Исчезнати лица

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.516
Поени од реакции
48.222
Колку време мислеле да го држат Панче врзан во дупка со бетонски тег? Веројатноста некој да го види или чуе исто постои. Планот веќе им се изјаловил неколку пати, валјда немале да го остават 1 недела така врзан? И да било 1 ден, нема шанси да биле до толку глупи да си речат па ќе го пуштиме и никому ништо
Taka im bilo kazano, vo realnosta Palcho samo cekal da bide odnesen na potrebnata lokacija, posle on mu presuduva. Nemalo nikakov plan u negovata glava on tamu da sedi ziv, ama valjda taka im kazal na drugite, zasto ako im recel deka ke go ubie, pretpostavuval deka nemale da sakaat da se del od toa.

Zatoa rekov, mozebi taka napravil i so devojceto, i imal lista za otstrel, a na ovie im vrtel filmovi deka ke barale otkupi i slicno sve toa naredeno bilo. U realnosta oni mu nosat x licnost na dadena lokacija, on tamu i presuduva, isto kako i so Zhezhovski, na koj instantno mu presudil sto znaci veke toa bilo resheno u negovata glava odamna, a ne implusivno tuka radi reda da go skine.

Pak ke kazam, Palcho ne deluvase na covek koj imase potreba od pari, odnosno da e staven vo situacija da kidnapira i da bara otkupi, mislam deka dovolno e pameten za da znae deka toa ne e mozno vo zemjava, bez pritoa da ne bide faten. Cim imal za pola Evropa da ja proseta za kratok vremenski period, so platena kirija vo Turcija za 3 meseci, si imal on pari, imal nacini kako da dojde do niv.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.511
Поени од реакции
38.717
Тој додаде дека по неколку дена го затрупале телото со Боре, за да
Ауффф види го Палчо мајко мила, да му ебам све болно.
Тежок психопат овој Палчо. 100% не му се ова први убиства. Сигурно и тие останатите исчезнати од Бразда се негово дело. Ништо чудно и тоа да е мотивот - задоволство. А на кретените само им кажал дека е изнуда на пари.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.545
Поени од реакции
4.555
Очигледно е дека Манев лаже за најмалку две работи:
1. Дека не знаеле дека Панче ке биде убиен;
2. Дека девојчето го киднапирале по грешка.
- Колку и да си дебил, сигурно нема да влезеш у реализација на план кој предвидува да се киднапира Панче за да неговото возило се употреби за киднапирање а потоа да биде пуштен.
- Невозможно е да не видеш дека киднапираш дете.
Да слушнеме што ке кажат каратистот и оној кешишев, се надевам кога ке се слушнат сите верзии ке се утврди како навистина била работата.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
542
Поени од реакции
423
- Колку и да си дебил, сигурно нема да влезеш у реализација на план кој предвидува да се киднапира Панче за да неговото возило се употреби за киднапирање а потоа да биде пуштен.
- Невозможно е да не видеш дека киднапираш дете.
Да слушнеме што ке кажат каратистот и оној кешишев, се надевам кога ке се слушнат сите верзии ке се утврди како навистина била работата.
И јас мислам дека лаже, како ке го киднапираш Панче, ќе го држиш во дупка и која е веројатноста дека тој од како ќе го пуштиш нема да појде во полиција.

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
423
Поени од реакции
793

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.884
Поени од реакции
61.210
Ова да. Лаже за овие две работи. Вистина е само дека палчо пукал.

Не може да не знаеш дека не се чува човек во дупка па се пушта на слобода. Посебно што ти си му близок комшија, не си го киднапирал од друг град, најмало сомневање да излезе за тебе одма ќе го јадеш.

И ајде да претпоставиме дека не си знаел дека палчо ќе го убие, си бил премногу глуп да сфатиш, или премногу заглавен со други криминали што сте ги правеле предходно па мораш да слушаш. Ама како не ти било јасно дека ако го убил Панче со изговор „почисто е вака“ дека нема шанса да не го убие и девојчето? Невозможно сценарио е тоа.

Инаку, по начинот на кој психопатот ги извршил убиствата, или однапред планирано или без трошка размислување, повеќе од јасно е дека овие не му се првите жртви. Треба да го клоцаат во затвор додека не ги каже и другите, како дечкото што копал злато па исчезнал, и девојчето што пред многу години изчезнало во Бразда, веројатно е негова прва жртва.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.776
Поени од реакции
20.470
И јас мислам дека лаже, како ке го киднапираш Панче, ќе го држиш во дупка и која е веројатноста дека тој од како ќе го пуштиш нема да појде во полиција.
Ако претходно го успале или му ставиле и него вреќа на глава шо ако оди во полиција ?
Овие сега сакаат да се исперат ама ќе се фатат во лага на крај

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.894
Поени од реакции
8.007
Не знам зошто на некои им е толку неверојатно дека место жената по грешка ја киднапирале Вања.
Сите знаеме за колку глупи луѓе станува збор, сигурно ова им е прво киднапирање во животот после тоа на Панче, во целата ситуација биле посерени од страв, ништо чудно во паника стварно да го промашиле лицето што треба да го киднапираат.

Сите ја замислувате Вања како мало девојче, сепак таа имаше 14 години и била висока околу 170cm, со долга пуштена коса, веројатно од страна и малку наликувала со жената која била првична мета.
Ја киднапирале во прв момент само што излегла од лифтот, на устата и ставиле трака, така да ништо чудно слепциве во цела паника и брзање воопшто да не ја погледнале во лице.
Кога ја видел Палчо, психопатот проценил дека е касно за било што друго.

Не знам веќе што да мислам и на кого да верувам, треба да почекаме и кафекуварот и каратистот да сведочат и да видиме што ќе кажат, којзнае уште што ќе се изнаслушаме.

Страшно со какви психопати го делиме воздухот, за овие нема соодветна казна на овој свет.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.884
Поени од реакции
61.210
Можно е да киднапирале погрешно девојче. Можно е да излезе дека таргет било друго девојче од побогата фамилија. Според Манев, палчо кога ја видел ја прашал „чија си, кои ти се мајка и татко“.

Сега не можат да признаат дека би убиле девојче па се правдаат дека сакале да киднапираат жена.

Во секој случај, добро е што проговори Манев, а се надевам дека и каратистот ќе проговори. Тој Кешишев нема две мозочни клетки во главата, небитно е дали ќе проговори. Ситуацијата е јасна, дали знаеле или не знаеле воопшто не е ни важно во однос на тоа дека ќе добијат најстрога казна.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.545
Поени од реакции
4.555
Незнам дали за денес толку од судењето или има некоја пауза.... очекувам на Манев да му бидат поставени многу прашања од обвинителството а исто така и од одбраната на палевски.

Член од
27 септември 2015
Мислења
619
Поени од реакции
679
Можно е да киднапирале погрешно девојче. Можно е да излезе дека таргет било друго девојче од побогата фамилија. Според Манев, палчо кога ја видел ја прашал „чија си, кои ти се мајка и татко“.

Сега не можат да признаат дека би убиле девојче па се правдаат дека сакале да киднапираат жена.

Во секој случај, добро е што проговори Манев, а се надевам дека и каратистот ќе проговори. Тој Кешишев нема две мозочни клетки во главата, небитно е дали ќе проговори. Ситуацијата е јасна, дали знаеле или не знаеле воопшто не е ни важно во однос на тоа дека ќе добијат најстрога казна.
Во таа зграда живеат луѓе кои се доста побогати од мајката на починатото девојче.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.884
Поени од реакции
61.210
Во таа зграда живеат луѓе кои се доста побогати од мајката на починатото девојче.
Ние цела година овде се чудиме дали е ова можно за стан или два. На ајваните им било ветено по 150,000 евра... психопатот изгледа со години сонувал да киднапира некој од фамилија на банкстери, фармацевти итн... и да се опари.

Страшно...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.798
Поени од реакции
23.090
Битен дел од исказот на Манев:

– Во полиција, дали ви беше сугерирано лице или име кое нема врска со настанот од страна на службените лица? – праша адвокатот.

– Во Велес не. Во Скопје за да почнам да зборувам побарав да имам адвокат, за да им кажам што и како. Тие не сакаа да слушнат ништо од тоа. Почнаа физички да ме малтретираат, да ме тепаат и да ме газат, за да почнам да им зборувам. Еден од инспекторите ми пријде, ми покажа слика од машко лице, ми рече „Дали го познаваш?“ Јас му реков „Не сум го видел овој човек.“ Еден од инспекторите ми рече „Ова е таткото на детето, дали сум слушнал дека Палевски разговарал со него?“ Јас му реков дека ниту сум слушнал, ниту знам Палевски со кого разговарал, не сум му секретарка за да знам со кого прави муабет. Почнаа уште повеќе да ме тепаат. Кажи, па кажи дека сум видел Палевски како разговара со таткото. Бев упорен дека не го познавам човекот. Беа упорни, ме тепаа, еден ми стоеше со нога врз глава, друг ми стоеше со нога на колкот, останатите клоцаа, маваа, ми викаа имаме листа дека се јавувал, дека Кешишев им кажал дека се јавувал. Им реков „Ако имате зошто ваква тортура“. Ми рекоа: „И ти да ни кажеш“. Им кажав дека се слушнале, само за да прекинат со тортурата што ја вршеа врз мене. И така го знам како петта личност во случајот, кој воопшто не е инволвиран – сведочеше Манев.

– Зошто не се откажа од второто грабнување, по грабнувањето и убиството на Панче? – праша адвокатот.

– Ми беше страв, затоа што бев под закана дека ќе ме убие мене и семејството ако не му ја завршам работата до крај – одговори обвинетиот Манев.

Kajgana Shop

На врв Bottom