Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
А женската перцепција падна на Лупита Нионго :pos:
Остајте ја женската перцепција, Џејкоб Елорди, Хенри Кавил се познати поради женска перцепција.
Еј од Моника Белучи на Сидни Свини... комедија.

Сидни Свини е симпатична мо има далеку поубави глумици од неа.

За жал Холивуд е во фаза на кастинг на просечни и под-просечни глумици веќе некое време.

Остајте ја женската перцепција, Џејкоб Елорди, Хенри Кавил се познати поради женска перцепција.
Еј од Моника Белучи на Сидни Свини... комедија.
nA2UTa8_d.webp

Башка покрај такво деколте кјут фејс има Свини и men are happy.

Цицките на Свини дури може да се каже оти и се проклетие кога се земаат за прос кога станува збор за изборот за убавина. Сите мислат дека мажите ја фаворизираат заради тоа а нема веза. Барем не од моја перспектива.

Женската е фатална, има харизма и очи што можеш буквално на прв поглед да се заљубиш. Начинот на кој што зборува, гестикулација со рацете, начинот на кој што гледа во маж кога треба да одглуми чувства ... дефиниција за феме фатале. Нека е рамна и како даска пак ќе ми биде подеднакво убава.

Последна глумица ваква ми беше Аманда Сејфрид или Сајфрид како и да и е презимето, а она не е ни приближно згодна како Свини.
Автоматски споено мислење:

Ако е сексот контроверзен, тогаш да му веруваш на Јанко. Ова - причина за прераната смрт на Кјубрик е чиста глупост.

Инаку, препорака од мене, пред или по филмот да ја прочиташ Новела за сонот од Артур Шницлер. Можеш и да ја симнеш онлајн, тука: https://okno.mk/sites/default/files/010-Novela-za-sonot.pdf

Предобар филм. Нема врска со контроверзност, Јанко најверојатно ебел првпат на 32 години и затоа му е табу.

За музиката би им дал оскар.:cuc:

Последно уредено:
Предобар филм. Нема врска со контроверзност, Јанко најверојатно ебел првпат на 32 години и затоа му е табу.

Не е на Кјубрик, и не е оригинал, туку преработка на шпански филм (и тој можеш да го гледаш ако сакаш), ама мене многу убав и многу сличен филм со Eyes Wide Shut ми е Vanilla Sky, исто со Том Круз. Многу слична тема, можат да се прават многу паралели и многу јака симболика има. Ако го немаш гледано, ти го препорачувам. Шпанскиот се вика Abre Los Ojos (Отвори ги очите) на Алехандро Аменабар. Куриозитет е што Пенелопе Круз е главна улога и во двата филма.

Не зезај:
Мене од еурокремот белото ми е омилено, ама овде и црното со дласт би го јадел.
Не ја препознавам на прва оваа. :sramezliv:
Ја видов и Хали Бели по листиве и како за 87 години не е лоша, она секако во прајмот беше вредна за титулата.
Ја споменав, но како релик од минатото. Во кино вчера ја имаше на еден трејлер во акционен филм. Ја немам видено доста време. Сепак, не се осеќаш без многу избор?

:sramezliv:

Цицките на Свини дури може да се каже оти и се проклетие кога се земаат за прос кога станува збор за изборот за убавина. Сите мислат дека мажите ја фаворизираат заради тоа а нема веза. Барем не од моја перспектива.

Женската е фатална, има харизма и очи што можеш буквално на прв поглед да се заљубиш. Начинот на кој што зборува, гестикулација со рацете, начинот на кој што гледа во маж кога треба да одглуми чувства ... дефиниција за феме фатале. Нека е рамна и како даска пак ќе ми биде подеднакво убава.

Последна глумица ваква ми беше Аманда Сејфрид или Сајфрид како и да и е презимето, а она не е ни приближно згодна како Свини.

Гледај го Dogville на Ларс вон Триер, артистичко ремек дело.

П.С Контроверзноста со Eyes Wide Shut не е сексот, туку маскембалот со ритуалот, алудирајќи на забавите на елитите, барем сега е јасно за што станува збор. Плус се зборува дека студиото му го има искасапено филмот, дека во оригиналниот cut имало сцени со педофилија, сатанизам и жртвување на бебиња, a Кјубрик умре пред филмов да излезе.

Гледај го Dogville на Ларс вон Триер, артистичко ремек дело.
Ќе те отера во пичку матер ако го пушти.

Романска молитва пуштена обратно.

Не зезај:
Прегледај го приврзокот 468536
Мене од еурокремот белото ми е омилено, ама овде и црното со дласт би го јадел.

Хали Бери:
Прегледај го приврзокот 468537

Или во превод колку по белечки црти има црнкињата толку е поубава. (Тука и тамо по некој исклучок)

Кога сме кај Ен Хатавеј, штотуку го изгледав Hamnet на Клое Жао, филм во кој Ен Хатавеј нема буквално ни мало прсте вмешано. Ама јас бев today years old кога дознав дека жена му на Шекспир се викала Ен Хатавеј. Озбилно! :pos:

BTW, ми се допадна Hamnet. Многу нешта кои не ги знаев за животот на Шекспир, ги дознав. Иако е фикција и можеби нема допирна точка со реалноста, веројатно од некои други филмови претходно, имав некои други предрасуди за Шекспир кои се урнаа со овој филм.

Неодамна Арс Ламина го издадоа на македонски романот на Меги О'Фарел. Мора да го прочитам!

Мажот на Ен Хатавеј и го споредуваат на изглед со Шекспир по интернет, не знам како се вика човекот, не е нешто убав вака ко за неа.

Го гледав The housemaid вчера, гледам Сидни ја зборите. Не знам за лепота, мене не ми е на фаца нешто вау, ама глумава слабо некако. Најок улога ми имаше во Хендмејдс, оттаму во што и да ја имам гледано е потпросечно. Па и со она гласчено лигаво, не. Уште во тоа боречкиот филм што го сними, се надевам е поарна, може ќе го гледам некад. Иначе филмот онака, книгата ми беше просек, па и филмов не очекував нешто. Мажот лепотанот ист ко нејзе, на изглед се фура досега во два три филма што го гледам, Брендон нешто. Аманда беше најдобра реално, ваљда извлече што можеше од онаа улога.

Џејкоб Елорди бтв е светлосни години поарен од Сидни во глума, ако е прити таков, чекам ова новиот филм со Марго да излезе по торенти кога и да му дое време.

Го чекав ептен The Housemaid, и го гледав вчера исто, ама ни убавината и телцето на Сидни Свини не може да го спаси филмот.

Да се самоцитирам од ЛБ:

Ги имаш Сидни Свини и Аманда Сејфрид во трилер, what can go wrong?
Па изгледа многу нешта.
Не очекував дека филмов ќе биде Hallmark/Lifetime квалитет, али очигледно изгледот лаже.
Самиот факт дека книгата е преведена од 'Сакам Книги' требаше да ми биде доволен показател дека не може да се очекува ништо добро од филмов.

Филмов пати од лоши сценаристи (некои реплики беа out of place и без смисла), пати од лош кастинг и лоша глума со мумлање и изговарање зборови ради реда, колку да се земе хонорарче (ја обожавам Сидни Свини, а Аманда ми беше crush on first sight уште од Црвенкапа, ама улогиве не се за нив, а за Ендру и останатите споредни и да не зборам. Натуршчици да земеа ќе одглумеа нешто во филмов, луѓево како да ги зеле пред камера и им рекле: 'Act unnatural'), никогаш не сум видел филм во кој музиката била понепотребна од овде (пушташ cheesy ром-ком песни во трилер кај што треба да билдаш тензична атмосфера???) и крајнава сцена е ко да ќе чекаме нова франшиза на Одмаздници?! Are these people insane or what?

Оценава 3/5 чисто за плоттвистот што го подобри крајниот впечаток на филмот, инаку ќе беше 1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom