Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.478
Поени од реакции
5.932
Македонци осомничени за злоупотреба на 360 илјади евра

Истрагата на Финансиската полиција утврдила дека сопственикот на „Пин Петрол“ Добрин Петрушевски склучил договор со „Пошти Македонија“ да отворат шалтер за наплата на таксата за ЈПДП каде што работела осомничената Габриела Крстевска. Таа од август 2019 до септември 2024 година издавала и фалсификувани налози за наплатена такса и парите ги задржувала за себе.
Автоматски споено мислење:

Македонец изградил дивоградба на државно земјиште, се попречува изградба на улица

dracevo-divogradba-08.04.2025.jpg

Битолска фирма улрала струја во вредност од 150 илјади евра

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.076
Поени од реакции
42.264
Праксата е тестот на истинитоста на секоја религија, идеологија, филозофија, учење, а праксата покажува дека Албанците и генерално муслиманите во Македонија најцврсто се држат до религијата која ја спроведуваат во пракса. Што ми е мене гајле како некој се потпишува на лист хартија кога тоа ништо не го спроведува на дело.

Се гледа дека воопшто не го познаваш Исламот. Исламот во пракса се покажа супериорен во многу сегменти од Православието, затоа што во Македонија дали едвај 5% се практични христијани православни. Останатото се фејсбук верници.

Од друга страна Албанците цврсто се држат до верата. Посебно муслиманската жена која е кротка, верна, послушна на мажот, се држи до семејството што само покажува колку е Исламот делотворен и моќен и носи благодет на тие кои го практикуваат во реалност. Не на зборови, туку преку дело.

Хахахах кога игра стапот по дома ќе биде кротка нормално. Така кажал педомухамедо па мораш да си ја тепаш жената куртону.

И Ајше била послушна кротка затоа овој педофилот ја дупел кога имала 9 години. Гнасна и погана религија, фуј хк пу.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.506
Поени од реакции
6.974
Праксата е тестот на истинитоста на секоја религија, идеологија, филозофија, учење, а праксата покажува дека Албанците и генерално муслиманите во Македонија најцврсто се држат до религијата која ја спроведуваат во пракса. Што ми е мене гајле како некој се потпишува на лист хартија кога тоа ништо не го спроведува на дело.

Се гледа дека воопшто не го познаваш Исламот. Исламот во пракса се покажа супериорен во многу сегменти од Православието, затоа што во Македонија дали едвај 5% се практични христијани православни. Останатото се фејсбук верници.

Од друга страна Албанците цврсто се држат до верата. Посебно муслиманската жена која е кротка, верна, послушна на мажот, се држи до семејството што само покажува колку е Исламот делотворен и моќен и носи благодет на тие кои го практикуваат во реалност. Не на зборови, туку преку дело.

Се што кажа е вистина за православието пред 150 години, вашиот догматизам не ве прави супериорни туку затуцани, секој со малку памет се трга настрана од вас, практикување на вера до фанатизам е глупост, вашите жени не се ни кротки ни верни туку поробени, верата е многу повеќе од практикување, ние на никој не треба да му докажуваме ниту наметнуваме религиозност, исламот не носи никаков благодет туку е религија која од година во година докажува и покажува дека не припаѓа во 21 век, благодет од вас имаат само британските затвори.

Член од
5 ноември 2024
Мислења
122
Поени од реакции
465

Se pokazuva da, taka sto ubivate deca za Veligden, se pokaza i na bliskiot istok i toa mnogu. Odi guglaj za obezaglavenite 21 Kopt i nauci sto e pravoslavie.

Член од
12 август 2024
Мислења
311
Поени од реакции
825
Ама ова е во Луке. Луке не се рачуна, зашто тоа ти се истите луѓе како во Арачиново или Танушевци. Само што не се Албанци.
Некаде пред 10+ години од ВМРОто и мислам некои пратеници од експонираните по телевизија тогаш(дали Ѓорчев или оној Пешевски не ми текнува) одат да ги убедуваат да гласаат. Некаде накај 12:00 или 13:00 кога селаните веќе биле на 7-8 ракии отишле да им објаснуваат дека треба за ВМРО да гласаат само што не размислиле дека нема да им запалат класичните фори на убедување додека овие чекаат асфалт, пат и ред други основни работи. Во кратки црти, одвај спасиле глава и бегале низ тоа селото. Ова ми го има раскажувано лице што било таму и сега е моментален пратеник од ВМРО некаде тој период само што не ми текнуваат повеќе детали. :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.602
Поени од реакции
85.308
Некаде пред 10+ години од ВМРОто и мислам некои пратеници од експонираните по телевизија тогаш(дали Ѓорчев или оној Пешевски не ми текнува) одат да ги убедуваат да гласаат. Некаде накај 12:00 или 13:00 кога селаните веќе биле на 7-8 ракии отишле да им објаснуваат дека треба за ВМРО да гласаат само што не размислиле дека нема да им запалат класичните фори на убедување додека овие чекаат асфалт, пат и ред други основни работи. Во кратки црти, одвај спасиле глава и бегале низ тоа селото. Ова ми го има раскажувано лице што било таму и сега е моментален пратеник од ВМРО некаде тој период само што не ми текнуваат повеќе детали. :icon_lol:
Во Луке, седат на ручек, семејство - мајка, татко и двајца браќа. Едниот му зима патлиџан од чинијата на другиот и овој виљушка у око збрцуење.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.506
Поени од реакции
6.974
Не знам зошто им треба да го ставаат, не се проблем неговите јавни испади и содржината на тие ставови, туку тоа што е платен агитатор да глуми македонски националист а не е, само да биде на Македонска штета.
Не носи никакви гласови кон партијата.
Бугар со тапија од влашко потекло со албански симпатии.
Глуп ко точак.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.032
Поени од реакции
18.516
Нормално однесување на љочкар симнат од планина.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.208
Поени од реакции
26.257

Српски тајни служби искршиле нова каурска детска градинка во Бутел притоа потпишувајќи се со шиптaрски имиња како Еди Шабани, Ејмен и Ендрит за да не им се открие трагата дека се Срби.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.675
Поени од реакции
5.363

Српски тајни служби искршиле нова каурска детска градинка во Бутел притоа потпишувајќи се со шиптaрски имиња како Еди Шабани, Ејмен и Ендрит за да не им се открие трагата дека се Срби.
Да не иронизираме сега, туку ова треба сериозно да се свати и да се прати протестна нота до амбасадата на Албанија, Косово и Дагестан.
Да се најдат учк терористите и да се ликвидираат на лице место заедно со нивните семејства и до седмо колено постхумано да се плаќаат обесштетувања за следните 700 години на напатениот македонски народ.
Ова веќе не се трпи, да не не мами тоа што пишувале нивни имиња по ѕидовите како деца, ова е планирано да се прави етничко чистење како што е пропишано кај тиранската платформа.
We will rise again.
Автоматски споено мислење:

Никој не пишува за елефантот во собава, да не ви личи малце на циган македомецов?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
9.485
Нормално однесување на љочкар симнат од планина.

Користел српски пиштол Застава. Предавник и српска слуга!

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.809
Поени од реакции
29.961
Да не иронизираме сега, туку ова треба сериозно да се свати и да се прати протестна нота до амбасадата на Албанија, Косово и Дагестан.
Да се најдат учк терористите и да се ликвидираат на лице место заедно со нивните семејства и до седмо колено постхумано да се плаќаат обесштетувања за следните 700 години на напатениот македонски народ.
Ова веќе не се трпи, да не не мами тоа што пишувале нивни имиња по ѕидовите како деца, ова е планирано да се прави етничко чистење како што е пропишано кај тиранската платформа.
We will rise again.
Смешен.

Kajgana Shop

На врв Bottom