Друже, ова е скрос горе. Ајде кажи реално, кога си видел некој да иде со точак по Олимписка или по Цветкова? Ако има такви бараби, јас прв ги осудувам.
Викај уште погласно
Спортска дисциплина е тоа. Кај да возат планински велосипедизам? На асфалт? Изгледа сварно 19тиот век уште е овде.
Јас го предлагам истото што и дел од другиве го предлагаат, да се направи
поделба или прераспределба на патеките и да има за сите дисциплини. Идејата е да се задоволат двете (ако има повеќе и сите) страни, на крајот на денот подолго сум планинар отколку велосипедист. Ама овие себичниве овде си гледаат само за своето хоби...
Не бладај, ако некој е себичен тоа си ти и таквите како тебе, затоа е и толкава наталожена омраза према вас генерално гледано у цел свет, како култ се понашате, буквално, значи не зборам за Македонија него генерално 1 тон омраза има према вас, точкарите, баш ради вакви ко тебе, реков, не треба да се генерализира ама у таков свет живееме све се става у ист пакет, и ради такви ко тебе сите го јадат. За многу вакви мило ми било кога ќе видам како цигани им ги украле точаците, се сладам и мљацкам и убаво ми е на душата, нарочито кога квичат низ интернетов како џукаци.
Види се што пишуваш, ние себични сме биле, а вие сакате даунхил ВО МОМЕНТОВ да терате на нерегулирани терени каде одат пешаци, и кој е тука себичниот, 90% од луѓето што одат нагоре цел живот наспроти тие 10-5% колку и да сте што идете по козјите патеки со точаци, со превозно средство, кое при голема брзина буквално може и да убие човек, Како тоа ние тука сме себични, идеме по тесни козји патеки се искачуваме, пеш, ти по истите сакаш точак како стока разјарена надоле да возиш зашто законот тоа ти го дозволува, и да претставуваш опасност и за себе и за сите други, и ние сме себичните.
Планински велосипедизам возете си таму каде што тоа ви е регулирано, даунхил и остали спустови фуриозни не можеш да ги тераш моментално на Водно, на повеќе локации, освен на онаа стаза што е прецизирана за тоа, во моментов условите на Водно тоа ти го диктираат, зашто по сите други патеки имаш многу луѓе што одат пеш нагоре. Или да ти упростам,
таму каде што на Водно може да се движат луѓе нагоре, легално, според сите закони и прописи, НЕМА ЕБАНИ УСЛОВИ за даунхил и брзи спустови какви што пар ретардирани бараби практикуваат. Толку.
А ако сакаш да си го гураш точакот надоле или да се влечеш како пужав, и тоа ти претставува некое задоволство, терај си така, ни ја неам ништо против тоа да го праиш, зашто знам дека не можеш нит мене да ме повредиш нит ти самиот себе да се докривиш.