Војната на патиштата

Член од
28 март 2006
Мислења
18.042
Поени од реакции
12.823
Тројца загинати. А отишле да одморат, да се забавуваат.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.456
Поени од реакции
5.592
Тројца загинати. А отишле да одморат, да се забавуваат.
Отишле во вечните ловишта во Валхала, пичка им матер глупа.
На место означено 80км возел 200km/h. ама таков им генот - прост и глуп, штета само што при природна селекција, колатерална штета ќе замине и некој друг живот што појќе вреди од нивниот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.944
Поени од реакции
43.931
влагаат у макази и гинат. Само автопати се лекот за овој неписмен народ, али и таму знаат да се тумбаат и напраат некој куршлус. Секој совесен само дефанзивно возење да практикува и колку толку да гледа да се спаси од будали.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.456
Поени од реакции
5.592
Да, само дефанзивно пушти нека му се дига курот ко ќе стега 160км/h
Некни се враќам од Скопје го стега еден на Тетово-Гостивар дупкине кратерине по "автопат" што ги има...Блендира претицува за на крај патарината последна и семафорон гостиварски што е пред Стража да му ги сузбие тие јаки брзини и пак му се залепив позади.
И за кој кур леташе? За 3 минути што ќе биде пред мене?

Член од
14 октомври 2021
Мислења
302
Поени од реакции
619
Да, само дефанзивно пушти нека му се дига курот ко ќе стега 160км/h
Некни се враќам од Скопје го стега еден на Тетово-Гостивар дупкине кратерине по "автопат" што ги има...Блендира претицува за на крај патарината последна и семафорон гостиварски што е пред Стража да му ги сузбие тие јаки брзини и пак му се залепив позади.
И за кој кур леташе? За 3 минути што ќе биде пред мене?
Ja imam mereno Sk-Ohrid primer. Razlika so normalno i brzo vozenje e 15-20 min.
Bukvalno.
A moze da kosta zivot.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.876
Поени од реакции
12.120
Ja imam mereno Sk-Ohrid primer. Razlika so normalno i brzo vozenje e 15-20 min.
Bukvalno.
A moze da kosta zivot.
Аха уживај дека е толку плус не е само брзината има ретардирани од Стража надоле престигнуваат во спротивна лента колони и колони само тука кратат 20мин

Член од
12 март 2009
Мислења
21.331
Поени од реакции
17.517
Член од
28 март 2006
Мислења
18.042
Поени од реакции
12.823
Ова е за среќа само со повреди, но симптоматично е, се работи за мал мотор кој може да го возат и малолетници...
Овој имал 15 години. Како што читам во законот најмала возраст е 16 години.
Мада шознам, испаѓа да спуштат возраст до градинка па ај сите да возиме.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.331
Поени од реакции
17.517
Да не имаше од 14 г до 50ццм?? или за тротинетите ?, нешто не ми е јасно... А имаше и класа мотоцикли што имаат максимална брзина 40км/ч, не сум во тек со последните закони... А Предлог имаше и кола да вози со 16г ако е одличен ученик, некој Идиоти поднесоа и таков предлог закон, а од друга страна 18г како Васо па мува не го лазело, демек помлад полнолетник...

Член од
14 октомври 2021
Мислења
302
Поени од реакции
619
Аха уживај дека е толку плус не е само брзината има ретардирани од Стража надоле престигнуваат во спротивна лента колони и колони само тука кратат 20мин
dobro zboruvam vo moi situacii. Drugi moze stigaat za 5 min razlika, drugi za 30-40.
Sekoj vozi razlicno. Ama realno patot treba da se vozi, pogotovo kaj Straza kako sto si pisuva posto stvarno e cik-cak. Pogotovo za neiskusni soferi. Ja vozam od 2018 uste ne mozam da go vozam toj pat ne znam zaso. Od dete idam vo Ohrid. Go znam vaka ama da go vozam mnogu mi e strav. Do Gostivar max imam vozeno. Si bara vnimanie i iskustvo. E bas deka ima sekakvi. Tatko mi iskreno vozi brzo, i preticuva. So ne e za falenje. Si snosel i posledici. Ama ima takvi retardi. So stvarno ne vredi zivotot da ti zavrsi tamu. A ima mnogu so i ticaat, i se lepat, i se pravat pametni. Pogootovo letno vreme i koga ima kamioni. A kamioni tamu okolu Straza mi se smrt.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.212
Поени од реакции
18.326
И ликов бил еден од тие кои локални шерифи од МВР го штитат поради Х причини.

Член од
28 март 2006
Мислења
18.042
Поени од реакции
12.823
Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.962
Поени од реакции
10.240
Овие уште од градинка почнале да возат. Дајбоже да оздрави, но да ми е да знам од кај им пари за мотор и за гориво

Од тато и мама... Во Велес премногу деца возат мотори, некои нормално, некои ненормално, со дигање на едно тркало итн итн.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.624
Поени од реакции
3.446
Ја на 14 год. плачев ко пизда да ми купат моите bmx точак стар извозен за смешна сума од денешна гледна точка и останав со празни раце..После се префрлив на цурици и слушање Мерлин и таму цркав и ровев ко луд пошто се родив ко екстра емотивен момак...И никој не ми излегуваше во пресрет и све што замислував паѓаше у вода..Јебига живот..

Kajgana Shop

На врв Bottom