Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 16: @ComfortablyNumb - )

i sega nikoj ne znae kako da glasa...
Како мислиш никој, јас мислев само повеќето што ги цитирав? Не вреѓај сега сите, има луѓе што во 5 мин вршат работа, бем уем тенкју мем:
И што е контроверзното?
Смееме Ваше Височество да ве цитираме на форум кога реплицирате или не? Еве ако целосно се согласуваш преземи некои од прашањата на толку збунети членови. Објасни како би функционирало тоа, роми, мешани бракови, индијанци, натурализација, војни, гледаш жедни се за одговори. Без притисок, не би сакал да ти одземам од времето. Моја грешка што мислев на форум се дискутира. Имаш горе заокружување да/не, заштеди си го времето следниот пат ако ти е толку скапоцено.

Според мене нема ништо контроверзно. Одма после прво читање се согласив. Ти се прајш некој дрвен адвокат тука тегнеш локуми, а не ни разбра што сакав да кажам.

Особено тешко беше да разбереме што сакаш да кажеш. Еве го погоре постот, се надевам некој ќе успее да му влезе втрага да го дешифрира. Јас ги исмевам сите збунети што уште не знаат што се збори и што се гласа, додека ти струја од дете во првите 5 минути прочита, анализира, размисли, даде одговор зошто не е контроверзно и заврши работа. Кога ќе најдеш време прифати го комплиментот, ќе го оставам на крајот на постот за да не се сретнеме пак, бидејќи гледам плачеш од директни конфронтации.

Низ лајковите што ми стигаат еднаш на неколку минути сфаќам дека @Prydatorium ја чита темава од А до Ш, ужива братот максимално како во книга на Стивен Кинг, и еве во оваа прилика го тагнувам за да го отвори постов и да заборави до каде беше стигнат со читање :kafence:

Контраверзно е, ДА, ама е апсолутно невозможно да се спроведе вакво нешто.Плус умноболно е, да бидеме реални.
Луѓето ги имам заприметено последниве години, очајно бараат фашизам, а не се свесни како ќе кукаат и плачат они самите да ја доживеат истата судбина.

Замислете навистина се случува овоа.Секој го депортираат во сопствената земја.Македонецот конечно е свој на своето.
Што мислите, што ќе се случи во наредните 2-3 години? Според мене тотален покољ.Луѓето кога ќе те намирисаат дека нема кај да одиш и тоа како знаат да си приуштат да ти го зацрнат животот.Тогаш дури ќе ги видите и ВМРО и СДСМ пуштени на најјако како ќе ни ги зацрнуваат животите во секоја прилика.
Кај ќе бегаш пиле едно? Има да му рмбаш на некој рандом Јованче за 15.000 и тоа по десет саати дневно.
За други работи да не правам муабет.Самите сфатете понатаму.

Ептен супериорна нација сме па да бараме другите да се депортираат од државава, а притоа ние да не можеме да го бараме спасот во други земји.

Низ лајковите што ми стигаат еднаш на неколку минути сфаќам дека @Prydatorium ја чита темава од А до Ш, ужива братот максимално како во книга на Стивен Кинг, и еве во оваа прилика го тагнувам за да го отвори постов и да заборави до каде беше стигнат со читање :kafence:
Најлуд член е Придаториум, 0 напишани мислења и акнато 8 милијарди лајкови, воглавно минимум 6 месеци откако е пишан постот. Братот чита и лајкува постови од пред два века, легенда. :D

@Macka12345 ustvari sakashe da kazesh deka nekjesh da gledash shipci okolu tebe ama nemashe jajca da si tolu direktna pa cel svet go umesha i sega nikoj ne znae kako da glasa... dali da si odat brakjata ili da ostane Vizi daleko od Mk....
Не. Иам муда. Напред пишав. Во првото мислење. И вчера пишав. Ама не само они, има и други штеточини и општо не гледам дека светов функционира у хармонија.

@парва не мислев на дијалектот. Тоа не е проблем. Него навредите и кои зборови се употребуваат ( пача од сперма ало?). Не ве личи на годините пред сѐ.

@bijons ако продолжи со оф топици ќе го дружи владе.

@Dopamine

Јас сум во сопствената земја, нема кај да ме депортираат.
Не гледам низ земјиве дека народите кои живеат лонг терм се слагаат добро. Знам низ Босна исто несогласувања, Црна Гора видовме со Турците, гледаме низ Европа секој Божиќен Базар хорори.
Едноставно некои битија не може да се еманципираат, а и од еманципираните има поеманципирани. И не се слагаме некако.

Ја номинирам @pozdrav eden topol.
Да видиме што се крие таму.
Мора еднаш да прочитам у животов конкретна мисла у врска со нешто од нејзе.

Изволте.

Последно уредено:
Не. Иам муда. Напред пишав. Во првото мислење. И вчера пишав. Ама не само они, има и други штеточини и општо не гледам дека светов функционира у хармонија.

@парва не мислев на дијалектот. Тоа не е проблем. Него навредите и кои зборови се употребуваат ( пача од сперма ало?). Не ве личи на годините пред сѐ.

@bijons ако продолжи со оф топици ќе го дружи владе.

@Dopamine

Јас сум во сопствената земја, нема кај да ме депортираат.
Не гледам низ земјиве дека народите кои живеат лонг терм се слагаат добро. Знам низ Босна исто несогласувања, Црна Гора видовме со Турците, гледаме низ Европа секој Божиќен Базар хорори.
Едноставно некои битија не може да се еманципираат, а и од еманципираните има поеманципирани. И не се слагаме некако.

Ја номинирам @pozdrav eden topol.
Да видиме што се крие таму.
Мора еднаш да прочитам у животов конкретна мисла у врска со нешто од нејзе.

Изволте.
Нема што да ја номинираш, цела тема отвори како тоа требало да се укине системот Мој Термин. Една од малкуте работи кои вредат и се измислени во пост-ЈУ ерата во здравството.
Системот е крив што во просек има 1 доктор на 150 пациенти. Боже сачувај. Ама она е научена со 200гр кафе и кило домашна ракија да се пика преку ред.

Пре би и укинал неа интернет и забранил да гледа турски серии.

Контраверзно е, ДА, ама е апсолутно невозможно да се спроведе вакво нешто.Плус умноболно е, да бидеме реални.
Луѓето ги имам заприметено последниве години, очајно бараат фашизам, а не се свесни како ќе кукаат и плачат они самите да ја доживеат истата судбина.

Замислете навистина се случува овоа.Секој го депортираат во сопствената земја.Македонецот конечно е свој на своето.
Што мислите, што ќе се случи во наредните 2-3 години? Според мене тотален покољ.Луѓето кога ќе те намирисаат дека нема кај да одиш и тоа како знаат да си приуштат да ти го зацрнат животот.Тогаш дури ќе ги видите и ВМРО и СДСМ пуштени на најјако како ќе ни ги зацрнуваат животите во секоја прилика.
Кај ќе бегаш пиле едно? Има да му рмбаш на некој рандом Јованче за 15.000 и тоа по десет саати дневно.
За други работи да не правам муабет.Самите сфатете понатаму.

Ептен супериорна нација сме па да бараме другите да се депортираат од државава, а притоа ние да не можеме да го бараме спасот во други земји.

Баш преги мислев на ова, мислам дека буквално ќе крахира цел систем. Да сме некоја јака производителна економија можда би се толерирале до некаде, ама на моменталното ниво ќе има немири во државата во првиот месец.

Со моменталната ситуација каде што има недостаток на работници ние сеуште неможеме да се избориме за 500€ минимална плата, а камоли да се вратат 350-400к работоспособно население. Ќе се вратиме во 2002 год кога шивачките работеа за 6500 денари.

Ќе го снема приливот на пари од дијаспората, и ќе крахира сообраќајната инфраструктура по градовите која и така е на критично ниво.

Тетке, додека ми стегаш гнев, елаборирај како ќе функционира целиот здравствен систем без централизиран апликациски систем во 2026та година.

@Macka12345 извини, но ништо не ми паѓа на памет, затоа му отстапувам простор на @Del Boy.

Многу малку траеше периодот за темата на Мачка, и анкетата и се затвара тек во понеделник.

Ајде нека каже некој од модераторите дали може да се продолжи и ќе пишам. Имам спремно нешто интересно.

Многу малку траеше периодот за темата на Мачка, и анкетата и се затвара тек во понеделник.

Ајде нека каже некој од модераторите дали може да се продолжи и ќе пишам. Имам спремно нешто интересно.
Ајде пуцај.

Следен е @Del Boy
За моето толку.

Ајде пуцај.

Следен е @Del Boy
За моето толку.
Топлата после цел ден токмење тема да постира

images

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom