Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 16: @ComfortablyNumb - )

Какви ти се овие шизофрени цепења? Прво спомнуваш конкретно само за Македонија, после се префрлаш на тоа да има депортации низ цел свет без исклучок, па после тоа само тие што „не почитувале туѓи правила и принципи“, па после тоа исклучок за тие што се во брак со странец, ама па после и за нив да има рестрикции. Толку ти беше тешко да извлечеш една конкретна изјава?
Само @ComfortablyNumb го фати крајот. За времето што тебе те фати да го прочиташ мислењето, тој веќе анализирал, размислил, одговорил дека ништо контроверзно. Sounds like a skill issue bruv.

Не не не, никако! @Macka12345 , заборави го ова, не го слушај.
Па ништо не сте ја научиле а ја пуштате меѓу волци!

Само @ComfortablyNumb го фати крајот. За времето што тебе те фати да го прочиташ мислењето, тој веќе анализирал, размислил, одговорил дека ништо контроверзно. Sounds like a skill issue bruv.
Искрено, не ти ги ни читам мислењата. Немам време за романи. Не разбирам ни зошто ме тагнуваш по втор пат веќе.

Искрено, не ти ги ни читам мислењата. Немам време за романи. Не разбирам ни зошто ме тагнуваш по втор пат веќе.
И што е тука контроверзно?

Иначе модовите малку треба да и дадете релакс на темата. Неможе да биде контроверзна тема на која самата цел и е да има искри и закачки, а да очекувате дискусија како во норвешки парламент.

Сами по себе сте контрадикторни.

Апсолутно не мора да читаш.
Дојди на следната. И онака пак не пиша нишо конкретно како и секогаш.

Следна ќе бидеш ти тагната.
Да ги доисцрпам другиве.
Да видиме што се крчка по твоето мозоче.
Ќе се објаснуваш со денови.

Мјау.

Тркалото се врти. Топката кога ќе дое кај мене, ја рогам со пуна кај сакам.
Оќе?

@wot пола теми се парампарче. Јас вчера дигнав раце од бришење. Ама со навреди се претерува. А немаше потреба ни место. Глеав да не е нешто да се колеме меѓусебе, ама и на тоа се заклавме.
За другото што пиша, интересно. Поготово за менување јусернејм.
Мене јусер и аватар ми се симбол за препознатливост на член. Затоа уште сум на латиница. Не е дека не можев да побарам да сум Мачка и ете нешто друго освен 12345.
Така сум се регистрирала. Така ќе си терам.
Автоматски споено мислење:

Не дава да стаам анкета.

Ќе смени колегата. Ја нема опцијата моментално.
Поконкретен и едноставно пишан пример од овој што ти го дадов нема да најдеш....ама кој да сфати.
Намали ржење и негативна енергија.

И Охрид не е тоа што беше, ама тоа сум го дискутирала во темата за Охрид, може таму да ја продолжиме дискусијата.

За другото, јас немам такво искуство. Има населби кои се гето и едноставно не одиш таму. Ама во 7,5 години во Шведска досега сум немала непријатност со имигранти, воглавном разочарувањата ми се од Швеѓаните поради културолошките разлики.
А вакви споредби ми се многу интересни, пошто во МК нели не се случува слично низ Скопје. :)
Може пример да споредиш број на убиства во Шведска предизивикани од напади со нож или пукања на улица со број на убиства предизвикани од рецимо сообраќајни несреќи низ Мк, може од тука да се започне.
Дека има некоја доза криминал тука, има. Ама дека е така ко што ја претставуваат во МК, далеку е од тоа.
Еве да ги додадеме и самоубиствата од депресија и бројот на силувања на листата, може? :)

Во Шведска имам роднини од две страни. Тетка ми е отселена таму веќе 60 години, братучед ми и внуците се родени и растени таму. Од друга страна имам друга роднина што се отсели таму и работи на факултет. Одам на неколку години во Шведска и можам да проценам како "напредува". Конкретно за Малме. Крш образование, братучед ми предава во средно и убаво знам каков пад имаат со новите доселеници.
Пореметени во мозокот тоа швеѓаните,секое дете го класифицираат со АДХД, аутизам, што ти ја знам друго, посебни тестови прави за секого. Здрави деца ги прават ненормални.

Здравство очобол. Тетка ми за итна операција ја закажаа за пола година. Братучед ми за 9 месеци, па доаѓаше тука да се оперира. Лекарите се сите странци, најчесто сиријци и други арапи. Секоја пола година нов матичен доаѓа, никој не те ебава 2%.
Безбедност 0, се краде повеќе од Македонија. Во Малме не се веќе само неколку гета каде што е опасно, туку пола град. Ако порано беше само маалото на Ибра, Розенгорд или како и да се викаше, сега е насекаде. Братучед ми живее поблиску до нивните маала, синот неколку пати со ножеви го напаѓаат во влез на зграда.
Патем, да нагласам дека он беше ептен либерал, пропагираше по социјални мрежи да се примаат мигранти, отиде до степен да напушти работа во убаво средно школо за да предава во школа за деца на мигранти. Ги бркаше по улици, ги молеше да одат на предавања, тоталка беше посветен.
Сега како попче ќути на тие теми.
Друга работа, во тие земји никогаш нема да си вреднуван повеќе од швеѓаните. Секогаш ќе те гледаат ко гоВно југословенско. Другата роднина беше убедливо најдобар кандидат на факултетот каде што работи, на крај двајца швеѓани добија поени дека се швеѓани и ги одбраа пред нејзе.

Не знам каков сака нека биде Охрид, да ја сменам таа убавина за Шведска, треба да сум луд :D
Зборувам конкретно за тој дел на Шведска.

Плус, негативните работи допрва ќе го искусуваш. Како што кажав, вработени во ИТ индустрија не треба да коментираат на теми за квалитет на живот, особено ако се на млади години. Сите имаат убави плати, работат со попаметни луѓе, не се мешаат многу со друг народ. Чекај кога ќе ти тргне детето во школо со Мухамед во клас, кога ќе треба повеќе да се мешаш со обични луѓе, да имаш секојдневна комуникација со нив.

И јас на оваа возраст немаме никаква проблем со другите етникуми во Скопје. Имав кога бев дете, кога со бус минував низ Бит пазар, па се напаѓате во секоја прилика. Кога си бил во години каде што мора да имаш интеракција со секакви луѓе, да користиш јавен превоз, јавно здравство итн. Кога ќе си го стесниш кругот, ако имаш пари не те допираат никакви проблеми, додека не ти се роди дете.

Оф топик сме, не те терам да се вратиш, јасно ми е дека квалитетот на живот со добра плата во странство секако е подобар од аспект на секојдневно функционирање, ама нашите проблеми таму допрва ќе дојдат и ништо чудно многу што плукале да си дојдат назад. На некој што работи во друг сектор, со сигурност не му цветаат толку рози, особено што живеат баш во вакви квартови во кои киријата е поефтина. Многу познаници од Словенија се вратија, зошто на нивните работни места (физички работни места) донесоа Непалци кои работат за 2 пати помала плата и откако им си скратија и нивните примања, си дојдоа овде.

Поглупа тема Амин.
Има луѓе кои поради икс фактори морале да се иселат од својата матична земја....еве еден пример ке пишам за родителите кои имаа проблем со здравјето на своето дете а државава наша не им даде никаква лекарства ниту услови за тоа дете да се одгледува.
Се преселија засекогаш, цела фамилија во друга држава.
Ај ке им забраниме и на астронаутите да не одат у вселената, да не не гледаат одозгора...
Свашта:facepalm:
Топла ist so real for this. *Like emoji*

мислењето беше толку општо што @Zlatikevichius не знаеше како да го формулира во една реченица и зеде слободен ден а @Io Sono Interista го игнорираше надевајќи се кворумот да му даде насока преку дискусија како најлошата естимација до сега.
:pos:

Злате, не дупи овој.

Јас кога ја видов темава едно пет минути бев Мајкл Скот

5136_ret.jpg

Јас би отишол и чекор понапред. И дома секој треба да се врати во селото од кое потекнува. Ако селото има повеќе маала, во тоа од кое потекнува. Ако му е потеклото мешано, се гледа по машка страна.

Темата нели требаше да биде да ги иселиме шпоновиве и циганиве од Македонија дојдени по 2001? :D
Во кој момент дојдовме до ваква тема на муабет? Од категорично ЗА на првата предложена тема, до против на вака зададената :D

Топла ist so real for this. *Like emoji*
Така?
А кај ти беше тетка ти топла коа те рендаат за сексуалната определба?
Или Мачка брише?
Ако дое тетка на власт П од педер нема да остане. У младите е силата

Во иднина, тие што задаваат тема нека болдираат една реченица што најдобро ги опишува нивните хаотични неповрзани мисли :D

@Macka12345 ќе ја тагнуваш @pozdrav eden topol или само ќе ја држиш во неизвесност? :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom