препознавање со OCR и со тоа да направат крос-референца, а ако имаат и мета податоци за сликите на која локација и кога се направени може и отпрлика да знаат во кој сет на слики да те очекуваат, иако последново можеби и не им е ни потребно. Направил селфи да се бараш или не секако ги имаат сите податоци.

Bivsata ja ima de pred mene de pozadi mene u grupa od 17 luge:oops: Eve sea i storito mi go videla ako ne se sledime 2 godini. Slucajnost, ne bi rekol:rolleyes:

Ваљда кај тебе и на маратони:

Се враќаат бе како не, само не секогаш.
Се враќаат преку соништа а некогаш и преку кошмари.
Се враќаат на истите кафичи, кафани и локали кај што одиме, оти не живееме во метрополи од по неколку милиони жители.

Браво за сите што трчавте. Јас бев на брод и читав статуси на ФБ и гледав фотки на инстаграм.

Ова со фејс рекогнишн, на времето кога бев фотограф на брод, им кажувавме на луѓето дека користиме фејс рекогнишн ама со добра намера, не како владата :pos:

Пред 2 години трчав на 5км и во аеродром видов фотограф на сред патека и си реков, е сега ми е шансата за добра фотка како трчам :pos: од 4-5 фотки на една бев одлично испаднат и си ја ставив профилна на ФБ. После трката ми јавија дека ќе се качувам на брод и ја скратив косата, ама фотката на ФБ остана и тоа беше главен муабет на брод, мојата коса :pos: courtesy of Skopje Marathon :cool:

Малку ми е криво што пред едно 10-тина години кога трчав бар 2-3 пати неделно по 3-4 км, никогаш не се пријавував на тркиве. Се прашувам дали некогаш ќе истрчав под 27-8 минути.
Мене ми е криво што не сум се пријавила откако ќе заврши сето ова, ама страв ми е од толку многу луѓе на едно место. Агорофобија ме фаќа. Посебно па дека сите трчат. Idk, се надевам дека еден ден ќе го победам тоа чувство и ќе се пријавам :(

Мене ми е криво што не сум се пријавила откако ќе заврши сето ова, ама страв ми е од толку многу луѓе на едно место. Агорофобија ме фаќа. Посебно па дека сите трчат. Idk, се надевам дека еден ден ќе го победам тоа чувство и ќе се пријавам :(
Мој совет ти е доколку сакаш да учествуваш, а имаш ваква мака, да се пријавиш на штафета, секако не како прв трчач, туку втор/трет/четврт на измената. Особено ако сте поспори, во целост би избегнала било какви гужви. На 5, полу и маратон би имало гужва, особено на старт.

Back
На врв Bottom