Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми се допадна Недеља. Филмот не е за Џеј, туку за другарите криминалци негови. Инаку секоја чест за кастингот, актерот не да личи, ко да го извадиле од мртвите. Приказната да, допира, особено последните сцени, но очекував малку повеќе за Џеј. Филмот всушност завршува тогаш кога славата на Џеј започнала. Ама веројатно понатака немало скандали, немало драми, немало за што да се направи филм, па така... Дури и музиката на Џеј ја нема: само 3 песни, се останато е Оливер Мандиќ, Мухарем Сербезовски и Цеца „за крај“. :P Не знам, очекував многу повеќе, а ме разочара.
Не знам, веројатно си во право затоа што скоро ништо не знам од неговиот живот, само Оливер Мандиќ го препознав затоа што 10 пати го пуштија. Ни Цеца не ја приметив дур не ми кажа мајка ми. Ниту таа продуцентката ниту тој дебелиот менаџер ги знам, ама да во споредба со Тома, тука приказната имаше поинаков правец. Последните сцени мене ми беа ептен тажни, поготово приказната со брат му.

Ниту таа продуцентката ниту тој дебелиот менаџер ги знам, ама да во споредба со Тома, тука приказната имаше поинаков правец.
Марина Туцаковиќ и Фута. Марина беше текстописец, Фута е композитор и продуцент (маж и жена беа), кај нас позната како авторка на сите српски текстови од албумот „Ако ме погледнеш во очи“ на Тоше Проевски. Има соработувано речиси со цела српска естрада, а најмногу со Цеца, Џеј, Лепа Брена, Драгана Мирковиќ, Јелена Карлеуша, Аца Лукас, Здравко Чолиќ, Зана, Оливер Мандиќ (му била и девојка пред да го запознае Фута). Може ти е позната од таму некаде втора половина на 2000 години, по тоа шоуто Операција трујумф каде беше Александар Белов од кај нас. Таа беше член на жирито во првата половина, ама таму некаде кон средина на шоуто го пронајдоа син и мртов па се повлече. Марина почина од компликации од Covid-19 во 2021, зашто се лечеше и од рак, а во 2022 и другиот нејзин син го најдоа мртов. Доста популарен лик на српската естрада беше, буквално секоја втора песна што ја знаеш од Србија - текстот е нејзин. Преку 4000 песни напишала. :D

Песната на Цеца „За крај“ е посветена на двајцата - Џеј и Марина. Инаку Марина е авторка на текстот.
Последните сцени мене ми беа ептен тажни, поготово приказната со брат му.
Не му бил брат. Србите и за братучед викаат брат. Брат од тетке, значи прв братучед, криминалец од Белград, исчезнал почетокот на 90-тите, уште не е потврдено кој го убил.

Марина Туцаковиќ и Фута. Марина беше текстописец, Фута е композитор и продуцент (маж и жена беа), кај нас позната како авторка на сите српски текстови од албумот „Ако ме погледнеш во очи“ на Тоше Проевски. Има соработувано речиси со цела српска естрада, а најмногу со Цеца, Џеј, Лепа Брена, Драгана Мирковиќ, Јелена Карлеуша, Аца Лукас, Здравко Чолиќ, Зана, Оливер Мандиќ (му била и девојка пред да го запознае Фута). Може ти е позната од таму некаде втора половина на 2000 години, по тоа шоуто Операција трујумф каде беше Александар Белов од кај нас. Таа беше член на жирито во првата половина, ама таму некаде кон средина на шоуто го пронајдоа син и мртов па се повлече. Марина почина од компликации од Covid-19 во 2021, зашто се лечеше и од рак, а во 2022 и другиот нејзин син го најдоа мртов. Доста популарен лик на српската естрада беше, буквално секоја втора песна што ја знаеш од Србија - текстот е нејзин. Преку 4000 песни напишала. :D

Песната на Цеца „За крај“ е посветена на двајцата - Џеј и Марина. Инаку Марина е авторка на текстот.

Не му бил брат. Србите и за братучед викаат брат. Брат од тетке, значи прв братучед, криминалец од Белград, исчезнал почетокот на 90-тите, уште не е потврдено кој го убил.
Да за Марина сфатив на крај од текстот што го дадоа па ја гуглав до сеа, у главном многу тажна прича. Инаку филмот се вика Недеља, а сепак песната само еднаш се изведе на крај и многу малку инфо за неа, за лаик како мене беше голем минус.

The Greatest Night in Pop (2024)

Цел документарец за една песничка снимена од полноќ до 6 сабајле, од најголемите имиња на музичката поп-сцена во средината на 80-те. Оваа песничка:

Топло филмче за 40-на музичари кои го оставаат егото пред влезната врата и иако изморени, работат и се дружат до утрото за хуманитарна кауза. Во 80-те овие работи беа вистински, неполитизирани, денес сето ова би било поинаку и каузата веројатно би била погрешна.

Nikogas ne mi bilo podosadno na film od Martin negoli posledniov.

Tri ipol saati, nikakvo otkritie, nikakva vozbuda, ramno celo vreme.

Edinstveno Leo mi bese zanimliv vo ulogata na tapco, so muce nadole cel film.
Onaa Lily potapa uloga zdravje, t.e ironicno kazano ovde, ne mrdna od tazna, anemicna, so podocnaci, eden krik so ispusti edvaj ednas, so site desavki so I se desavaa.

Mnogu mlitavo za edna vakva tematika.

Новиот Jack Sparrow:
ayo-edebiri-imdb-portrait-studio-at-2023-independent-spirit-awards-03-04-2023-4.jpg

кој би рекол...

The Greatest Night in Pop (2024)

Цел документарец за една песничка снимена од полноќ до 6 сабајле, од најголемите имиња на музичката поп-сцена во средината на 80-те. Оваа песничка:

Топло филмче за 40-на музичари кои го оставаат егото пред влезната врата и иако изморени, работат и се дружат до утрото за хуманитарна кауза. Во 80-те овие работи беа вистински, неполитизирани, денес сето ова би било поинаку и каузата веројатно би била погрешна.

Е ова било поп сцена а не денешната со Дуи Липи, Ед Ширани, Тејлор Свифт и њима слични.

Поглуп филм на Статман како пчелар... неам видено, 6,7 оценка има, че се обесам на квака.

Мене ми беше добар сам против сите, вие што сте љубители на трансгендери не е за вас, прескокнете го,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom