- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 7.607
- Поени од реакции
- 26.928

2. Тошиказу Кавагучи - Приказни од кафулето
Ех, да има некое вакво кафуле, иако нема да можам да ја променам сегашноста, сепак би пробал да се вратам пред еден месец па да си се сретнам себеси и да си кажам дека "Приказни од кафулето" е втора во серијалот и да ја купам првин "Пред да се излади кафето"
Каков абдал. Се запотив у Литература, ми фалеа уште 300 денари за таа грепката и тука се туфкам а продавачката ме гледа и јас ај, нека биде таа јапонската. За оваа книга имам прочитано доволно онолку да ме заинтересира да ја купам. Не прочитав никакви рецензии и никогаш не проверив дали едната со другата се поврзани а за тоа дознав откако ја завршив оваа книга. Уствари не ни знам дали се поврзани и нема ни да се обидувам да дознаам па така нареден пат кога ќе одам ќе ја купам и таа па ќе се обидам да си ги поврзам.
Баш ми се допадна. Иако имав малку проблем на почетокот со имињата затоа што е прва јапонска книга која ја читам, некако се навикнав и на Казу и на Нагаре и на Канаме...
Ме натера книгава да размислувам малку подлабоко за сопствените постапки и општо за животот. Првата приказна со тој рагбистот и ќерката на другар му, како и последната со стариот детектив ептен ме погодија.