- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.406
- Поени од реакции
- 11.288
Таков е впечатокот зашто негова несреќа беше да биде во исто време со ФергиКлоп повише направи во девет години отколку Венгер во триесет...
Таков е впечатокот зашто негова несреќа беше да биде во исто време со ФергиКлоп повише направи во девет години отколку Венгер во триесет...
Нема врска, од џеб го пишав тоа така, сепак според мене не е, ама страшно ме нервира што се хејта еден од подобрите тренери во ПЛ во последните 10 години.Таков е впечатокот зашто негова несреќа беше да биде во исто време со Ферги
Зошто споредуваш само едно првенство, односно вртиш како тебе ти одговара?и шо оти правиш споредби кој тренер колку титули освоил, шо се обидуваш да докажеш не ми е јасно?
Еве ти една споредба Клоп има ист број на ПЛ титули во 9 години како тренер на ЛИВЕРПУЛ, колку Раниери што има ПЛ титули за 2 години ко тренер на Лестер.
И воа го прави Клоп=Раниери, а реално Клоп е доктор за Раниери
Ако гледаш фудбал од 2013 тогаш да.Клоп повише направи во девет години отколку Венгер во триесет...
Види погоре што дополнително пишав.Ако гледаш фудбал од 2013 тогаш да.
Камо среќа Клоп да беше во ера на Ферги а не во ера на Гвардиола и неговите чит кодови. Ферги никогаш во 30 години не освои над 92 бодови, Клоп имаше 3 пати над 92 бода и освои само една ПЛ. Немој да ми кажеш дека во ера на Ферги ПЛ била покомпетитивна само хахаТаков е впечатокот зашто негова несреќа беше да биде во исто време со Ферги
До сега има 3 менаџера кои го револуционирале фудбалот во Англија Ферги , Пеп и Венгер.Види погоре што дополнително пишав.
Така, затоа не пишав дека е најдобар, туку еден од подобрите тренери во ПЛ последните десет години.До сега има 3 менаџера кои го револуционирале фудбалот во Англија Ферги , Пеп и Венгер.
Далеку од тоа е да мислам дека Клоп е лош менаџер си имаше свој успех и е сеуште меѓу најдобрите менаџери али немаше импакт како овие.
Со што го револуционира фудбалот Пеп а не Клоп?До сега има 3 менаџера кои го револуционирале фудбалот во Англија Ферги , Пеп и Венгер.
Далеку од тоа е да мислам дека Клоп е лош менаџер си имаше свој успех и е сеуште меѓу најдобрите менаџери али немаше импакт како овие.
Оваа глупост од вчера врти по социјални мрежи. Ферги секогаш се приспособувал на противникот што го имал спроти себе, било да е Арсенал во времето на Венгер, Ливерпул со Бенитез, Челси со Мурињо, и на крај секогаш излегувал како победник. Ако имал екипа која иде над 90 поени, глава ставам дека би купил играчи кои би го ставиле во позиција да има над 90 бода, а не да се крпи со технички лимитирани играчи, заради кои на крај немаше освоено повеќе ЛШ.Камо среќа Клоп да беше во ера на Ферги а не во ера на Гвардиола и неговите чит кодови. Ферги никогаш во 30 години не освои над 92 бодови, Клоп имаше 3 пати над 92 бода и освои само една ПЛ. Немој да ми кажеш дека во ера на Ферги ПЛ била покомпетитивна само хаха
Никој не го плука, кажувам факти. Јас не реков мизерен тренер појма нема не знам што. Реков дека е плачко, и како плачко ќе си замине. Ништо друго. А дека бил подобар од Венгер, за тоа не се согласувам.+1 освоена титула повеќе во ЛШ... Смешно ми е што навивачи на Јунајтед и Арсенал го плукаат Клоп. Еве и да не направил повеќе од нив двајца, зошто се плука по човекот?
А зошто и Клоп да не е во ова друштво? Знаеш ти каков фудбал игра Клоп, си чул за гегенпресинг? Знаеш ли во каква состојба го презема Ливерпул и што создаде за овие 9 години додека е тренер?До сега има 3 менаџера кои го револуционирале фудбалот во Англија Ферги , Пеп и Венгер.
Па незнам отвори види како се играше фудбалот у Англија пред Пеп.Со што го револуционира фудбалот Пеп а не Клоп?
Иначе генгенпресен де е изум на Клоп.А зошто и Клоп да не е во ова друштво? Знаеш ти каков фудбал игра Клоп, си чул за гегенпресинг? Знаеш ли во каква состојба го презема Ливерпул и што создаде за овие 9 години додека е тренер?
Хаха океј во право си, среќа дојде Пеп во ПЛ па почнаа Кристал Палас да играат тика така фудбал. Пеп си направи револуција во Сити им воведе нов начин на игра, ама не и во ПЛ. А гегенпресинг не е изум на Клоп колку што тика така не е изум на Гвардиола. Можеби не е ништо ново во фудбалот ама двајцава тренери ги доведоа овие два стилови на игра до совршенство. И по тоа сметам дека и двајцава револуционира два стилови на игра, а не фудбалот. Ерата на Гвардиола во ПЛ ќе беше безначајна доколку не беше Клоп и обратно. Гвардиола самиот си кажа дека Клоп и Ливерпул биле неговите најголеми ривали кои ги имал во кариерата, мислам дека и тоа нешто кажуба за Клоп.Па незнам отвори види како се играше фудбалот у Англија пред Пеп.
Дали некој пред Пеп се замараше за посед на топка у Англија?
Уште нешто Клоп се адаптираше на играта на Пеп не обратно.
Иначе генгенпресен де е изум на Клоп.
И шо фајде кога Пеп си зеде 5 титули, а Клоп ќе остане познат по бизарните плачипичка изјави.А и како тоа Клоп се адаптираше на играта на Пеп кога Клоп има подобар рекорд во меѓусебни дуели?