Комита Ултрас
Модератор
Predlagam @Lester Freamon da ja predlozi slednata tema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала друже, ќе пишам само малку подоцна, да се приберам на лаптоп.Predlagam @Lester Freamon da ja predlozi slednata tema.
Nova tema: Abortusot treba da se zabrani, da bide dozvolen samo vo slucaj ako e zagrozen zivotot na majkata ili pak bebeto e zacnato pri storeno krivicno delo. Vo bilo koj drug ostanat slucaj da se zabrani i strogo da se kaznat doktorite koi ke izvrsat abortus, odnosno zatvorska kazna i odzemanje na licenca za doktor, kako i zatvorska kazna na majkata koja ke dozvoli abortus....
А што ќе кажеш за ничкум ?Од литературни зборови само родум и простум не ми се сфиѓаф.
Така ќе се реши и демографското прашање. Само убивањето на неродените бебиња, во ваквата општествена поставеност, за жал, е нормализирано.Nova tema: Abortusot treba da se zabrani, da bide dozvolen samo vo slucaj ako e zagrozen zivotot na majkata ili pak bebeto e zacnato pri storeno krivicno delo. Vo bilo koj drug ostanat slucaj da se zabrani i strogo da se kaznat doktorite koi ke izvrsat abortus, odnosno zatvorska kazna i odzemanje na licenca za doktor, kako i zatvorska kazna na majkata koja ke dozvoli abortus....
Имам еден куп контроверзни идеи, но оваа мислам дека е најрелевантна за тука, и се надевам дека нема да остане само како идеја, туку некој нормален и паметен ќе ја прочита и ќе проба да ја воведе.Predlagam @Lester Freamon da ja predlozi slednata tema.
е па имаше пред 2 дена мислам, председателката спомнала да се концентрираме на европеизација, а формалното зачленување да не го форсираме....ама одма се јави еден ќутук ох МНР дека единствен пат за Северџанија е само влез во ЕУ.... А познато е дека Исланд ја врати Апликацијата уште ПООДАМНО, ама кога сака може да аплицира и влезе по Скратена програма !!!! Јасно е дека Блгарија која некаде 1896 во парламентот издвоила 500.000 француски франци (наполеони) за спонзорирање на угледни македонци да се изјаснат како блгари, не се одкажува од таа шема ни денес, освен тоа пла ќе а луѓе од цел свет. за негирање на мкд идентитет и јазик и перманентна булгаризација.....Јас сум ЗА. Веќе триесет години трошиме енергија и време на нешто што не дава резултати. Само преговори, извинувања и исполнување на туѓи желби. Мислам дека на сите ни е јасно дека нашиот напредок не зависи само од нас туку од неиои туѓи вета и политики на други држави.
Треба да престанеме да се однесуваме како жртви на политиката и да си ја превземиме судбината во свои раце. Колку би било убаво да престанеме да бидеме последното тркало во Европа и да си направиме сами силна економија тука.
Е сега, дали е сето ова изводливо кај нас со овој менталитет и овој систем, искрено не знам, ама вреди да се проба нешто ново бидејќи ова старово очигледно не функционира.
Јас сум ЗА. Веќе триесет години трошиме енергија и време на нешто што не дава резултати. Само преговори, извинувања и исполнување на туѓи желби. Мислам дека на сите ни е јасно дека нашиот напредок не зависи само од нас туку од неиои туѓи вета и политики на други држави.
Треба да престанеме да се однесуваме како жртви на политиката и да си ја превземиме судбината во свои раце. Колку би било убаво да престанеме да бидеме последното тркало во Европа и да си направиме сами силна економија тука.
Е сега, дали е сето ова изводливо кај нас со овој менталитет и овој систем, искрено не знам, ама вреди да се проба нешто ново бидејќи ова старово очигледно не функционира.
Убавината ја имаме, време е да го вклучиме и мозокот. Како викаат…не добива убавиот, туку паметниот.Македонците се преубав народ.
А сум видел многу други. Толку повеќе имам право да го тврдам погоре напишаното.