Случај: Велосипедист на Водно vs планинар + феномен мемиња со кумата

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување

На чива страна сте во случајот?

• Вкупно гласачи
    150
За Олимписка и за Цветкова пред некоја година кога последно имав некоја комуникација со луѓе од ФПСМ имав информација дека се одработени според елаборат, проценка, класификација и се останато што е потребно за да се утврди како пешачка.
Е па еве, и сам потврдуваш дека Олимписка е пешачка и по твоите критериуми. Како тогаш го оправдуваш велосипедистот?

Е па еве, и сам потврдуваш дека Олимписка е пешачка и по твоите критериуми. Како тогаш го оправдуваш велосипедистот?
Законот тоа го дозволува, сфаќаш, тоа е секташкото размислување на тој забеган култ, иако им се дадени примери дека некои закони кај нас немаат смисла и еден ден и они ќе го јадат ради тоа, па некоја банална будала што размислува како нив истото ќе им го рече, абе ништо од ова нема логика и у право си, ама законот друго вели.

Ваквите само вака можат да разберат, кога на своја кожа ќе осетат колку некои ствари се банални у земјава и не се регулирани, и тогаш ќе им светне дека нивниот начин на размислување е беден, се шлепаат на нешто што нема логика без разлика што тоа носи штета и на нив и на другата група на луѓе. Затоа сме ништо од земја, дури и за вакви банални работи се двоиме наместо да се фокусираат и да сменат нешто кон подобро и за едните и за другите.

Не ми се верува дека во 2026 година се дебатира кај треба да се движат луѓето, а каде велосипедите. Тоа доволно говори колку не заслужуваме ништо и колку сме пропаднати ко нација.

Онака, само по себе треба да ти текне дека тротинет и велосипед на треба да возат на булевар, дека пешак не треба да поминува на црвено, дека на Водно по козји патеки не треба да се возат велосипеди и да се прават акробации, дека во институциите треба да почекаш ред и да земеш бројче, дека не треба да паркираш на тротоар за да не платиш 25 денари паркинг итн итн. Резил.

Ми излага прееска видео со градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, каде вика дека е нормално да има глувци во кујна, затоа што пази, кога бил на вечера во ресторан во Париз, и таму виделе глушец, кажи Вале, и ти беше со мене.

Здравиот разум, одамна ја има напуштено Македонија. Ова што остана е 80% токсично до коска. И ова нормално што е, наскоро ке се претопи во со ненормалниот дел. Затоа и ваква случка го дели народот.

Друже, ова е скрос горе. Ајде кажи реално, кога си видел некој да иде со точак по Олимписка или по Цветкова? Ако има такви бараби, јас прв ги осудувам.
Законот тоа го дозволува, сфаќаш, тоа е секташкото размислување на тој забеган култ, иако им се дадени примери дека некои закони кај нас немаат смисла и еден ден и они ќе го јадат ради тоа, па некоја банална будала што размислува како нив истото ќе им го рече, абе ништо од ова нема логика и у право си, ама законот друго вели.

Ваквите само вака можат да разберат, кога на своја кожа ќе осетат колку некои ствари се банални у земјава и не се регулирани, и тогаш ќе им светне дека нивниот начин на размислување е беден, се шлепаат на нешто што нема логика без разлика што тоа носи штета и на нив и на другата група на луѓе. Затоа сме ништо од земја, дури и за вакви банални работи се двоиме наместо да се фокусираат и да сменат нешто кон подобро и за едните и за другите.
Викај уште погласно :kruna: :kruna: :kruna:
Не ми се верува дека во 2026 година се дебатира кај треба да се движат луѓето, а каде велосипедите. Тоа доволно говори колку не заслужуваме ништо и колку сме пропаднати ко нација.

Онака, само по себе треба да ти текне дека тротинет и велосипед на треба да возат на булевар, дека пешак не треба да поминува на црвено, дека на Водно по козји патеки не треба да се возат велосипеди и да се прават акробации, дека во институциите треба да почекаш ред и да земеш бројче, дека не треба да паркираш на тротоар за да не платиш 25 денари паркинг итн итн. Резил.
Спортска дисциплина е тоа. Кај да возат планински велосипедизам? На асфалт? Изгледа сварно 19тиот век уште е овде.
Јас го предлагам истото што и дел од другиве го предлагаат, да се направи поделба или прераспределба на патеките и да има за сите дисциплини. Идејата е да се задоволат двете (ако има повеќе и сите) страни, на крајот на денот подолго сум планинар отколку велосипедист. Ама овие себичниве овде си гледаат само за своето хоби...

Друже, ова е скрос горе. Ајде кажи реално, кога си видел некој да иде со точак по Олимписка или по Цветкова? Ако има такви бараби, јас прв ги осудувам.

Спортска дисциплина е тоа. Кај да возат планински велосипедизам? На асфалт? Изгледа сварно 19тиот век уште е овде.
Јас го предлагам истото што и дел од другиве го предлагаат, да се направи поделба или прераспределба на патеките и да има за сите дисциплини. Идејата е да се задоволат двете (ако има повеќе и сите) страни, на крајот на денот подолго сум планинар отколку велосипедист. Ама овие себичниве овде си гледаат само за своето хоби...
Добро, јас сакам формула да возам, зошто да не рокнам 300 км на час на Партизанска?? Не пишува нигде дека е забрането за болиди, нели? Или на пример сакам да пукам со пушка на 100 и 200 метри, не пишува нигде дека се забранети пушки на Водно, да земам ако не пушка на рамо и да одам да рокам по козјите патеки, нема врска што милион души поминуваат у текот на денот, а?

Ти постираа слики погоре, не смее да возат велосипеди на козјите патеки на Водно, што сакаш повеќе? Спортска дисциплина било тоа, ок, и што да правиме сега, да гинат луѓе пошо некој сака адреналин да рока и да ризикува скокови по карпи? Нека се ангажира нивното здружение, нека им направат посебна патека, дали ќе е на Водно, дали на друго место, сеедно, нема да има никој ништо против.

Добро, јас сакам формула да возам, зошто да не рокнам 300 км на час на Партизанска?? Не пишува нигде дека е забрането за болиди, нели? Или на пример сакам да пукам со пушка на 100 и 200 метри, не пишува нигде дека се забранети пушки на Водно, да земам ако не пушка на рамо и да одам да рокам по козјите патеки, нема врска што милион души поминуваат у текот на денот, а?

Ти постираа слики погоре, не смее да возат велосипеди на козјите патеки на Водно, што сакаш повеќе? Спортска дисциплина било тоа, ок, и што да правиме сега, да гинат луѓе пошо некој сака адреналин да рока и да ризикува скокови по карпи? Нека се ангажира нивното здружение, нека им направат посебна патека, дали ќе е на Водно, дали на друго место, сеедно, нема да има никој ништо против.
Пробај вози со 300 на партизанска, ќе дознаеш за некоја минута дали е забрането.

Не бладај, ако некој е себичен тоа си ти и таквите како тебе, затоа е и толкава наталожена омраза према вас генерално гледано у цел свет, како култ се понашате, буквално, значи не зборам за Македонија него генерално 1 тон омраза има према вас, точкарите, баш ради вакви ко тебе, реков, не треба да се генерализира ама у таков свет живееме све се става у ист пакет, и ради такви ко тебе сите го јадат. За многу вакви мило ми било кога ќе видам како цигани им ги украле точаците, се сладам и мљацкам и убаво ми е на душата, нарочито кога квичат низ интернетов како џукаци.

Види се што пишуваш, ние себични сме биле, а вие сакате даунхил ВО МОМЕНТОВ да терате на нерегулирани терени каде одат пешаци, и кој е тука себичниот, 90% од луѓето што одат нагоре цел живот наспроти тие 10-5% колку и да сте што идете по козјите патеки со точаци, со превозно средство, кое при голема брзина буквално може и да убие човек, Како тоа ние тука сме себични, идеме по тесни козји патеки се искачуваме, пеш, ти по истите сакаш точак како стока разјарена надоле да возиш зашто законот тоа ти го дозволува, и да претставуваш опасност и за себе и за сите други, и ние сме себичните.

Планински велосипедизам возете си таму каде што тоа ви е регулирано, даунхил и остали спустови фуриозни не можеш да ги тераш моментално на Водно, на повеќе локации, освен на онаа стаза што е прецизирана за тоа, во моментов условите на Водно тоа ти го диктираат, зашто по сите други патеки имаш многу луѓе што одат пеш нагоре. Или да ти упростам, таму каде што на Водно може да се движат луѓе нагоре, легално, според сите закони и прописи, НЕМА ЕБАНИ УСЛОВИ за даунхил и брзи спустови какви што пар ретардирани бараби практикуваат. Толку.

А ако сакаш да си го гураш точакот надоле или да се влечеш како пужав, и тоа ти претставува некое задоволство, терај си така, ни ја неам ништо против тоа да го праиш, зашто знам дека не можеш нит мене да ме повредиш нит ти самиот себе да се докривиш.

А еве и за тие што мрмлаа дека не било одредено дека патеката била планинарска, а не велосипедска - еве официјално од ФПСМ, олимписката патека е ПЛАНИНАРСКА: https://planinarskipateki.mk/03-олимписка-патека/
Автоматски споено мислење:

@STEALTH , @Aceso и останатите: ај сега, не е обележано? Нема ознака?
Добро Владе, одбележано е. Ама тоа не го менува фактот дека начинот на кој што му пристспи ликов на дечково е надмен, и воопшто не е авторитативен.

Добро Владе, одбележано е. Ама тоа не го менува фактот дека начинот на кој што му пристспи ликов на дечково е надмен, и воопшто не е авторитативен.
Не е одбележано туку обележано. Начинот е можеби погрешен ама очигледно нема начин како да се справиме со таа секта, и да му пристапеше убаво пак истото дете утре ќе се спушташе по таа патека.

Башка, го слушав детето на јутјуб вчера, имаше објавено анализа на видеото, ми се приповрати од тоа што го чув, класично размазено скопско дете, не знае да збори и речникот му е во минус.

Не е одбележано туку обележано. Начинот е можеби погрешен ама очигледно нема начин како да се справиме со таа секта, и да му пристапеше убаво пак истото дете утре ќе се спушташе по таа патека.

Башка, го слушав детето на јутјуб вчера, имаше објавено анализа на видеото, ми се приповрати од тоа што го чув, класично размазено скопско дете, не знае да збори и речникот му е во минус.
Добро да, обележано, во право си.

Му ја сфаќам јас поентава на човекот, ама какво и да е детето е сепак дете. Пристапот е погрешен.

Требаше да го исплеска по гол газ пред сите таму, газето како на мајмун да му го направи да не му текне уште еднаш со спуст да оди меѓу луѓе на 1 метар широка патека.

А посебно би ја испцул мајка му која цитирам „абе не си ни прв ни последен, терај вози си, болесник е тој„ се ви кажува од каде потекнува вакво воспитување и однесување, утре кога ќе отепа дете на истава стаза мајка му врски ќе фаќа во обвинителство ако не успее да избега од местото на настанот дегенов.

На Македонија и требаат луѓе како дечково кој реално беше и премногу смирен, вака мене да ми прошишаше деца точакот комплет ќе му го расклопев на лице место до последен штраф

Требаше да го исплеска по гол газ пред сите таму, газето како на мајмун да му го направи да не му текне уште еднаш со спуст да оди меѓу луѓе на 1 метар широка патека.

А посебно би ја испцул мајка му која цитирам „абе не си ни прв ни последен, терај вози си, болесник е тој„ се ви кажува од каде потекнува вакво воспитување и однесување, утре кога ќе отепа дете на истава стаза мајка му врски ќе фаќа во обвинителство ако не успее да избега од местото на настанот дегенов.

На Македонија и требаат луѓе како дечково кој реално беше и премногу смирен, вака мене да ми прошишаше деца точакот комплет ќе му го расклопев на лице место до последен штраф
А каде видовте да збори мајката на детето?

На тоа видеото јас што го спомнав кај што анализира детето, има снимка и после случката кај што он и се јавува на мајка му и и кажува дека го сопрел рандом човек.

Бај д веј, од кај да знае човек дека е малолетен? На чело му пишува? Носи кацига, наочари, облека по долги, не може унапред да знаеш дали е малолетен.

Отвори на минута 9:22

И дегенов откако се врати назад, само што си замина пак се спушти по пешачка патека, охрабрен од родителите дома!

Јас да сум МВР би им опнал на родителите казна за загрозување на сигурноста пошто гледаме дека никаков проблем немаат нивното дете да лета спуст по пешачки стази

Back
На врв Bottom