Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 15: @Del Boy - Забрана за лет со авион на деца помали од 5 години)

Забрана за лет со авион за деца помали од 5 години?

• За

• Против

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Една од придобивките е тоа, а има и други, фала Богу.
Пример после јак ручек, цигарата прави како два ручека да си јадел, после полово општење прави како две жени да си ебел, со кафе, со алкохол па да не зборам. Поезија е тоа.

Од друга страна па ги прави стресните и нелагодни моменти да се помалку такви, па дури и подносливи. Цигара запалена на автобуска има ефект како дс го крати чекањето и намалува склетот.

Непушачиве мислат дека ние сме ментиши некои, онака пушиме и ништо убаво нема во тоа.
Непушачиве особено миленијалциве и зумериве ти се исти кур ко воук сектата каде што све им смета и наместо да се тргнат од тоа што им смета тие драми прават и привлекуваат пажња за да прикажаат колку страдаат вау бау. Колку се обесправени што никој не ги поканил да влезат на место што се пуши.
Кога ќе добијат факти после почнуваат со закани, пцуење, реалтивизирање. Бебиња, деца имало бла бла. А и тие деца и бебиња некоја будала ко нив ги донела свесно на место каде што знае што се дешава ама се прави наудрена.

Заради вакви у Америка почнаа да пишуваат на производите дека не треба храната да ја јадат сосе опаковката.
Автоматски споено мислење:

So kogo zboris druze :D muslinja i nigeri, ve donele u Evropa ?
Ако не знаеш да читаш меѓу редови и све треба да ти се сервира тогаш имам тажна вест за тебе. А до тогаш можеш да ме прескокнеш со читање.

Другар пробуваш да одбраниш нешто што не може да се одбрани. Можеби не е исто, ама ми звучите ко силувачите „така се облекла“, „изгледа ебозовно“ и уште многу идиотски фрази со кои се оправдуваат себеси за чиновите кои ги извршиле.
Druze ti si vernik( ke recime), jas ete ne sum. Zosto moeto dete da bidi izlozeno na verski vlijanija koi smetam deka se stetni za nego.
Praktikuvaj si ti doma religija, nikoj ne ti brani, ali ne pred maloletni deca i sekako ne nadvor na otvoreno ili vo verski objekti. Mozi jas sakam da odam tamu so familijata i da mu se voshituvam na arhitekturata, a ne da gledam vernici kaj so se molat, palat svekji, se pricestvat, bacvat ikoni i sto i da pravat tamu. Deca gledaat, a deca ko deca, kako sungjer se. Utre mozi ke mu pritekni deka saka vernik da stani, nastrana zdravstveni problemi od cadot od svekji itn itn.
E sega vernik so pusac zameni i ke sfatis kolku e apsurden zakonot.

Поентата беше дека сте способни за компромис, се додека не излезете од дома. Ти напиша дека не си правел компромиси, не јас, и далеку од глупо сценарио да пушиш во спална, владе си туфка во спална со белата пудлица до него. Имаше слики порано објавено. Ова е доста чест југо-аестетик.

Јас секогаш стојам зад што пишувам. Не се согласувам децата да гледаат педерски работи.
А за глуп, глуп сум, објасни ми за забот ако е интересно нешто.
Секој е способен да направи компромис. Дали ќе го направи е ствар на личен избор. Според мене не е соодветна споредба спална со кафана. Тоа што јас не пушам во спална, не е исклучиво од компромис, туку и самиот сум против тоа, мој дом мои правила. Ако на Владе му се пуши во спална јас немам право да му кажам да не пуши кога е негова спална на крај и краева, може да си го решава тоа со неговите дома.

Јас секогаш стојам зад што пишувам. Не се согласувам децата да гледаат педерски работи.
А за глуп, глуп сум, објасни ми за забот ако е интересно нешто.
Znaci po nekoja logika na nestata ne se soglasuvas da gledaat i kako nekoj konzumura alkohol na primer :cautious:

Секој е способен да направи компромис. Дали ќе го направи е ствар на личен избор. Според мене не е соодветна споредба спална со кафана. Тоа што јас не пушам во спална, не е исклучиво од компромис, туку и самиот сум против тоа, мој дом мои правила. Ако на Владе му се пуши во спална јас немам право да му кажам да не пуши кога е негова спална на крај и краева, може да си го решава тоа со неговите дома.
Значи те прашав ако ти се пуши додека женска ти спие дали ќе запалиш.
Било компромис но сега веќе и ти ти си против тоа? Симптоматично.
Може да кажеш зошто си против? Што е различно од дневната?
Соба како соба, малтер, прозор, тапета.
Да не случајно... ти пречи?
:toe:

Znaci po nekoja logika na nestata ne se soglasuvas da gledaat i kako nekoj konzumura alkohol na primer :cautious:
А ако е океј да гледат како се пуши, по логика на нештата, треба да гледаат и педери? :cautious:

Druze ti si vernik( ke recime), jas ete ne sum. Zosto moeto dete da bidi izlozeno na verski vlijanija koi smetam deka se stetni za nego.
Praktikuvaj si ti doma religija, nikoj ne ti brani, ali ne pred maloletni deca i sekako ne nadvor na otvoreno ili vo verski objekti. Mozi jas sakam da odam tamu so familijata i da mu se voshituvam na arhitekturata, a ne da gledam vernici kaj so se molat, palat svekji, se pricestvat, bacvat ikoni i sto i da pravat tamu. Deca gledaat, a deca ko deca, kako sungjer se. Utre mozi ke mu pritekni deka saka vernik da stani, nastrana zdravstveni problemi od cadot od svekji itn itn.
E sega vernik so pusac zameni i ke sfatis kolku e apsurden zakonot.

Во црква тие се обредите од памтивек, сега фалиш дека и фрлање по чесниот крст не е добро, затоа што скокаат голи во ладна вода, па ете и детето твое ке се сети и тоа ке сака во сред јануари да скокне во вода? Друга работа религијата своето влијание го шири преку пропаганда, праќа на пример како Јеховини сведоци да врбуваат луѓе или како оние муслиманите да станат вехабии и сега еден друг милион примери, а ова што го прават во црква е апсурдно што зборуваш.

Друга работа тоа е такво непишано правило таму, има места каде можеш културно да ги унапредуваш децата, а и милион места да се восхитуваш на архитектурата, бидејќи на крајот на краевите во црква не се оди да се восхитуваш на арихтектурата, тоа сите верски лица ке ти го кажат.

А и секако нема поента ова што ми го кажа, бидејќи ти со димот од цигарите и понатаму ги уништуваш другите во затворено.

Последно уредено:
Значи те прашав ако ти се пуши додека женска ти спие дали ќе запалиш.
Било компромис но сега веќе и ти ти си против тоа? Симптоматично.
Може да кажеш зошто си против? Што е различно од дневната?
Соба како соба, малтер, прозор, тапета.
Да не случајно... ти пречи?
:toe:

А ако е океј да гледат како се пуши, по логика на нештата, треба да гледаат и педери? :cautious:
Јас кажав дека не правам компромис при седнување во угостителски објект, ти од нигде никаде го пребаци муабетот за дома. Значи има разлика, се надевам дека го сфаќаш тоа. Плус на тоа има разлика ако ти се пуши цигара дур лежиш во спална, телото си бара никотин. Во кафана или кафич пушиш успат, дур разговараш, се лабавиш или гледаш утакмица. Не заради што имаш потреба од никотин, туку ти го дополнува искуството, без разлика дали позитивно или негативно.

konzumatorot na cigari go selektira ona mesto kade sto se pusi, ti ke go selektiras toa mesto kade sto ne se pusi.

eve ja kako pusac selektiram mesta kade sto se pusi, dokolku istoto ne e dozvoleno si stanuvam bez nikakov prigovor i idam na mesta kade sto toa e dozvoleno.

zasto nekonzumator na meso da bira mesto kade sto nema meso? zasto toj sto jade meso da e privilegiran? kapiras?

taka i veganot i mesarot ke si selektiraat mesta kade sto imaat onakva hrana koja sto ja preferiraat, istoto i so nepusacite i so pusacite.
Не, не разбирам. Последен пат кога проверив месото не беше порок. Веганот ако дојде во ресторан има едно 483838383 јадења што се вегански и може да си нарача без проблем, никако не е дискриминиран. Какви се овие споредби побогу?
Автоматски споено мислење:

Znaci ako te sfativ dobro, ni pusis, ni pijas, zdravo se hranis. Ona bas vo zdravo telo, zdrav duh so se veli. Dobro te sfativ ?
Да, за сега да чукнам во дрво се е во ред, никаков здравствен проблем немам. Друго што те занима околу мене? Ајде скрати ја причата и кажи дека сите ќе умреме, дај некој пример на некој од твоја околина што не пушел и не пиел па го акнало инфаркт на 30 години и да ја завршиме дискусијата.

Јас кажав дека не правам компромис при седнување во угостителски објект, ти од нигде никаде го пребаци муабетот за дома. Значи има разлика, се надевам дека го сфаќаш тоа. Плус на тоа има разлика ако ти се пуши цигара дур лежиш во спална, телото си бара никотин. Во кафана или кафич пушиш успат, дур разговараш, се лабавиш или гледаш утакмица. Не заради што имаш потреба од никотин, туку ти го дополнува искуството, без разлика дали позитивно или негативно.
Го сфаќам, затоа напишав дека сте способни за компромис се додека не излезете од врата.
Надвор светот треба да се витка по вашите желби и пороци, а дома газете на јајца.
На друг можеби лабаво дур разговара, се лабава, гледа утакмица му смета чад.
Значи ОМГ!!!

Да, за сега да чукнам во дрво се е во ред, никаков здравствен проблем немам. Друго што те занима околу мене? Ајде скрати ја причата и кажи дека сите ќе умреме, дај некој пример на некој од твоја околина што не пушел и не пиел па го акнало инфаркт на 30 години и да ја завршиме дискусијата.
Ne te prasav dali zdravstveni problemi imas , tuku poroci smotan.

Не, не разбирам. Последен пат кога проверив месото не беше порок. Веганот ако дојде во ресторан има едно 483838383 јадења што се вегански и може да си нарача без проблем, никако не е дискриминиран. Какви се овие споредби побогу?
a kako si ti toa diskriminiran so toa shto ke vlezesh vo kafana kade shto se pushi?

nema da te sluzhat, ke te izbrkaat, shto?

ti kazav nekolku pati, ako ti e tebe i na ostanatite forumashi bitno dali nekoj vnatre pushi ili da ne vi zamirisha oblekata, odete na mesta kade shto ne se pushi, ednostavno.

zashto grupa lugje da se adaptiraat na zhelbata na poedinec koj shto vleguva na mesto kade shto ugostitelot dozvolil odredena praksa, vo mesto koe e negova sopstvenost, a pritoa poedinecot ne saka da odi na drugo mesto kade shto bi ja izbegnal taa neprijatnost?

ne sfakjate kolku e nenormalen zakonot koj sto vladava go uvede, zatoa ushte nitu eden ne se pogodi da objasni shto konkretno beneficijalno se postignuva so ovoj zakon.

Абе просто и едноставно е . Не искачајте каде што се пуши. Никој не ве тера со сила. Не бидете воук, не бидете муслиња и нигери.
Во Европа има многу цркви, во Европа има многу белци. Никој со сила не ве донесе у Европа.
Вас никој со сила не ве носи на места каде што се пуши.
Само да се плачело.
Gjel vaka.

Prvata fabrika za automatsko rolanje cigari e od evrein gazda .. ne pagjaj pod nivna agenda, ne bidi rob na indijanskoto gomno doneseno u Evropa uz trampa so alkohol.

Кој дел не ти е јасен у кафана или кафич каде што на врата пишува дозволено пушење или пак гледаш 100 пепљари на масите дека за чудо ти ќе влезеш, ќе поплачеш и одма ќе ти ја исполнат желбата да не се пуши.
Значи у старт одма го заобиколуваш тоа место. Пак ќе кажам дека никој со сила не те тера да седнеш таму. Иди седни на места каде што е забрането пушење.
Мене на двете места ми е ок. Правило на куќата е тоа безразлика дали се пуши или не . Ако се пуши палам, ако не искачам надвор
Епа ете тој дел не ми е јасен, како може да е дозволено пушење во затворен простор. Сега со новиот закон ќе биде тоа корегирано и работите ќе дојдат на свое место, логично какви и што треба да бидат.

Глеаш и сам викаш, ако не е дозволено одам и надвор палам цигара, сосема коректно е тоа, зашо тогаш уопште го тераме муабетов? :toe:

Го сфаќам, затоа напишав дека сте способни за компромис се додека не излезете од врата.
Надвор светот треба да се витка по вашите желби и пороци, а дома газете на јајца.
На друг можеби лабаво дур разговара, се лабава, гледа утакмица му смета чад.
Значи ОМГ!!!
Се повтараш у круг, или тераш инат или когнитивните способности ти се прилично намалени. Убаво ти пишав дека е секој способен на компромис, дали ќе го направи е личен избор. Јас дома не правам компромис, и сам да живеам нема да пушам во спална.
Ако на некој му смета чад има избор да седне во локал каде што не се пуши и сите среќни и весели.

На затворено не се пуши цигари или било што друго што чади и штети на останатите кои не го конзумираат тоа.

Самиот факт што ни е потребен многу строг закон за да го ставиме тоа под контрола, а не common sense, значи дека нешто силно не штима во главите на мнозинството луѓе.

Извините ама тешка болест се врти во главите на вас пушачите. Искрено, непријатно сум изненаден, во живо многу свесни пушачи познавам, т.е луѓе што ниту дома пушат, ниту на гости. Сум имал пријатели, без воопшто да прашаат, си излегувале на тераса да запалат цигара, како најнормално нешто. Овде да има како и во сонот ќе пушат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom