СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Лелеееее кај остаив на Арена 1 кај се запустив, после утакмицата почна емисија за Мексико, нормално синхронизирана на македонски јазик, не знам кое е дружено што збори ама таков меланхолично-депресивен глас одамна немам чуено, еве закажав во Систина на ургентно да ме носат директ на психијатрија зашо паднав у депресија од неговиот глас.

А да не зборам дека емисијата е синхронизирана само со неговиот глас, значи типот е 27 личности одеднаш, и фудбалери и жени и судии и музичари, онака буквално се.
КОЛКУ САКАВ ОВА ДА ГО ИСКОМЕНТИРАМ ВЧЕРА

Сеа глеам групите за квалификации афрички ,ептен боза лесно за Алжир и Тунис затоа и се пикнале. Ич нејќам да ги гледам на светски првенства. Више кога има плус места од Африка пре би Нигерија , Камерун, Буркина Фасо нешо така. Секад немиен го јадат песочните нигери , а и фудбалот шо го играат на нишо не личи.
Курасао и Капе Верде како братски земји се , а и судбинава иста им е. Ваљда требаше од Еквадор да примат 5 , но и таму некој unc голман се претворил во октопод. Се надевам вечер Зеленортските нема да изгубат многу од Уругвај, тешко да направат нова сензација. Оставаме простор сепак, до сега ниедна репрезентација не е ова опасност од поквалитетните. На тест се Шпанија, Уругвај и Белгија сега. За Египет ми е исти кур како Турција, нека го јадат од маорите сеедно.

Еее Еквадор бе глупаци едни, ме разочараа скроз иако типував дека може да изненадат од сенка зашо имаат солиден состав. Милион шанси ноќеска ама џабе кога немаа реализација. Јбг нека влезат ол ин со Германија па што биде нека биде.

И за мене Еквадор најголемо разочарување после Турција. Имаат океј состав што требаше да иде понатака ама сега тешко.

Не знам дали се Јапонците толку јаки или Тунис се ептен слаби ама како и да е победа многу полесна од очекуваното за мене,мислев после петардата Тунис ќе стегне заби ама Јапонија ги стави во бонус уште први 10 минути и ги откажа. Сега уште едно бодче со Шведска и нокаут фаза осигурана што е добар успех во ваква тешка група

Не знам дали се Јапонците толку јаки или Тунис се ептен слаби ама како и да е победа многу полесна од очекуваното за мене,мислев после петардата Тунис ќе стегне заби ама Јапонија ги стави во бонус уште први 10 минути и ги откажа. Сега уште едно бодче со Шведска и нокаут фаза осигурана што е добар успех во ваква тешка група
Секако им е нокаут фаза осигурана, јас мислам дека ќе победат со Шведска и ќе бидат прво место, освен Холандија ако не ги погреба Тунис во последното коло.

Секако им е нокаут фаза осигурана, јас мислам дека ќе победат со Шведска и ќе бидат прво место, освен Холандија ако не ги погреба Тунис во последното коло.
Нема причина да не ги погреба.

И за мене Еквадор најголемо разочарување после Турција. Имаат океј состав што требаше да иде понатака ама сега тешко.

Океј е за нив шо Германија секако е прва , па би требало да се штедат повеќе. Лошо е шо ќе мора да напаѓаат и да идат на победа, па колку и да се штедат германците ќе даат нешо на контра. Просто неверојатно како Курасао издржал ноќеска , 95% ќе го јадат од БСК едноставно немаат дефанзива.

Иста гол разлика од +4 имаат и Холандија и Јапонија. Зошто мислиш дека Јапонија би ја тепала Шведска со поголема разлика од разликата со која Холандија ќе го тепа Тунис? :D
Тунис има скор 1-9...

На Јапонија ги гледав и двете утакмици и можам да кажам дека покажаното до тука не е на среќа. Слаби се на одбрана, ама имаат добар среден ред и напад. Многу елегантно играат некако, лесно со топка. Добри се и се надевам ќе догураат доста.

Интересно, кој ќе биде втор, Шведска или Јапонија оди на Бразил (ако завршат први секако) :ROFLMAO:.
Да не испадне последната да се борат кој да биде трет, а не втор.

Последно уредено:
Иста гол разлика од +4 имаат и Холандија и Јапонија. Зошто мислиш дека Јапонија би ја тепала Шведска со поголема разлика од разликата со која Холандија ќе го тепа Тунис? :D
Тунис има скор 1-9...
Од непознати причини имав утовено у глава дека 4-2 тепаше вчера Холандија. :D

Тунис иначе, дојдоа, сменија селектор, ќе си заминат.

Има да го јадат на велико сега арапите. И онака никогаш не биле фактор на светските првенства, само штета направиле на една утакмица од групната фаза. Се надевам дека Шпанија ќе им даде минимум 3-4 гола.

Навивачите на Шкотска испиле два бара до крај во Бостон, газдите морале да затворат неколку саати додека обноват залихи на пиво. :pos:

Back
На врв Bottom